icon

Svokra - averzia

niki_j
7. feb 2023

Ahojte, mám za sebou so svojou svokrou už čo to odžité, pár krát sme si museli aj veci vyjasniť keď sa už ďalej nedalo. Momentálne máme dobré vzťahy, ale ja som si k nej už po tých rokoch vybudovala značnú averziu. Vždy keď k nám idú na návštevu, hneď mi klesne nálada. V rodine je taký zvyk sa pri zvítaní pobozkať na obe líca, je to aj u nás bežné, ale tým že ja ju fakt nemusím, je mi to nepríjemné. Neviem ako jej to naznačiť aby sa neurazila, dokáže sa uraziť fakt za všetko a enchcem kaziť vzťahy. Naposledy sa ale stalo už to, že keď k nám prišli, ( ja sa vždy snažím ich privítať s nejakým odstupom, zakývem, pozdravím, usmejem sa - proste snažím sa vyhnúť kontaktu :D ) no ale minule teda prišla ona za mnou až do kuchyne sa zvítať a mňa fyzicky naplo… nebolo to viditeľné, ona si určite nič nevšimla, ale ja som cítila ako mi ide hore krkom žlč a musela som sa odvrátiť k hrncu a predýchať to 🤦🏻‍♀️ Nikdy som to nezažila, zaujíma ma či niekto z vás áno a či je možné aby sa tá averzia ešte zmenila? Teda fakt ju nemusím, ale ak ma začne pri každom vítaní napínať asi budeme mať problém. Vidíme sa tak raz za týždeň - dva, obmedziť to určite nemôžem.

Strana
z3
niki_j
autor
Autor odpoveď zmazal
evelyn246246
7. feb 2023

@niki_j povedz jej , ze si liecis herpes na tvari :D alebo zapal koze, kutiky ...coklvek ...:D.. a samozrejme DLHO to natahuj ...mozno si odviknete.. mas to CHRONICKE :D

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
janetinka27
7. feb 2023

@evamarek77 ano, suhlasim. vztahy nie su jednoduche, je to asi to najtazsie na tomto svete. je najlahsie niekoho odmietat a ohovarat ho, vytvorit si averziu. ovela tazsie je naucit sa s tym clovekom komunikovat a vychadzat, prepacit. lahsia cesta moze viest k uplnemu odcudzeniu, nenavisti, vycitkam.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
niki_j
autor
Autor odpoveď zmazal
niki_j
autor
Autor odpoveď zmazal
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
janetinka27
7. feb 2023

@niki_j pisala som to vo vseobecnosti na vyssi prispevok o vseobecnych vztahoch svokra-nevesta. tvoju snahu ocenujem a niekde este vyssie pisem, aby si jej skusila podat ruku (ak to zvladnes) a popracovala na svojej averzii.
tiez mam svokru a sme kazda ina a nase manzelstvo si vela preskakalo prave kvoli tejto rozdielnosti. tiez sa snazim, lebo keby sme sa posekali, vyhybali atd,tak by to bolo nespravne

petedea
8. feb 2023

@nyusika Nevies, neries.
Ludia su rozni a to, co nevadi tebe, moze inemu vadit velmi a moze to mat vela pricin.
Takze nesud inych podla seba.

cacianka
8. feb 2023

@niki_j podľa toho máš k nej kladný vzťah, slúsny , rešpektujes ju ako matku manžela, babku deťom, ale úplne ťa chápem že " cmuky" je už ee.
Nerob to, keď ti vadí takýto blízky kontakt, nedovol takéto znásilňovanie tvojich pocitov, max podaj ruku, dobre do diaľky natiahnutú a pevnejšie ju tak podrž, aby si zabrzdila priblíženie do tvojej intímnej zóny, alebo iba zamavaj "ahojte, dobrý deň,vitajte ", nepriblížuj sa k nej, drž si odstup, aj keby si sa postavila za stôl, stoličku, chytila do rúk hocičo,. Ty nie si povinná strpieť pre teba nevhodné prejavy.
Veď aj deti učíme že nemusia pusinky od koho nechcú, akceptovať dotyky ktoré nám nevyhovujú,nepáčia sa nám. Tak prečo by si to mala akceptovať a trpieť ty ,dospelá žena, ktorá vie prečo.
Či sa urazi ? No nech, aspoň ťa nebude oblizovať nabudúce.

eliskadad1
8. feb 2023

pre pokoj v rodine by som to vydržala, prekusla, neriešila, nastavila sa na to, že ten čas to zvládnem, veď s ňou nie si každý deň a celý deň hlavne, takže sa to ešte dá, ja tiež akože mám s niektorými ľuďmi takéto vzťahy, že mi je ťažko len ich vidím, ale keď ide o rodinu, tak som schopná si kusnúť do jazyka

anetka34
8. feb 2023

@niki_j Moja svokra ma zase pre zmenu s radosťou viackrát obišla, prvých 5 rokov bez hanby. Stála som prvá, podávam jej ruku a ona ma dobreže neprekotí ako ide vybozkavať svojho synáčika. Alebo prišli na Vianoce a u nás je taký zvyk, že sa povie vinš celej rodine aby boli zdraví atď. A ich vôbec netrklo, že som ešte neni v miestnosti a priali iba ich synáčikovi. Už som im ani ruku nepodala, povedala som, že už keď nemohli na mňa počkať minútu, netreba. Teraz už sa sú starí, už tam ideme len my. Ja raz za rok. Už sa tešia aj so mňa 😅. A ja už im to nekazím.

jasomzabka
10. feb 2023

@niki_j toto je pre mna velmi fascinujuci prispevok, mala som v zivote takuto toxicku pribuznu, podobne ako u teba, ohovarala ma, robila vselijake telenovelove cachre machre aby nas odcudzila s dalsimi pribuznimi, intrigy, nastrahy, no proste nie moj styl, potom mi zacalo byt fyzicky na zvracanie ked som s nou bola na oslave, samozrejme ona velka laska, objimanie, usmievanie, ja som to nedokazala, v zaujme zachovania mojho dusevneho zdravia a sebaucty som prestala na spolocne akcie chodit a LUTUJEM ZE SOM TO NESPRAVILA SKOR. Nie si povinna ju trpiet, aj ked ti devy na koniku tvrdia opak, nie si povinna tvoju svorku trpiet, ani jej objimance, ani nic vydrzat, sprav si hranice, vyznas si svoj osobny priestor, Si dospela zena!!!!Chovaj sa tak

mara66
11. feb 2023

@evamarek77 nie, nie sú to banality. Keď ťa to takto dokáže rozhodiť, banalita to nie je. Bohužiaľ, je nás takých viac, čo nedokážu byť nad vecou a niektoré skutočnosti ťažko spracovávame. Rada by som autorke poradila, ale sama mám problém s niektorými ľuďmi. Tak len zatnem zuby a vo vnútri to všetko buble 😏

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3