Svokra berie moje dieťa do inej izby a tam sa s ním hrá a mojká
Prosím o názor ostatných. Je normálne že mi vadí, že vždy keď prídeme ku svokrovcom si svokra zoberie moje dieťa mimo nás do inej izby a tam sa s ním hrá a mojká? Už ma to poriadne irituje. Mám pocit, že si moje dieťa privladtňuje.
Vadí mi to rovnako, v takom prípade mám pocit že nerešpektuje to, čo sme jej s manželom povedali. Ak to spraví, alebo to urobia moji rodičia, vždy jeden z nás do tej izby ide. Nie som ani nenormálna ani sebecká, takže ťa úplne chápem.
Tak chápem ťa, no poviem ti úprimne:
Predpokladám drobček je ešte mimino.
To čo popisujes-
Nerobí to ani moja mama, ani svokra
Jasne kus pomojkaju, ale potom tu máš, mama ber si.
To čo popisujete ty že je to 3/4 z návštevy to by sa ani mne nepáčilo, možno 1/2 by bolo ideálne 😇😇😇
Musíš to povedať a určiť hranicu, ja osobne by som po čase prišla s tým že vezmem dieťa a idem ho nachovať, prebaliť, niečo mu idem aj ja ukázať....
Prosto by som si ho vzala späť do slovami ako ti bolo dobré so starkou... alebo ak si stojí na kábli, tak jasnejšie, babka choďte syn vám chce niečo povedať, a povedz mužovi nech ju dačo zahovorí.
Na druhej strane, kus kľudu od mimina, to ti mnohé závidíme.😂😂😂
Pridaj na plyne, však 3/4 času si nemať mimco je dosť, však si jeho matka tak si ho privlastni.
Presne viem ako sa citis ja mam take iste pocity. Uz viackrat som mala s muzovou mamou konflikt, od zaciatku ma nechcela do rodiny pretoze vie aku mam rodinu a hlavne otca ktory sedi vo vazeni(s ktorym sa nebavime ani my) a podla nich sudi mna. V 19tich ma mama hned po skole kvoli svojmu partnerovi vyhodila z domu a keby som nemala brata v tt tak nemam kam ist, tak som sa zbalila nasla si hned pracu a ostala tu a moj muz prisiel do mesiaca za mnou a sme tu uz 9 rokov. Mame krasnu dcerku jedinu po ivf horko tazko sa podarila a stalo sa to strasne vela sil a zdravia ju mat 😔 taktiez sme sa dozvedeli ze ma chory chrbatik vrodenu vyvojovu chybu a cakaju ju viacere operacie ktore nikto nevie ako dopadnu lebo je tam viac komplikacii 😔 Ale za tych 10rokov co som s muzom som sa napocuvala ken urazky na moju osobu - ze som zlodejka synov, ze na buduce mu taku ako som ja nema nosit k nim domov 😔 ze keby som mu nedala tak so mnou nie je a najhorsie ked mi po 2och rokoch vztahu povedala ze ich nikdy nemam volat svokor a svokra 😔 cize nikdy ma medzi seba neprijmu, vzdy som pocuvala omnoho viac zleho vzdy len na mna utocila a raz som si samozrejme povedala ze uz stacilo a asi po 4och rokoch ked sme boli na chate a vykricala mi ze- nabuduce mi tu hentaku nenos 😶 tak som uz toho mala dost a vykricala jej ze kto je ona a aky je clovek aby na mna nadavala a ponizovala ma vecne, uz mam toho dost ako sa ku mne chova a ze ak to takto bude pokracovat nech zabudne ze nejake vnuca od nas uvidi, ona cakala podporu od mojho muza ale ked on videl ako sa ku mne chova stale, sadol so mnou do auta a odisiel a videl ako placem ze mi stale len zle robila a nepozera nato ze jej syn sa ma dobre 😔 potom pol roka revala a jej muz potajomky chodil za mojou mamou aby som sa ja ospravedlnila zato co som povedala lebo jeho zena place 😯 ja som mu zavolala a povedala ze ja sa cloveku ktory sa nevie spravat a je taky ako ona nebudem ospravedlnovat a v mojom zivote ju nepotrebujem.. Po pol roku som jej dvihla telefon a ospravedlnila sa mi ale myslis ze to skoncilo? Nie za tie roky som si toho uz uzila s nou riadne vela ale ver ze som sa uz nedala a take ake mala ona ustipacne poznamky som jej to vracala.. Pretoze ano som z chudobnej rodiny, ano mali sme vela problemov ako deti ked nas oco tyral a zneuzival ale preto nas sikanovat takymto sposobom a brat nas ako odpad? A ked sa narodila mala nijak sa to nezmenilo,len mi povedala ze skusme sa nejak neskriepit aby sme sa nehnevali a mohla vidiet malu, cize nase vztahy su nadalej chladne a aj budu lebo tolko ublizovania co mi robila hadam by bolo dost aj na kona a to od nej byvame 500km tak kto napise ze svokra na dialku nevie skodit je v omyle 😔 a vzdy ked tam prideme si malu tiez berie vedla do izieb co ma irituje lebo strach ze bude huckat malu proti mne je velky a ona je schopna cohokolvek.. Dokonca ked sme sa fotili tak mala chcela ist ku mne na ruky ale ona ju silno zdrapla a jej povedala ze nepojdes k mame teraz budes pri mne, nemusis byt stale len s mamou a silno s nou mykla do strany 😶 a kedze ma mala choru chrbticu kazde silne myknutie jej moze poskodit miechu 🤔 takze zase som mala nervy len. Mne tieto navstevy nerobia dobre a muz to vidi a vidi aj ako sa jeho rodicia spravaju k vnucatu, beru ju ako normalne dieta a neberu ohlad na jej zdravotny stav, beru to tak akoby jej nic vobec nebolo a vrodena chyba chrbtice bola malina ktora sa lusknutim prstov strati 😶😔 tak uz sme povedali ked budu chciet nech pridu k nam ale ziadne zatvaranie sa do izieb. Bolo tam toho viac co mi robila uz aj ked bola mala na svete, takze tie tvoje pocity a vsetko uplne chapem. Ja by som uz nedovolila aby bola s malou vedla v izbe pretoze ja osobne sa necitim s tym v pohode
Využiť svokru,keď malého nevezmú do škôlky,či by ti to vyhovovalo,to ok
Ale beda,preberá,keď niečo chce ona sama od seba urobiť.
Vieš,čo by som ja dala za to,keby mi žili rodičia,svokrovcov,či niekto,kto by naše deti niekedy pomojkat, postrážil?len tak?
Máš veľký bonus,kt.nevidis kvôli zvláštnej žiarlivosti na svokru.
Tes sa,nerieš maličkosti.
Možno ti svokra chce hlavne pomôcť . Aby si si oddýchla keď.je ona s drobcekom buď rada. Tá moja príde k nám 4x ročne na 2 hodiny a za deťmi ani nejde poriadne. A keď prídeme tam dcéru len napchávať sladkosťami čo už ani dcérka nechce jesť potom je svokra urazená a za malým sa ani nepohne musím všade za ním ja lebo domácnosť nemajú vôbec bezpečnú pre krpca
Tak presne som sa sla opytat - ci tam s nim nerobi veci, ktore 'poniektori zakazali' ja mam fajn svokru, ale ked sa s malym zavrela do inej izby, hned mi bolo jasne, ze prave preto, aby som nevidela, ze 'uci maleho sediet' 'uci maleho pritahovat sa' a podobne nezmysly. Choď proste za nimi, ved nemas zakaz vchodu do inej miestnosti ci ano?
Ja teda neviem, ale pripadalo by mi hodne zvlastne, ak by som prisla k svokre na navstevu a ta by sa s dietatom zatvorila v spalni. Bud su naozaj mimoriadne divne vztahy v rodine, alebo je svokra posahana.
@maciatkolulu ona mi isto nebude ani nemôže nikoho strážiť keďže ma problém sama so sebou, ono keby s nou žiješ a vieš o com hovorím sa to dá pochopiť. Ta osoba odkedy som tu ja robím všetko zlé a nie len ja, ona neznáša ani vlastne deti, jedna chodí kvôli nej psychiatrovi a berie lieky, muž jej robí na dome a okolo nej co treba čiže ona potrebuje a bude potrebovať ešte moju pomoc pretože jej vlastné decká sa na ňu vy... ja ozaj nepotrebujem jej pomoc teraz ani nikdy už mi pomôcť nemôže keď ju musíme zdvíhat zo stoličky. Rozdiel medzi záhradou a izbou je ze do tej záhrady vidím, vezme ho za ruku a idú sa prejsť necmula sa s ním v inej izbe kde nevidíme. Ťažko sa posudzuje niečo čo nepoznáš a v čom nežijes.
Ako dlho trva ta navsteva svokry?
Mila autorka,pochopila som,ze mas syna....tak si predstav seba ...ze to je tvoja nevesta...a uvid v ociach svokry seba...svoju nevestu.
Nie,nie je to normálne správanie z tvojej strany.
@maciatkolulu prečo sa každý oháňa tou pomocou svokry? Veď je kopa rodín, ktoré od nej žijú stovky km a zvládnu to aj bez pomoci babky. Keď je pekný vzťah medzi svokrou a vnúčatami, nech sa navštevujú, idú spolu na výlety. nech k nej deti idú aj na prázdniny, ale vtedy, ak si to želajú obe strany, tešia sa z toho, nie že mám svokru v zálohe ako operku, prípadne kuchárku. A stavať vzťah na tom, že raz budem po svokre dediť...moja svokra je úžasný človek, veľmi si ju vážim, ale nezaujíma ma, čo raz urobí so svojím majetkom, keď ho odkáže pre cirkev, je to len a len jej vec. Som vo veku svokry, nechápem, prečo by som mala malé dieťa, ktoré sa učí chodiť brať do inej miestnosti a tam s ním trčať väčšinu návštevy syna a nevesty. Ponosiť ho po dome, poukazovať mu všetko možné dnu aj v záhrade je iné, ako zavrieť sa s ním v inej miestnosti a nechať syna s nevestou vedľa
@maciatkolulu nech si všetko nechá :D. Ja mám len jedno dieťa a môj hodnotový rebríček nie je nastavený tak materialisticky. Vadí mi sj to, že mu kupujú plastové hračky aj napriek tomu, že ich nemám kde dávať už a má nakúpené viac menej dtevené.
Prepáč ale toto je zase zo súdka- nemám problém, vyrobím si. Buď rada, že sa tvojmu dieťaťu venuje a ty máš chvíľu kľud. Vidno, že to je prvé dieťa a si na neho precitlivelá no nie je to tvoj majetok. Nechaj nech si vytvárajú spolu vzťah. Keď by si mala takú svokru jak ja tak ďakuješ Bohu za tú svoju. Len pár perličiek, aby si sa cítila lepšie . Keď moje deti boli bábätká, tak ich zobrali na ruky len aby si fotky s nimi porobili, keď bola moja dcéra väčšia cca 2 roky a chcela dat babke pusu, tak sa s hnusom odtiahla, že nie a dobre že ju nestriaslo. S deťmi sa nehraávali a nehraávajú. Stretávajú sa tak max 4x do roka a to sme od seba tak na 40 minút cesty. Keď ich chcú vidieť tak ich pozvú na obed a strčia do detského kútika. To je pre nich akože čas s vnúčatami. V lete chodia deti k nim na týždeň, ale každé zvlášť nie spolu a to ich strčia do tábora. A keď sa dcéra už ohradila, tak jej vraj babka povedala, že keď nechce do tábora tak by mohla prísť max na 2 dni a dedko by si musel zobrať dovolenku. Tak čo? Už ti je lepšie?
Hm no a čo ti odpovedala na otázku že prečo sa zaviera do inej izby?
Skúšam si to predstaviť, príde jej syn na návštevu s rodinou a ona s vami ani nerozpráva ani nič len sa schyti odíde do inej izby a vy strávite návštevu sami v obývačke a ona sama v nejakej izbe?
@elizabet173 tvoj názor, tvoje predstavy, každý máme iný. Pokiaľ je dieťa spokojne a neplače, tak si myslím, že vyjadruje svoj názor, že je s tým ôk, matka ale nie, zaujímavé. Samozrejme nikto by nemal bral svokru ako kuchárku atď.. Ale je to nanajvýš pravdepodobne, ze babky pomáhajú cez prázdniny, keď sú škôlky a školy zatvorené a mamička prestane trčať doma. A dieťatko sa dá odviezť k babičke tie 100 km na prázdniny napríklad, kto chce pochopí ako som to myslela, je kopec rodín, čo by babku zlatom vyvazili,kebyze odíde do vedľajšej izby a mauna sa, hra sa s dieťaťom, ktoré je spokojne.
Vieš čo, skus napísať, čo ti nevadí, bude to zniesť menej negativisticky, skus.
@maciatkolulu - ja to vidím tak že ona má obavy čo tam v tej izbe robí, na jej mieste idem po nejakom čase s kávou v ruke do izby, poviem prišla som na kus reči nech nie ste stále sama 😂 a potom po čase odídem preč.
@rubinka napríklad 👍
No vravím, na stráženie, dobre co😂😂😂ale je to sviňa bestialna, to je jasne. Ja fakt neverím...
Neodpovedáš na otázky len kydáš. A naozaj trefná poznámka že keď ste chceli ísť na večeru, už ti nevadilo že nevieš a nevidíš čo s tvojím dieťaťom robí. Trošku divné hm?
Ty ozoj nemas nic ine na robote, ze?
Čo by som ja za to dala, teraz sú už v podstate veľkí a ani teraz ich neobjime. Na veľa na veľa dá bozk na vrch hlavy.
Super co by som za to dala, keby mal môj malý babku a mohla by mu dávať svoju lásku. Je krásne ak si babky vytvárajú vzťah s vnucatom.
@viestta nie som mladá, ani nevyzretá. Má to hlbšie korene ale ďakujem za pohľad. Áno vadí mi svokra ktorá ma od samého začiatku nerešpektuje a mieša sa mi do vzťahu a rozbíja mi rodinu.

@tanicka696 ja som zvedavá, keď bude dieťa staršie, budete potrebovať pomoc, či bude tiež muž skákať, čo ma co byť babka, vlastná babka s vnucatom sama... Ja byť svokrou, tak ok, ale ani neskôr, žiadne prázdniny a tomu ver, že prídu tie časy, že ono to vyrastie. Ci jaj, tvoja mama asi môže, či? Prosím ťa, aký je rozdiel medzi tým odísť z miestnosti, do vedľajšej miestnosti a odísť von do zahrady😂😂😂😂? Vrcholné neslušna je iba miestnosť, záhrada nie, hej? Ty vole.... Ja sa desim, čo mi decko dovlece domov, no každopádne, ja by som si rýchlo urobila poriadok, najmä pri dedeni. 😉 A potom témy, že svokra dala svagrinej, má radšej jej deti, môjho muža vydedila a blabla, no čudujme sa....