Svokra chce podiel z predaja bytu. Je to normálne?
počúvajte je toto charakter , akože som jediná s týmto osudom zjavne :
svokrovci kúpili manželovi byt za 65 000 ( 2010) a byt chce on teraz predať, lebo chceme ist inam a vlastne ani teraz tam nežijeme, takže byt stoji.
svokra na to, predtým 65 000
teraz minimálne 100 000
že chce späť rozdiel.
toto je normálne? som maximálne sklamaná :(
akože je toto ok uväzovanie?
@hedviga2 ja uz neviem co sem niektore davaju....
Nahlásila som ťa.
@jakubrianka preco ze pisem pravdy? a try si ma neurazila????
nie som, resp.nebola som, sestra zial uz nezije
@klara1205 prepac uz si nepamatam co som pisala akoze netusila som ze bude tolko.
@klara1205 to je mi luto, ani mne uz nezije :(
Absolútna ukážka toho, kto je autorka. Čierne na bielom. Bože chráň od takých neviest. Vulgárna, agresívna, neštíti sa dôchodcom vytýkať nákup v akcii. Z toho kradnutého dreva čo tu vykrikuje, im možno kúpili byt a ten jej nesmrdí, nad tým neohŕňa nos. Tak tu doohovárala svokrovcov, že snáď si budú nárokovať na vrátenie celého bytu a nie len na rozdiel z neho. Ale asi čakala ako jej tu budeme tľapkať všetky po pleci, veď byt “sa kúpil” sám, lusknutim prstov a nešetrilo sa naň roky. Nech si aj ona teraz sama kúpi s mužom za vlastné, sebou zarobené. Takto môžu písať naozaj len ľudia, ktorí všetko dostali zadarmenko a na nič si sami nezarobili.
@jakubrianka prepac co ty tu pises, uz nevladzem, naozaj.
co ti chyba peniaze laska stastie?
akoze naozaj som sa chcela opytat ci niekto taketo zazil a co dalej a ty si s toho urobila thriller. akoze klobuk dole. si extra trieda.
JA SOM NIC ZADARMO NEDOSTALA A KED SI MYSLIS ZE MA TESI ZE SOM DEDILA LEBO MI UMRELA RODINA,TAK SI ....sama vies co. prepac ale napisala som x krat ze ja to nechavam nan, ale ty to zjavne nevies pochopit, ja som bola zvedava ci to niekto niekedy zazil.
toto je diskusne forum, dala som len otazku.
musis byt strasna osoba, mas kamaratky? alebo rodinu alebo mas daco? prepac naozaj si vrchol vsetkeho.
ked si naozaj necitala co som ti pisala. ma to mrzi.
A prepdstav si ze mam aj ja za mnou zarobene peniaze na to aby som si kupila svoje , ale to ty nepochopis ze clovek moze od 16 rokov setrit ze? lebo si myslis ze mne len masirovali lico a ku svetkemu som dosla ako slepe kura ku zrnu, nepisem ti kolko mam za svoj zivot na ucte. nemusim nechcem a ver ze chudera nie som skor je mi divne ze sa tak dokaze chovat rodina, uprednostnit alkohol pred detmi a ze chcu peniaze aby mali za co pit a posuvat dalej druhemu. prepac tie peniaze naozaj radsej venujem mojej rodine. a mojim detom.
myslim ze uz chod spat. bude to lepsie. je mi ta luto.
Ty vole také niečo som dávno nečítala… Toto je fakt silná káva… čiže svagor je nepodarok, svokrovci sú alkoholici… Ale ich peniaze ti nesmrdia. Len jedno ti k tomu poprajem, aby si raz mala presne takú istú nevestu ako si ty. Aby s tým bytom čo raz po tebe dostane tvoj syn kalkulovala s predajom a peniazmi ako ty teraz a aby súdila tvoju rodinu a o tebe sa vyjadrovala ako o alkoholičke a neviem čo ešte. Volá sa to karma, veľa štastia
@vikiki29 karma zdarma, ako pises, ja sa nehanbim ty si dalsia co necitala vsetko a uz nemam na vas sil donekonecna., aspon vidima ke zadbudene zeny ste tu, lutujem vase zivoty osudy aj to ze nemate zjavne nic. ja mam aj svoje a mala by som aj na svoje ale mna uz dokola nebavi vam to znova pisat. to nie je moj byt a ked si dalsia hlupa co necita ze sme chceli spojit moje jeho a ist inam, tak ma to velmi mrzi. bvud je to ubytkom sedej kory alebo tym ze si necitala moje prispevky a len si mala chut do mna rypnut. prepac. maj sa a karma zdarma, opakuj si aj ty.
@vikiki29 ak si to cele necitala a chcela si ryopnutm, paci sa. rypte si. ja uz naozaj na vas kaslem.
@vikiki29 vulgárne nadáva, používa až osobné útoky, lustruje si. V živote som nič také nechutné nečítala, čo tu popísala. Neštíti sa ničoho. Ľutujem jej svokrovcov, lebo synov majú asi tiež nevďačných a toto tu je bonus.
@jakubrianka ospravedlnujem sa , aj sama sebe sa cudujem ze som prekrocila hranicu ale prepac, tolko co som ti vysvetlitla,a stale si tocis svoje, prajem ti vsetko dobre. uz si tu mozes vypisovat s barlickami, ja uz nevladzem na vas reagovat, tolko co som napisala a napisala aj to ze som sa zle vyjadrila v uvode ze moja chyba a vy stale to svoje, dali sme ma dnes do kolien. dovidenia.
Necitam diskusiu, nazory na vec budu asi rozne. Kazdopadne nikto nepozna vasu situaciu - ak su svokrovci alkoholici a pripadne ako pises maju len dom a ani na pohreb nemaju odlozene, tak by som im asi ziadne peniaze nedavala. Nie z lakomosti, ale aby to neprepili a radsej by som im tie peniaze “odlozila” do buducna, keby realne nieco potrebovali. Lebo uprimne ak bude so svokrovcami do buducna problem, kto myslis ze sa bude o nich starat a financovat ich? Neviem ci ma tvoj muz aj inych surodencov, ale aj keby tak sa budu musiet spolu postarat. Podla toho co pises, vztahy udrziavate. Ak realne tie peniaze teraz ziadaju len preto aby mohli viac prepit, nedala by som. Aj pre ich vlastne dobro.
Ak je byt pisany na ich syna a nie na noch tak by som im tie peniaze nedala.To je rovnaka debilina ako dat peniaze gamblerovi,nezodpovednost.Ak je to pisane na syna nemaju na to ani xiadny narok.Nedala by som za takychto okolnosti.
@ivik4 este k tebe napisem to co tu a viac si uz nepisala, tak mi neda, nenapisala som, lebo mi skor slo o princip, mozno by vsetko vyznelo inac kebyze vsetko dam do uvodu, ale tak to som naozaj necakala co to dnes spravi. uplne som rozcarovana, s nazormi aj suhlasim aj nie ale vlastne forum je od toho ze sa tu pise aj preto ze clovek nenapise cely zivot hned na uvod a len sa poldna diskituje a jedine com som si odniesla, ze uz sem nikdy nenapisem, pretoze som unavena z toho ako niektore hned vybehli. zial na uvod ma vobec nenapadlo napisat vsetko tqk aby st ekazda videla do mojho zivota uplne ako ja, a takisto chapem, ze potom vyzneli viacere veci zvlastne, na moju obranu. staci mi, co tu niektore napisali.
dakujem vsetkym za nazory. a verim dufam ze nezazijete podobne, ako ja. a vysvetlovat dovody, dalej, preco to pisem, na to uz naozaj nemam sil.
dovidenia.
@jakubrianka ja nechápem,prečo to píšeš mne,ja som o alkoholikoch nič nepísala
Veľmi dobre som čítala všetko čo si popísala. Tými urážkami si len ukázala svoj charakter, waw… a vôbec ti mňa nemusí byť ľúto. Chvála bohu ja nemusím riešiť nič z toho čo ty, nikomu nadávať a riešiť mužovi majetky. Pekný večer 😉
@kittykat22 neviem aké hnusne detstvo si musela mať, keď sa takto hnusne chovaš. Veď teba poznáme , v každej diskusii kde sa zapojis, si mega protivna
Autorka... Ako zo začiatku som ťa chápala... Ale postupne ukazuješ fakt zvláštnu tvar... A nie , ani pod vplyvom príspevkov to nie je potrebné urážať ostatné mamičky 🤷♀️
Písali ti len svoj názor, ako to vidia oni, veď to si aj v podstate chcela..dn pod vplyvom tvojich reakcií sa aj ich zostrili a už išli do útokov , ale hlavne z tvojej strany.
Si tu anonym, ostatné tu vystupujú častokrát pod svojím menom, majú tú svoje fotky, nehanbia sa pod to podpísať a ty ich urážaš za ich názor 🤔
Tvoj muž dostal byt, ty si si zarobila na vlastný alebo si zdedila?
Lebo ak nezarobila, tak nepoznáš ešte hodnotu peňazí, aby si vedela aké to je, keď zarobis na niečo, v dobrej viere daruješ niekomu a on to ide predať.
Takto to môžu vidieť svokrovci.
Až tak zlí nemohli byť, keď zarobili na dva byty a pomohli svojim dvom synom.
Neriešim aktuálne alkohol.
To je ich rozhodnutie, a skutočne nemôžeš povedať kto sa ako presne zmení, kým k aktuálnej situácii nepríde. Majú svoj vek, skôr smerujú do hrobu, tak si ho vypĺňajú, tym čo chcú, kým sú ešte tu. To že to nie je tak, ako by si si ty priala, je žiaľ smola. Takže neočakávaj nič od nich.
A ja by som neprerušila kontakt. A ak budeš mať reči, že neviem, tak žiaľ viem ... A veľmi dobre .. a to ešte ste nezažili, že vás rodič alebo stary rodič vyhadzuje z bytu/domu , lebo alkohol... A neľutujem, že som aj tam chodila.
Ja osobne by som byt nepredala, ale prenajala. Práve preto čo bolo vyššie písané, aj tak nezmeníte reči a budú ďalšie.
Zoberte hypotéku a ukážte ako viete žiť aj bez pomoci ostatných.
Lebo zatiaľ si na svokrovcov pekného slová nemala. Nespĺňajú tvoje očakávania, ale v minulosti boli dobrí na zabezpečenie bývania.
@autorka nie v zlom, ale ukončí to tu už. MK je typický v tom, ze ty o voze a niektoré tu o koze 👌
Podstatný je fakt, že majiteľom bytu je tvoj muz, on teda rozhoduje, ako sa s nim naloží. V žiadnom prípade nie je povinný vyplácať rodičom byt, ktorý mu kedysi darovali. Prečo? Lebo ide o dar a keď raz niečo niekomu dám, tak je to jeho. Bodka. Inak normalne žasnem tu nad niektorými, ze pre pokoj v rodine by peniaze vyplatili a pod. Z akého dovodu? Aby ich starí preslopali? No asi ťažko. Jediná vec, kedy by som nad tým uvažovala by bol fakt, keby boli vážne chori a potrebovali by uhradiť dráhu liečbu. Neviem, nechcem ta uraziť, ale ako milionarka mi nepripadás, mas deti, tak radšej mysli do budúcna a nič nepredavajte.
A do budúcna by som pouvažovala nad ukončením navstevovania, keďže ide o mimoriadne toxický vzťah, resp.ich naozaj obmedzila na uplne minimum.
@jakubrianka Ty si buď autorkina svokra alebo si taká istá alkoholička ako jej svokra, ešte k tomu chamtivá a vypočítavá že keď niečo daruješ svojim deťom, tak za pár rokov to budeš od toho dietata pýtať späť ktoré je slušné a neprechlastalo si to a radšej to potom dáš druhému dietatu ktoré si už všetko prechlastalo a aby mohlo s chlastom pokračovať. Je mi s teba a s takých ludí ako ty zle, ktorí podporujú alkoholikov a flákačov a kydajú na slušných ludí.
Pises, ze hladas niekoho s podobnym problemom.
Keby si tu nasla a napisal by ti, ze ten rozdiel pre pokoj v rodine vratili - vratila by si aj ty?
Toto by ti stacilo?
Myslim, ze hladas niekoho “podobneho”, kto urobil to, co vlastne ty urobit chces - a to nic nevratit.
Resp. aby ta v tomto suhlasne vsetci podporili, aku bemoralnu poziadavku svokrovci maju.
V tomto uz rozhodnuta si. A bola si uz v momente, ako si sem pisala. Ty si neprisla nic v tomto smere riesit.
Aj ked to nechavas na muzovi, ta moznost, ze im ten rozdiel nakoniec mozno radsej da, ta nenadchyna. I ked by si ju ticho akceptovala. Ale bola by si nahnevana. Lebo s tymi peniazmi ratas na ten domcek bez uveru. Kusok by to stiahlo vase moznosti, co si mozete kupit a v akej lokalite. Plus by ta hryzlo, ze svokrovci tie peniaze obratom daju tvojmu svagrovi.
Takze netusim, o com tato diskusia je.
Chcela si si len vymenit pocity o tom, ze tvoj nazor je pochopitelny a pocitit suhlasne potlapkanie?
Lebo to nepotrebujes. Ty vies, co chces.
Akoze ano, “predali” vam to (fiktivna zmluva o fiktivnej platbe v hotovosti), uz su to vase peniaze, mozete si s tym urobit, co chcete.
To je fakt.
Naozaj im nic z toho davat nemusite. Je to na vas.
Ale v tom si mala jasno uz pred zalozenim diskusie.
Takze zase - o com to tu chcelo byt?
Naozaj chces povedat, ze si vahala a keby dakto povedal: my sme rozdiel vratili, tak by si aj ty vratila?
A co je ale smutne -
Akosi ani raz som tu nezachytila na 12 stranach od teba - Za ten byt som im vdacna. Su to peniaze navyse, ktore nam umoznili mat v zivote zabezpeku, ze keby sme to vlastnymi silami nezvladli, tak stale mame kde byt a netulame sa s detmi po prenajmoch.
Namiesto toho si tu na 12 stranach povytahovala detailnu spinu na celu muzovi rodinu, len aby si uhajila vlastnu cest.
Ok, vycitali ti nevdacnost, tak si chcela uviest na spravnu mieru, ze si vlastne velmi charakterny clovek. V porovnani so svokrovcami.
A ukazat ostatnym, ako sa mylia, ked lutuju svokrovcov, lebo sa z nich na dochodku stal nechutny odpad, voci ktoremu ty ziaris ako diamant.
Ano, zalozit diskusiu, kde uz si vopred mala jasny ciel, je chyba. Ked argumenty ukazuju, ze vedome potlacas opacnu stranu veci. A to - vdacnost.
Nie, nie si povinna im nic vyplatit - to ale vies.
Nie, nie si povinna navstevovat s detmi alkoholikov.
Ale si povinna si si stale pamatat, ze kedysi ti pomohli a celych 15 rokov si zila v klude, ze keby daco (a vase financie by pre cokolvek nevysli ako vysli, plus pises, ze ste obaja s muzom chorlavi a preto uz nechces nic splacat a chces hrat pri domceku na istotu a mat na okamzite zaplatenie, uz ziaden uver), tak stale mas kde ist byvat i s detmi.
Tak tu svoju ziarivost skus stiahnut aspon o par karatov a uber z toho kydania na muzovu rodinu.
Alebo ten byt vrat a postav sa piedestal moralnej vysky, ze ty nikomu nic nedlzis a nic od neho nepotrebujes.
Nedlzis im peniaze. To nie.
Ale dlzis vdacnost.
(A neopovaz sa ako argument riesit svagra. Ty dlzis za seba. Ty nemas svoju vdacnost co podmienovat niekym dalsim, ze a co on.).
Btw. to, ze si alkoholikom nosila vedome flasu, len aby bol klud, to nekomentujem (lebo tam si pre klud bola ochotna).
Ja som čítala asi len prve 2 strany.
Takže ak niekto kúpi neveste kyticu zrebov a ona výhra, ma si narokovat na polovicu hej?
To čo sú tu za názory? Choré!!! To ze cena bytu stúpla je super. Normálny rodič by mal byť šťastný ze sa deťom dobre darí. Ze môžu na tom byte ešte aj zarobiť, prilepšiť si. Normálny rodič by bol rád akú skvelú investíciu dal dieťaťu do života.
Nemám slov co za rodiča môže toto žiadať od svojho dieťaťa. Od bytu ktorý darovali. Radšej nemali nič dávať, ak očakávali ze im raz vráti polovicu, alebo to mali povedať na začiatku.
Není o com. Tiež sa prikláňam k zlej chamtivej suke, ktorá by za zvyšné peniaze zvýšila štandard svojim deťom, alebo im odložila na štúdium do budúcna, ako ich dala prechlastat dochodcom. Aj keby neboli alkoholici! Není o com.
Už vidím ako kaaaazda jedna z vás dá svokre 40tis (nepamata. O akú sumu presne islo) dobrovoľne svokricke do ruky za svoj byt ktorý stúpol na hodnote. Aaano.... svokricke a svokrovi. Nie vlastným deťom, nie. Ani jedna z vás by neprehodnotila sumu a nezvažila investíciu do vlastných deti....
"Už vidím ako kaaaazda jedna z vás dá svokre 40tis (nepamata. O akú sumu presne islo) dobrovoľne svokricke do ruky za svoj byt ktorý stúpol na hodnote. Aaano.... svokricke a svokrovi. Nie vlastným deťom, nie. Ani jedna z vás by neprehodnotila sumu a nezvažila investíciu do vlastných deti...."
@simona20201309 ty to prezentujes, ako keby ten byt kupili syn s nevestou, splacali si ho, idu ho predavat a svokra chce z toho peniaze.
Keby je byt napisany na svokrovcov, nechaju tam zit syna, ktory nasledne aj tak byva inde a rozhodnu sa byt predat, synovi by darovali 60.000€, aby si prilepsil a sebe nechaju ten rozdiel 40.000€, lebo mozno potrebuju peniaze, to by sa asi vnimalo inak. Ale je to uplne to iste.
Syn s nevestou by prisli k 60.000€ len tak, bez namahy. Predpokladam vsak, ze by boli vdacnejsi. A nie ofucanejsi..
Ja nikoho z rodiny autorky nepoznam. Ona vie najlepsie. Ale na to, ze prerusila vsetky kontakty, nekomunikuje s nimi, netusi, na co potrebuju peniaze minut vtisa vsetkym do mysle, ze tych 40.000€ ma ist na alkohol. No byt to tak nemusi.
Myslim, ze pravne tu uz odzneli informacie, ze si nemoze narokovat nic. Takze autorka by vlastne mala byt spokojna. Moralne by to kazda z nas asi riesila inak no.
@ik70 a keď ani jedno? Alkohol doma ani nedržime, dokonca aj na oslavách podávame alkohol, len výnimočne. Nie som dokonca ani vo veku svokry tak čo teraz nájdeš? Morálny rozdiel ťa nenapadá že?
Autorka založila tému ako si dovoľujú svokrovci pýtať rozdiel z ceny, nie ako pomôcť svokrovcom znížiť spotrebu alkoholu. Alkohol tu vytiahla až potom, ako jej tu viaceré mamičky napísali že na byt nemá nárok a kúpili ho ich synovi. Dokonca aj švagra potom vytiahla že dajú jemu. Sú to ich peniaze, nech si dajú zo svojho komu chcú.

@rozculena takí alkoholici sú, že kúpili postupne obom synom nehnuteľnosti a vďaku od detí nemajú evidentne žiadnu. Pre mnoho ľudí je táto téma poučná, ďakujeme autorka.
Autorka má presne vypočítané čo svokrovci vlastnia, aký majú spolu dôchodok, ako podporujú druhého syna, čo nakupujú (ešte aj ich nakupovanie v akciách tu vyčíta). Autorka k tebe toľko, že už som čítala všeličo, ale tu sa mi poriadne dvíha žalúdok. Chamtivá, nevďačníca. Raz ti tvoje deti budú počítať neboj.