Svokra chce podiel z predaja bytu. Je to normálne?
počúvajte je toto charakter , akože som jediná s týmto osudom zjavne :
svokrovci kúpili manželovi byt za 65 000 ( 2010) a byt chce on teraz predať, lebo chceme ist inam a vlastne ani teraz tam nežijeme, takže byt stoji.
svokra na to, predtým 65 000
teraz minimálne 100 000
že chce späť rozdiel.
toto je normálne? som maximálne sklamaná :(
akože je toto ok uväzovanie?
Pravne svokrovi nemaju narok, ale nie som pravnik, ak sa ma majetok naozaj prepit, tak nedarujte, ak je za tym iny problem, o ktorom mozno ani ty a ani tvoj manzel neviete, lebo svokra sa vam nezverila a teraz peniaze potrebuje, tak bohuzial, jej chyba.
@zuzana76 ale mas pravdu moja chyba.
pisem svokrina
@zuzana76 jaj moja chyba ze som to vsetko nezrhnula,v uvode,len vlastne otazka bola aj ina aj ked chapem ze problem je ten, ze to ludia vnimaju inac.
@autorka, zbytočne vysvetľujes. Kto chce, pochopí a kto nechce, bude moralizovať. Obavam sa, že vzťahy už narušené su a nech urobíte čokoľvek, už sa napraviť nebudú dať. Tak riešte tak, aby ste mali čisté svedomie vy. Možno by bolo riešením byt prenajať a nejakú čiastku z prenájmu odkladať bokom pre prípad, že svokrovci skutočne raz budú potrebovať. Nevravela by som im to, určite by "potrebovali" už aj. Ale skutočne sa môže stať, že budú potrebovať lekárov či starostlivosť a na to im už dôchodky stačiť nebudú a druhý brat zrejme neprispeje. Tak aby vás neskôr neprikvacila takáto situácia nepripravených.
Keď ide o peniaze, ukazuje sa charakter. Byt bol vlastne dar, áno? V tom prípade je to nechutné od svokrovcov niečo chcieť.
Nie celkom tak, že byt "sa kúpil", ale oni ho kúpili...Takže keď ho kúpili synovi, je to jeho byt. Ty si na kúpu neprispela ani centom, tak čo vyskakuješ?
@mandarinka555 raz to už synovi kúpili tak čo po rokoch pýta späť , však je to jeho nemá na to žiadne právo nič by som jej nedala a nech si trhne nohou
@vroni asi aj moja chyba ze som to nezhrnula v uvode
@andrejka1974 ved on je preto sklamany
@zuzana76 to je pravda asi je lepsie mat v byt v rezerve. ved ja nikde nepisem ze im v zivote nepomozeme, ale teraz je situacia aka je. a viem ze maju z coho zit.
@alica110 suhlasim, som sklamana aj muz
Autorka a keby ste to vyriešili tak, ze byt nepredajte a prenajmite. Budes z toho platit uver. Nechas detom alebo mozno raz pride ten den, ked ostane uz iba jeden rodic a sam ich rodinny dom nepotiahne. Bude potrebovat byvanie. Ak teda surne nepotrebujete na kupu domu, tie peniaze. Potom aspon nikto nic z rozdielu pytat nebude. Prosim ta, co je tvoj muz z toho tak namakko? Ved ma hadam normalny logicky úsudok. Nie je morálne ani po ľudskej stranke, taketo spravanie rodicov. Ja by som blokla kontakt. Raz by prisiel ten cas, kedy by som rodicom tu pomoc z bytom vratila, postarám sa o nich, napriklad aj predajom toho bytu ale teraz by som si povedala, ze nie je ten cas. Radsej stopnem na cas kontakt. A peniaze alkoholikom do ruk nepatria. Iba by ich rozhajdákali a potom uz by neboli peniaze na pomoc pre nich, ked ju budu potrebovat. Tvoj muz sa na to musi pozriet triezvo, prisne a tvrdo.
Autorka, sklamani nebudte. Jednoducho rodicia nie su perfektni. Robia aj debilne rozhodnutia. Aspon viete, co mozete cakat. Nic dobreho. Ja na vasom mieste teda by som byt nepredala. Nechajte si ho a necitte sa ani vinne, voci svokrovcom. A z komentarov na koniku si tiez nerob tazku hlavu. Ludia su rozni, necitaju poriadne a potom uz to ide dole vodou taky hukot. Ved ta nepoznaju, moze ti byt ukradnute co si myslia. Vas dom, vase pravidla.
@betulinka1 dakujem ano aj toto je moznost. len si ma ma utvrdila v tom co sme si ciastocne mysleli. stale mozeme z prejamu platit uver alebo co, kebyze zapaltim RDa uver...no uvidime
@komplikovana ano pravda, vela sa popisalo az moc. tak potom zbytocne vznikaju nedorozumenia.
@mandarinka555 Kúpili ho synovi, teda darovali. Nie je normálne chcieť dar naspäť a to ani časť z neho. Nechutné.
@alica110 velmi nas sklamali
Autorka, aj od druheho syna pytajj rozdiel medzi kupnou a terajsou trhovou hodnotou bytu?
Vy ste tu niektore padli na hlavu, ked sa cudujete, ze manzelia spolu riesia majetky? Jeden aj druhy maju svoj byt a mne sa teda nezda nic zvlastne na tom, ze sa bavia o ich predaji a kupe domu.
@komplikovana mylis sa, citaju poriadne, to autorka tu raz tvrdi jedno, potom druhe.
Ja som za, ze raz byt dostal, teda mu ho zaplatili, je jeho a nech si s nim robi co chce.
@saw_ nie od neho nepyta nic, jemu este davaju, lebo nepracuje
@natalka13 kde prosim ta
@saw_ ved ja som ostala zaskocena ze ja som chamtiva. akoze po dnesku mam dost
vlastne som napisala ze byt nie je nami obyvany a ze stoji
toto som napisala : svokrovci kúpili manželovi byt za 65 000 ( 2010) a byt chce on teraz predať, lebo chceme ist inam a vlastne ani teraz tam nežijeme, takže byt stoji.
tak ja nechapem, odkial zeny zistili ze sme tam boli, kolko sme tam boli ked nevedia odkedy sme spolu atd a kolko tam zili muz.
ale asi maju fantazie zo zivota velke ked takto domyslaju.
nečítam všetky komentáre,ale byt nie je tvoj,teba absolútne nemá čo zaujímať nič okolo bytu a jeho predaja
No u nas to bolo takto,mozno troska ina situacia ale
Mne nechala mama darovacou zmluvou jej 4 izbovy byt,dohodli sme sa,ze ja si zoberiem hypoteku a kupim 1 izb. aby sme vsetci nebyvali pokope..Tym padom som sa nemusela zatazit velkou hypotekou,zobrala som vsak o trosku viac a dala som ho komplet zrekonstruovat aby som jej aspon kolko tolko vykompenzovala ten jej velky byt a ma tam dozivotne pravo uzivania.Tym,ze mi to darovala a svadba bola az po tomto vsetkom je to cisto len moje a sme vysporiadane.
@rozculena a prosim ked sme manzelia a ideme spolocne , teda chceli sme, vlozit peniaze do kupy domu, aj tak nemam pravo hej? vlastne ja som asi chudera ked sa nieco muza pytam
@klara1205 prosim tvoja mama sa zachovala normalne. a vlastne aj logicke. ved ja nepisem, ze ukazem chrbat svokrovcom. a tvoja mam je fer ale asi si jedinacik ze? to je jedno, mama je fer,
mne skor pride nenormalne co sem niektore pisu. ja vlastne ani neviem ci ich mam volat matkami a zenami, ked ja si hajim aj svoje prava aj prava mojich deti.
Autorka svokrovci nemaju nárok ani na jedno euro. Ak pijú, tým dupľom by som im nedala nič. Neviem kde pisateľky maju hlavu, že sa nemáš ty do ničoho starsť, keď si vydatá za majiteľa bytu. To tu fakt sú divné názory na tomto koňovi.

Nemame vestecku gulu ani jedna, ale v prvom rade, keby islo naozaj o presne popisanie situacie, tak by si vsetky info uviedla v prvotnom prispevku. Takto bohuzial cela tema hra proti tebe, nemozes to nikomu zazlievat. Bohuzial, tema tak posobi.