Svokra chce podiel z predaja bytu. Je to normálne?
počúvajte je toto charakter , akože som jediná s týmto osudom zjavne :
svokrovci kúpili manželovi byt za 65 000 ( 2010) a byt chce on teraz predať, lebo chceme ist inam a vlastne ani teraz tam nežijeme, takže byt stoji.
svokra na to, predtým 65 000
teraz minimálne 100 000
že chce späť rozdiel.
toto je normálne? som maximálne sklamaná :(
akože je toto ok uväzovanie?
Ale, prečo sa má zdieľať dedičstva, keď možno ani nebude čo dediť. Nech im vráti dar a máte s nimi pokoj. Nikto vám nemôže nič vyčítať.
@tiezjedna dakujem konecne sa niekto vyjadril k tomu co som potrebovala ze ich postoj je naozaj uz asi prepity
Nepredala by som len aby som mala pokoj
A dedicstva nech sa tiez nezrieka
Ktovie ako to nakoniec dopadne a aby neprisiel o vsetko
Maju podpisanu darovaciu zmluvu ?
@anna777115 to ma nenapadlo, ako maju RD aj 10arovy pozemok. to nie je dedicstvo? ci myslis ze sa zadlzia niecim?
@petrao2 nie ziadna , je len kupna zmluva byt plateny v hotovosti
@anna777115 ja som z toho unavena hneva ma ze deti tam uz nechodia lebo len piju :(
No ale od takých ľudí len ďaleko. Mňa osobne by to urazilo a vrátila by som im tie peniaze za ktoré kúpili byt a nič už s nimi neriešila do budúcna.
Môžu sa rozhodnúť všetko prepísať na druhého syna a budete mať po dedičstve.
Neviem ja by som sa s nimi ani nekontaktovala ani neriešila majetky. Načo sa trápiť.
@januska12323 kaslem na to uz. viac ma mrzi ako sa chovaju. :( a nech prepisu, ja mam svoje. len ma mrzi ten postoj lebo toto normalne asi nie je. muz nech sa rozhodne . je mi tak luto ze deti uz neuvidia babku a dedka
@januska12323 Nemusia ani prepísať. Stačí, že si narobia dlžoby. Na, dedičstvo by som sa v živote nikdy nespoliehala.
@anna777115 inac to ma nenapadlo, ved majum 1000 euro mesacne a max spotreba 500 euro ved oni nic nejedia len drevo plyn elektrina voda septik. jedia ako vrabci ale vodka musi byt.
Ja, by som do toho deti nezaťahovala. Treba sa nad to povzniesť. Keď si prepiju, tak si prepiju len svoje a ak si narobia dlžoby, budú tiež len ich.
Mne by to nevadilo. Dala by som im co chcu..
Teraz sa nato pozri takto...zabudni na nejaky byt. Predstav si,ze pride svokra a polozi na stol 65000€ ako by ste sa citili? Sklamani? Stastni? Lebo v podstate je to to iste. Ja by som tiez nechcela od deti peniaze,ale u nich je zmyslanie ine,ale pointa ta ista. Predas byt,das im rozdiel a mas 65000 ciste peniaze....cize nemas byt preco sklamana
som jedina, ktorej to pride cudne? raz ked niekomu nieco dam/kupim, tak je to jeho. pride mi to ako vychcanost od nich, aby chceli rozdiel z predaja. ale tak to len vypoveda o ich charaktere..
Mne pride nevhodne riesit majetky a financnu situaciu muzovej rodiny
@crazy_cat_lady Ale ich charakter zmenil zrejme alkohol. Takiy ľudia nerozmýšľajú čí konajú charakterne alebo nie. Ich cieľom je dostať sa k financiám na chlast. To je úplne bezpredmetné to riešiť. Treba im dať tú sumu čo mu dali za byt, lebo ak len rozdiel, tak od nich nebudú mať pokoj do budúcna.
@la_dolce_vita preco? je to jej muz. byt je sice jeho, ale su manzelia. pride mi uplne prirodzene a normalne, ze riesia aj taketo veci. navyse podla toho co pise autorka, muz ma rovnaky nazor, ako ona
@anna777115 otazka je, ci potom bude pokoj. lebo poznam take typy ludi, clovek im ustupi, len aby mal pokoj v rodine, ale takito ludia si aj tak vzdy najdu nieco, kvoli comu tie vztahy a atmosfera v rodine nebudu dobre..
@la_dolce_vita tiez ma zaujima preco si to myslis , ty si zjavne nepochopila vsetko, lebo si nemala cas to citat, tak ta chapem
@crazy_cat_lady to mas pravdu, ono vlastne najvacsi problem je chlast a to ze ja som medzicasom dosla k mensiemu majetku.
@crazy_cat_lady Atmosféru by som neriešila.Aku atmosféru vytvoria dvaja alkači? Dôležité je aby mali s nimi vysporiadané materialno právne záležitosti, lebo od takých ľudí nikdy nevieš čo môžeš očakávať.
Ja by som fakt zatial nepredavala
Svokor bol alkoholik az po smrti sa vsetko ukazalo
Dlhy problemy atd
Neriesila by som teraz nic ani ziadny predaj ani dedictvo ktore nie je vobec iste
Maju skvely dochodok a ked sa rozhodli ho prepit nepodporovala by som ich
@francesco123 mne pride z toho, co autorka pise, ze keby im dal aj 40 tisic, tak by boli aj tak nevdacni, ze to mohlo byt viac a aj tak by ich mozno ohovorili po celej rodine, ako oni dobri rodicia dali synovi byt a on im dal z toho len taku "almuznu"
Byt je dar muzovi od jeho rodicov, nedarovali ho tebe. Cize ked si to premietnem na seba, tak ja by som sa do toho naozaj nestarala, pretoze je to ich zalezitost, resp.nemala by som s tym ziadny problem im nieco dat, stale ste si ako rodina dost pomohli.
autorka ale aj tak si myslím že nato ako tvojich svokrovcov tu vykresľuješ ako ožranov si myslím že zas až takí chudobní nie sú...
ja čo poznám alkoholikov tak to sú na tom ozaj že mizerne po finanč. stránke.
a ty tu píšeš že synovi kúpili byt, oni majú dom, 10 a záhradu... nie je to zas ktovie čo, ale zas na alkoholikov čo sú stále naliaty aj celkom slušný majetok....😉
a že nemajú na pohreb? pohreb zaplatíte vy - však dom a záhradu niekto len zdedí.
@petrao2 no to tie dlhy ma ani nenapadli och

Ja som asi z marsu, ale mňa by hanba fackovala kúpiť decku byt a potom po ňom chcieť rozdiel medzi kúpnou a predajnou cenou! 😖 Svokrovci sú dobre drbnutí. Evidentne majú namiesto mozgu rumovú pralinku🙄