icon

Svokra chce podiel z predaja bytu. Je to normálne?

2. apr 2025

počúvajte je toto charakter , akože som jediná s týmto osudom zjavne :

svokrovci kúpili manželovi byt za 65 000 ( 2010) a byt chce on teraz predať, lebo chceme ist inam a vlastne ani teraz tam nežijeme, takže byt stoji.

svokra na to, predtým 65 000
teraz minimálne 100 000

že chce späť rozdiel.

toto je normálne? som maximálne sklamaná :(

akože je toto ok uväzovanie?

autor
2. apr 2025

@la_dolce_vita nechavam na muzovi nech sa rozhodne. este raz. pochopila si ze sme prisli o dedka a babku lebo piju?

la_dolce_vita
2. apr 2025

Primarne tu predsa riesis ten byt. Som celkom chapava. Len z teba srši zlost, nehnevaj sa.

autor
2. apr 2025

@deti95060810 vsetok majetok nadobudli kym este robili a neboli na dochodku.

anna777115
2. apr 2025

Však, keď im chutí. A to pijú, tak že sú denne naliaty, že nevidia o sebe, alebo si po dôchodku kúpia fľašu a robia si sem tam drinken?

autor
2. apr 2025

@la_dolce_vita lebo muz nevie co ma robit. tak sa pytam ale asi sme jediny co taketo zazili, tak neviem

lucia13022023
2. apr 2025

Akože... Keď niečo darujem, späť to nechcem. Ja som taky človek. Co synovi alebo komukoľvek raz dám, späť nepýtam. Mne to nepríde normálne.
Ale, keď mate nepokoje vo vzťahoch, pýtajú od vás ten rozdiel, tak im ho vyplatte a ďalej to neriešte. Keď sú taki ako píšeš, tak s nimi sa nedohadas a v podstate ani nemáš právo sa hádať, keďže je to mužove. Zbytočne sa rozčuľuje tu.

autor
2. apr 2025

@anna777115 kazdy den

autor
2. apr 2025

@lucia13022023 skor som myslela ci niekto nezazil podobne. ale moj zivot je vo vela smeroch iny a tymto celym sa len utrvdzujem ze to asi nik podobne nezazil.

crazy_cat_lady
2. apr 2025

@autorka pre pokoj v rodine, by som im asi ten rozdiel dala. ale svokrovci mi pridu (podla toho co pises) taky typ, ze keby si im dala aj 100 tisic, tak budu nespokojni, ze to je malo, ze ste ich okradli atd..

autor
2. apr 2025

@crazy_cat_lady velmi ich zmenil ten druhy syn bez prace a alkohol ich zmenil.

anna777115
2. apr 2025

Tak, keď sú každý deň naliaty, tak deti by som tam ani neťahala a im vysvetlila, že nezdieľate rovnaký názor k používaniu alkoholu a viac ich neriešila

francesco123
Odpoveď bola odstránená
autor
2. apr 2025

@francesco123 prosim?

francesco123
Odpoveď bola odstránená
luteam
2. apr 2025

Ja mam iny nazor ako vacsina. Podla mna je to od nich hnusna vypocitavost dat dar a potom riesit co s nim dotycny urobil. To aj vy ked niekoho obdarujete a on to preda pytate rozdiel? Nepride mi to normalne ved by mali praveze synovi s rodinou dopriat. Ale je zas pravda, ze to musi rozhodnut manzel kedze je to len jeho majetok.

saw_
2. apr 2025

Byt je muzov, svokrovci nemaju nanho ziadny pravny narok. Ked ozaj slopu ako pises, tak ani keby ste im rozdiel vyplatili, pokoj nebude. Prepite hlavy vzdy nieco najdu. Nechapem na co ste to vobec s nimi riesili. S bytom by som urobila co by mi aktualne najviac vyhovovalo, bez ohladu na nich.

kazuso
2. apr 2025

Nedala by som im nič, naozaj nič. Vám dali reálne 65 tisíc a že má dnes vyššiu hodnotu sa ich nijako nedotýka.
Normálne žasnem ako tu niektoré ženy uvažujete. A čo že im dali, ...dostali hotové, ...spadlo im do lona, či do huby. Však dali svojmu. Hanbou by som sa prepadla, keby som mala spýtať späť rozdiel. Dala som svojim deťom oveľa viac a nikdy by som také čosi z úst nevypustila. A že je nevesta a nemá čo to toho hovoriť? Ale choďte mi kdesi, veď je to jeho manželka, tak kto druhý by mal do toho hovoriť ak nie aj ona? A pri tom ich životnom štýle by som sa len nenápadne vytratila z ich života, predala dom, kúpila niečo hodne ďaleko a viac by som sa neozvala.

francesco123
Odpoveď bola odstránená
martinka13
2. apr 2025

Tak im môže, ale nemusí nič vyplatiť. Je to na ňom.

luteam
2. apr 2025

A iank autorka na mk sa po moralnu podporu nechodi 😀 tu ta akurat skoro vsetci zdrbu

kazuso
2. apr 2025

@francesco123 no vieš, také čosi vie človek celkom pekne rozhodiť. Ona ani tak nepotrebuje radu, potrebuje hlavne vypustiť paru

autor
2. apr 2025

@francesco123 pocuvaj ty si zjavne dost chory clovek, mozno sama mas porblemy s peniazmi, ja nie. uz som asi 5 x napisala ze ja mam svoje ale ty asi nemas nic alebo ja nevien,.,, pises asi o sebe?

pisem o tom ze muz chudak nechape co sa deje, to ze niekto co nema narok si ide narokovat ( ich druhy chudak syn) a svokra rozdiel, uz pocitaju dopredu...a to ze svokrovci vymenili zivot s vnucencami za alkohol, a ja som ta neempaticka? sa zobud prosim ta. mas deti muza alebo nebodaj si aj zabezpecena?

@martinka13 vies co asi mas pravdu budeme mat cisty stit a bodka.
co tu pisu niektore , len pozeram.

ja lenze ci to niekto nezazil reku dostanem daky podobny nazor a zivotnus skusenost.asi som fakt jedina co to zaziva. co uz. vsetkym dakujem za rady, urcite si nieco z toho odnesiem. a mrzia ma zeny, co si myslia ze idem len po majetku.

natalka13
2. apr 2025

maju nizke dochodky, vela nezarabali a maju RD a dva byty v hotovosti kupili a zivili 2deti-wau ekonomicky zazrak.

autor
2. apr 2025

@natalka13 ach zial necitate vsetko. tak nic.

natalka13
2. apr 2025

co konkretne?

lienka.7
2. apr 2025

@autorka a načo ten byt vlastne predávate??? Nemáte deti? Prenajmite ho a bodka.
@tiezjedna presne, súhlasím s tebou.
@crazy_cat_lady presne tak, byt je manželov, nedávala by som im nič. Načo? Kks, hanba by ma Fačkovské levy som dcére kupila byt a potom jej povedala, že chcem za neho peniaze. 🤦‍♀️

sima234
2. apr 2025

Autorka, nie je to normálne, je to smutné. Ale musí to vyriešiť tvoj muž, keďže byt je iba jeho. Nie je povinný im nič dávať, z finančnej stránky mu byt kúpili, on je vlastník, takže oni nezmôžu asi nič. Ide o ľudskú stránku, ale nakoľko píšeš, že pijú a pod, tak mu môže byť jedno, že sa tým jeho vzťah s rodičmi ukončí pravdepodobne definitívne.

autor
2. apr 2025

@natalka13 odkial vies ze vela nezarabali? podla toho ze maju spolocme dochodok 1000 euro? a napadlo ta ze mohli mat bokovky? 🙂 ci sa tvarime, ze tak ludia v tomto state nekonaju? alebo vlastne ty asi o tom nevies ze ludia maju aj bokove roboty ze?
plus ked niekto odide do predčasného dochodku, co bolo skor ako 2025, kedy je tema vytvorena, tiez dany clovek prisiel o dake peniaze, tie systemy sa vzdy menia podla vlady ktora tu v tomto state krochcka.a ano prissli minimalne par diesatok eur.
2010 bola kupa bytu a dom tiez kupila ovela ovela skor ...samzorejme ze ako kazdodenny alkaci by si totot cele nemohli dovolit.
mali v hotovosti. ano to bolo niekedy mozne, ked sa tolko nezdieralo ako teraz. zial, na to nemusis byt ekonomicky zakrak, ked a vies v zivote pocas normalneho zivota bez alkoholu zvrtat. vsetko sa zmenilo pocas dochodku, ostali doma a zacali pit. pili aj predtym ale teraz , kedze normalne nepracuju, piju viac , lebo maju viac casu.
verim ze si to pochopila.

sense
2. apr 2025

Pozri jedinym majiteľom je on, tak je len a len na ňom ako s bytom naloží.
A teda na druhej strane...ja keby viem že ma niekto problém s alkoholom nikdy mi fľašu nedonesiem keď pôjdem na navstevu

carolynka
2. apr 2025

Ked nieco niekomu dakujem, automaticky sa vzdavam akehokolvek prava na ten dar. Z moralnej ani pravnej strany na tie peniaze svokrovci nemaju narok. Jedine, ze by si pri darovani dali nejake podmienky, a muz by ich bol byvala prijal. Neviem ako by som sa zachovala, zalezi na muzovi.