icon

Svokra chce voziť moju dcéru

8. mar 2025

Ahojte, od akého veku ste dovolili rodine aby vozili vaše deti v aute? Dcéra má rok a pol a ja zatiaľ nikomu neverím. 99% jázd šoférujem ja a tak nemám akosi dôveru. No skôr ma možno zaráža fakt že čokoľvek svokra vymyslí tak povie manželovi a nie mne. Začínalo to tým že si chce kúpiť kočiar pre ňu a včera prišla s návrhom že si chce z bazáru kúpiť sedačku pre ňu. Nielen že ju nevie ani zapnúť do vajíčka ako som mala možnosť vidieť ale celkovo.. asi viac ma zaráža fakt že to nepovie mne. Dnes prišiel manžel domov keď ju po veľmi dlhej dobe nechal svokre na stráženie, vytočený do nepríčetna že nech jej nechá sedačku že ona chce ísť s malou k rodine lebo ju chcú vidieť (my sme ich nevideli rok ale oni chcú vidieť našu dcéru tak svokra by tam hneď išla, aj toto je ďalšia z vecí ktorá manžela vytáča). Neviem ako sa k tomu postaviť. Rada by som jej to nejako povedala že o tom viem ale nenachádzam slová aby sa zase neurazila ako vždy. Skrátka to tak ešte necítim aby ju vozila v aute. Ani nejazdí viac ako 15km od domu lebo sa bojí ísť ďalej tak asi ani to mi nepridáva na dôvere. Len mi nepíšte že som hysterka. Len mama ktorá sa bojí o dieťa a nemá dôveru..

Strana
z3
ella1234
11. mar 2025

@mistymay33 nie neverim ze kazda zena ked sa stane mamou tak vychovava s laskou, nie kazda zena ked sa jej syn ozeni je automaticky dobrou svokrou a nie kazdy clovek ked dostane vodicak je automaticky dobry a poctivy sofer. Zijem v realite nie v naivnych predstavach.

fairyy
11. mar 2025

vsetkym dobrym soferom v rodine v podstate od narodenia... realne vyuzili asi od pol roka? neviem presne... a takym soferom v rodine co len vlastnia vodicak, ale nesoferovali roky dalej ako tu istu naucenu trasu do obchodu a naspat nesadnem ani ja k nim...nie este aby som tam dieta dala...

ghoul_
11. mar 2025

Ty si mama, je to tvoje dieťa takže keď ty nesúhlasíš tak sa môže ísť svokra s mužom aj s rodinou vypchať. Ty rozhoduješ a určuješ hranice.

martin96321
12. mar 2025

@mistymay33 Mozno by si neverila,ale su ludia ktorí svoje vlastné dieta nepriputaju. Su ludia ako napriklad moja mama a sestrina mama.....ani vy ste neboli v sedackach a tu ste......vela zalezi od cloveka aký je.

plamienka555
12. mar 2025

@martin96321 nie vždy je možné porovnávať minulosť s prítomnosťou - nebolo toľko áut a nejazdilo sa tak rýchlo. Taktiež sa s malými deťmi často a ani tak dlho nejazdilo.

martin96321
13. mar 2025

@plamienka555 nejde o to kolko bolo aut ,ci sa jazdilo rychlo......ale ze niekomu nevysvetlis ani ked sa snazis. Je to moje dieta a moje pravidla. Ak sa to babkam nepaci,tak mozu prist maxomalne na kavu obcas a nie dieta k nim. Normalny clovek sa opyta co uz papa,co moze,co nesmie co ma dieta rado......nebude si nasilu vydupavat to svoje" osvedcene"

mantilka
13. mar 2025

Autorka, plne s tebou súhlasím. Dieťa má byť pod kontrolou matky. Žiadne vozenie svokrou... Dieťa nie je bábika. Svokra má príležitosť si užiť čas s vnučkou a namiesto toho ide sa chváliť a behať po návštevách. Ver, že toto by nebola jediná návšteva. Keď chce rodina vidieť dieťa, nech sa ohlásia ku vám alebo vás pozvú na návštevu.
To či sa svokra urazí nemôže vplývať na tvoje rozhodnutia. Ešte sa priprav ako bude hovoriť do výchovy...a ty zo slušnosti budeš trpieť. Dnes ti pomôže len asertivita.

mantilka
13. mar 2025

Napisrm vám príhodu, ktorá sa stala pred cca 20 rokmi. Pred našou prácou havarovalo auto s malým bábätkom, išli od pediatra. Bábätko nemali v sedačke pri náraze si buchlo hlavičku a zomrelo.
Takže nie je to len blabla, že sa niečo môže stať. Teraz je ešte viac áut a ešte agresívnejšie jazdia šoféri...sama jazdím a nestačím sa čudovať tej agresivite.
Keď si predstavím staršiu ženu za volantom, kricoave dieťa a k tomu agresívny vodič...
Pred dvoma dňami som len oči vyvalovala, že jeden pán si spravil tretí pruh na veľkej križovatke lebo sa mu nepáčilo, že auto pred ním sa ešte nepohlo....Košice. A k tomu ešte poriadne agresívne trúbil.

mariaa79
13. mar 2025

No,ak sa má niečo stať ,tak nabúra auto do teba ,môžeš dávať pozor aký chceš.A synovi vraví skôr ako tebe,lebo má k nemu bližšie ako k tebe a vždy to tak bude.Nekaz vzťah babky a vnučky ,ak nieje niečo čo ju vážne ohrozuje ,tak to nerieš.Nevieš kedy ju budeš potrebovať k malej ,potom sa ti môže ona otočiť chrbtom.Nemozeš mať všetko pod kontrolou ,tak to proste nefunguje.

janamakva
13. mar 2025

Rozčuľuju ma tieto frajerske komentáre, ani ďalej čítať nejdem... Jasne, že máš strach, ja ani mame nedám deti do auta. Nie to ešte svokre! (inak, tá moja má vodičak jedine na metlu)

Strana
z3