icon

Svokra chce voziť moju dcéru

8. mar 2025

Ahojte, od akého veku ste dovolili rodine aby vozili vaše deti v aute? Dcéra má rok a pol a ja zatiaľ nikomu neverím. 99% jázd šoférujem ja a tak nemám akosi dôveru. No skôr ma možno zaráža fakt že čokoľvek svokra vymyslí tak povie manželovi a nie mne. Začínalo to tým že si chce kúpiť kočiar pre ňu a včera prišla s návrhom že si chce z bazáru kúpiť sedačku pre ňu. Nielen že ju nevie ani zapnúť do vajíčka ako som mala možnosť vidieť ale celkovo.. asi viac ma zaráža fakt že to nepovie mne. Dnes prišiel manžel domov keď ju po veľmi dlhej dobe nechal svokre na stráženie, vytočený do nepríčetna že nech jej nechá sedačku že ona chce ísť s malou k rodine lebo ju chcú vidieť (my sme ich nevideli rok ale oni chcú vidieť našu dcéru tak svokra by tam hneď išla, aj toto je ďalšia z vecí ktorá manžela vytáča). Neviem ako sa k tomu postaviť. Rada by som jej to nejako povedala že o tom viem ale nenachádzam slová aby sa zase neurazila ako vždy. Skrátka to tak ešte necítim aby ju vozila v aute. Ani nejazdí viac ako 15km od domu lebo sa bojí ísť ďalej tak asi ani to mi nepridáva na dôvere. Len mi nepíšte že som hysterka. Len mama ktorá sa bojí o dieťa a nemá dôveru..

svetlonos
8. mar 2025

@shee11
a ty čítaš s porozumením??? Ona sa bojí šoférovať ale chce mať v aute male aktívne dueta, ktoré jej odpútať pozornosť, taky fukot?
Ty by si takej osobe dala svoje dieťa do auta? Ved to je vedome ohrozenie dietata na zdraví!
A teda aká budem svokra? Kristusat - ja si vychovam svoje a co nevesta pivie bue sväté! Jedine kedy by som zasiahla by bolo nadilie na dieťati. Nemusím s nou súhlasiť vo všetkom, ved snáď si moje deti nájdu v pohode partnerov. Nech sú spolu statni a spokojní a výchova ju deti ako najlepšie vedia 🙂

zuzana76
8. mar 2025

@shee11 dufam, ze aj im daju nevesty, alebo dcery vnuca len za pritomnosti rodica 😀

svetlonos
8. mar 2025

Ja som len nepochopila na koho strane ke tvoj muz?
Svokra nech si kupi nevborn silikonovu bábiku, k tomu zapni reálnu nahrávku 1,5 rocneho aktívneho upistaneho hladného dieťatka počas jazdy. Nech reve a hesla sa zle zapnuté v tej bazár ovej sedačke. Narazil do prvého proti! A tu nahrávku treba dat do kufra aby ju nemohla vypnúť!
Stará ma nápady ako malé dieťa, bud bola blba vzdy alebo jej rozum prestáva slúžiť.
Ja vidicak nemám. Muzovi a mojej sestre slepo verím. Sestra vozi svoje 3 deti pocelom šírom svete od bábätiek. Je super vodič. U švagra tiez nemám problém. Otec je sofer z povolania no neviem ako by reagoval na placuce dieta.
Ale určite by som nedala dieta niekomu, kto si je riadením auta neistý. Ani mojej mame, jazdi dobre. Ale fakt keď začne ten náš 1,5 rocny vrestat, ma aj muz dist a to je super vodič! Minule sme išli k sestre, 6 hodin cesta. Po hodine sa chcel vrátiť keby maly nezavolal. Celú hodinu plakal.
Takže svokra nech aj kampaň na hlave skáče a uráža sa, mala by smolu. Moja mama nas vozila ale bola som vzadu pri detoch, to je ok ale tiez narocne. Proste s tym malym nevydiskutuje 🙈
Prisim ta bud teraz tichucko vies, za chvíľku sme tu a blabla!
Ty si matka, mas zodpovednosť. Ked mi muz opisal ako jeho otec jazdí autom, v zivote moje deti nedostane do auta! ten za jazdy kutre ďalšou rukou kdatade, hľadali to a hento 🤯. No nie!

isis234
8. mar 2025

Ty si matka a svokra si musí uvedomiť, že jej povinnosť je spýtať sa, či jej to dovolíš.
Nedala by som jej dieťa do auta. Ak chce ísť s ňou k rodine, jedine s 1 z rodičov.
Nevieš, ako sa bude dieťa cítiť na návšteve.
Ak sa nahnevá, je to jej problém.
Ak chce rodina vidieť malú, svokra ich mže priviezť k vám. Alebo k nej a vy prídete tam s malou. Ak sa oni nemôžu dopraviť

krkavcia_mater
8. mar 2025

U nas to bolo tak, ze som svokre povedala, ze swdacka z bazara nebude. Iba taka aku vyberiem. Tak sme.vybrali a svokra kupila. Ja som jej ju namontovala a ukazala ako co pouzivat.
Uz je to par rokov.. asi 4 co sme tak urobili. Syn je rad s babkou, tesi sa k nej, je to jeho babka aj naprik tomu, ze ja sa za nou nejdem pretrhnut.
Pochopila som, ze je tu iba na kratky cas a ked ma niekto zaujem travit cas s mojim dietatom, som stastna.
Je mi jedno ci ho vezme na navstevu alebo k nej pride navstava. Ved mu neodhryznu z nosa.
A to stastie v detskych ociach, ked mi syn povie ake dobrodruzstvo zazil a co videl, aky kolacik mu babka kupila... uz chodieva k nej aj na vikendy.
Len to dieta pustite, babka mu umyselne neublizi a vy si oddychnete 🙂

samik88
8. mar 2025

Rok a pol je ešte asi málo. Nepamätám si kedy presne išiel môj so starkou prvýkrát ,ale teraz ako trojročný chodieva častejšie. Svokra aj mama jazdia každý deň ,ale samozrejme mám obavy asi ako každá matka. Ale to aj keď ide s tatom . Lebo jazdí veľa bláznov a človek nikdy nevie čo sa stane. Každý deň sú na cestách nejaké nehody.
Na sedačke z druhej ruky nevidím žiadny problém ,aj my sme tak kupovali a je ako nová . Dajú sa aj z bazáru nájsť pekné novšie sedačky. Keď nie ,kúpte vy novú. Ale ak sa svokra sama bojí šoférovať tak by som jej dieťa pravdepodobne nedala. Takže ostáva ju len voziť k nej aj naspäť.
Kočík má aj jedna aj druhá starká ešte po starších vnúčatách a aj to je podľa mňa plus ,že nemusíme ho my trepať ,keď sme u nich na dvore, tak si pospí dieťa v tom kočíku.
Pozdejšie na výlety a za rodinou môžu chodiť aj autobusom alebo vlakom ,nie? Veľa starých rodičov tak chodieva s vnúčatami. 🤷🏻‍♀️
A je pochopiteľné, že svoje nápady a návrhy dáva svokra svojmu synovi. Neviem aký máte vzťah medzi sebou. Mňa sa zvykne spýtať svokra či môže prísť po malého lebo vie ,že to aj tak ide cezomňa.

sense
8. mar 2025

A keby si šla dva tri razy s nimi a šoférovala by svokra?
Ono je dosť naivné si myslieť že keď šoférujem ja ako matka sa nemôže nič stať. A to nemusíš byť na víne ani ty.
A to že to rieši primárne so synom je normálne keďže každy rodič má zvyčajne bližšie k vlastnému dieťaťu ako k jeho partnerovi

nikpa
8. mar 2025

@luccija,, že nebolo dotiahnuté,, ... To v ten autosedačke ani nemuselo byť.

senta_sofia
8. mar 2025

Rodinu mozete ist pozriet spolu. Ak svokra nesoferuje, dieta by som jej nedala. S dietatom sa jazdi inak, treba ho obcas aj skontrolovat, moze blabobat, rozptylovat… Nepochopila som tu pasaz s manzelom, na koho strane je?

kaja0210
8. mar 2025

Bože ženy nehnevajte sa,ale čo sa tu niekedy rieši. Moje dieťa od 6 mesiacov vozila sestra, brat, ocino, švagriná. Všetci maximálne zodpovední. Lenže ja som neriešila to,či ju vezmú k niekomu na návštevu. Bola som vážne chorá a s manželom sme bolo vďační za ich pomoc a aj za to, že dcérka netrčala 3 roky doma.
Buďte trošku vďačne a viac pokorné. Nehovorím, že ju máš dať niekomu, kto pije alkohol alebo nikdy nesedel za volantom. Ale svokra? A k tej autosedačke z bazara. Viete, že aj tam môžete kúpiť kvalitnú? Ktorej pôvodná cena bola viac,ako 300 eur možno.

sissy27
8. mar 2025

@katrinka233 nie, matka nie je viac ako otec. Matka sice vynosila a porodila, ale bez tej spermie by si mohla akurat tak piskat. Ina spermia znamena iny muz, ine podmienky, ine dieta…
Takze jeden bez druheho by toto dieta nemali a ako rodicia su absolutne rovnocenni (ak chcu). A mozes si byt ista, ze v pripade potreby je kazda jedna matka bez problemov nahraditelna presne tak, ako otec.

Anonymna autorka: takze vlastne si si neprisla pre nic ine, ako pre nazory, ktore s tebou suhlasia 😅 to tiez o tebe vela vypoveda… a to je mile, ze za svoje dieta zodpovedas, vyplyva ti to zakona rovnako ako otcovi dietata 🤷‍♀️ to ale neznamena, ze dieta je 100% v bezpeci len preto, ze je s tebou.

luccija
8. mar 2025

@nikpa ja viem, ale presne tak by reagovala moja svokra.Detto deti netreba natierať krémom ani my sme naše nenatierali, aké vymýšľanie s jedlom to sú vždy len boje kto z koho
@sissy27 tak sa mal muž ozvať a nie prísť domov a byť vytoceny.

janinah
8. mar 2025

Mam vnucku v tom veku a som skvely sofer,ale nevzala bybsom si toto na zodpovednost mat junv aute bez jej rodiča.Nikdy nevies co sa moze stať...
Ktosi tu pisal,ze 70+ pani vozi dieta..no,dakujem pekne,v fomto veku je to uz riadne riziko,nechcem malovat certa na stenu,ale taky nedajboze infarkt za volantom...
A ta rodina,ktora chce vidiet vase dieta? Vsak ne h vas pozve na navstevu vsetkych,to nikomu zo zucastnenych nie je trapne takto chodit dieta ukazovat? Ved to nie je novy pes babky dochodkyne...

michaela329
8. mar 2025

Sviatočnému šoférovi by som dieťa nezverila, jedno komu. Jednoducho nie, to nie je nákup. Ak sa chce svokra silou mocou pochváliť vnučkou, choďte spolu - veď aj vy ste dlho u nich neboli. A synáčik nech jej to teda komunikuje sám. Proti autosedačke z bazaru nič nemám - môže byť kvalitná 🤷

gerdusha
8. mar 2025

72r je dosť na šoférovania auta s dieťaťom? Véd veľká väčšina politikov majú podobný a aj vyšší vek a "šoférujú" krajiny... 🙂...to len tak off topic. 🙂...

cacianka
8. mar 2025

@janinah ako opica zo zoo 🤦
Nechápem ako tu zeny útočia, ani mužovi / otcovi sa to nepáčilo, čo jeho matka vymýšľa , ale autorka je hnusná zmija, lebo nechce dať dieťa voziť svokre - slabej šoférke

erickatt
8. mar 2025

Autosedacka bezpecne pripnuta, vie to?
vie ze nemoze vo vetrovke?
Vie ze musi byt na pevno utiahnuta? A bude to akceptovat?

bielasovicka
8. mar 2025

Ja tiež šoférujem 40 rokov a vnuka povozím hocikedy, neveste to vôbec nevadí. A prečo by aj malo, ved mam viac skúseností ako ona co ma vodičak 3 roky. A ja sa tiež poradím skôr so svojím synom ako s nevestou, co je natom, ved je to môj syn.

kiki68
8. mar 2025

Toto som neriesila, hned ako bol dovod tak ho mala v aute. Je na nu zvyknuty v tom aute, teraz mi to mega pomoze ked moze vyzdvihnut maleho, ide s nim na ihrisko, na kupacku von v lete. Ked sa nieco ma stat, tak sa to stane. Mozem byt super vodic a nejaky blbec nas prizabije. Niekedy je to o stasti .

mistymay33
8. mar 2025

Je mi do plaču čo tu čítam... ja som tiež už "svokra" a nevlastná stará mama" /moj manžel ma syna z predchádzajúceho manželstva a ten syn ma syna. Nikdy mi nedali pocitiť, že by som bola neschopná sa postarať o ich dieťa. Máme ho bežne od jeho 8 mesiacov, kupili sme mu vlastný kočík, ktorý ma len u nás, aby nemusel stale vláčiť kočik, ked ho prinesú k nám na stráženie.Máme pre neho vlastnú autosedačku,ktorú mam ja ako nevlastná babka v aute, má u nás postielku. Vnuk je s nami vždy ked ho potrebuju postrážiť, čo je tak 1 - 2 krát do týždna. Dokonca ma u nás aj zopár vecí, plienky, mlieko, pyžamko, papučky a ostatné veci, ktorú mu kupujeme a obliekame ked je u nás. Nikdy mi nezakázali ho voziť v aute alebo kamkolvek s ním ísť.

kiki68
8. mar 2025

@janinah moja svokra ma cez 70 a vozi vnuka, nema ziadne zdrav problemy, to iste moji rodicia, ja to takto nevnimam. To by som ja ako tehu to dieta nevozila vobec, mne moze prist zle kedykolvek

meg91
9. mar 2025

To,že vola svojmu mužovi a nie tebe tak aspoň vieš,že kde ta ma..nie je úprimne nemá záujem sa s tebou baviť..a dohadovať..a tak volá synovi..A s tou sedačkou by som ju krásne stopla až keď si ju kúpi aby nabudúce vedela,že sa ma aj s tebou poradiť keďže je to vaše spoločne dieta .A nedala by som do auta dieta tak.male nikomu.

martin96321
10. mar 2025

Mozno prave preto Ti nic nepovie,lebo vie aka bude Tvoja reakcia. Aj Ty raz budes svokrou a babkou........mozno budes mat nevestu,co Ta bude mat za staru bosorku.....

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
autor
10. mar 2025

@martin96321 moja svokra nema ani 50tku ma krku a vie že ja viac dovolím ako manžel. No dúfam že ak budem mat niekedy nejakú nevestu tak bude spokojná s tým ako rešpektujem jej výchovu. Neplánujem sa starať do druhých

viktoria63
Autor odpoveď zmazal
ella1234
10. mar 2025

Neexistuje. Co sa tyka mojich deti neverim okrem muza ohladom soferovania nikomu. Vzdy som to tak mala aj sama osobne ze som sa bala s niekym inym v aute a co sa tyka deti tak je ten strach milion krat vacsi.
Spoliehat sa na svokru ze sa bude zodpovedne venovat soferovaniu?ze bezpecne a poctivo zapne dieta do sedacky? Ze ho nenecha spat v horucom aute ked uz to tolko ludi predtym spravilo? Proste nie, neexistuje.

dkethe
10. mar 2025

Mama aj svokor su dobri soferi. Neviem ci bol nejaky vekovy limit, kedy som to povolila. Skor islo o program - ak som im dala 1r dieta na 2h, co mali co trajdat autom 😅 asi v 2-3 rokoch, ked tam sli deti na vikend, tak uz ich vozili (prekladali sme nase sedacky) ale vzdy som vedela kam, kedy, a museli mat moje schvalenie.

martin96321
10. mar 2025

Svokru si nevyberies. Tiez by som nikdy neurobik nic,co by mi deti neschvalili. Je to ich dieta,ich vychova,ich zodpovednost. Vysvetlil som to svojej mame,zena svojej a bol pokoj.

mistymay33
11. mar 2025

@ella1234 vážne neveríš, že by mama tvojho muža, ktorá predpokladám vychovala minimálne jedno dieťa nezapne do autosedačky dieťa, tak ako je potrebné? Že sa nebude venovať šoférovaniu, alebo že by nechala dieťa v horúcom rozpálenom aute? Myslíš, že my svokry sme totálne osproteli? Je to jej vnuk, človek, na ktorom mu sakrá záleží, ktorého miluje ako svoje vlastné dieťa, myslíš, že by mu chcela ublížiť?