icon

Svokra chce voziť moju dcéru

8. mar 2025

Ahojte, od akého veku ste dovolili rodine aby vozili vaše deti v aute? Dcéra má rok a pol a ja zatiaľ nikomu neverím. 99% jázd šoférujem ja a tak nemám akosi dôveru. No skôr ma možno zaráža fakt že čokoľvek svokra vymyslí tak povie manželovi a nie mne. Začínalo to tým že si chce kúpiť kočiar pre ňu a včera prišla s návrhom že si chce z bazáru kúpiť sedačku pre ňu. Nielen že ju nevie ani zapnúť do vajíčka ako som mala možnosť vidieť ale celkovo.. asi viac ma zaráža fakt že to nepovie mne. Dnes prišiel manžel domov keď ju po veľmi dlhej dobe nechal svokre na stráženie, vytočený do nepríčetna že nech jej nechá sedačku že ona chce ísť s malou k rodine lebo ju chcú vidieť (my sme ich nevideli rok ale oni chcú vidieť našu dcéru tak svokra by tam hneď išla, aj toto je ďalšia z vecí ktorá manžela vytáča). Neviem ako sa k tomu postaviť. Rada by som jej to nejako povedala že o tom viem ale nenachádzam slová aby sa zase neurazila ako vždy. Skrátka to tak ešte necítim aby ju vozila v aute. Ani nejazdí viac ako 15km od domu lebo sa bojí ísť ďalej tak asi ani to mi nepridáva na dôvere. Len mi nepíšte že som hysterka. Len mama ktorá sa bojí o dieťa a nemá dôveru..

Strana
z3
glorikarebeka
8. mar 2025

Koľko má rokov svokra?
Podľa mňa ak má dcérka dobrý, pekný vzťah tak kľudne by som pustila...ale vy ste rodičia a vy viete aká je svokra,či sa dá spoľahnúť
A veď to je super,že by nešla niekam ďaleko....

denisa_deniska
8. mar 2025

Akože v tomto prípade som na vašej strane. Mne by taktiež vadilo, keby si ju vzala svokra na stráženie, a tá s ňou chodila kamkoľvek sa jej zachce (a to je jedno, že je to rodina).
To, že svokra niečo chce, a povie to manželovi, tak to beriem tak, že predsa on je jej syn.. prečo by sa mala pýtať len teba na VAŠU dceru? Predopkladám, že on je s ňou viac v kontakte ako ty.
A ten vlastný kočiar? Hej. To je docela čudné.
Išla by som podľa môjho pocitu. Ešte má len rok a pol, na toto by som ešte nepristala, ale keď bude väčšia, určite s radosťou 🙂

mabenn
8. mar 2025

vobec nie si hysterka, tiez by sa mi to nepacilo ani nahodou a rovno by som ju konfrontovala, ze ked nieco co, ma sa opytat mna nech je to rovno zakazem

sissy27
8. mar 2025

A ty si kde nabrala to skalopevne presvedcenie, ze si najlepsia soferka na svete a jedine s tebou sa dcere nemoze nic stat?? S mojou dcerou od narodenia jazdili aj moji rodicia (svokor uz nezil ked sa narodila a svokra nemala nikdy vodicak).
A ano, svokra riesi so svojim synom, otcom toho dietata. A ani sa jej necudujem, ked citam tvoj prispevok…On ako otec je uplne rovnocenny rodic a zakonny zastupca, moze o malej rozhodovat presne ako ty. Nie si nieco viac len preto, ze si matka.
Kocik nech si kludne kupi, aj svoju autosedacku, na tom nevidim nic zle. Aspon nemusis prevlakat hore dole svoje. Otazka je, kolko ten kocik este vyuzije pri 1,5rocnej.
V com ale suhlasim su navstevy pribuznych - nech sa paci, mozu prist oni na navstevu, kedykolvek… tu je ale zase otazka, ako velmi si prijemna a otvorena tymto navstevam 🤷‍♀️

alickapusinka
8. mar 2025

Ja len taký postreh ja čiže TY ju voziš 99% takže ak ju voziš TY tak sa nič nemôže stať hej nič úplne že nič. Riadne máš sebavedomie a istotu.Aj po jednom km sa môže stať.To že TY ju voziš nikdy nie je napísane že len TY,TY,TY.nebud si taka 99% percent ista že sa nič nemôže stať.Moja švagrina tak doplatili na takeho 100%percent v Chorvátsku výsedok jej otca doviezli v cinovej truhle rovno na cintorín.Takže istota no žiadna

autor
8. mar 2025

@glorikarebeka no keby nebolo mňa tak by svokra dcéru ani nevidela takže nemôžem posúdiť keď sama nevytvára priestor na to aby ju vídala..

autor
8. mar 2025

@denisa_deniska narovnako sme v kontakte. S manželom sa nebavia o ničom len o robote. Manžel je z toho sám nešťastný takže tak sa veci u nás majú. Jedine viem že mne to nepovie lebo vie aká bude moja reakcia a asi čakala že manžel dovolí.. .

plamienka555
8. mar 2025

Nepáči sa mi autosedačka z bazáru a ani to, že ju tam nevie správne usadiť. Ešte ani veľa nešóferuje, lebo sa bojí - za takých podmienok by som ju nedala ani mojej mame. Taktiež nerozumiem, prečo by si mala dávať dieťa svokre len preto lebo ona chce... Keď sú matky, ktoré by za to boli rady, tak nech si svoje deti dávajú, nie je to povinnosť.

autor
8. mar 2025

@sissy27 ja som predovšetkým mama a preberám zodpovednosť za to najcennejšie čo mám. Ani mojej mame by som zatiaľ nedovolila aby si vzala dcéru do auta takže som fér ku obom stranám. A nebudem ani hovoriť o tom že ani ja som nekúpila bárs akú sedačku z bazaru. Som v tomto z tých pedantnejsich, aj protismer čo najdlhšie. To je môj názor a mňa zaujíma kedy kto pustil deti s druhými autom a nie či ja som najlepšia šoférka🙂

cyberk
8. mar 2025

Moja svokra tiez chcela, odporucila som jej kvalitnu sedacku, kupila ju, vysvetlila som aj ukazala ako sa sedacka pouziva (taku istu mame aj my), vozila ju presne 3x, par ulic vedla k tete, pri ktorej je velke ihrisko, pri tom 3tom raze, ked sa vratili, mi povedala ze ju otocila smerom dopredu, aby viac videla, lebo ta poloha chrbtom je nevyhovojuca a ze jej tym len skodime......a tym u mna skoncila :D nerozpravali sme sa polroka. A vnucku moze teraz vidiet len za pritomnosti jedneho z nas rodicov.

autor
8. mar 2025

@alickapusinka hej istota žiadna ale už to že svokra malo šoféruje lebo sa bojí a chce si vziať dieťa do auta a nevie ani pripútať. Nie som s tým stotožnena absolútne a nechcem si dcéru doniesť domov v urne kvôli niekomu inému lebo si chcel niečo dokázať. Keď sa stane autonehoda mne čo je dosť možné keďže jazdím veľa km tak si to len do konca života neodpustím ale keď nieko iný.. no myslím že každá mama by to takto brala

rk123
8. mar 2025

moja mama asi od 2 rokov.
ale teda kupila som jej sedacku a moja mama jazdi autom kazdy den, takze je skuseny sofer.
svokra chcela tiez, ale ta jazdi maximalne do obchodu 1x tyzdenne takze to sme sa s muzom dohodli ze nie.

katrinka233
8. mar 2025

paci sa mi komentar ze : myslis si ze si nieco viac len preto ze si matka?😄😄😄
samozrejme ze ano!!! co je to za blbu otazku.
a autorka - ja by som svokre nedala. moja svokra je tiez bojazlivy sofer, riskovat to nebudem, zato moja mama soferuje super a syna vozi odmalicka a nicoho sa nebojim. ano, stat sa moze aj dobrym soferom, ale tu ide o MOJ pocit ako matka a nepotrebujem to dalej nikomu vysvetlovat. no a este keby mi svojra zadeli ze ide sama s vnuckou k rodine na navstevu tak by ma vystrelo😄takze niesi hysterka a neprehanas

autor
8. mar 2025

@plamienka555 presne. Ja nechcem svokre odopierať vnučku (pritom teda sama moc nemá záujem) ale nepáčia sa mi jej nápady..

soncafarma
8. mar 2025

Mam syna v tvojom veku a veru do auta ho nedam zatial nikomu, ani otcovi, ani svokrovi.... Mama a svokra nesoferuju, otec si netrufa a svokor by veelmi chcel, ale potom, co som videla ako nas viezol k lekarovi, ze prenho predpisy neplatia, tak ho nedostane do auta vôbec... A je mi šuma fuk, kto si čo mysli, my s manželom sme za dieťa zodpovední a nedám ho len preto, že niekto chce... Takže na tvojom mieste by som nedala, na taketo veci ma ešte čas a nech sa aj svokra urazí

autor
8. mar 2025

@cyberk no presne tomuto scenáru sa chcem vyhnúť ale ďakujem aj za tento pohľad. Hneď je mi lepšie keď viem ze nie som len ja radikálna🙂

hsara99
8. mar 2025

Moja babka, synova prababka ma 72r a malého od jeho 2r. vozí. Je to skvelá šoférka a nemám problém keď idú aj 30km niekam na výlet, viem že sa môžem spoľahnúť. Ma dobrú autosedacku, vie ho správne upevniť aj auto ma bezpečne.

autor
8. mar 2025

Ďakujem baby za komentáre. Som rada že je náš viac s rovnakým zmýšľaním 🙂❤

banalu
8. mar 2025

To, ze svokra vsetko komunikuje so svojim synom je predsa normalne, nevidim na tom nic zle. Problem by to bol, ak by muz s tebou poziadavky neprebral a neodkomunikoval vase rozhodnutie.
Ak nechcete aby si s vnuckou robila program podla nej, tak to povedzte a vybavene.
A nie mne nevadi, ak nasi alebo svokrovci chcu ist kamkolvek a akokolvek. Moja jedina podmienka je bezpecnost. Cize ak nestihame prehodit sedacku, idu nasim autom.

autor
8. mar 2025

@hsara99 tak to obdivujem. 72 rokov je dosť. Moja mama má 63 a už tie reakcie nie sú bohviečo aj keď je šofér z povolania

hsara99
8. mar 2025

Ale ona nieje taká typická 72r. starena. Chodí stále do prace, chodí na jogu, na rôzne cvičenia, každý deň na dlhé prechádzky, chodí na kozmetiku, nechty a pod. Stratka je na úrovni max 60r. osoby. A reflexy ma úplne v poriadku, takže jej plne dôverujem.

luccija
8. mar 2025

Mne sa nepáči, že jej k tomu nič nepovedal muž, lebo takto bude vedieť, že to je z tvojej hlavy.
Muž bol vytocený do nepríčetna a tu sedačku jej tam nechal?Normálne to povedať zatiaľ nechceme, aby si malú vozila v aute.V tom veku som ju samu nepúšťala s nikým v aute.Je to tvoj pocit a zodpovednosť.chce sa pochváliť vnučkou veď fajn tak choďte spolu.A muž nech sa naučí povedať aj svoj nazor ešte to veľa x bude potrebovat

zzzzza
8. mar 2025

NIE. NEDOVOLILA BY SOM.

lucia13022023
8. mar 2025

Môj otec vozí syna od bábätká. Mam v nom 100% dôveru. Kúpil mu sedačku do auta, kvalitnú akú máme aj my, je veľmi dobrý šofér. Úprimne, nikto mi malého ani brat na aute nechcel, čiže som nad tým nikdy nerozmýšľala, ale nedala by som malého do auta napríklad mojej sestre😁🙈
Ale v tvojom prípade by som to svorke nedovolila. Respektive by som sa s ňou o tom porozprávala a snažila sa nájsť kompromis

kitycat
8. mar 2025

Myslim, ze je normalne, ze iomunikuje viac s muzom, ved aj on je rodic, opyta sa svojej krvi, chapes. Vlastny kocik a sedacka je v pohode, nemusite svoje vlacit hore dole

Dolezite ale je, aby bola svokra
- skusena soferka
- aby mala spravnu autosedacku a vedela do nej dieta spravne posadit a priputat
- aby dieta v tej sedacke vseobecne neplakalo a nevracalo, lebo to asi ona sama tazko vyriesi ked dieta chce vzadu animacie

Ty v nu mas ale nulovu doveru, vzhladom na jej zrucnosti..

Inak u nas sa raz stalo, ze tu bola mama na navsteve, sli sme vsetci na kupalisko, ja, muz, moja mama a ja. Oni sli napred, ja som sadla dopredu a dosli sme na kupalisko. Idem vybrat dieta a to sice malo pasy zapnute, bolo v protismere, ale pasy nedoiˇtiahnute!!! A to tam bol aj muz a do mna 100 certiv, ze co to je! A moja mama, ze ved sa nic nestalo a viem aky ma ona nazor na autosedacky. No nevedela som, ale po tomto jej same dieta tiez nedam, lebo je nechapava...svokrovci maju staru haraburdu auto, tam to ale riesia myslim autobusom a nie autom. Ku nam idu tiez vlakom a nie autom.

Vy hlavne s muzom musite byt za jedno

jomarch
8. mar 2025

na odlahcenie: aspon ze si chce kupit sedacku, moj otec si myslel, ze je v pohode babatko odviezt vo vanicke z kocika, ktoru by len priputal na zadne sedadlo. som nevedela ci sa smiat ci plakat ked mi povedal, ze by to takto urobil 😂🙈

shee11
8. mar 2025

Ja som veľmi zvedavá, ale svokry budete vy 🙈

alenka58
8. mar 2025

no ja vnučku aj vnuka vozím cca od 1 roka, mám dve sedačky, nevesta nikdy nič na to nehovorila, chodím s nimi na chalupu a na výlety niekedy aj s manželom, šoférujem 40 rokov takmer denne, kvôli vnukom som si kúpila SUV

nikpa
8. mar 2025

Hold budeš musieť zvládnuť, že sa svokra urazí. Tá moja sa uráža často lebo často dostane odpoveď nie, na jej úchvatné nápady s mojimi deťmi. Ale ver mi, že ako rýchlo sa urazí tak sa aj odrazí. A teda 1,5 ročné dieťa vláčit autom po návštevách by sa nenechala.

luccija
8. mar 2025

@kitycat tak vieš oni sú generácia kedy sme ani autosedačky nemali a úplne inak rozmýšľajú.Bolo v sedačke bolo, že nebolo dotiahnuté...

Strana
z3