icon

Svokra hučí do nášho dieťaťa

20. aug 2022

Aj vasa svokra huci do vasho dietata? Dcerka ma 15 mesiacov, so svokrou sme 2 krat mesacne vzdy take 2 hodiny. A ona huci do nasej malej. Mala pekne bezi po byte. A ona huci, pomaly, nebehaj a dookola. My sme radi, ze beha nikdy do nej nehucime, ako pomaly ma behat po byte. Na ulici ju samozrejme usmernujeme, ked ide dole kopcom, ze ma ist pomaly. Rozumie slovu pomaly. Dalsie napr. malej rastu zuby tak si niekedy dava prsty do ust (cumel nepouziva). Malej vravime, nie rucku do ust. Ale svokra musi hucat dookola malej, aby nedavala prsry do ust. Uplne mi to nervy robi.

Strana
z3
kulumulu123
20. aug 2022

Nemam problem vyrobim problem... Prestan tamchoditak ti to tak velmi prekaza a budes mat pokoj od uhucanej svokry....

mondolina
20. aug 2022

tak asi za 4 hodiny mesačne ju nespozná 🤦‍♀️

kulumulu123
20. aug 2022

Tak jej pivedzaby ju neokrikovala alebo mas pocit zeto potrebujes zabalit do cukrovej vaty aby sa pani svokra nrutazila?? Vies aj rozptavat alebo iba pisat? Ak mas hlas a nie si mema ked od niekoho nieco chcem alebo pozadujem aby robil inak tak staci otvorit usta a slusne to povedat.... Alebo cakas ze za nou pojde niekto z mk??? Ja ozaj nechapem tieto zeny uplne na hlavu co sa boja hubu otvorit ale na forach vypiduju diskusie cele dni....

nika11103
20. aug 2022

Ako sory ale asi vygrcam obed . Fakt toto ? Sak horúčavy už poľavujú , či stále to udiera na mozog ? A tie tvoje argumenty ? Na výchovu je rodič ? Jasne že áno ale aby starká nemohla povedať dieťaťu nech nebeží lebo spadne alebo nech si nepcha ruky do úst ? PAneboze … vždy som chcela syna . Ale teraz sa o to viac teším na dcéru 😀

eva233
20. aug 2022

Od diskusie očakávaš, že ti niekto povie ako povedať slušne svokre, že je to tvoja dcéra tak nechh ju neokrikuje.... Nuž neviem ako inak slušnejšie sa ti dá povedať. Jednoduchého babka nehnevajte sa je to naše dieťa tak ho neokrikuje, malá chce objavovať svet. Ak sa jej to nebude páčiť maximálne sa urazí, potom sa odrazí a budete fungovať ci už v zmenemom alebo nezmenenom režime... Nepoznáme ťa, nevieme ako presne to je a čo v tvojom ponímaní znamená hučat do 15m dieťaťa, ale z toho čo si napísala mi vychádza ze si až príliš viazaná na malú. Povieš, že malá s babkou nevydrží 2 hodiny.. Čo by nevydržala, je to dieťa neboj sa babka ju nebude týrať... Stačí dat tomu pravidelný ráz a dieťa si zvykne jasne, že si musí zvyknúť aj na babku tak tam choďte častejšie ako 2x za mesiac a to, že otec nejde s malou na návštevu sam? A prečo by nemohol.. Dám malú do kočíka/auta a idem, zase je to len o tom, naučiť sa na to... A ty môžeš ísť zatiaľ ku kadernícke, na nákupy s kamoškou von a trochu sa odreagovať.... Ver mi bude to lepšie jednak pre teba lebo potom ti nebude vadiť každá malichernnost, keď sa niekto trosku skaredsie pozrie na tvoje dieťa a po druhé tvoje dieťa bude samostatnejsie....sama vravíš ze malá chce objavovať svet tak ju to nechaj tobit aj s ostatnými ľuďmi.... A aj malá musí vedieť, že ty tu nebudeš štát stále maximálne 2m od nej

lizatko1009
20. aug 2022

Ako sorry, ale riesis totalnu kravinu prvej ligy. Pravdepodobne si velmi premotivovana matka a tebe vadi samotna svokra a ako babka ma pravo zasahovat do vychovy a ako sa ma citit 15 mesacne dieta? No pardon nijako ma respektovat prikazy aj od vas aj od babky ci dedka. Ty si typ co nikdy ju tam neda na par dni samotnu... Ja sa budem aj modlit, aby som nikdy nemala za neveatu taku bosorku

nenne9
20. aug 2022

🤣 prepac,ale riesis uplne banality.ked bude mat dcera 15 rokov, taketo pi....veci si ani nebudes pamatat.lezie ti svokra na nervy, coooo?dufam, ze moj syn si nevezme takuto...slecnu🤣🤣

katkati
20. aug 2022

Veľmi tolerantná svokra nedobre - rozmaznáva. Svokra usmerňujuca dieťa nedobre - hučí.

sardinka32
20. aug 2022

Preháňaš...viac sa k tomu nedá povedať.

adya
20. aug 2022

Ja ti uplne rozumiem. Dcera bude mat 2 roky,u svokry sme tak raz mesacne. A presne,mala sa hra,ona do nej huci aby sa hrala inak/s niecim inym. Mala sustredene je,ona do nej huci aby si sadla na inu stolicku,dala si lepsie podbradnik a neviem co. Volne behat po zahrade neexistuje. Neporadim,len sucitim. Ja predychavam a ked uz vidim na malej podrazdenie,tak zasiahnem

sabina230
20. aug 2022

Akože nič v zlom ale tvoja mala má 15 mesiacov, začína behať a stačí len zlomok sekundy a môže sa jej pri utekaní niečo stať a to hocikde, tak nechápem potom čo za kecy tu vypisuješ. Babka sa o vaše dieťa boji tak ako by to bolo jej vlastné tak je normálne že ju upozorňuje aby si dalo pozor. Svokri mi je ľúto že má takú nevestu 😂

jennky13
20. aug 2022

autorka - napis manual - toto a toto mojej dcere nohovorte. 🙂 - to bol pokus o vtip. Prepac, ale kto si ty, ze chces urcovat co ma a co nema tvoja svokra hovorit ?
Co ked ona bude napominat teba ako sa mas alebo nemas spravat k jej synovi - to bude ok ?
To by sa ti asi nepacilo, vsak ?
Trosku sa zamysli nad respektom k cloveku a k tomu, ze dieta nie je tvoj majetok a ty nebudes urcovat, co ma a co nema svokra hvorit ku svojmu vnucatu.
Ak uz na to trvas, tak kludne s usmevom .....nieco mile na tu temu vymysli.

zorkahorka
20. aug 2022

To su take typy ľudí, oni bez toho napominania nevedia byt. Najma stare mamy dokazu byt take starostlive. Ja tiez na deti nekricim "nebez", "pomaly!". Je to zbytocne, deti budu vzdy bezat a pomaly pojdu len na chvilu. Povedz svokre, nech to necha tak, ze to nema aj tak vyznam. Predpoklafam,ze ona je na to tak zvyknuta, ze neprestane. Takze to musis prekusnut

pipistrel13
20. aug 2022

prepac ale ty si uplne mimo...2krat do mesiaca na 2hodiny a mala 15MESACNA sa skryva a nema k nej vztah...porozmyslaj nad sebou,nie nad svokrou
a podla mna ma kazdy pravo vo svojom byte povedat ci ma dieta bezat alebo nie...ona len asi nie je taka nadsena ako ty,v zmysle,ze nevidi tvoju dceru ako centrum vesmiru (ako ju vidis ty),co ale neznamena,ze ju nemiluje...ako aby uz babka nemohla povedat,ze nedavaj si prsty do ust...a aferu z toho robit...mame v rodine takych istych rodicov,len so starsim dietatom,ktore dnes uz nikto velmi nevola a ani necaka,lebo nic sa mu nemohlo povedat,ani slusne,ze papaj...lebo len rodicia mozu

danyelia
20. aug 2022

Ahoj, tiež Tvojmu problému trochu nerozumiem, mám 4 deti, mala som svokru, často sa stretávame aj s rodinou - sestra, dedko, babka... a je úplne bežné, že aj iný člen rodiny moje deti, aj to najmladšie (rok a pol) občas upozorní, ak vidí tzv. ,,hroziace nebezpečenstvo,, (štveranie sa na stoličku, otváranie šuplíkov s príborom, načahovanie sa za horúcim čajom, skákanie po posteli, strkanie prstov do zástrčky, ťahanie psa za chvost, rýchle hojdacie na hojdačke...) a mne to príde úplne v poriadku. Minule si kamoškin malý syn na ihrisku pchal kamienky do úst, kým niečo vyberala z tašky, tak som ho slušne upozornila, nech si to do pusy nedáva...a ona to vôbec nebrala ako nejaký ,,zásah do výchovy,, ale ako úplne bežnú reakciu. Tu je skôr problém, lebo svokra...A áno, mali sme aj jednu ukecanú babku, ktorá deťom tiež stále niečo ,,hučala,, ale myslela to v dobrom, bola až veľmi komunikatívna, deti sa pri nej normálne naučili rozprávať, stále sa im venovala 😊 Takže toto by som až tak veľmi neprežívala...

laskamojajeidna
21. aug 2022

2x do mesiaca a len na 2 hodiny....fu....ja s mojou bývam vyše 8 rokov. S manželom sme 11 rokov spolu a máme 3 deti. Koľkokrát ju upozornim ako naschvál sa opakuje. Svokra len na 2 hodiny ...prežiješ to ......chapem ťa,ale prežiješ to😇👍😁 vieš aká je a ona sa nezmení. Pekne ju upozorní,ale nerošťúľuj sa. Ničíš si nervy a ona si to vychutnáva. 🙂 Nepochopí ťa lebo aj ona mala deti a žije len v tej svojej správnej výchove. Niečo musíš proste rozdýchať lebo žiaľ to inak nejde. Skús jej dať trošku malú. Hoci na hodinku a ty si niečo uprac alebo si ľahni napr. nech sa s ňou ide prejsť alebo nech sa s ňou hrá v izbe. Ako ti píšem proste to musíš prijať ako to je lebo sa zblázniš.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
snuggling
20. okt 2022

Nasla som tu tento prispevok,sice neskor ale neda mi nereagovat. Tema svokra je aj pre mna topka. Ono nechapu to take co vedia mat na haku,resp za vedia mozno preniest cez daktore veci. Ja k nim nepatrim😀. Plne chapem tvoje nervy,u nas sa vyskytuje xy krat opakovanie jednej otazky typu ako sa volas,a povedz meno svoje,a kolko mas rokov a blabla. Mne napriklad manzelova matka nesadla od uplne prvej minuty (bola som podrobena takemu hlbkovemu vysluchu -otazky typu co robia tvoji rodicia,aku maju skolu,kde byvate,kam chodis na skolu, kam ides na vysku, budu tvoji rodicia schopni ti skolu zaplatit,....- ,som sa chcela s vtedy este priatelom rozist, odhovorili ma, bola som sprosta)ako som ju stretla, proste je to typ cloveka ktoreho bych max na ulici pozdravila a sla dalej, travit s nou cas aj ked ojedinely je tyranie. Je to presne ten typ co odisiel do zahranicia pracovat,decka nechala na krku svojim rodicom,tam sa vydala,a terazky sa ide hrat na pani dokonalu babku a mamicku,pretoze staroba zaklopala na dvere.

Tak ci onak, zistila som ze my,tie co sme vyznavaci hesla dobra svokra ziadna svokra,mame niekolko moznosti.
1. Poslat ju proste do riti (pocitaj s obrannou reakciou manzela a citovym natlakom nanho zo strany matky ohladom toho ako si to dovolujes a blablabla)
2. Nech k nej chodi len manzel s dietatom ( u nas napr problem, lebo manzel ma vzdy nieco na praci ked ona pride domov a nuti ma tak do situacii mne neprijemnych. A nebudeme si klamat,tiez ma svokra zrovna nemiluje 😀, ale je perfektna v afekte a pretvarke,a uz spominanom citovom natlaku a otazkami na manzela typu preco ma nema rada,a preco nepride na navstevu sama,uz len ked to pisem chce sa mi 🤮. A on? On chce mat len klud! 👊 )
3. Odstahujte sa s muzom prec
4. Odstahuj sa len ty- rozvod

Asi si musis polozit otazku co je pre teba dolezite a prioritne,ci tvoja rodina (manzel,ty a dieta), alebo to aby si mala od tej osoby pokoj. Do akej miery ta to vycerpava,stresuje,vysava z teba energiu. Nezabudaj vsak,ze je o niekolko dekad starsia,takze je predpoklad ze tu budes dlhsie ako ona 😉, to neznamena niekomu zelat smrt to nikdy, len svetielko na konci tunela (teraz ma ukamenuju vsetky co so svokrami maju topka vztah)

Takze hlavu hore, nie si v tom sama 😘

kvetinka75
20. okt 2022

@3vita pri takýchto témach som rada, že mám dcéru

natasha1988
20. okt 2022

Povedz jej to rovno a do oči. Maš strach že sa urazi? tak potom si to vyries so sebou a nauč sa konečne raz byt upromna k sebe aj k ludom okolo teba. Ked ti nieco vadi tak to jednoducho povedz. Ako ma ona inak vediet ze ti to vadi?

Strana
z3