icon

Svokra kupuje dcére hrozné oblečenie

18. máj 2023

Ja viem, ze by som mohla byt rada, ze nieco kupi ale to co ona dokaze najst v obchode to je neskutocne. Pokazde donesie tasku sice novych ale naozaj nevkusnych lacnych siat, uzkych, tvrdych, z umeliny alebo ked je to aj pekne tak velkost ze za 2 az 3 roky ich bude nosit. Pokazde jej podakujem ale poviem ze nech uz nic nenosi ze to nemam kam uz davat ked jej je to vsetko velke alebo uzke. Podotknem slusne ze jej to je velke, nesedi a poviem aku velkost nosi, nech kupuje sirsie (dcera je buclatejsia), snazim sa ju nasmerovat do inych obchodov. Teraz konecne (po roku spominania) bola v hmku a teda vitazoslavne doniesla dcere chlapcenske ponozky (!!) o 5 cisiel vacsie ze to uz by pomaly aj mne bolo dobre. Ja som za jednoduche strihy a farby, to co sa da od nej ponosime aspon doma, kupujem radsej aj z druhej ruky ako take umeliny nenositelne a neskombinovatelne s nicim. Ako jej to vysvetlit? Uz sme boli aj spolu nakupovat a ani mi nepovedala co ide kupit, a potom mi to pred obchodom dala v taske ako hotovu vec. Ja uz neviem fakt.

elviku11
19. máj 2023

Len aby sa ti nestalo, že dcéra keď bude vacsia, budú sa jej všetky tieto "hrozne" oblečenia od babky páčiť a bude trvať na Tom, že ich chce nosiť ;) .... Malé deti zvyknu mať veľmi gycovy vkus

gabika128
19. máj 2023

@elviku11 tá mikina je vzorovo ešte ako tak, ale ten materiál vyzerá strašne.
Ja mám so svokrou dohodu, že kupujeme iba spolu, alebo kupuje sama a to si väčšinou nechá u seba na prezlečenie. Ale dostala som už veľmi veľmi veľa oblečenia aj hračiek pre deti, čo boli buď malé, veľké, škaredé... Ani predať sa tie veci nedajú 🤷‍♀️ väčšinou ich teda v nejakom balíku darujem cez bazár. Najlepšie je sa toho zbaviť hneď, lebo to potom zaberá miesto.

mirkabed
19. máj 2023

@kate_cs ako keby som seba pocula, disney, anglicke nazvy a kriklave farby su no-go pre mna 😁 svokra sem tam daco kupi a moju mamu usmernujem ja a posiela fotky ci to moze kupit 🤞

nevenka
19. máj 2023

Mne ta mikca pripada ako toto:
https://www.bubulakovo.sk/kojenecky-plys/8829,
Ale tu je to viac menej bavlna a len cast polyester.
Ale polyester je este aj flisova mikina, aj take hladke, chlpate, rozne veci a to nosime normalne na tricka,...🤔.
No svokrovci, aj mamina sa pyta na velkost, posle fotku z obchodu, ci moze byt. Svokor kupil raz detom veci v tescu v akcii, dcerke boli saty male a syn nosi tricko doteraz, ale to on je taky chudy, to preto.
Moja mama vela veci kupila detom aj
v cinskom obchode, naozaj, aj bavlna, teplakovu supravu nosi uz nas druhy syn.
Nakupujem aj v Pepcu, nasim detom vyhovuju bodycka, take hore na zapinanie a su uzke, na nase spagetky. Pozriem zlozenie a zistim na dotyk, ci je to prijemny material. A v pohode. Aspon sa nebojim nechat syna sameho jest, ked sa to zakyda, tak bud sa vyperie alebo aj nie a nebudem z toho mat stres, lebo nestali hotovy majetok.
Najmladsia dcerka ma zavinocacie bodycka z H&M a su vytahane rovnako, ako lidlove. Tak neviem...🤔
No ako si poradit so svokrou, neviem...Nepochopila som, ze ste sli spolu nakupovat a Ty si bola kde? Stala si pred obchodom, ci ako to? Tak mala si ist s nou a ukazat jej, ze taketo sa nam paci, takyto material, farba, strih....Nekupula by, keby si isla s nou a vybrala by si Ty?

lujza123
19. máj 2023

Nevysvetlis 🙂
Moja exsvokra (malej babka), ináč veľmi zlata žena, je posadnutá nákupmi v čínskych obchodoch.
Nedalo sa ju od nákupu nijako odradiť, ani vysvetliť nič. Jasne ze aj u číňana sa dajú nájsť celkom nositeľne veci, ale to nebol jej prípad. Zásadne vyberala kúsky s co najväčším obsahom polyesteru, šušťavé, ligotavé, kriklavé, s co najviac volanikmi pripadne rôzne tygrie a leopardie vzory... Čisto gipsy 🎡 kolotociarska móda 🤦‍♀️.

Ja som to nechávala u nej nech tam ma mala co nosiť, pripadne keď mi to bolo nanútené tak som, to dcére obliekla iba keď k nej išla.
Keď z toho vyrástla darovala som to na detských burzách, kolke veci boli úplne nové s visackou len sa po nich zaprasilo.

Teraz už je našťastie veľká vyberá si oblečenie sama tak od babky nosí max spodné prádlo značky caile klinu (calvin klein)... Sa vždy zasmejeme na tých fejkovych názvoch

Nerieš. Povedala si a babka aj tak kupuje tak ju nechaj nech si to užíva

empafi
19. máj 2023

Moja svokra už roky robí toto isté. Čo som sa jej dohovárala,no žiadna zmena. Ona nakupuje v Pepcu,mne sa to oblecenie a kvalita nepáčia. Ja nakupujem bomba kúsky v sekacoch. Takže to darované oblecenie od nej posúvam ďalej,kamoškam. Tie sa vytesuju a mňa to teší. A hotovo.

palicka
19. máj 2023

Boze, zienky, vesele svokry máte!😝 V tomto som ja svoju asi vyhrala. Pred každým sviatkom, Vianocami, si má zavolala, dala mi do rúk obálku, nech jej kúpim darček - hračku a oblecko pre dieťa. Si e som na Vianoce aj zabalila, ale zas, vedela som, te veľkosť, strih… všetko sadne. A všetci spokojni ❤️

mircalla
19. máj 2023

@zzuunnaa S tym S a XXL si ma rozosmiala
Moja babka take veci kupovala nam. Tiez to povazujem za plytvanie. Mrzelo ma to, ale vzdy som to hodila do kosa, ale fakt to bolo nieco nenositelne (bola uz som cca teenagerka). Pripadne mi strikovala svetre z tej skrabavej vlny...

happy31
19. máj 2023

Mne moja mamina občas odpali dekel vecami, čo kupi deckam nosili sa asi pred 100rokmi. zvyčajne ak sa to da maju to u nej a tam to aj nechavam na dvore, ona spokojna ze nosia a ja ze to na nich nikde inde nevidim a nemusim riesit. Hlavne plastove veci ala adedas.
Sem tam jej zopakujem, ze toto nie ale o dva tri mesiace akoby zabudla.
Aj Vianočné darčeky, čo kupila mne som jej nechala, keď sa jej tak páčili 😉. Že ja si len požičiam keď budem "musieť". Osobne si myslím,že je to aj vekom aj tym že si akože plni sny cez nás 😁. Čo už. Ale už ma to stojí len preniesť veci k nej ak nahodou pošle s deťmi po prázdninách.

renca206
19. máj 2023

Moja svokra kúpila svojmu vnukovi k narodeniu dievčenský ružový setík s ružovou čiapkou 🙈, a svojim vnučkám takisto občas donesie nevkusne lacné umelé oblečko, ale niekedy ma prekvapí a kúpi fakt pekné aj v dobrej kvalite. Ale zase mi stále nonstop robí že poviem jej vyslovene nech nekupuje tenisky lebo som ich už kúpila ja a dvoje a ona samozrejme kúpi ďalšie. Toto mi robí už 4 rok po sebe. Ja ich kúpim pretože nemôžem čakať do ich narodenín keď ich potrebujú a ona si ide stále po svojom. Tenisky čo kúpila minulý rok mám ešte s visačkou lebo ich nemá kedy vynosiť a už jej budú asi aj malé....

ingridka07
19. máj 2023

Moja svokra nosí deťom na vianoce a narodeniny zabalene stare knihy po mojom mužovi kde je este aj jeho meno, syn ma 9 takže nie je sprostý 😱😂 ale nosila/nosi aj hračky pre väčšie deti, ked mal maly 3 mesiace dostal maly drevený vláčik s kockami čo bol od 3 rokov a ona si myslela ze od 3 mesiacov 😂dcere na 3 roky napriiklad puzzle pre 8 ročne a podobne... Tie knihy nam uz vaida, aj to muz povedal, ale stale to nosí aspoň keby to nebalila do baliaceho papiera! A dala len tal nie na sviatok...

dankuk
19. máj 2023

Zazivala som to iste na narodeniny/meniny deti. Raz som jednu retro mikinu od svokry pre syna (100% polyester) strelila na bazosi nejakemu zberatelovi za slusne prachy 😁 Tak isto skoncili damske!! sportove celenky pre vnucikov na Vianoce. 😉
Myslim si, ze moja svokra to robila naschval. Ze si takto cez deti ventilovala nevrazivost voci mne. Lebo clovek je cez vlastne deti zranitelny (ked vidi ich sklamanie, hoci nic nepovedia).

tomecekova
19. máj 2023

Ja to riešim napríklad takto.🙂

basska_b
19. máj 2023

Sto ludi , sto chuti, ja som na tri deti podostavala kadeco, niekedy to super sadlo, niekedy holt iny vkus alebo blby material... posunula som dalej. Podla mna svokru uz neprevychovas, jedine jej mozno povedz, aku ma mala velkost a ze potrebujes 100% bavlnu a ked to nebude dodrzovat, hod rovno do kosa... nezdrzuj sa s tym

nana8989
19. máj 2023

Moja dcéra dostala na 3-tie narodeniny tričko veľkosti 74 a nápisom "moje prvé Vianoce" 🙈😂 ešte na ňom bola aj visačka, že -50% 😂😂😂

soffek
19. máj 2023

Ježiš Mária, čo je na tom také NEVKUSNÉ?! A že je z plastu? Veď aj väčšina veci z Pepca je polyester.
Chcela by som vidieť aj ďalšie "krásne" veci, ktoré si dostala. Buď rada, že kupuje oblečenie na staršie. Neskôr to oceniš 😉... Naša má rok a pol a dopredu vravím, že oblečenie menšie ako 3-4 roky nech ani nekupujú.

hendikep
19. máj 2023

@nwnw mne takto nosi suseda, komunisticke hracky - babika velkosti mojej dcery, zo tri infarkty som z toho mala v izbe ked to bolo pohodene a ja ze je to dcera 🤣 potom to svagor nalozil do obrovskeho ruksaka a zobral ku svokre, samozrejme dcera to susede do detailu odpisala ako prisiel a odniesol to prec 🤣 ale to co je za zvyk? nosit ludom haraburdy? kde to mam dat v trojizbaku? ale aby som bola fer dali jej aj paradny kociar s vanickou este z cias zssr a ten je super 🤙🏻

mentolka12
19. máj 2023

Moka svokra mala tu istu maniu. Az kym nekupila oblecko modre (neznasam tu farbu) a som oblecko obliekla synovi a povedala svokre, ze v tom vyzeracudne a uz mu to neobleciem…0pot este 2x doniesla ale ja som jej vysvetlila nech nenosi lebo mame iny vkus a ona presadzuje co nakvoac farebne a ja jednofarebne. Hodila som to do kosa pred nou a odvtedy nekupila

hendikep
19. máj 2023

@mentolka12 Teba musi byt radost mat za nevestu 🤌🏻 😅

vero_29
19. máj 2023

Ako na jednej strane ti rozumiem aj ja som podostavala kopu veci, pre mojich chlapcov, dokonca aj dievčenské motívy..niekedy som šla do vyvrtky..ale či menej som to neskôr riešila tak, tak tým sa svokra zlepšila.. a už kupuje parádne kúsky.. čiže bud rada, že ti vôbec niečo donesie, nemusela by vôbec.. myslím, že časom sa to určite zlepší..aj ona sa učí 😉

majka1921
19. máj 2023

Ja sa cudujem zeny, ako to niektore prezivate. Ved ok poviem, vysvetlim. Ak nefunguje, co uz - zabalim a hodim do Humany, Ekocharity, nejakej zbierky, posuniem kamoskam ktore vyuziju, hodim na nejaku lokalnu FB mamickovsku stranku, nech si po to niekto pride... Ved nemina vase peniaze 🤷‍♀️

dzejsik
19. máj 2023

ked bude mat dcera 3r plus tak to bude novy level … to uz si bude vyberat aj ona sama, co si oblecie 😁😁😁 od kedy je syn preberavy uz sa mu starke a prastarke radsej nic nepokusaju kupovat, i tak si neoblecie, co on nepovazuje za vhodne 😃 a ja mu ukazujem na vyber len z toho co sa mi paci 😁

vero96
19. máj 2023

My máme od narodenia dohodu. Jedna hračka na sviatok, ak vôbec nejakú treba, jeden kus oblečenia. Všetko nad rámec ostava u kupujúcich. Prvé mesiace boli problém - no neustúpila som. Všetko ostávalo u tých čo kúpili, pochopili. Nemám rada plytvanie.

w3ronika77
19. máj 2023

Tiez som to prestala riesit, dlho mi bolo luto, ze za tie peniaze mohli mat nieco, co by sa im hodilo... a to som bola fakt priama, vysvetlovala som, nepomohlo nič....uz som sa rozhodla neriešiť co dostanu od nej, podakujem, usmejem sa a odložim na špecialne miesto😅 teda darujem alebo vyhodim.....

lacibo
19. máj 2023

@elviku11 tak ak je to umelina..to.by som na svoje dieta v zivote nedala..ani keby mala mat iba 7 jednoduchych bavlnenych triciek v skrini a 2 rifle a nic viac..argument ze zide sa mi pride od veci..ja veci nepotrebne v domacnosti nechcem skladovat

taja567
Autor odpoveď zmazal
lunademonica
19. máj 2023

Ked si toho tony, tak to mozes kludne vyhodit a abi si to pri tych mnozstvach nevsimne...povedz ze ste to vynosoli a posunuli dalej.

zushorvath
Autor odpoveď zmazal
nikayla
19. máj 2023

@elviku11 súhlasím, túto mikinu dostala dcéra a rada ju nosí, potešila sa jej.

mentolka12
20. máj 2023

@hendikep ona to vie a viem to aj ja, ale dakujem 🤣 to je vysledok toho ked mal maly 4 mesiace a len do kazdeho naokolo hicala, ze maly mal uz davno sediet oprety o vankuse, ked mu kupovala plienky na ktore mal velmi silnu alergiu ale aj tak ich kupovala, a tak dalej…ale dodam zase, ze kym sme nemali dieta tak sme mali naozaj pekny vztah 🙂