icon

Svokra ma nerešpektuje

11. aug 2022

Baby aj vy to tak máte že deťom niečo nedávate a svokra mu to s úsmevom pred vsmi dá s komentom veď si daj?
Absolútne ruinuje mňa ako autoritu a matku zároveň. Syn 2r. (25m) má potravinové alergie, a ďalšie vâžne zdravotné a tráviace problémy ktoré nemáme doriešené a hľadáme ich korene a liečbu. A tak mu nedávam detskú šunku napríklad a ani konzervované prisladzované výživy. Dám mu varené mäsko alebo čerstvú či varenú zeleninu a ovocie každý deň. Chodíme s ním po lekároch prakticky od narodrnia je stále len chorý na atb a ležali sme už aj v nemocnovi kvôli vírusu. Ďalšie mal doma a bakteriálne och. mal 2x vážne a zdlhavé.
Prosím ako ste to riešili? Už som úplne zúfalá, lebo v rodine je veľké dusno a zlé vzťahy.

varené mäsmo a

Strana
z2
katka281
13. aug 2022

Trosku rozumiem tvojmu hnevu. Ked mal syn cca 7 mesiacov, svokra mu dala presolene hranolky z mekaca. Vyslovene som jej predtym povedala ze s tym nesuhlasim, pockala kym zajdem za roh. Ked som sa vratila, skoro mi oci vypadli - dieta plne ruky a usta hranoliek. Bola som ako parny hrniec...pomohol rozhovor manzela s mamickou, od vtedy to robi bud tajne, alebo nerobi. Mas to ale tazsie, ked ma babatko zdravotny problem a nerespektuju to...no nelahka situacia.

gabika20
13. aug 2022

Uf tak to si neviem predstavit..nas ma astmu, zakazane mlieko, ostatne este mame pozorovat ale obidve babky plne respektuju.. no syn uz berie lieky a vedia ze mava zachvaty kasla, problem s dychanim ak sa nieco nedodrzi tak sa boja..u nas je uz aj stastie ze syn je vacsi a v 5 rokoch vie sam povedat ze toto nemoze lebo pocul pani doktorku, ze nemoze..

kamatopo
13. aug 2022

K svokre sa nebudem vyjadrovať. Takéto jedince sa proste musia ukazovať že majú v niecom navrch. Skôr ti chcem poradiť ohľadom malého. My sme mali tiež takéto zdravotné problémy. A veľmi nám pomohli kúpele vo Vysokých Tatrách. Boli sme trikrát a musím si zaklopať suchý kašeľ prestal úplne a imunita sa zlepšila ,že teraz máme antibiotiká len nevyhnutných prípadoch .

pitr5
13. aug 2022

Ja ti držím palce, mám so svokrou obdobné zažité - naučila som sa, že nech by som spravila akokoľvek, nikdy nebude dobre :D treba sa s tympans zmieriť, že ju nezmeníš - koniec koncov, má právo mať na veci svoj názor. Ale hranice a to, ako sa správa k tebe, nastavuješ ty! Mne dlho trvalo pochopiť a trpela som, že prečo je taká ku mne - ona bola len taká, ako som jej ja dovolila. Prestala som sa vnímať ako obeť. Čiže sa postav sama za seba a svoje dieťa a urči jej hranice - keď ich nebude rešpektovať, tak má smolu. Malého by som jej nedala osamote. Keď mu bude chcieť dať niečo, čo ty nechceš, jednoducho povedž NIE. Najťažšie na tom je naučiť sa riešiť tie situácie s kľudom a povedať to pokojne. A nech si svokra myslí čo chce, ver mi, aj keby si sa na hlavu postavila, našla by si niečo ďalšie. To sú také typy nespokojných ľudí, ktorí majú problémy sami so sebou. Držím ti palce!!!

flofi
13. aug 2022

mam v zivej pamati ako sme s dcerou ked mala dva tyzdne boli na navsteve u svokry.. bola dobrucka, raz zaplakala lebo uz bola hladna, svokra ze ona davala chlapcom ked plakali med na cumlik na co som jej odvrkla ze to v ziadnom pripade ze je to silny alergen, odisla som na wc vratim sa a co nevidim flasa medu na stole otvorena samozrejme ze jej dala.. tak som jej vynadala ze si odvtedy drzi od malej odstup.. treba to povedat razne v krajnom pripade zvysit hlas ak jej nedochadza..

lucinkak87
14. aug 2022

Vyrieš to, ako moja mamina kedysi (ak máš takú možnosť). Milá svokra, nekrm moje dieťa blbosťami, lebo ho neuvidíš 🤣👍 držím palce

lucinkak87
14. aug 2022

@flofi nejde len o alergie, ale aj o baktérie obsiahnuté v mede, ktoré malé bábätko nevie "stráviť". Deti by mali jesť med až po roku

dooominika
14. aug 2022

Nic v zlom ale kedze tu ide o zdravie dietata, svokre by som velmi rázne povedala ze bud bude rešpektovať pravidlá, alebo sa s vnukom nebude stretavat. Hotovo. A bolo by mi uplne jedno ci by sa urazila aj na sto rokov…

Strana
z2