icon

Svokra ma nerešpektuje a manžel je na jej strane

ama25
11. júl 2016

Ahojte dievcata.
Mam problem so svokrou a neviem ako dalej....S manzelom mame rocnu dcerku. Byvame 300 km od svokrovcov a za cely rok nas boli pozriet iba raz napriek tomu ze sme ich vela krat volali. Ked pricestujeme my je to vzdy velmi rychly vikend ktory sa snazime stravit striedavo u mojich rodicov (byvaju par km od svokrovcov) a u svokrovcov.
Posledny vikend sme sa so svokrou povadili a velmi sa ma dotklo ze manzel si zastal ju a tvrdi ze ma pravdu. Islo o to ze dcerka na nu nie je zvyknuta a ked k nim prideme svokra mi ju hned zoberie na ruky a odide s nou do inej izby. Dieta place ako o zivot a trha sa jej z ruk az sa bojim ze jej spadne. Niekolko razi som ju prosila aby to nerobila. Nech da dcerke sancu zvyknut si a potom ked bude ona sama chciet tak si ju moze zobrat. Tento vikend ju zobrala a napchala do detskeho kociarika v ktorom sa vozi babika ze ju ide vozit po byte. Ste mali pocut ten zufaly plac. Tak som prisla, dcerku z tade zobrala a svokre som slusne povedala aby ju tam nedavala ze sa jej to nepaci. Na to sa ona urazila a ked sa vratila z cigaretky tak som jej povedala aby sa nehnevala ze som ju nechcela urazit ale ze sa to dcerke nepaci a boji sa jej lebo ju nepozna. Na to svokra zacala na mna kricat ze ona vychovala dve deti a je ucitelka a predsa vie co robi. A ze mne sa nepaci nic co robi a ked je to tak nech sa o malu staram sama. A ako velmi som sa ja zmenila a co vsetko ona pre nas robi. A preco by sa jej mala mala bat ved ona je jej stara mama.....atd. Aby sa nestupnoval konflikt zahryzla som si do jazyka a este raz zopakovala ze ma mrzi ak sa urazila a ze mi zalezi na tom aby sme spolu dobre vychadzali ale ze by mala dat dcerke sancu zvyknut si na nu a nove prostredie. Tak som si zase vypocula aku velku chybu robim a ze si nikdy nemyslela ze budem takato.
Najviac sa ma dotklo ze manzel sa zastava svojej mami. Povedal mi ze to prehanam so starostlivostou a ze mam malu nechat plakat aj 20 minut a ona si potom zvykne. Nesuhlasim s tymto postojom a nepride mi v poriadku budovat si vztah s vnuckou takymto sposobom. Ako som uz spominala mala ma rok a ked niekam prideme trosku sa hanbi a ked sa niekto ma nu pozrie skryva sa za mna. Ale po dakej polhodinke sa osmeli a sama zacne byt zvedava na ludi a prostredie. Potom sa uz len raz za cas uisti pohladom ci som tam a ide si posvojom za tym co ju zaujalo.
Pride mi ze svokra nerespektuje ani mna a ani dcerku. Vobec nevnima ze mala sa tlaci od nej prec. Cim viac sa mala tlaci prec tym blizsie ide svokra k nej az mne samej je to neprijemne. Tlaci jej pod nos hracky a vobec nevnima to ze mala ich odtlaca ruckou prec. Chyti jej nozicku a zacne steklit. Dcerka tou nozickou kope lebo si ju chce vyslobodit.
Nemozem sa na to pozerat....a potom mi je vykrycane ze to prehanam so starostlivostou.
Co si o tom myslite ? Mali ste niektora podobny problem ? Co mam urobit aby sa hadka so svokrou nezopakovala aj v buducnosti ?
Dakujem za rady aj nazory

laurika1432
12. júl 2016

@timea7 no lenže vieš ako je to s chlapmi. Pre tých je maminka maminka a koniec. Tožvie či pomôže rozhovor s manželom 😖 aj keď pevne verím, že to padne na úrodnú pôdu, čo by mu povedala.

timea7
12. júl 2016

@laurika1432 no neviem, ja by som si takého tĺka nezobrala, čo nie je schopný sa ma zastať.

sardinka335
12. júl 2016

Inak toto celkom nepochopim tu logiku - ,,unášať,, vreštiace dieta....u nas v rodine je to presne naopak...ked začne revat tak mi ju davaju naspäť. 😖 😖 a zdrhajú oni....a ja som viac menej asi taky isty typ - ak neviem utišit vratim rodičom 🙂 🙂 🙂 a iste sa netrham o vreštiace ,,decko,,. Aj moja mama ma take sklony, ale pochopila, ze ,,tudy cesta nevede,, a ze dieta sa taha za matkou. Ja osobne kebyze toto vidim tak stale dokola meliem svoje ze je to dietatu neprijemne a zoberiem si ho. A na druhej strane chapem aj toho muza - tí su vzdy ako medzi 2ma mlynskymi kamenmi, nechcu si to s nikym rozhadat.

marina24
12. júl 2016

to jak môže preboha ?ved to neni bábika ale decko.a muž to prečo sa zastal jej ,nechápem akosi..by ste si to mali vyjasniť, vôbec neni dobré,ked malé plače toľko.nechapem.mal dohovoriť mame,zastať sa teba,nie svokry.

pragmaticka
12. júl 2016

@ama25 akoby som citala o mojej svokre! tiez ucitelke..dcerka ma uz 2,5r a vobec sa to nezmenilo! nechce ju!a svokra cely cas ze to je moja chyba , ze je na mna hrozne upata a bla bla bla..lenze muz sam vie ze to tak neni. pride moja mama a dcerka cely cas len starka sem , starka tam, ja ani neviem kde mam dieta. Vsetko chce robit len so starkou. pride svokra alebo my sme u nich, tak dcerka cely cas len mama, mama. a ked svokre nieco povieme nech ju stale len nebuzeruje a nepoucuje ci falosne jej spieva (takto sa s nou najcastejsie ona totiz hra, ze sedi na sofe a krici po nej ze to nemozes hento nemozes a pod.) ale nech sa s nou hra, tak je odpoved je na to, ze ona najlepsie vie ako vychvovat dieta, ona ma diplom z pedagogiky a my ju nemame co poucovat! 😀 😀 Myslime si o tom svoje , aj ja a aj moj muz (nastastie je na mojej strane).

Muzovi by som poslala par odbornych clankov na temu napr. navstev, kde sa pise ze ku malym detom sa hned na zaciatku ludia nemaju hned hrrrrbrrr priblizovat, ale az po 5-10min.a tiez aj clanky na temu nenechat dieta takto revat...nooo chudatko male! hned by som jej ju brala z toho kocika a nie ze ja sa jej budem ospravedlnovat ale este by som ju zdrbala ci si nevsimla, ze sa to tomu dietatu nepaci!! treba si povedat svoje, s respektom ako sa patri ku svokre, ale predsa len svoje! a nie sa len ospravedlnovat bezzmyselne..to ona sa ti mala ospravedlnit! a nie ty jej! ty si matka, mas dcerku ochranovat a starat sa o jej dobro, a nie ju nechavat zatvorenu s clovekom , kde place 20min. Aj 5min. je vela pre take male dieta. a je jedno ze je to jej starka! Si dobra matka, pocuvaj svoje instinkty a nenechaj si skakat svokrou ci muzom po hlave! 😉

My ked mame s muzom nejake opacne nazory na vychovu dietata, preposlem mu zopar linkov odbornych clankov kde pisu psychologovia o danej tematike a vacsinou to moj muz pochopi..ved je inteligentny chlap, bohuzial len ovplyvneni zastaralymi vychovnymi metodami...

ksbinka
12. júl 2016

@timea7 Mooooja, si ma dobre pobavila 🙂 Pred svadbou/dietatom sa zvacsa svokra vobec riesit nemusi, o ziadnom zastavani rec nie je..

Desat rokov zijem so svojou polovickou a nikdy sme svokru nemuseli riesit, ani jednou vetou. Az teraz, ked cakame babo, prisli prve nezhody v nazoroch a predpokladam, ze po narodeni ich bude stale viac, lebo stara skola sa proste nezaprie. Otazkou je len, ako sa s tym vsetci vysporiadame a ci budeme vediet rozumne diskutovat alebo sa budu jednotlive strany urazat... Je jedno, ci ide o mojich alebo muzovych rodicov vs. my dvaja...

Alebo inak, mozes mi prezradit, ako testujes muzov, ci sa Ta pred mamickami zastavaju pred svadbou? Lebo den pred svadbou alebo v den svadby je uz asi dost neskoro riesit nezhody so svokrou a kvoli tomu rusit sobas. Aspon podla mna.

sardinka335
12. júl 2016

@pragmaticka no tak to aj mne lezie na nervy to neustale peskovanie dietata....to dieta to proste citi, ze kto je uprimny, kto falošny, kto nervozny..tak jasne ze nechce ist od mamy. Dieťa sa neda presviedčať aby niekoho ,,malo rado,, ani malé dieta ani väčšie dieťa - dieťa si treba ziskat laskou, zaujmom, venovanim nenutenej pozornosti...takto to najčastejšie funguje.

marcelatje
12. júl 2016

@sardinka335 mozno to nie je ani o tej falosnosti co nervozite aj ked nevestam sa taketo vysvetlenie casto hodi 😀 dieta ma jednoducho "rebricek" oblubenych ludi na ktorom vrchole je matka (zvycajne). Ak moje deti nieco potrebuju v prvom rade idu za mnou. Ak tam nie som ja je im dobry aj otec. Ak nie je otec postaci aj babka.....atd...... V kazdej situacii vsak jednoznacne "vyhrava" osoba ktora je v rebricku vyssie 😀 ked sa otukaju idu aj k menej oblubenym jedincom no pri kazdom "probleme" sa opat utiekaju k vyysie postavenemu clenovi rebricka oblubenosti 😀

maslenka47
12. júl 2016

@ama25 toto je problem, ktory treba riesit s manzelom. Svokra sa bude musiet prisposobit, ale to jej musi jej syn vysvetlit, ze dieta nie je hracka pre "babicky".

sardinka335
12. júl 2016

@marcelatje moze to byt aj tak netvrdim ze nie. ALe moja mala ma 1 rok a moja mama je dost ,,hrr,, a proste tiez ju nechce..podla mna to citi to dieta...ale teraz ked sa rozkuka čo trva aj hodinu tak je to lepšie, boli časy kedy som ju u našich nosila len na rukách lebo ako nahle som ju dala na zem tak rev nenormalny....a veru mala som ,,cukanice,, ju nechat revat lebo čo ta vystrajala no nonsens...
Syn zase ma 10 rokov a odmieta vychovavatelku v škd - ale proste to je podla mna hlavne jej chyba. Nevie si tie deti ziskat, len na ne pinda, stazuje sa, dohovara....proste nema to v sebe taky ten cit, čo mi aj ine matky jeho spoluziakov povedali ze s nou maju taky isty problém. A tu uz nepomoze nič...aj som mu dohovarala, ze ved ,,si rozumny,, ale to si musi ona ziskat tie deti a nechodit stale za rodičom aby s tým ,,niečo urobil,,.

monikaparson
12. júl 2016

@kaja_sola Nesúhlasím. U nás to nikdy, tak nefungovalo. U nás mohla byť moja najobľúbenejšia návšteva a malá pri nich byť nechcela, detto v noci nemohla spávať a pod. Každé dieťa je úplne ináč nastavené, čo sa citlivosti týka, takže nemôžeš vedieť na základe pár tvojich skúseností ako sú na tom iné deti. Tiež sa mi stalo, že sme boli na návšteve, mrne ma videlo 1x a nemalo problém, no nechápala som a to mama bola uzol nervov, keď som tam bola.

monikaparson
12. júl 2016

@laurika1432 Tiež som názoru, že muž by mal dohovoriť svojej matke a nie nevesta tam zo seba robiť fúriu, lebo presne tak pri takejto žene bude vyzerať. Mám kopec kamarátok učiteliek, ale tieto staré generácie, to ak povie, že bola učiteľka, to je rovno diagnóza. Celkovo tie jej reči, to tam nebude jednoduché, ak sa vôbec podarí to zmeniť. Len tu už sa musí chlap spamätať. U nás to tiež bolo ťažké, celé život u nich, aj teraz bývame od nich, čo by si kameňom dohodil, ale rešpektujú sa tu pravidlá, ktoré sú nastavené, ináč to nejde. My sme teraz rodina a my rozhodujeme o jej fungovaní, či sa im to páči alebo nie (nepáči, to je jasné). V tomto je to ozaj super, aj keď kopec iných vecí je žalostným. Len to je zasa mojou povahou, ja som hneď povedala, že ich tu nechcem mať každý deň, lebo to presne o tom ako ja to nemôžem takto a hentak a ako deco nemôže byť stále pri mne a pod. No prosíííím.

barborabilinova
12. júl 2016

u nas sa svokra 5 rokov do vsetkeho starala, od vychovy deti mojej domacnosti, vzdy ja som bola ta bestia,ktora je nechopnou matkou, manzelkou, kazdy rok tyzden pred dcerkinimi narodkami spravila nieco, preco sme sa pohadali a ja som sa rozhodla ze ju nehcem vidiet, ale vzdy to tak dopadlo ze som ustupila lebo som sa zle citila a ked som videla ako sa muz trapi, tak duplovane, sposobilo to inac u nas medzi muzom denno denne hadky kvoli mamicke, ktore viedli k tomu ze ma muz podviedol, nejako sme to ustali, ale ani napriek tomu co muz urobil svokra neprestala, vzdy mala nieco a tento rok znovu pred narodkami bum, boli sme cez vikend prec, mala nam prist len nakrmit psa a ona namiesto toho mi poupratovala cely dom, poprala a vyzehlila pradlo, poupratovala v skriniach, vyprali mi ciste nohavicky , poukladala mi ich do suflika podla seba...... ked sme prisli domov som myslela ze ma slak trafi, preto som sa rozhodla ukoncit kontakt s nou, ak si chcem zachranot manzelstvo, a po dalsie dcerka ako tak ju moze ale ked ju nevidi neplace za nou ze chce ist za babkou, syn ten sa jej boji jak diabla,

ksbinka
12. júl 2016

@barborabilinova Jeej, Ty si oktobrovka ako ja 🙂 Drzim palce v odhodlani, aby si zas na nejaky sviatok/vyrocie neustupila... Sama som slaba povaha a nedokazem dlho ustat podobne strajky ☹

mizu89
12. júl 2016

@ama25 my mame nieco podobne.nebyvame sice 300km od seba a nevidime sa raz za rok ale byvame 150km a kazdy mesiac ideme na vikend ku svokrovcom ale tiez mam svokry plne zuby lebo ona chce krmit, prebalovat, kupat....ale kocikovat nepojde ani keby som sa ja na hlavu postavila.tiez sa stara do celej vychovy a daj mu toto ,hento urob takto.A najviac neznasam ked zacne ,ze ale moji traja synovia... a na to jej hned odpapulujem 😀 ze kazde dieta je ine a moj je takto nauceny a nemienim nic menit a je mi to jedno co si o mne mysli.Vzdy sa urazi a potom zaluje svokrovi ze jej nic nechcem dovolit.Nema sa mi co starat do vychovy mojho dietata.Ja som matka ja s nim stravim 24 hodin denne a vsetko co k tomu patri.Ja zase nie som taka ze nedam ale co je vela to je vela.mam nejake pravidla a hotovo.moj manzel pride z prace okolo pol piatej ale on je tak 50:50 niekedy je na mojej strane no niekedy je na svokrinej strane co ma dost mrzi ze mal by drzat so mnou ☹ .ale to su asi vsetci chlapi ze su umaminkovany 😠

barborabilinova
12. júl 2016

@ksbinka ja som sa rozhodka uz neustupit, u mna to doslo do stadia ze chodim chvoli tomu co spravil muz a ona stale k psychologovi

ksbinka
12. júl 2016

@mizu89 Mne to pride tak, ze muzi su "sebavedomi" len ked su sami doma... Ten moj mi tiez povie, ze jasne, som na Tvojej strane a keby nieco, poviem im. Ale ked sa mi nieco nepaci a je cas, aby nieco povedal/urobil, tak je ticho ako vos pod kozou. Ze vraj "ved to nemysli zle" ... 😖

mizu89
12. júl 2016

@ksbinka tu vetu " ved to nemysli zle " pocuvam stale ked som u nej stale mi ju muz opakuje. 🙂

tykat
12. júl 2016

@ama25 hh moj svokor bol tiez taky mudry...1-rocnu vnucku tahal k sebe ci chcela ci nie, nevedel vycitit kedy dost a potom to ruplo a dcera ho uz nemohla ani vidiet...do jej 4r. ked sme prisli na navstevu alebo oni k nam tak svokor mohol akurat tak na druhom konci domu alebo zahrady sediet a citat noviny, lebo ked ho videla alebo ked sa na nu pozrel tak take hysaky chytila ze az. Len do auta nalozit a utekat prec.

Neporadim, ale snad sa to este zhorsi a potom budes mat pokoj ako som mala ja, od takejto jezibaby treba byt cim dalej.

tykat
12. júl 2016

@mizu89 ....na vetu " ved to nemysli zle " odpovedam "mne je jedno co mysli, ja vidim vysledok a ten nie je dobry"

timea7
12. júl 2016

@ksbinka to, či je muž stále prilepený k mame zistíš predsa skôr, ako s ním čakáš dieťa, nie? Vyskytne sa milión situácií, kde máš šancu si všimnúť, na ktorú stranu sa prikloní - v rozhovoroch, rozhodovaní. Minimálne pri organizovaní svadby sa svokry majú tendenciu potrhať, prípadne pri zariaďovaní bytu. Ale väčšinou stačí len počúvať, v bežných rozhovoroch a mať oči otvorené a pochopíš, kto je u muža na prvom mieste. Že teraz prejavila svokra zvýšenú aktivitu, je čiastočne pochopiteľné, je na tebe, čo s tým urobíš. So svokrou, aj s mužom, najlepšie ešte kým sa drobec narodí, aby v tom mali všetci jasno. Ak budeš dostatočne dôrazná a vytrvalá, pochopia obidvaja. Dá sa to aj slušne a bez toho, aby si niekoho urazila. Ak sa napriek tomu urazí, jeho problém.

haidi
12. júl 2016

@ama25 tiez som mala nezhody so svokrou presne u nas tiez nastal tento problem ,ze mi dcerka plakala a ona mi ju sustavne brala z ruk aj ked som si ju vzala hned mi ju zobrala zas...proste chcela mi dokazat ,ze ona je lepsia matka ako ja...lenze sa jej to nevyplatilo pretoze ako to byva dieta sa citi najlepsie v naruci matky a nie u babky ,ktora za nou pride raz do mesiaca a ma z toho traumu ked ju vidi po tak dlhej dobe...zacala mi rozpravat ,ze preco stale place ,ze to neni normalne ,ze jej cosi urcite je ...no proste dostala ma az nakoniec na pohotovost s malou lebo tak som sa bala ked furt do mna hudla to svoje a ako inac...nic jej nezistili vsetko o.k doma ked prisiel mm som mu to povedala ,ze si neprajem aby toto este raz spravila ,ze ma proste bude respektovat ako matku ak nie ma smolu nebude ku nam chodit...a akosi osud chcel raz u nich ked sme boli asi zla energia (svokra ma teda nemusi) dcerka spadla z postele nastastie sa nic nestalo ,ale proste zacala plakat tak klasika na ruky a pomojkat a vtom svokra pribehla a ze daj mi ju daj mi ju kks do mna nervy a jej vravim ,ze svoje dieta si hadam mozem utisit ja nie? A davaj uz to zo mna slo vsetko som jej povedala vykricala a co sa mi nepaci proste vsetko co ma trapilo a mala som na srdci odvtedy si dava pozor na mna a nedovoluje si uz tak....mm si ma zastane a stoji na mojej strane ,ale nie vzdy to tak bolo no hold muzi a ich matky o tom by sa mohli pisat romany 😂😂😂😂

timea7
12. júl 2016

@haidi dobre si urobila, že si jej povedala, že je cez čiaru. Ja totiž nechápem, ako by mi mohla svokra zobrať dieťa, keď ja nechcem. Veď keď vidím, že mi ho ide zobrať, poviem - nie, nechajte, utíšim ho sama, alebo sa s ním v náručí otočím, veď sa mi hádam nezavesí na chrbát, alebo mi ho nebude násilím ťahať z rúk, to by vo mne prebudila levicu....Možno ťa to prvý krát zaskočilo, prekvapilo, nechcela si byť proti nej....

timea7
12. júl 2016

@barborabilinova nechápem, prečo dáš svokre, ktorú nemusíš kľúče od vášho bytu. Mne keby poupratovala, poprala, hrabala sa v mojich veciach, ja by som to isté išla urobiť k nej, bez slova, mohla by protestovať, iba by som podotkla, či sa jej to páči, či je spokojná, keď mi pod zámienkou, že mi pomáha dáva najavo, aká som neschopná a zároveň by som jej oznámila, že som vymenila zámku vo dverách.

tetapetra
12. júl 2016

@ama25 urcite mas pravdu. Naco malu stresovat? Potrebuje sa okukat. Ale to takto pojde dalej mala tam vobec nebude chciet chodit. Stale ma fascinuju slova ona ma 2 deti a je ucitelka 😉. Otazka znie: maju ju deti v skole radi? 🙂. ( moja sesternica je ucitelkou aby mohla davat 5) 😀

haidi
12. júl 2016

@timea7 no veru zaskocilo lebo kazdy slusne vychovany clovek ,ktory ma kusok inteligencie nevezme placuce dieta od matky a ona mi ju brala v kuse ako keby ma skusala proste psycho fakt ...a tym ,ze ma nema v laske mala som strach jej cosi povedat ,ale clovek sa uci a teraz uz by som inac reagovala by letela aj s dverami...😂😂

pillipilli
12. júl 2016

Ahoj necitala som vsetky prispevky,len ten tvoj. Tak mne pride ze svokra je zena ktora sa rada stara a vzdy sa aj starat bude lebo ONA vychovala dve deti. A ty mas jedno a vychovat nevies... Chapem ta a suhlasim s tebou ako si reagovala a poviem ti ze si bola este velmi slusna. Ja na tvojom mieste buchnem ako petarda. Bouzial ta komunisticka generacia rada pouziva slovne spojenia ako JA SOM VYCHOVALA tolko a tolko deti a este som to a to robila a muz na tyzdnovke a neviem co... Vies tam bude asi problem ze mamickyn milacik sa ozenila a svokricke nebude nikdy svoja nevesta siahat ani po clenky lebo ona je ta ktora vie vsetko najlepsie. Vobec ju neriesim na tvojom mieste a asi by som k nej obmedzila navstevy na uplne minimum.
Dalsia vec,pockaj ked maly vyrastie trosku on jej to da aj inak najavo a to tak ze to velmo rychlo pochopi kolka bije. Takze klud,si dobra mama a svokre chod kupit nikotinove naplaste proti fajceniu,inak fajcenie skodi zdraviu 😀

kaja_sola
12. júl 2016

@ama25 Každopádne si stoj za svojím, urči si svoje (aj malej) hranice v kľude a s rešpektom. Malú nedávaj na začiatku hneď z rúk, pokiaľ nebudeš cítiť, že je pripravená alebo že má sama záujem. Vidno, že chceš, aby to fungovalo na všetky strany. Pomôže, keď uvidíš tie dôvody v pozadí, prečo svokra robí veci tak, ako ich robí, aj keď samozrejme so spôsobom súhlasiť nemusíš, ide o to pochopiť a možno sa na vec pozrieť trochu inak. Svokra chce byť proste chrumkavá babka, možno vám chce dokázať, ako sa dokáže postarať, možno vás chce poučiť, možno sa cíti previnilo, že nechodí za vami tak často a keď prídete vy, chce malú zahrnúť láskou a pozornosťou až tak moc, že to preháňa a nechce si pripustiť, že by to malej mohlo byť nepríjemné, veď ona je "ta učiteľka". Reakcie svokry ani manžela nezmeníš, ani im neprikážeš, čo si majú myslieť alebo robiť, to je v ich kompetencii. To čo môžeš urobiť ty, je zmeniť svoje reakcie, udržať si svoje hranice v kľude a s rešpektom, do čoho spadá aj to, že keď malá plače a tebe je to nepríjemné, tak proste prídeš a zoberieš ju na ruky a povieš napríklad malej nahlas pred všetkými niečo takéto: "Babka sa na teba veľmi tešila a najradšej by sa s tebou hneď hrala, ale na teba je to asi prirýchlo, však?" Proste simuluj komunikáciu medzi malou a babkou, popisuj čo sa deje, navrhni alternatívu. Napríklad: "Babka ťa šteklí po nohe, ale tebe to teraz asi nie je príjemné, čo keby sme pošteklili babku my, možno sa ti táto hra potom zapáči." Popíš v dobrom o čo sa babka snaží a tiež povedz za malú, že teraz to asi nie je najvhodnejšie, že sa jej to nepáči a že to skúsite napríklad neskôr alebo vymyslíte niečo iné, čo bude baviť všetkých. Každý bude vedieť na čom je a vzduch sa vyčistí. Takto by mala byť spokojná aj svokra, že chápeš, že chce malej dobre a aj manžel uvidí, že nejdeš len tak proti jeho mame a že ti ide iba o dobro malej. A samozrejme sa skús vopred nastaviť na tú návštevu pozitívne, bez stresu, bez strachu, že to skončí plačom apod. aby malá videla, že mama je ok a je tu keď ju potrebujem a sama si to začne užívať 🙂

petra7777
12. júl 2016

@mizu89 Vidí to vnúča raz do mesiaca, a to ho nemôže ani prebaliť? Kriste pane, toto už čo je? Aby ste sa nepos*ali niektoré ☹

sardinka335
12. júl 2016

@petra7777 presne tak, čo by som ja dala za to kebyze mi niekto prebali alebo nakrmi, okupe...