icon

Svokra ma nerešpektuje a manžel je na jej strane

ama25
11. júl 2016

Ahojte dievcata.
Mam problem so svokrou a neviem ako dalej....S manzelom mame rocnu dcerku. Byvame 300 km od svokrovcov a za cely rok nas boli pozriet iba raz napriek tomu ze sme ich vela krat volali. Ked pricestujeme my je to vzdy velmi rychly vikend ktory sa snazime stravit striedavo u mojich rodicov (byvaju par km od svokrovcov) a u svokrovcov.
Posledny vikend sme sa so svokrou povadili a velmi sa ma dotklo ze manzel si zastal ju a tvrdi ze ma pravdu. Islo o to ze dcerka na nu nie je zvyknuta a ked k nim prideme svokra mi ju hned zoberie na ruky a odide s nou do inej izby. Dieta place ako o zivot a trha sa jej z ruk az sa bojim ze jej spadne. Niekolko razi som ju prosila aby to nerobila. Nech da dcerke sancu zvyknut si a potom ked bude ona sama chciet tak si ju moze zobrat. Tento vikend ju zobrala a napchala do detskeho kociarika v ktorom sa vozi babika ze ju ide vozit po byte. Ste mali pocut ten zufaly plac. Tak som prisla, dcerku z tade zobrala a svokre som slusne povedala aby ju tam nedavala ze sa jej to nepaci. Na to sa ona urazila a ked sa vratila z cigaretky tak som jej povedala aby sa nehnevala ze som ju nechcela urazit ale ze sa to dcerke nepaci a boji sa jej lebo ju nepozna. Na to svokra zacala na mna kricat ze ona vychovala dve deti a je ucitelka a predsa vie co robi. A ze mne sa nepaci nic co robi a ked je to tak nech sa o malu staram sama. A ako velmi som sa ja zmenila a co vsetko ona pre nas robi. A preco by sa jej mala mala bat ved ona je jej stara mama.....atd. Aby sa nestupnoval konflikt zahryzla som si do jazyka a este raz zopakovala ze ma mrzi ak sa urazila a ze mi zalezi na tom aby sme spolu dobre vychadzali ale ze by mala dat dcerke sancu zvyknut si na nu a nove prostredie. Tak som si zase vypocula aku velku chybu robim a ze si nikdy nemyslela ze budem takato.
Najviac sa ma dotklo ze manzel sa zastava svojej mami. Povedal mi ze to prehanam so starostlivostou a ze mam malu nechat plakat aj 20 minut a ona si potom zvykne. Nesuhlasim s tymto postojom a nepride mi v poriadku budovat si vztah s vnuckou takymto sposobom. Ako som uz spominala mala ma rok a ked niekam prideme trosku sa hanbi a ked sa niekto ma nu pozrie skryva sa za mna. Ale po dakej polhodinke sa osmeli a sama zacne byt zvedava na ludi a prostredie. Potom sa uz len raz za cas uisti pohladom ci som tam a ide si posvojom za tym co ju zaujalo.
Pride mi ze svokra nerespektuje ani mna a ani dcerku. Vobec nevnima ze mala sa tlaci od nej prec. Cim viac sa mala tlaci prec tym blizsie ide svokra k nej az mne samej je to neprijemne. Tlaci jej pod nos hracky a vobec nevnima to ze mala ich odtlaca ruckou prec. Chyti jej nozicku a zacne steklit. Dcerka tou nozickou kope lebo si ju chce vyslobodit.
Nemozem sa na to pozerat....a potom mi je vykrycane ze to prehanam so starostlivostou.
Co si o tom myslite ? Mali ste niektora podobny problem ? Co mam urobit aby sa hadka so svokrou nezopakovala aj v buducnosti ?
Dakujem za rady aj nazory

mandala77
16. júl 2016
petra7777
Odpoveď bola odstránená
kytula
16. júl 2016

@petra7777 Skôr sa to Tebe vráti Petra, lebo sa k nám škaredo správaš a urážaš. Ty nie si šťastný a spokojný človek, ináč by si nemala potrebu takto nám nadávať a urážať nás.

domculik
16. júl 2016

@timea7 @kytula
@petra7777 ale uz fakt baby, netreba zachadzat do extremov, sranda je sranda, sem-tam podpich moze byt ale kvoli takejto somarine sa takto rozculovat a tu rozvadzat taketo komenty.. hlavne pianko takto v sobotu vecer 🙂

petra7777
Odpoveď bola odstránená
kytula
16. júl 2016

@domculik domcurik pozri si prosim celu diskusiu. Ak nas Petra osocuje, nadava nam bez priciny, nazyva nas svinami, sliepkami a pod.............to uz nie je sranda!!!. Ani Tebe by sa nepacilo, keby Ti bezdovodne tu niekto len tak vynadal.

mircalla
16. júl 2016

@petra7777 zachadzas do extremov, ozaj si sa uz zblaznila? nemas mieru. toto je uz moc. ano, radsej to tu zabal nadobro, nikomu chybat nebudes

domculik
16. júl 2016

@kytula no ved pozeram a som uprimne v soku, clovek sa raz za cas zapoji do diskusie a potom len cumi kam ta diskusia zbehne ! 😲

petra7777
Odpoveď bola odstránená
kytula
Odpoveď bola odstránená
mircalla
16. júl 2016

@kytula Ved to je ta ironia....

kytula
Odpoveď bola odstránená
petra7777
Odpoveď bola odstránená
lauricka
16. júl 2016

@ama25 mas spravne nazory a postoje. Chran si dcerku, ked sa k nej takto nasilne a bez respektu spravaju a ked je evidentne, ze ona to nechce a nepaci sa jej to. Nech sa hnevaju, hlavne, ze mala sa bude citit v bezpeci. Ach, hrozne su ludia hlupi a bezcitni k tomu, co sa tvaria, ze je najdolezitejsie a to su deti. Ale nakoniec su to len deti, ktore netreba respektovat a netreba sa starat, ako sa citia. Chjo.

kytula
16. júl 2016

@petra7777 Petra je mi Ta uprimne luto a lutujem ludi , ktori ziju v Tvojej blizkosti. A daj mi uz pokoj, dobre.

petra7777
16. júl 2016

@kytula Zrušila si ma z MK , pomohla si rannazora, aby ma vyšupla, tak ty daj pokoj mne.....karma sa ti vráti .....

lauricka
16. júl 2016

@domculik @petra7777 je uplne jendo o koho ide, ide o to, ze jeden clovek sa k druhemu chova nasilne, teda robi to, co sa druhemu nepaci, pri com sa neciti dobre a co evidentne odmieta a ma z toho strach. A to je jednoducho neakceptovatelne. Pochopte to. A je jedno, kto to je. V tomto pripade je to babka a vnuca. A ten, kto sa chova nasilne, je babka. Takze az sa k vam tak niekto bude chovat, budete urcite velmi radi, ak sa najde niekto, kto vam pomoze. V tomto pripade je to matka dietata. Ale je uplne jedno kde sa kto ku komu takto sprava. Princip je rovnaky.

kytula
16. júl 2016

@petra7777 bohuzial ja Ta neviem zrusit, inac by som to urobila uz daaaavnooo!!!

monikaparson
16. júl 2016

Ja ozaj nechápem na čo na to reaguje baby, no nechápem.

petra7777
Odpoveď bola odstránená
petra7777
16. júl 2016

@kytula Nie...ty len pritakávaš ostaným 🙂

mandala77
16. júl 2016

@petra7777 Ty nie si schopná sa pozrieť na seba. Aj v tejto diskusii Ti viaceré povedali, že útočíš, si vulgárna. Iný názor sa dá vyjadriť slušne, ale Ty ho vyjadruješ tak, že ponížiš druhého človeka a nadávaš. Na akúkoľvek kritiku voči Tebe zaútočíš ako zmyslov zbavená.
Ak Ťa zmažú, môžeš si za to sama, lebo ak Ťa upozornili, mala si prestať, ale Ty si začala ešte viac. Zažila som Ťa aj v iných diskusiách a vždy je to presne takto isto ako aj teraz.
Ale zbytočne som to písala. Ja som označila adminku v diskusii, veď to bolo očividné, tak sa nenavážaj do druhých, lebo som Ťa označila ja.

kytula
16. júl 2016

@mandala77 najlepsie bude, ak si ju nebudeme vsimat, nech si nadava na nas. Casom ju to prestane bavit. Mam obavy, ze tato adminka neporiesi nic. Vyhadzuje ludi pre ine dovody, pre hluposti, ale ak niekto nadava do svin a vyhraza sa, tak je to ok. ☹

petra7777
16. júl 2016

@mandala77 Dala si podnet a už to šlo.....obhajovanie o tom aká si milá a dobrá už neobstojí....stačí nakydať na protivníka a ty z toho vylezieš ako donášač a lúzer :( Ďakujem 🙂

mandala77
16. júl 2016

@kytula nemám problém znova označiť adminku nech sa vyjadrí, či toto je slušné komunikovanie. Ale označila ju aj ona sama vo svojom komentári a práve ten môže byť jej osudným tu na MK. Ona si vždy nájde inú diskusiu, kde sa ukáže. A keď človek vidí ako niekto útočí, netreba to prehliadať a určite nie na fóre pre matky. A nie je to prvý krát. To sa zhodneme tu viaceré. My na ňu nemusíme reagovať, to je pravda, ale takéto správanie so slušnosťou a úctou voči druhým nemá nič spoločné.

kytula
16. júl 2016

@petra7777 uz nam daj pokoj. Riesi sa tu predsa uplne ina tema. Autorku predsa nezaujimaju osocovania,...., ale chce nazor na svoj problem. My sme jej poradili najlepsie ako sme vedeli. A ja uz koncim s Tebou.

mandala77
16. júl 2016

@petra7777 zaujímavé, že si ešte stále tu. Stačí si prečítať Tvoje komentáre aby si človek urobil obraz. A že som Ťa označila? To aj keď budem vidieť na ulici, že kopú do psa, budem sa prizerať? Ja teda nie. Rado sa stalo.

lauricka
16. júl 2016

@petra7777 preco? Napisala som nieco, co nie je pravda? Preco sa tak vyjadrujes? Myslim, ze takymto stylom sa nema zmysel bavit. Potrebujes si tu len robit dobre svojou agresiou na druhych asi. Inak tomu nerozumiem, o co ti ide.

petra7777
Odpoveď bola odstránená
mandala77
16. júl 2016

@rannazora prosím aby ste sa vyjadrili k @petra7777
Je to spamovanie celé toto riešenie jej urážok voči ženám, ktoré nemá konca, úplné odklonenie od pôvodnej témy diskusie. Jej správanie so slušnosťou nemá nič spoločné.