icon

Svokra ma nerešpektuje a manžel je na jej strane

ama25
11. júl 2016

Ahojte dievcata.
Mam problem so svokrou a neviem ako dalej....S manzelom mame rocnu dcerku. Byvame 300 km od svokrovcov a za cely rok nas boli pozriet iba raz napriek tomu ze sme ich vela krat volali. Ked pricestujeme my je to vzdy velmi rychly vikend ktory sa snazime stravit striedavo u mojich rodicov (byvaju par km od svokrovcov) a u svokrovcov.
Posledny vikend sme sa so svokrou povadili a velmi sa ma dotklo ze manzel si zastal ju a tvrdi ze ma pravdu. Islo o to ze dcerka na nu nie je zvyknuta a ked k nim prideme svokra mi ju hned zoberie na ruky a odide s nou do inej izby. Dieta place ako o zivot a trha sa jej z ruk az sa bojim ze jej spadne. Niekolko razi som ju prosila aby to nerobila. Nech da dcerke sancu zvyknut si a potom ked bude ona sama chciet tak si ju moze zobrat. Tento vikend ju zobrala a napchala do detskeho kociarika v ktorom sa vozi babika ze ju ide vozit po byte. Ste mali pocut ten zufaly plac. Tak som prisla, dcerku z tade zobrala a svokre som slusne povedala aby ju tam nedavala ze sa jej to nepaci. Na to sa ona urazila a ked sa vratila z cigaretky tak som jej povedala aby sa nehnevala ze som ju nechcela urazit ale ze sa to dcerke nepaci a boji sa jej lebo ju nepozna. Na to svokra zacala na mna kricat ze ona vychovala dve deti a je ucitelka a predsa vie co robi. A ze mne sa nepaci nic co robi a ked je to tak nech sa o malu staram sama. A ako velmi som sa ja zmenila a co vsetko ona pre nas robi. A preco by sa jej mala mala bat ved ona je jej stara mama.....atd. Aby sa nestupnoval konflikt zahryzla som si do jazyka a este raz zopakovala ze ma mrzi ak sa urazila a ze mi zalezi na tom aby sme spolu dobre vychadzali ale ze by mala dat dcerke sancu zvyknut si na nu a nove prostredie. Tak som si zase vypocula aku velku chybu robim a ze si nikdy nemyslela ze budem takato.
Najviac sa ma dotklo ze manzel sa zastava svojej mami. Povedal mi ze to prehanam so starostlivostou a ze mam malu nechat plakat aj 20 minut a ona si potom zvykne. Nesuhlasim s tymto postojom a nepride mi v poriadku budovat si vztah s vnuckou takymto sposobom. Ako som uz spominala mala ma rok a ked niekam prideme trosku sa hanbi a ked sa niekto ma nu pozrie skryva sa za mna. Ale po dakej polhodinke sa osmeli a sama zacne byt zvedava na ludi a prostredie. Potom sa uz len raz za cas uisti pohladom ci som tam a ide si posvojom za tym co ju zaujalo.
Pride mi ze svokra nerespektuje ani mna a ani dcerku. Vobec nevnima ze mala sa tlaci od nej prec. Cim viac sa mala tlaci prec tym blizsie ide svokra k nej az mne samej je to neprijemne. Tlaci jej pod nos hracky a vobec nevnima to ze mala ich odtlaca ruckou prec. Chyti jej nozicku a zacne steklit. Dcerka tou nozickou kope lebo si ju chce vyslobodit.
Nemozem sa na to pozerat....a potom mi je vykrycane ze to prehanam so starostlivostou.
Co si o tom myslite ? Mali ste niektora podobny problem ? Co mam urobit aby sa hadka so svokrou nezopakovala aj v buducnosti ?
Dakujem za rady aj nazory

petra7777
Odpoveď bola odstránená
kvietok173
14. júl 2016

@petra7777 prepáč ale nechápem? Jediný kto tu koho napáda si ty. A nemyslím žeby si mala znášať nejaké kopance. Prečo začo? Ani jedna Ta slovkom neurazila, nevulgarizovala. Zato opačne ten pocit nemám. Myslím ze nesúhlas s niečim sa dá interpretovať aj inak ako to robíš bohužiaľ ty. Prekvapuje ma tvoj nekompromisný postoj, presadzovať svoj názor. Nik netvrdí ze nemáš v niečom pravdu, ale každá "pravda" ma viac uhlov pohladu, každý sme iný a inak vnímame rovnaku vec, udalosti. To co je mozno pre teba správna cesta a vyhovuje tebe nemusí druhému a práve preto trocha tolerancie a nevadí mi vonkoncom ako sa vyjadruješ je to tvoja vec, ale vadí mi ked sa takto rozprávaš so mnou. Nemyslim ze takto vystupuješ v svojom blízkom okoli, skor tu asi ide o tvoj ventil cez PC. Ak ti to pomáha tak kľudne pokračuj 😊.

barborabilinova
14. júl 2016

@kvietok173 bolo to jednorazove, a co sa tyka svokry skusala sme to na nu aj tym stylom ako pises, ale nic nepomohlo vzdy robila to iste kazdy rok, prsne vzdy pred narodkami dcerky sa to stalo

petra7777
14. júl 2016

@kvietok173 Naozaj ani jedna? A kto mi nadáva, že som drzá ako ploštica? Ja som len vyjadrila názor....mne sa nepáči ten váš a vám sa nepáči ten môj....to je celé a vy tri si len vzájomne leziete niekam 😀

timea7
14. júl 2016

@petra7777 my tiež 😎 😎 😎 😎 😎 😎

kvietok173
14. júl 2016

@barborabilinova ak je to raz za rok tak v tom case nieco zmente a skuste predist alebo.jednoducho vylizit nohy noa gauci a pozerat ako sa realizuje s usmevom. Nakoniec moze byt z toho sranda ked zistis ze nejde o zivot a ju to mozno raz prestanebavit. Uvedom si zenicnie je tak dolezite.

monikaparson
14. júl 2016

@barborabilinova Toto len čítať, tak nechápem. Akože mne mama občas ožehlila plienky, keď tu bola z nudy a ju to žehlenie baví 😀 - nechápem, ale neviem si predstaviť, že by mi sem chodila svokra a upratovala a hlavne sa hrabala vo veciach. Len ono niektorí ľudia ja ti neviem, im to príde normálne, kto vie prečo, či aj oni to tak mali, lebo ináč si to vysvetliť neviem. Raz sa stalo, že zazvonila, psi začali štekať, nešla som otvoriť, dojčila som, skúsila, či je odomknuté a vošla. Mňa skoro vystrelo a ešte kometny ako zasa dojčím atď. Odvtedy mám zamknuté stále a aj muž sa naučil zamykať. U nich to tak je, že tam sa nezamyká a súkromnie žiadne. Ja som naučená na súkromie, nikdy sa nešlo k našim bez toho, aby dali segry vedieť, nikdy a to ak napr. mala veľa roboty, tak povedala, že dnes nie a bolo. Tu je to pomaly za hriech považované, že si na návštevu (vlastnú rodinu) nenájdeš človek čas, lebo má svoju robotu. Ľudia sú neskutočne rozdielny, to sa podľa mňa nedá zvrátiť nejak, hlavne ak ide o tie staršie generácie.

laura1804
14. júl 2016

Ja na tvojom mieste by som to mm poriadne spocitala a oznamila, ze ezte raz, mala bude poznat babku len z fotky...a dakuj Bohu, ze byvate tak daleko...

robin_claire
14. júl 2016

@petra7777 zadrbava? no klasicky slovnik 16-rocnej tebe vlastny, opat si neprekvapila a potvrdila svoju velmi nizku uroven, v tvojom veku sa to uz ozaj nehodi. co takto byt obcas za damu ci si aspon drzat nejaku uroven? ci take nepoznas?

monikaparson
14. júl 2016

@laura1804 PRESNE, ešteže bývajú, tak ďaleko, moje slová.

hedka23
14. júl 2016

odproucam sa vybodnut na kvazi dobre vztahy v rodine a robit veci tak ako citis pre dobro a pohodlie tvojho dietat ma jeden rok, a ludia sa maju prisosobovat este jej potrebam a nie ona ich, ona to chuda este nechapem co sa akoze od nej ocakava, oni by mali chapat ju a ked to nedokazu v tvojom pripade svokra tak si ty ten kto ma byt zasadovy a postavit sa voci nim tak aby bolo dobre pre nu nechat ju plakat je uplne sialensto chuda dieta, a manzelovi to skusk vysvetlit ze to neni nic mierene proti jeho mame ale ze je to pre pokoj vasho dietatka

monikaparson
14. júl 2016

@hedka23 Podľa mňa sa to ozaj niektorým vysvetliť nedá a už len to, že sa postavil za mamu. Juuuj, celé zle. Len je nahral a dal jasne najavo, že on je na jej strane. 😒

hedka23
14. júl 2016

@monikaparson podla mna ide len o postoj, kazda zena vie aky sposob komunikacie plati na jej muza tak by to mala tak podat to som tym myselal niekedy ide o vysvetlovanie inokedy o razne presadenie postoja a mozno staci ked mu povie ze len chce aby stal proste pri nej a drzal jej autoritu a nie babkinu to uz neviem nepozam ich, ale myslim ze rozumnou debatou a agrumentmi sa da vzdy a ak sa neda hovorim vykaslat sa na babku aj na muza a ist si tvrdo za svojim oni sa obaja rychlo odrazia ked sa aj urazia, 😎 ale male dieta je vzdy na prvom mieste aspon podla mna .

petra7777
14. júl 2016

@robin_claire Tak ty mi naložíš, že som drzá ako ploštica a potom sa čuduješ, ked napíšem niečo aj ja....čo si čakala? Že budem držať hubu a krok? A daj mi už pokoj.....nuda, ako stále táraš dookola to isté ☹ A do môjho veku je ťa veľké ......

mandala77
14. júl 2016

@petra7777 kade koho tu blokujú, ale Teba by mali zablokovať medzi prvými. Vždy keď niečo čítam od Teba, má to rovnaký priebeh. A teraz sa pusti do mňa. Ako to Ty vieš. Útokom sa brániť.

monikaparson
14. júl 2016

@hedka23 Áno, vždy by malo na prvom mieste stáť dieťa a to tu veru tak nebolo. Len škoda, že autorka témy sa dlho neozvala, takže ani nevieme ako to prebieha a pokračuje.

kytula
14. júl 2016

Dievčatá najlepšie urobíme, ak si Petru prestaneme všímať, nereagujme na jej hlúpe poznámky a invektivy, to ju bude najviac stvat.

robin_claire
15. júl 2016

@petra7777 no a chces povedat, ze nie si? ved len pravdu pisem - citaj si reakcie na teba...

barborabilinova
15. júl 2016

@monikaparson presne jak keď niekam idem tak zvolením aj keď mám kluce ale ona bez problémov si otvori na to je zvyknutá čo som si všimla raz aj keď u nás predošlá sme malú zatvorené dvere do spálne šla na zachod ale prečo nemohla ísť cez chodbu jak na just otvorila dvere do spálne a prešla okolo nás ako keby sa nič nestalo

martinellacka
15. júl 2016

@mandala77 ved ono sa to aj tak hovori ze najlepsia obrana je utok nie? Kasli na to 🙂 zbytocne sa budes len rozculovat

monikaparson
15. júl 2016

@barborabilinova Ona to vníma tak, že je to jej dom a príde jej normálne, že si vchádza kam sa jej za chce. Ak by ste sa aj ohradili, jej to podľa mňa vôbec nedotrkne, skôr bude ešte urazená, že ona vám darovala a vy ste nevďační alebo teda ty si nevďačná. To sa nedá vysvetliť a nedá sa to pochopiť. Tie ženy často nežili svoje životy, oni sa starali o deti, o domácnosť, o manželov a na seba ako keby zabúdali. Všetko mali a často stále majú na svojich pleciach, lebo aj keď tie deti odídu, často je tam chlap, o ktorého sa treba starať ako o malé decko. Hádam sa nevzdá svojho full servisu po toľkých rokoch. Ozaj je to často tak, že buď sú tie ženy samé sebou a chovajú sa takto alebo sa pretvarujú a sú ticho, len ktoré z toho je dobré, to ja netuším. Asi sa nedá poradiť v tomto a ani to zmeniť. Ale zmieriť sa s tým? To sa asi tiež nedá.

petra7777
Odpoveď bola odstránená
petra7777
15. júl 2016

@mandala77 Ty si ma nahlásila, čo? už si spokojná?

domculik
15. júl 2016

@petra7777 :D :D :D dobre som sa pobavila petra, fandim ti, niektore nazory su preexponovane ale vo vela veciach s tebou suhlasim, niektore matky si myslia ze ked maju dieta tak nad nich nie je a nikto iny nema lepsi rozum ako ony, toboz nie svokry ! treba vsak mysliet na to kocky, ze aj vela z vas bude takymito "svokrami" a nikomu z vas nepadne dobre ak sa budu od vas nevesty odhadzovat 🙂

petra7777
15. júl 2016

@domculik Veď ono im to dôjde a budú nariekať do vankúša....Karma je mrcha, ale nájde si ich 🙂

kytula
15. júl 2016

@domculik domcurik nevadí, že Petra má iný názor, ale ide o jej primitívne vyjadrovanie, zhadzuje ženy, ma hlúpe a priblble poznámky. Nemusí tu byť každý inteligentný, ale nech sa nečuduje, že ju nemajú radi. Príde mi strašne hlúpa ta Petra.

kytula
15. júl 2016

@petra7777 Ty si sliepka a navyše aj hlúpa . buď taká láskavá a prestaň urážať, lebo Tá nahlásim u admina.

kytula
15. júl 2016

@robin_claire 😀 😀 😀 hádam si nečakala od Petry niečo napísané, čo by malo úroveň.

timea7
15. júl 2016

@domculik čítala si celú tému? A pochopila si, o čo tu ide? Aj to, že sa tu niektoré pisateľky chodia realizovať, lebo sa nudia? Že iba rozdúchavajú oheň a bavia sa? Lebo sú totiž tak primitívne, alebo nejakým spôsobom frustrované, že síce poradiť veľmi neporadia, ale majú potrebu sa zviditeľniť aspoň takýmto spôsobom. Ja mám k tej svokre už veľmi blízko, napriek tomu som v tejto téme jednoznačne na strane jej autorky.

petra7777
Odpoveď bola odstránená