icon

Svokra ma ohovára pred malou

melivivi
10. aug 2015

Ahojte babenky..musim sa uz zdvoverit, lebo už si neviem rady. Dnes sa mi moja malá zdvôverila tým, že ked bola u babky / svokry / na prazdninach babka zacala hovorit že som moooc zla mamina...a mala ma branila že to neni pravda a že som najlepšia na svete a ze si nezaslužim tatina lebo na neho kričim a urcite take neuvarim ako ona...no keby som nesedela...padla by som na zem Baaam. Konec, ze cooo, potom som sa zdvoverila mužovi a on na to ze to uuurcite neni pravda..a zas paff dalsia facka...že čooo...comment??

Strana
z2
martasz
10. aug 2015

Keep calm.... asi máš moju svokru. Je to riadna podpásovka, zároveň znak jej zúfalstva a žiarlivosti. Nič s tým nenarobíš bohužiaľ, len skús kvôli nej nestratiť dôveru manžela, takže opatrne na neho. Muži sú v tomto smere hluchí a slepí. Pevné nervy....pamätaj si, že ona musí byť zúfalá strašne, ak dokáže takéto svinstvo, ty buď múdrejšia.

melivivi
autor
10. aug 2015

Vobec ma moj muz nepidpiruje, dava za prevdu svojej mamke. A nech ineho nazor mi nevadi, sak nazory nikomu nemozem zobrat

livka_
10. aug 2015

chod za svokrou a z oci do oci ze svojej malej veris co povedala /pre pripad ze zacne vytacky ze to si vymyslela a ze ona nevravela niiic blabla/ a ak sa nieco take dopocujes este raz, skoncis s navstevami. je to tvoja mala a ziadna svokra ti nesmie podkopavat u Tvojho dietata autoritu. manzel ak ma s matkou stale pupocnu snuru tak nech raci k nej znova na prsnik...sorac.. ale ma byt len na tvojej strane. je to tvoj muz

melivivi
autor
10. aug 2015

Ako mala drzi pri mne a ani ona nechape preco to babka hovori, nuz ja na tatinka vela kricim on pre mna vseetko spravi a ja nic...a taje zvasty..ona je posrata s prepacenim a o 15-tej uteka domov aby daka dedovi kavu na stol..takze neni o com a ze ja nepomaham muzovi, stavat dom atd a ostatne?? Kto vyvaral robošom, kto bol s 2 detmi, kto hltal vykivy nakad ked sme boli na mizine a ze je preje.avam peniaze, ach

livka_
10. aug 2015

aha...cize tam je uz toho pozeram,viacej..

melivivi
autor
11. aug 2015

Veru ano...

melivivi
autor
11. aug 2015

Muz nie je na mojej strane..a tym som vsetko povedala..,

147789laska
11. aug 2015

@melivivi ach jaj nezavidim... ale chapem ta nie si iste jedina kde svokra nikdy nebude objektivna
odkial vie ze na neho kricis ked sa ta dcerka zastava? ak sa jej manzel chodi stazovat tak je somar...
a jednoducho svokre povedz ze tco si to dovoluje, ze deti nemaju byt predmetom hadok, zlych emoci...
a dieta jej nedaj je to tvoje dieta a nie je odkazane na jej zlu vychovu
manzel - to mohla byt len jeho prva reakcia ze to nieje pravda, ake boli jeho reakcie po dlhom rozhovore? stalu ju obhajoval? potom mas problem
ale ty si MATKA? ty si ta SILNA, ty si ta co VYCHOVAVA k tomu aby dieta raz bolo velmi stastne
tak sa drz, drzim palceky

sisaha
11. aug 2015

@melivivi zavolat si svokru a opytat sa jej na to. A rovno sa spytat, ci ma nejaky dovod, aby ta pred tvojou dcerou ohovarala. A na zaver dodat, ze by si nerada ak by sa to opakovalo musela danu situaciu riesit inak. ak ma problem s tebou, nech to povie tebe a nie dietatu. a ukoncila by som cely rozhovor

minutka
11. aug 2015

ked nie su manzelia sudrzni,tak to je potom cele na prd

mickao
11. aug 2015

Moja svokra ma teda tiez ohovara, ale pred malym si toto nedovoli, lebo vie, ze by mi to povedal. Ja som jeho
matka, ja som ho porodila, ja ho vychovavam - jednoducho je to MOJE dieta a ktokolvek, keby ho stval proti mne alebo ma znevazoval pred nim, by to bolo to posledne. Mohol by to byt aj sam Boh a viac by sa s mojim synom nestretol. Toto by som nikdy nenechala len tak.
Na tvojom mieste by som ju konfrontovala a spytala sa jej, ci aj jej svokra stvala jej synov proti nej. Vysvetlila by som jej par veci a dcera by tam viac nesla.
Moja svokra mi tiez narobila vela zla a to pri nej byvame a ked som sa jej na to spytala, samozrejme vsetko zaprela. Teraz je ako vymenena, ale je jej to prd platne a uz som jej naodpustala dost. Uz by aj asi chcela byt "kamoska", ale bohuzial nemam viac zaujem. Nase strucne dialogy su z mojej strany len o pocasi a pod. . Par krat synovy splechla, ze "neotravuj maminku", alebo ze "nerob zle, lebo ta maminka vybije a nebude ta lubit".
Dorazne som je povedala, ze nech mu nerozprava take nezmysli, lebo ja ho budem vzdy lubit, aj keby bol nevie aky. A ze mna moj syn nikdy neotravuje.
Teraz si uz dava pozor a ziadne ustipacne poznamky nema.

mickao
11. aug 2015

@melivivi moj muz je sice na mojej strane, ale je mi to k nicomu, lebo sa jej asi boji a nic jej nepovie. Radost mat takych chlapov.

katka.gzd
11. aug 2015

ja ti mozem z pozicie dietata napisat pretoze toto som prezivala ako dieta od svojej babky a napisem ti ako to v nasej rodine prebehlo...
neviem kolko rokov ma tvoja mala, ale ja som bola na prvom stupni zakladnej skoly ked kazde letne prazdniny na mna babka skusala tieto reci o tom jaka je moja mama zla a co robila ked tam s ocom rok byvali a jak sa zle spravala a tolko do mna hustila vzdy az som sa rozplakala a na druhy den to skusala zasa a takto dokola.....dlho trvalo kym som sa doma priznala.... a povedala som to ocovi ja....mame by neveril....nikdy nemali so svokrou dobry vztah...takze mozno je cesta poslat malu rovno za tatinom aby vam veril....
moj otec ked som mu povedala co mi babka robi jej vynadal, no moc to nepomohlo...iba na chvilu....mna rodicia instruovali, ze ked sa to bude opakovat, mam sa vypytat hned domov....az sa to raz stalo znova pri rodinnej navsteve kedy sme tam na novy rok boli vsetci, cela rodina a ked som isla babke do kuchyne pomoct s riadom a spustila zasa ohranu pesnicku a aj ked som povedala nech prestane, neprestala, sla som do obyvacky a celej rodine som oznamila, ze chcem odist pretoze babka ma zle reci...vtedy zasiahol dedko a pred celou rodinou sa s babkou pohadal pretoze nasi sa okamzite zdvihli a sli sme sa bez slova obuvat..... odvtedy prestala....
napriek tomu ze som bola len dieta, moj nazor na mamu babka nikdy nezmenila, vzdy som ju branila a neverim, ze akekolvek dieta by sa dalo ovplyvnit pretoze vsetky deti svoje mamy lubia, aj keby zrovna boli niektore reci pravda tak to na tej laske nic nezmeni....
jedine co babka svojim spravanim u mna dosiahla bolo, ze som prestala mat rada ju.....mohla sa mi zaliecat a podlizovat kolko len chcela, tymto spravanim u mna prehrala na celej ciare..... a kedze takato vada charakteru nebyva prejavena len jednym sposobom, som si ista, ze cim bude mala starsia, tym viac si bude tieto veci vsimat a uvedomovat...a sama pride na to, ze babku sa neoplati vobec pocuvat...
moja mama mojmu styku s babkou nebranila, ani mi ako dietatu nic zle na babku nerozpravala...az ked som bola v puberte sme sa o tom viac porozpravali ako to v skutocnosti prebiehalo ked tam s ocom zili a preco usli...
s babkou by to mal riesit zoci voci len tvoj muz, je to jeho mama a ublizuje jeho dietatu....psychicky ho tyra....
drzim paste

jamabe
11. aug 2015

Ja som toto tiež zažila ako vnúča - otcova mama predo mnou ohovárala moju mamu. Ja som to mame povedala, ale ona to nikdy nekomentovala. Nikdy na svokru nič zlé nepovedala. Ja som starkú nemala nikdy moc v láske, ale po tomto útočení na moju mamu som ju úplne prestala mať rada... 😒
Ja by som svokre asi nič nehovorila, aj tak ti bude do očí klamať, že si to dieťa muselo vymyslieť alebo zle pochopiť... nech to malá povie otcovi, nech to on rieši. Ty ju ignoruj. Dcéra sa určite nedá ovplyvniť babkou proti tebe, toho sa báť nemusíš,jednoducho tam prestane chodiť a na babku sa vykašle...

libka1
11. aug 2015

Normalka. Ono jej svitne, ked sa docka toho ze jej tvoje dieta povie svoje. Moja dcera tak svokre vytrela nedavno zrak. Volala ju k sebe a ona je povedala ze nejde, lebo sa jej nepaci ze krici, hada sa s tatinom a stale mu nieco vycita 🙄 Tie deti nie su padnute na hlavu... Svokra po tomto prestala do mojho muza rypat, teda aspon pred nami, nema odvahu 😅

lucinocka
11. aug 2015

@melivivi deti niesu hlupe 🙂 mama je stale mama, ak si proti mame, si aj proti mne🙂 rosku podrastie a sama nebude chciet ku babe chodit🙂

libka1
11. aug 2015

Este som zabudla naoisat ze do MM rype hlavne kvoli mne. Mna sa boji a on jej sluzi ako hromozvod 😖

katuliacik
11. aug 2015

toto ocakavam aj od mojej svokry, ked jej manzel povie ze co nieco v nedelu varila, mu neveri. mysli ze si vymyslam, tak ja neviem varit viac jak 10 jedal a stale dokola ich tocim, ale tie viem slusne a chutne, uz skusa vsetko mozne lebo sa nudi.

tiez je posrata zo svojho muza a len ho obskakuje, neda sa jej nijak zavdacit, ju slusne ignorujem, pozdravim, prehodim par viet zo slusnosti a inak sa jej oblukom vyhybam, o vnuka nema zaujem viac ako 5 minut, alebo len vtedy ked tam nie som, sa ma boji, lebo som jej viac krat vytkla napr ze 10 mesacne dieta nemoze jest hranolky ani zo srandy, a nie nebudem mu davat citrusy, a tak podobne, vzdy si musi nieco najst, mna to nebavi riesit.... je to ubohe takto skemrat o pozornost

katuliacik
11. aug 2015

@libka1 u nas je to tak isto

libka1
11. aug 2015

@katuliacik 😀 aby nuda nebola... pre mna nepochopitelne takyto clovek.

katuliacik
11. aug 2015

@libka1 uz o pol osmej ma navareny obed a lusti si krizovky, a pije kavicku, a cigaretkuje, na maleho len huci z gauca ked tam sme....a ze preco chodime len kazde dva tyzdne?! mozem z vysoka vies co

melivivi
autor
12. aug 2015

@147789laska podka neho hovorila pravdu, a ta by ma nemala boliet, ake mohla to mne pivedat a nie sa snazit niečo malej nahovarat a kidat na jej vlastnu maminku ☹

melivivi
autor
12. aug 2015

@sisaha tak...dik

melivivi
autor
12. aug 2015

@minutka sak ked niekto ma pravdu nech ma to nebolí...podla muza... ☹

melivivi
autor
12. aug 2015

@mickao noooo, dik

147789laska
12. aug 2015

@melivivi to je zle ze ma takyto nazor, manzel sa vzdy postavi na stranu manzelky a ktory nie je somar... je vela mamickovych muzov zvyknutych na pohodlie z detstva rozmaznanych s ktorymi je tazke zit.... nezavidim ti ze to mas take pretoze sa budes musiet s tym zmierit ze nebude drzat tvoju kartu ani v buducnosti
len si nenapisala odkial svokra vedela ze na neho kricis, odkial prisiel prvy podnet?
krasne rano

melivivi
autor
12. aug 2015

@147789laska od muza..

147789laska
12. aug 2015

@melivivi ach to mi je luto, toho som sa bal
je zle ked manzel sa stazuje na vlastnu manzelku
preco? urobil to prvy krat? ani nevies.. mozno uz viac krat
mala by si sa s nim vela rozpravat vysvetlit mu ze manzelstvom si vzal teba a matku ma nechat bokom... muz opusti svoju matku a prilne k svojej zene, tak sa nejak pise nie?
si iste skvela manzelka, bud silna a vela komunikuj v pokoji

melivivi
autor
12. aug 2015

@katka.gzd dakujeem

melivivi
autor
12. aug 2015

@147789laska muz ☹

Strana
z2