icon

Svokra má potrebu sa do všetkeho starať.

ruzicka11
16. dec 2019

Aj vaša svokra je vám lezie na nervi? Už keď sme malú čakali,mala potrebu sa starať do všetkeho nap.: vyberu kočíka,vyberu mena pre babatko,razkazovania že či budú krstiny alebo nie a dalších veci... Vytačala ma vtedy,no vytača ma aj teraz keď sa nám s priateľom narodila dcera . V nemocnici malu bola pozrieť 2 razy to nehovorim o priatelovom otcovi ktory malu vydel od dvery a viacej zaujmu ani nemal. Ked mala mala 2 tyzdne prišli ju pozrieť on sedel a rozpraval sa len o ich 1 rodenom vnucatu.Priatelova mama to iste akurat co tak si dala na seba silnu vonavku a to male chudatko trimala na rukach. Najviac ma nahnevalo keď si priateľ dal malu na fb fotku a ona mu do prace volala ze malej na tej fotke uteka jedno očko do boku. Ja som na to povedala ze jej uteka nieco ine.Co si ona o sebe mysli ze ide urazat moje zdrave dieta a ze stary rodičia maju svoje vnučatka lubiť a nie hladať chyby ktore niesu. Teraz prišiel priatelov brat zo Škotska že pride pozrieť malu aj zo svojou rodinou navšteva prebehla celkom ok
No vitočilo že niekto spomenul krst a ona sa ozvala ze mala bude krstena v kostole a ja na to ze urcite ni. Ked som sa o tom rozpravala s priatelom tak suhlasil ze nebude.

sellycka13
16. dec 2019

@ruzicka11 obmedziť styk na raz za 4 mesiace a zbadá sa pani svokra...

basullinka
16. dec 2019

@ruzicka11 pozri ale to ze si si nasla ty frajera co ti nepomaha je blbe nastavenie vo vasom vztahu. Ja som hned od zacitatku odmietala manzela balit do roboty, nosit mu veceru pod nos este mu ju rozzut - jednoducho nastavili sme pravidla, robime v domacnosti obaja aj ked 75 % je na mne, ale manzel ked mu poviem co treba urobit tak sam, bez toho,aby som ho nutila alebo vycitala spravi. Len musi vediet, ze toto treba. Ked potrebujem pomoct a hra sa hru, tak poviem mu :treba spravit toto, ked dohras kolo, prosim ta sprav to. A ver tomu funguje to. Takze podla mna si najskor upraC v tom, nech frajer pomaha, nebudes nervozna, ze si na to sama a podla mna aj nervy zo svokry budu mensie ked ti to bude fungovat v domacnosti.

ruzicka11
autor
16. dec 2019

@moonlight1210 u babatiek je to normalne do 6 mesiaca lebo im nefunguju tak okohybne svaly tak sa im mote zdat ze 1 ocko uteka. Naschval som to v ten den hladala na internete: https://www.babyweb.sk/9-znepokojivych-ale-upln...
. No mala pozerala do boku zle bola odfotena. Ja som sa neurazila len islo o to ze pre domnou hra divadlo ze aka je pekna a za mojim chrbtom aj taketo veci povie. Preco to nepovedalq prevdomnou ked tvrdi ze ona povie co si mysli. Oni davali synovi rozum ze niesom dobra matka pre malu.

kristinaanna
16. dec 2019

ale tak hádam, že tebe sa narodilo dieťa neznamená že všetci nad ním budú ochkať a jajkať, a o čom by s isa chcela s ňou rozprávať, ak nie o tom ako to robila ona a ako by to robila, Či má prísť pozrieť na malú a len sa usmievať, aby si sa nedajbože neurazila, že niečo povie? Rozprávali ste sa aj pred tým o niečom inom? A ak ti ide na nervy, tak sa zavri do izby aj s dieťaťom a nevychádzaj do smrti lebo že ty máš dieťa neznamená že ostatní padnú z toho na zadok 😉

ruzicka11
autor
16. dec 2019

@sara07 mali by rozhodovať rodiča no nie vždy to tak zrejme je. Ja som toho isteho nazoru. Už som ich neraz poprosila aby sa nam nestarali do vzťahu urazila sa no bolo mi to jedno. Potom sa aj odrazila a bolo to to iste. S timi krstinami za to kričia aj jeho rodičia.

ruzicka11
autor
16. dec 2019

@stela01 krstit sa da aj na urade aj v kostole. Lebo oni to musia mat oficialne tak som povedala na úrade, a ked mu to staci neoficialne tak mu to napisem aj ja nq papier bo oni asi vsetko tiez musiq mat na papieri. Taktiez som povedala ze preco by sa mala nemohla rozhodnut sama ci chce byt krstena ked bude krstena moze sa dat aj sama pokrstit....

ruzicka11
autor
16. dec 2019

@vejapa76 ja netvrdim ze nie, kazdy ma chyby no nie kazdy ma potrebu rozkazovat. Ja voci nej mam uctu no nech chape aj ona mna ona svoje dieta vychovala teraz ja chcem vychovat to svoje

ruzicka11
autor
16. dec 2019

@akinom0077 ja nehovorim ze niesom rada mne len vadi ako sa o vsetkom rozhoduje aj za nas. Clovek sa jej boji nieco povedat lebo sa urazy. To ma mrzi. Ja som sa tiez snazila no ked to nejde, ja to neovplivnim.

dskjhfdlkdjhl
16. dec 2019

@ruzicka11 Krst je krst a na urade je tak akurat uvitanie do zivota. Takze na urade sa nekrsti.

silvusias
16. dec 2019

Ja si neviem predstaviť, že by som mala takto fungovať. Neznášam keď mi niekto dáva rady, ktoré si nepýtam

ruzicka11
autor
16. dec 2019

@janula3000 na rovinu poviem no ona sa urazi tak ci onak. Ja jej poviem a o den uz jej to neda a vola svojemu synovi. Malu nechcem dat krstit, lebo ja na to velmi neverim, priatel je krsteni len koli jeho rodine no do kostola vobec nechodi ani neveri. A ak mala bude chciet moze sa dat potom pokrstit...... Moja mamina to tiez tak spravila nedala ma pokrstit, ked budem chciet dam sa sama ked nie tak nie. My to tiez tak spravime. Ked priatelova starka to spominala tak som si jej nazor vypocula povedala ze porozmýšľam.

ruzicka11
autor
16. dec 2019

@dskjhfdlkdjhl dobre tak sa moze rozhodnut sama
@silvusias ani ja to nemam radam, tu nejde o rady ale presadzovanie si svojeho nazora

evabb35
16. dec 2019

@ruzicka11 Potrebu starať sa do všetkého majú spravidla ženy, ktoré sa o svojich synáčikov príliš starali, neustále ich obskakovali a potom sa nečudujme, že aj v dospelosti ich synáčikovia poslúchajú a čas trávia za počítačom...Najviac sa do starostlivosti o novorodenca starajú ženy, ktoré sa nevedeli samé postarať o novorodenca, rodili mladučké, neskúsené, bez pomoci okolia sa nezaobišli a nazdávajú sa, že takto bezradné sú aj iné mladé mamičky a často potom zistia až pri vnúčati aké chyby robili pri svojich deťoch a napríklad až pri vnúčatách sdozvedia sa príčinu prečo nemohli dojčiť, prečo ich dieťa v novorodeneckom veku zle spalo atď. a naozaj celé roky žijú v domnení, že mesačnému dieťatku treba dávať do ručičky piškótu...veľa pohodlných mladých mamičiek takéto aktívne staršie ženy so samozejmosťou využíva a v podstate im to vyhovuje, pracujú z domu, budujú si karéru, či študujú VŠ a majú o svoje dieťa postarané a hlavne majú to zadarmo.

evabb35
16. dec 2019

@ruzicka11 Tie staršie ženy naozaj žijú v domnení, že mladá neskúsená mamička nemá poňatia ako sa má postarať o novorodenca, čo všetko treba vybaviť, zariadiť, nakúpiť, navariť...však keď ony boli mladé nebol internet atď., takže len od starších žien v rodine mohli získať informácie a rady...

evabb35
16. dec 2019

@ruzicka11 Ono musíš len toto testovacie obdobie nejako prežiť. Mňa tiež všetci testovali, chodili ku nám nie na návštevy, ale na inšpekcie a potom mi vyvolávali akých nedostatkov a prehreškov som sa dopustila počas ich návštevy...dnes sa na tom smejem a svokra ma tiež kritizovala a nedávno sme sa si svokrou dobre zasmiali na tom ako ma kritizovala, že si svoje dieťa, ktoré som rok pred nástupom do škôlky už neobliekala a neobúvala a ona ma vtedy poučovala, že ona svoje deti vždy obliekala a obúvala...susedy ma dosť často kritizovali, lebo to moje dieťa si neraz obulo topánky naopak a potom si ich samozrejme nechcelo vyzuť, takisto sa obliekalo samé, takže to aj tak vyzeralo a susedy ma poučovali, že som dieťa zle obula a zle obliekla, že má čiapku nakrivo a podobne...dnes sa na tom všetci dobre zabávame a hlavne máme doma šikovné samostatné dieťa a svokra je dneš hrdá aké má šikovné vnúča...

ollako
16. dec 2019

Podľa mňa sa netreba hneď urážať a frflat, treba niečo aj prehltnúť.. každá stará mama sa teší z vnúčaťa... keď bude väčšia ako budeš rada, keď ti ju postráži uvidíš.... začneš pracovať, dieťa ochorie ešte že bude na blízku starká......aj ony vychovali deti vedia ako a čo nie sú hlúpe...tak ako ty nesuhlasiš s ňou ,tak ona nemusí s tebou ...no slušne stanoviť pravidlá sa tiež dá ...načo zbytočné konflikty..možno preto vravia o prvom vnúčati,lebo ti chcú poradiť aké bolo, čo robiť v podobnej situácii..nikdy nevieš kedy sa budeš chcieť rozmapatat čo ti vlastne radila...možno prídu stavy zúfalstva a bude ti každá rada drahá ...nezatracuj vypocuj si a nakoniec urob ako to cítiš...držím palce mať bábätko nie je ľahké ale je to krásne je tvoje malé , milované..

ruzicka11
autor
16. dec 2019

@evabb35 To co ste napisali o tej starostlivosti mate pravdu. Ďakujem, nevzdám je to moje dieťa nie jej. Ja nevyužívam lebo sa chcem o malú starať ja a nie aby ona sa starala do výchovy mojej a priatelovej dcery.

evitka83
16. dec 2019

@ruzicka11 ja nemam so svokrou problem, ale ja sa vzdy drzim hesla, jaky si to udelas, takovy to mas. So svokrou vychadzam dobre, nie vzdy sa zhodneme, ale v principe si nedovoli pretlacat mi svoj nazor, alebo ma kritizovat, svoj nazor mi povie, ale neoponuje mi, ked mam iny. Moj muz podpori mna, aj ked nie vzdy suhlasi. Ale vravi sa, ze spokojna zena, spokojne manzelstvo. Ale my si zas vzdy vsetko vklude vydiskutujeme bez zbytocneho afektu. Este sa mi za 10 rokov nestalo, aby sme sa kvoli niecomu dostali s muzom a so svokrou do konfliktu, skor musim obcas upratat mamu, lebo ta si mysli, ze ked ma porodila, tak ma pravo automaticky mi diktovat nazory a podmienky, ked sa jej nieco nepaci

ruzicka11
autor
16. dec 2019

@evabb35 Ja sa o malú viem postarať lebo mam mladšiu sestru s ktorou som pomahala, bratranca to iste, priatelove krsnia tiež som strážila prebalovala, kamaratke mesačne bábätko strážila. Myslím si že viacej detičiek strážila. Mlada vždy neznamená neskusena.... Dobre normalne rady nepoviem ale nie rozkazovania čo máme a čo nemáme. O malu sa staram ja, priateľ je väčšinou v praci ja ju kupem, prebalujem nikto to nespravi za mňa, čo by som ani nechcela. Ked by som nevedela niečo popri davani malej papat nájdem, keď spi upracem.

ruzicka11
autor
16. dec 2019

@evabb35 ona nie len kritizuje ale aj rozkazuje.
Dufam ze po čase ju to prejde a potom sa aj mi na tom bavit budeme 🙂

ruzicka11
autor
16. dec 2019

@ollako Neuražam toto trpím už 3 roky. Nehovorim že su hlupe. Pravidla boli stanovené, no aj tak ich porušila. Ďakujem za radu.

0kristina0
16. dec 2019

@ruzicka11 tvoj problem nie je svokra ale tvoj priatel. Ries jeho, nie svokru

ruzicka11
autor
16. dec 2019

@0kristina0 priatel neurcuje co ak mam robit nerozkazuje mi, ale ona ano.

0kristina0
16. dec 2019

@ruzicka11 podla toho co pises ty nemas jedno dieta ale dve. Od svokry si nedaj rozkazovat, jednym uchom dnu, druhym von. Mna by skor sralo ze partner pri mne nestoji a pritakava mamicke. Toto je problem, nie to, ze svokra sa do vsetkeho serka.

maciatkolulu
16. dec 2019

@ruzicka11 diavca zlaté, mala si si najskôr školu riadne ukončiť, gramatiku sa poriadne naučiť.... Potom sa skúsiť vydať a rodiť deti. Toto je hrôza, ale nie svokra.... Ktorá ti ani svokrou nie je.

ruzicka11
autor
16. dec 2019

@0kristina0 to že nemám 1 dieťa ale 2 viem aj ja. Všetci mi to hovoria. Lenže ona mu dáva rozumi a už neraz sa mi vyhrážal že niesom dobra matka pre jeho dceru a že mi ju zoberie. Kim mu ona nedavala rozumi 2 týždne nehadali sme sa no teraz zase ak sa stará tak sa hádame lebo ona povie tak a tak musi byt.... Ani si nedáva názor si vypočujem no keď zistí že som /sme si spravili po svojom. To ma aj hneva

saskia_98
16. dec 2019

@ruzicka11 aj u nas to tak bolo a svokra tiez davala manzelovi rozumy a potom som ju odstrihla z nasho zivota a dala podmienku, moze vidiet syna ak ma bude bez slova rešpektovat co sa tyka vychovy. Zial, nemala na vyber. A tak mi to vyhovuje.

ruzicka11
autor
16. dec 2019

Mne sa vobec nezda že by malinkej utekalo očko ani že by bol kočík zli a že by mal male kolesa. Ma o kusok mensie ako predne no keby mal mat rovnaké tak jedine retro kočík a ten sme nechceli s toho dovodu lebo nieje taký mohutný a prefuklo by ho.

iva812
16. dec 2019

@ruzicka11 máš strrrrasny pravopis

erickav
16. dec 2019

@ruzicka11 každá mame svokru a každá s ňou mame viac menej problém. Ale treba sa naučiť tolerancie, poďakovat, niekedy urobiť po nej a niekedy zas po svojom. Ak s ňou bývaš, boj s ňou je márny, nemáš na vyber.
A druha rada, zober do ruky knihu a zdokonaľuj pravopis 😒 citanie kníh naozaj pomáha.