icon

Svokra má potrebu sa do všetkeho starať.

ruzicka11
16. dec 2019

Aj vaša svokra je vám lezie na nervi? Už keď sme malú čakali,mala potrebu sa starať do všetkeho nap.: vyberu kočíka,vyberu mena pre babatko,razkazovania že či budú krstiny alebo nie a dalších veci... Vytačala ma vtedy,no vytača ma aj teraz keď sa nám s priateľom narodila dcera . V nemocnici malu bola pozrieť 2 razy to nehovorim o priatelovom otcovi ktory malu vydel od dvery a viacej zaujmu ani nemal. Ked mala mala 2 tyzdne prišli ju pozrieť on sedel a rozpraval sa len o ich 1 rodenom vnucatu.Priatelova mama to iste akurat co tak si dala na seba silnu vonavku a to male chudatko trimala na rukach. Najviac ma nahnevalo keď si priateľ dal malu na fb fotku a ona mu do prace volala ze malej na tej fotke uteka jedno očko do boku. Ja som na to povedala ze jej uteka nieco ine.Co si ona o sebe mysli ze ide urazat moje zdrave dieta a ze stary rodičia maju svoje vnučatka lubiť a nie hladať chyby ktore niesu. Teraz prišiel priatelov brat zo Škotska že pride pozrieť malu aj zo svojou rodinou navšteva prebehla celkom ok
No vitočilo že niekto spomenul krst a ona sa ozvala ze mala bude krstena v kostole a ja na to ze urcite ni. Ked som sa o tom rozpravala s priatelom tak suhlasil ze nebude.

iva812
16. dec 2019

@silvusias s tebou musí byť tiež veselo🙂)

lenkakravcova
16. dec 2019

@ruzicka11 @ruzicka11 Kašli na svokru. Ži svoj život s tvojim budúcim manželom a dcérkou. Zbytočne nervy si z toho robíš. Skus to brat jedným uchom dnu, druhým von.
Ó viere dieťaťa rozhodujú len a len rodičia (pripadne v dospelosti samo dieťa).
A čo sa týka toho ze sa o budúceho manžela staráš, to je fajn. Žena sa ma starať o muža a on zase nosiť domov peniaze. Bolo by nespravodlivé ak by si sa nestaral a o domácnosť keď vás on živí,, a tiež naopak by bolo nespravodlivé ak by si sa starala a on by vás nezivil.

maciatkolulu
16. dec 2019

@saskia_98 fuuuuha, máš syna? Hmmm, ak hej, tak sa zamysli, čo budeš robiť, keď budu tie božie mlyny mlet.... Alebo po novom, karma....

iva812
16. dec 2019

@ruzicka11 ale na tom predsa nič nie je. Svokre sa zdalo, že dieťa má niečo s ockom, tak to vyriekla. Mýlila sa, to je vsetko. Určite v tom bola starosť a nie konspiracia proti tebe. Mohla ti to povedať priamo, ale asi sa bála tvojej reakcie, tak išla obkľukou.

saskia_98
16. dec 2019

@maciatkolulu vies, chcem byt normalna svokra to znamena, o vnuka sa zaujimat nie len zbuzerovat vsetko dookola a fotky kamaratkam ukazovat ale nepomoct s nim nic, nedavat nevyziadane rady (opyta sa buduca nevesta, odpoviem) a hlavne nestarat sa do toho, do coho ma nic. 😉 ale vies, aka svokra, taka nevesta. A ja sa nad sebou zamyslat nemusim. Vlastne preco by som mala ? lebo ty si povedala ? Si v pohode ne 🙈🤭😂

ruzicka11
autor
16. dec 2019

@erickav tolerovat ju toleruje až príliš, poďakovať začo? Nemám tušenia že by mi z niečím pomohla okrem toho že by mi nervi robila čo ja už ani neriešim. Nebývam s ňou.

tortelinka
16. dec 2019

@ruzicka11 prepáč, ale tvoje príspevky majú toľko chýb, že sú nezrozumiteľné..to fakt dnes decká vôbec nevedia písať?

mollle
16. dec 2019

@ruzicka11 viem si predstavit ako ta to trapi aj hneva miestami. Z toho co citam mam pocit, ze vela respektu sa ti nedostava. Ani od priatela ani od svokry. A v tom nie je dobre nikomu... Pride mi to cele velmi narocne. Poradila by som ti jedine- staraj sa o seba. Nesnaz sa zavdacit svokte ani nikomu dalsiemu. Rob veci kt ta robia stastnou. Si mlada, mas vsetko pred sebou. Cim a kym sa chces stat? Chod si za tym! Vzdelavaj sa, spoznavaj ludi, najdi si kamaratky... Cokolvek co ti rozsiri obzory. Niesi nikoho otrok a nie si povinna splnit nicie predstavy. A nevsimaj si tie trapne komentare ktore ti tu pisu niektore mamky. Baby akoze... Ak nechcete cloveka povzbudit naco mu vlastne pisete? Ruzicka drz sa!

taga
16. dec 2019

Krst na úrade 🤦🤦🤦 tam som skončila, to je ktorá viera prosím ťa? Myslím si, že tak, ako máš hrozný pravopis, môžeš mať aj problém s porozumením, teraz nič v zlom... Ale možno tvoja 'svokra' to všetko ani nemyslí tak zle, ako ty si všetko vztahujes na seba a príliš to riešis. Nádych výdych, sustred sa na malú a tes sa z nej ❤️

maciatkolulu
16. dec 2019

@saskia_98 človek mieni, život mení, nikdy nevieš čo bude.... Ale nie dobre nikoho odstrihavat, mama ostane mamou a žena, môže byt veľmi ľahko ex.....

papaya308
16. dec 2019

@ruzicka11 mala je kraaaasna 😍

saskia_98
16. dec 2019

@maciatkolulu mama ktora vyhodi vlastne tehotne decko z domu len preto lebo si zmyslela, u mna neni mamou (hovorim o manzelovej sestre). Cize neries preco nemam ziadnu uctu k svokre. Mne sa totizto naublizovala tiez viac nez dost. A manzel kedze neni mamin cicačik tak vidi kde čo ako funguje. 😉

margareta52
16. dec 2019

@maciatkolulu saskia ma syna a pre nu je to ked jej maly robi naschval ze je zlaty ked sa pri tom usmieva ako jej napr taha zaclonu napr. Lebo je to jej syn a je rozkosny ked robi zle.

saskia_98
16. dec 2019

@margareta52 ano je a milujem jeho huncutstva, lebo je cely ja povahovo. 😊 Aj keď je moje male planidlo a robi si stale po svojom, som stastna ze je taky aky je. 😉

janulik2008
16. dec 2019

Je normalne ze babatku "uteka" ocko 🙂 to sa spravi. U nas mam neter ma 4 roky uz ale ked bola mala tak ... suseda ze ci ma plienky a este ma plienky a preco ze ich Vilko v malej veku nemal ... malá mala rok aj nieco ... otazky ci ju davame na nocnik ... a furt dokola na.ebala som sa hovorim jej TETA MALA NEMA NOCNIK NA VIANOCE MOZNO DOSTANE A KAZDEMU MOZE BYT ABSOLUTNE JEDNO CI MA AL NEMA PLIENKU? PLIENKY KUPUJEME MY A NIE VY AL NIEKTO INY. Vtedy len uhm uhm ... a druha tiez ... mala som 22 a ked som malu vyhadzovala do vzduchu PREBOHA DAVAJ POZOR 🙄 ked som ju mala na rukach tak daj mi ju daj ... hovorim nie lebo bude plakat jednoducho obdobie no ... a ona ze nebude nebude ... hovorim ok dala som jej ju a behom sekundy uz mala do placu sa dala vzala som ju hovorim TREBALO VAM TO? 😁😁😁

margareta52
16. dec 2019

@saskia_98 huncutstvo je ok. A najlepsie ze je taka povaha sa vyhovarat.

saskia_98
16. dec 2019

@margareta52 ano je taka povaha, lebo aj ja som taka povaha 😉
Je čisto moja verná kópia na ktoru som hrdá.

maciatkolulu
16. dec 2019

@saskia_98 aha.....

margareta52
16. dec 2019

@saskia_98 si hrda na to ze maly ti skace po hlave 🤣🤣🤣 vacsiu blbost som dlho necitala 😁😁😁

saskia_98
16. dec 2019

@margareta52 mne neskace po hlave, len mu dovolim vsetko, kedze je jedinacik a mam v plane ho rozmaznávať. To, ze tebe sa nepaci moja vychova, je len a len tvoj problem. 😉😘

evabb35
16. dec 2019

@ruzicka11 presne toto bol aj môj prípad, že ja sama som roky opatrovala cudzie deti, starala sa o ne, nikomu nič nevadilo a keď sa narodilo dieťa mne odrazu akoby všetci a teraz my ideme riešiť tvoje dieťa, lebo však ty nič nevieš a mne to bolo divné, čo riešia veď keď som venovala svoj čas a energiu cudzím deťom, tak prečo by som čas a energiu nevenovala aj svojmu dieťaťu...najväčšia kuriozita bola, keď sa začali angažovať ľudia, ktorí sa o svoje vlastné deti veľmi nestarali, lebo som sa im o ne starala ja, takže skúsenosti nemali prakticky skoro žiadne a mali sami vo všetkom chaos, ale cítili sa kompetentní mi rozkazovať...to akoby som bola slúžka alebo čo...musela som si zvyknúť na to, že existujú ľudia, ktorí nemajú poňatia ohľadom starostlivosti o dieťa, vôbec netušia čo to všetko obnáša, ale budú hrať divadlo pred ich obecenstvom akí sú oni neskutočne rozhľadení a skúsení a chcú za každú cenu poučovať, aby všetkým ukázali akí sú strašne dôležití...to sú potom také trápne situácie...lebo uraziť som naozaj nikoho nechcela, takže som sa radšej ani neozvala, ostala som ticho a len neveriacky počúvala čo tí chudáci plácajú za nezmysly...oni sa sami dokázali tak neskutočne znemožniť...

pettim5
16. dec 2019

@arcticcode žiaľ, nefunguje to, ani na farskom úrade u nás... Krstia už bars koho, je v tom bordel :'(

evabb35
16. dec 2019

@ruzicka11 vieš, keď sa na to všetko dokážeš pozrieť z nadhľadu už dnes, tak sa už dnes môžeš na tom všetkom dobre pobaviť...lebo to sú také situácie, trápne až humorné...akoby stvorené do komixu...aspoň mne to tak pripadalo, keď mi po návšteve začali vyvolávať, že čo všetko si všimli, aké nedostatky...dnes keď si na to spomeniem, tak to boli všetko také somariny...lebo oni mi v podstate ani nemali čo vyčítať, tak mi tam vyčítali také somariny nad ktorými mi rozum zastával...a to keď sa hrnie zo všetkých strán - od svokry, od mamy, od švagrinej, od susedov....tak je toho potom odrazu strašne veľa a potom buď si začneš pripadať ako totálne neschopná alebo sa začneš na tom všetkom smiať...lebo v takej situácii sú len dve možnosti...mne tiež radili také veci...a radili to úplne suveréne, že som mala miestami pocit, že sú to povely a nie rady...a samozrejme keď som ich rady neakceptovala, resp. som na ne zareagovala tak, že som z toho urobila takú obrovskú bublinu akože obrovský problém, tak sa strašne urazili...a pritom o nič nešlo....ale pre nich bola urážka, že som vôbec spochybnila niečo, čo oni mne predkladali ako zaručene nespochybniteľný poznatok na vedeckej úrovni... neviem, či to bolo zo závisti alebo čo ich k tomu dohnalo...ale naozaj sú niektoré ženy, ktoré vo svojom vnútri to tak prežívajú, prečo ona má krásnu dcéru a ja nie...

maciatkolulu
16. dec 2019

@saskia_98 fuuuuha😂😂😂😂😂👍👍👍

pettim5
Autor odpoveď zmazal
pettim5
Autor odpoveď zmazal
nefertiti5843
16. dec 2019

@ruzicka11 "Trimala" ??? Ach jáááj....a tá gramatika...

lujza123
16. dec 2019

Ja mam tiež príšerný pravopis ale ty si generátor náhodných ypsilonov....dokázať v jednej vete skombinovať Som sa opitala... Syn sa opýtal

selest
16. dec 2019

To su hormony to ta prejde neboj. 😘

abbey1
17. dec 2019

Počúvame tu príbeh len z jednej strany. Možno v skutočnosti svokra dohliada na 3 deti.Syn, ktorý akosi zabudol dospieť, nevesta, ktorá namiesto štúdia sa stala matkou a tá malá, ktorá jediná má nárok na to starostlivost. Ťažko súdiť či odsudzovT svokru, ktorá vlastne ani neviem, čím sa previnila.
Mamičke doporučujem dokončiť si vzdelanie, už aj kvôli tej malinkej. A hlavne treba riešiť problémy s partnerom.