Svokra mi dávala používané veci a ja som ich odmietla
Dobrý večer,
svokra je urazená. Chcela mi darovať používané posteľné obliečky a ja som to odmietla. Údajne som nevďačná.
@sasa1310 ja by som postelne pradlo nechcela uz len kvoli tomu, ze mam rada 100% bavlnu a taky jemny motiv upokojujuci do spalni, ziadne cacky macky.a tie zvyknu byt aj trosku drahsie.tak uz len v tom pochybujem ze by sa trafila svokra 🤷to asi ani neni o tom ze hygienicke nehygienicke vsak das na 90 das sanytol na pranie a super 😊
@kristianka2255 ja som reagovala na madam, že je to nehygienické.
Ja by som zobrala, otázne či by som aj použila. To je už na inú tému.
Ale zobrala by som ich s pokorou a úctou od ženy, ktorá mi vychovala manžela. A určite by som sa nerobila za múdru na MK a nedávala takéto stupidné statusy.
Na dovolenku chodiť, kde spávali bohvieaké "hovada", to nevadí. Ale od ženy, matky ich manžela vziať oprané použité obliečky, to je už blééé. Niektoré sú fakt už švacnuté a alergické už na všetko, čo svokra spraví
@sasa1310 hej niektore su alergicke uz len na to, ze svokra dycha 😂
No jasné...keď klameš....
@kristianka2255 Ale to je chyba tej kamošky, nie ? Mala povedať, že nič nepotrebuje a hotovo....a ešte jej svokra "čistí žalúdok" ??? A začo ? Čo je mladá nesvojprávna?
@mandarinka555 ona je taka ticha, aby dobre bolo.Aj muza ma takeho setrilka, aby nevarila kazdy den, ze staci raz za 4 dni. A ze dieta take male to nevnima co ma na sebe a tak toto jej tlacia do hlavy stale. Tak som jej povedala ze dieta nie, ale cele okolie ano a pritom maju penazi viac nez dost, je to sila co ti poviem..
@kristianka2255 Mňa by šlahlo, keby ma svokra neustále dirigovala...už aj ja som svokra a je mi až divné, že čím sme staršie, tým si viac rozumieme....telefonujem s ňou častejšie ako môj muž, chodíme k nej na víkendy (keď mám v práci voľno) grilovať, aj s deťmi a vnúčatami...má 85 rokov.
@mandarinka555 A Ty nás poznáš osobne ? Keď si dovolíš tvrdiť, že klamem ? Nejaká zaujatá voči mne. No neviem, aké máš skúsenisti Ty. Ale sú aj slušní muži a slušne vychovaní. A nie takí, čo už 15- tich pretiahli polku triedy. O takú "ligu" by som nemala záujem.
@mandarinka555 su aj dobre svokry aj nie. Moja ma tiez vselijake zvyky, ale pekne sa znasame. Vsak nemozme byt vsetci rovnakí a takisto sa nemoze kazdy pacit vsetkym 😊
Ja mam velmi dobru svokru ale nikdy neponukala obnosene obliecky...
Tak, keď si si takého "slušného" muža vzala, prečo neustále kydáš na ženu, čo ho vychovala ?
@mandarinka555 Tebe tá moja osoba nejak leží v žalúdku. To, že som odmietla jej používané posteľné prádlo, ešte neznamená automatické kydanie na ňu. To som ani nenapísala... A ak Ti náhodou ležia v žalúdku tie posteľné vystrapené a potrhané v rožkoch, kľudne daj addresu pošlem z Blavy do Košíc nie je problém. A ešte mám aj nejaké používané spodné prádlo. Veď preperieš, prežehlíš. Akurát neviem, či veľkosť bude sedieť .... a keď nemáš lepší program, podpichuj si niekde inde ....
@mandarinka555 A ak by si mala skutočne veľký záujem, aj použitého chlapa by sme našli ;).
Toho tvojho panica ? Si zatrpknutá proti svokre a to sa nikdy nezmení....Len ľutujem tvojho chlapa, ako medzi dvoma mlynskými kameňmi....chudák 🙂 Takú semetriku mať za ženu....
@mandarinka555 prečo by bola semetrika. Keď sa niekto ozve a je trochu asertivny, nemusí byť hneď semetrika. Ja tiez neberiem od svokry všetko a vôbec to neznamená že by som ju neznášala. Sme rozdielne, ale rešpektujeme sa, keď sme u nej, rozprávame sa celé hodiny, ale samozrejme občas sa vyskytnú veci, ktoré si treba vydiskutovat. A inak pre autorku, moja svokra sa už párkrát na mňa odula, ale ona je taká horká hlava, ze vždy ju to prešlo a aj sa mi párkrát ospravedlnila. Tak možno vychladne aj tá tvoja. Rozhodne si ale neurobila nič nevhodné. Bodka
Jaaaaj koľko ja mam takých obrusov a utierok..... 🤦🏼♀️ Raz mi svokra kúpila záclonu vôbec sa mi nepáčila a toľko do mňa hucala prečo si ju nezavesim až som jej ju vrátila. Domácnosť by si mal každý zariadzovat sám podľa vlastného vkusu. Ja som už dostala kopec blbosti niektoré hneď vyhodím ale niektorých mi je ľúto lebo iste by sa niekomu páčili a z úcty k svokre mi je to tiež ľúto. Ale ona si popratal skrine a mne ich naplní.
Takže ak niekto chcete vyšívané obrusy nech sa páči ponúkam
@podmostom samozrejme je to o motivacii a slobodnom rozhodnuti. Snazim sa o minimalizmus, nemam problem odmietnut co nepotrebujem, ale rovnako nemam problem s vecami z druhej ruky. Mnohe mi pridu kvalitnejsie. Luxus "casu" je vdaka tomu, ze mame vsetkeho dostatok a nemusime nad zabezpecenim veci rozmyslat. Jednoducho kupime. Eko-filozofovat nejdem 🙂, ale napr. za 18r pouzivania mobilov, som mala len 1 novy mnou kupeny s pausalom. Neraz sa v predajni cuduju, ze novy odmietnem za 1 EUR. U mna z principu. Rada prijmem z druhej ruky a vobec ma taka ponuka neobtazuje :D, cisto moj osobny postoj a filozofia, nie otazka financii. Tie rada miniem na nieco zmysluplnejsie.
@zuzudrnda ja som nový mobil ešte nemala. Vždy len darovany. Ja len píšem, že keby som mala prijať všetko čo mi ľudia ponúkajú, tak by sa mi to riadne kopilo, zavadzalo a tak si vyberám len to co naozaj potrebujem. Naposledy mi pred dvoma dňami sused nukal gauč. A ja tiež nukam ďalej. Vytriedila som 80 kníh čo už nechcem, už sa teším, že budú mať za chvíľu nový domov.
Dobre si urobila, nastavila si si hranicu a už ťa druhýkrát takto nebude otravovať. Mne to trvalo roky, kým som sa to voči mojej svokre naučila a dovtedy som riadne trpela. Robila až neuveriteľné veci, napr. išla som k lekarke a ona zatiaľ zmenila na byte, kde sme s manželom bývali desiatky veci, dala rámik na fotografie, do sufliky nové varesky, nové mydelnicky a pod. Teraz si to už nedovolí, ty si takéto správanie zastavila hneď na začiatku 🙂
@mandarinka555 Ako píšem, obliečky sú stále voľné, kľudne sa prihlás. Aj nejaké zo svojích Ti pribalím starých. Pre teba budú fajn. Aby si nepísala, že som semetrika zatrpknutá 😂. Podelím sa 😉😘
Tak my mame u svokry nase obliecky (nepouzivaju ich oni a ani svagrova rodina, ine navstevy, oni maju svoje, vsetko kupene od svokry, ktora to tak zariadila).
Ja osobne mam tiez pre navstevy obliecky, ktore my nepouzivame, su to navstevne obliecky.
Hotel 4x za rok sa samozrejme musi prezit...
Ale darovat neveste pouzite obliecky je podla mna nevhodne a take trosku trapne.
Mna by zaujimalo ako by ona zobrala to, ked by si jej ty darovala nejake pouzite uteraky...napr.

@sasa1310 Uz som napisala rozdiel z mojho pohladu...ak nechapes tak nechapes...
Svokra ma vziat nevestu a ist nakupit obliecky ake nevesta chce...alebo dat peniaze a potom neveste pochvalit jej vyber...ale sorry dat vypouzivane? Mne to nepride ako gesto, akokolvek sa snazim pochopit...mne svokra nedava vypouzivane obliecky... a ja tiez nebudem dalej posuvat, pride mi to nechutne...