icon

Svokra mi organizuje svadbu

lensvoja
28. mar 2015

ahojte.. ja uz neviem co mám robiť! Svokra mi organizuje svadbu ( jedlo, alkohol, hudba, výzdoba, odpytovanie nebude a td) všetko musí byt po jej a čokoľvek poviem ja zamietne, alebo ma vysmeje. Snúbenec mi povie, aby som bola rada ze nám pomáha .. ja si svoju časť svadby zaplatím, tak ze je normálne ze chcem to mat po svojom.. Ak moja rodina chce mi poradiť, alebo ja sa chcem o svadbe porozprávať, tak snúbenec začne ze sa nám do toho miešaju a td .. len zabudol ze jeho mama všetko vybrala a je prirodzene, ze aj ja sa chcem zo svojou rodinou o tom porozprávať, len škoda, ze ja a moja rodina nemôžeme k tomu nič povedať a ja mám chuť všetko zrušiť! co by ste urobili na mojom mieste?

Strana
z3
marika39
16. júl 2020

Teraz ti organizuje svadbu,potom ďalej ako máš vychovávať svoje dieťa a napokon ťa šľak trafí, kedže muž bude stále rád ako vám pomáha. Ach jaj! No buď to stopneš teraz, a drahý nech sa ukáže či ho zaujíma tvoj názor alebo má mama vždy pravdu, alebo... Keď nemáš teraz žiadne slovo, ver mi , po svadbe ťa nebudú mať za nič. Takže porozmýšľaj do čoho ideš.

amanta5
16. júl 2020

Muž by mal vždy stáť pri svojej žene, resp. snúbenici. Mal by si ctiť rodičov, ale v otázkach budúcnosti jeho novovznikajúcej rodiny by mal stáť na strane ženy...vždy.
Takže ak jemu je jedno ako bude svadba vyzerať, ty navyše platíš svoju časť....tak by mal matke vysvetliť, že to bude tak ako chceš ty. A bodka. Dajte jej nejakú časť na vybavovanie, čo ju zabaví a bude dobre 🙂
Myslím, že je najvyšší časť porozprávať sa o vašej budúcnosti so snúbencom. Pretože ak to takto pôjde ďalej, tak to skončí tak, že "mamička" vám aj zariadi byt/dom, aj dieťa vychová....a ty nebudeš mať na to právo. Všade ťa bude "mamička" prezentovať ako neschopnú ženskú, čo si "klofla" jej synáčika a ona sa musí chudinka o všetko starať.

Alebo sa s ňou skús v kľude porozprávať o tom ty. Možno jej to nevie syn dobre odprezentovať🙂

Ak je to ale ozaj tak so snúbencom, že je mu to jedno....ale svojej mamy sa drží....tak to by mi blikala nieže kontrolka, ale majáková siréna ...

catherinah
16. júl 2020

To je tema z roku 2015

kulumulu123
16. júl 2020

@lensvoja zrusila svadbu!!!!! Si ochotna pocuvat a posluchat ju do nekonecna? Co budes robit ked budete mat deti??? To co svokra nakaze bez ohladu na svoj vlastny nazor?? A tvoj snubenec co nevadi mu do smrti posluchat mamicku??? No moja myslim ze mate vaznejsi problem ako iba svadba.....

maris5
Autor odpoveď zmazal
veronikaszabova
16. júl 2020

@kulumulu123
@marika39
@amanta5
@maris5

Baby, riesila to pred 5 rokmi

dollyzv
16. júl 2020

@veronikaszabova možno je už aj rozvedená 🤣🤣🤣

sisi2212
16. júl 2020

@lensvoja nenechaj si, proste si povedz, ze mne sa paci toto, ja som nevesta, tak chcem toto.... Ja som si tak nechala, zorganizovala hudbu a najhorsia hudba na svete, vsetci sa stazovali, ze co to je a polka ludi mi kvoli zlej hudbe poodchádzalo, potom som jej to povedala, ze hudba bola nanic, samozrejme vravela, ze sak ona si myslela, ze su dobri, ze ju to mrzi, no neskoro, uz som to mala pokazene... Tak si dupni, lebo potom budes banovat ako ja, ze si bola ticho, opytaj sa jej, ci sa vydavas ty alebo ona....

veronikaszabova
16. júl 2020

@sisi2212 5 rokov stara diskusia, autorka uz nie je aktivna

lensvoja
autor
18. júl 2020

Ahojte dievčatá 🤗 tak už ubehlo 5 rokov ( svadba bola už dávno ) bolo búrlivé obdobie, pokiaľ môjmu došlo, že si už nenechám skákať po hlave. No nakoniec pochopil. A čo svokra? Kľudna a môj názor ma konečne váhu 😏

tncka
18. júl 2020

@lensvoja ja by som povedala zs bude po mojom a prestane sa starat alebo svadba nebude. A bodka.

erikissima
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
18. júl 2020

1111

leeo
18. júl 2020

@lensvoja som rada, ze to takto dopadlo. Nech ste spolu stastni az do konca.

lolitka25
Autor odpoveď zmazal
tomikejt
29. jún 2021

@lolitka25 už je dávno vydata

nesmiemzabudnut
14. sep 2021

Našla som túto staršiu tému a dobre sa mi číta 🙂 Lebo vyzerá to tak, že podobné to bude u mňa. Pre mňa ideál - žiadna svadba, príp. len na matrike podpísať papier kvôli hypotéke a pod. Ale priateľ by svadbu chcel, lebo .... mama a rodina. Hovorím si dobre, je to pre nich dôležité, ustúpim. Keď už svadba tak niekde v prírode, v sade, záhrade,...to môže byť pekné a vydržím. Neexistuje podľa jeho mami, oni sú veriaci musí to byť v kostole. Fajn, prispôsobím sa ich viere. Veď z kostola sa hneď pôjde na nejaké malé posedenie o pár ľuďoch z rodiny (u mňa tak 5 - max 10 ľudí). No nie, to ako si predstavujem, čo by ich rodina povedala na to (tetky, bratranci, sesternice... s ktorými sa za celý rok ani raz priateľ nevidí a nie sú v kontakte). A priateľ vraj so sebou nemá nechať zametať (akože ja s ním zametám). Zatiaľ sme skončili pri tomto :D A to som sa ešte nedostala k tomu, že by bolo vegetariánske menu a miesto svadobných darov a pod. by som dala vyzbierať príspevky na útulok🙂 chacha... No teda zatiaľ sme sa obaja zhodli, že nebude nič :D

ailiba
14. sep 2021

@trdielko007 ale podla mňa to ma autorka inak... Ona je tu a rada by to mala aj podľa seba...

ailiba
14. sep 2021

@lensvoja úplne ti rozumiem, je to tvoja svadba, platíš si svoju časť, tak chceš realizovať svoju predstavu... Teraz je to svadba, potom sa bude svokra starať zas do niečoho iného... Treba to podľa mňa zraziť hneď na začiatku. Svokra bude tvrdá natura. Povedz snúbencovi, že máš svoju predstavu a sú veci na ktorých ti záleží, ty si nevesta, je to tvoja svadba. Chápem, že jemu je to jedno (všeobecný chlapsky postoj k svadbe, hlavne je rád, že on nič nemusí). .. Ale tebe nie. Ja by som si to vyjasnila aj s nou...A povedala jej, že keď s tým má problém, tak to rusis a vybavíš celú svadbu podľa seba. Ale nie je to ľahké... Držím palce, či už sa podvolis, alebo si to svoje vybojujes. Hlavne, aby si bola spokojná. Ten deň si budeš pamätať celý život.

vika2322
3. mar 2025

@jolly84 dúfam,že sa tento názor zmenil🙈 lebo obávam sa už pár mesiacov pred svadbou ,že to takto bude .... zo začiatku všetko so mnou súhlasili svokrovci havne svokra a zrazu každým týždňom mení názor a nátlak taky že aj keby nechcem tak veci ako by som chcela musím zmeniť.. posledný syn na ženenie.. ale už je máličko od toho, že mala možnosť 2 svadby organizovať nech sa do našej nemonta..

Strana
z3