icon

Svokra mi rozmaznáva dieťa

barusia
28. nov 2017

caute, potrebujem sa poradit ohladne svokry, som zvedava na nazory. mam skoro trojrocnu dceru, svokra ju megarozmaznava. vsetko co mala chce svokra bezvyhrad spravy a to doslova plni kazde bizardne zelania malej dcery, chodi k nam tak 1-2x tyzdebnne, nakolko mam este male babo trocha pomoze v domacnosti, pre malu vzdy prinesie aj dve-tri nove hracky, pritom hraciek mame plny dom, samozrejme sladkosti napriek tomu ze mala velmi zle jedava aj tak ju napcha sladkostami, potom mala uz neje vobec. ked je u nas mala neje , poobede nespi, lebo podla svokry nemusi,lebo svokra si ju vzdy zastane, cely cas sa svokra s malou hra, uplne pomaly do odpadnutia. ked malu za nieco vyhresim, svokra uteka do obchodu a kupi jej odskodne aj tri tie obrovske lietajuce balony. v pritomnosti svokry ma mala ignoruje, neposlucha. mala ma svokru ale velmi rada, starsne sa tesi ked k nam pride, plus pre mna je to potom aj ciastocne odbremenenie, ale stva ma to bezbrerozmaznavanie, ktore mam pocit ze sa uz obracia dceru proti mne, ze svokru ma radsej nez mna, nakolko ja od nej aj nieco vyzadujem.

Strana
z4
zuzikboc
29. nov 2017

@mihula Ach jaj, asi sa nerozumieme. Ja celú dobu nehovorím o tom, že jej nemá nikdy nič dopriať 😉 Ja hovorím o tom úmyselnom podkopávaní "poobede nespi, lebo podla svokry nemusi,lebo svokra si ju vzdy zastane, cely cas sa svokra s malou hra, uplne pomaly do odpadnutia. ked malu za nieco vyhresim, svokra uteka do obchodu a kupi jej odskodne aj tri tie obrovske lietajuce balony. v pritomnosti svokry ma mala ignoruje, neposlucha"
A o tom, že keď Ti rodičia povedia, že napríklad dieťa chodí poobede spinkať (len príklad), a dieťa bude pár dní u teba, tak ju len z trucu neuložíš, lebo podľa teba nemusí? 😉

janinah
29. nov 2017

@lumarik vy ako rodina stE kolkokrát boli u starých rodičov z oboch strán? tá info mi v tvojom výleve chýba

mihula
29. nov 2017

@zuzikboc fakt sa asi nerozumieme.Ja by som od svokry v tomto pripade nic nechcela a tým padom by tu nebol tento prispevok alebo ponosa?
Ja som tiež mal dve deti po sebe,ale mama v robote,svokra doma-Nemala som preve dobrý vztah s nou.Bola riaditelkou v MS tak ti nebudem vraviet ako a co bolo najlepsie.Ale ja som svoju svokru nikdy neoslovila,že nieco od nej potrebujem.Radsej som si vsetko obehala sama s detmi-bez auta aby nebol problem.Deti videla ked som muža hnala na navstevu ku nej,ja som nesla lebo.....nebudem pocuvat co mam robit.Co robila ona s detmi u seba neriesila som.Prisli spokojne najedene,neviem co jedli,ale kedže vecerat nechceli,usudila som že hladne nie su.Ze najedene sladkostami?no a co pre to sa im nic nestalo,nebolo to kazdý den.
Svokre som zasahovat do výchovy nedovolila,pokial to bolo u mna.U nej som neriesila-načo aj vsak?
Toto je vsetko o tom,ona svokru potrebuje a mala ju ma evidentne rada,matka to neakceptuje a tu už nastav koprivka na vsetko čo svokra urobí alebo povie.
Urcite treba zmenit pristup aj z jednej aj z druhej strany a ak to nepojde,tak ozaj zaplaatit niekoho,kto pomože

zuzikboc
29. nov 2017

@mihula V tomto sme za jedno 😊 Hneď v prvom príspevku som zakladateľke písala, že toto podkopávanie autority si treba so svokrou vydiskutovať (a z vlastnej skúsenosti viem, že väčší úspech má syn, ako nevesta) a ak to aj tak nebude fungovať, treba obmedziť návštevy a radšej sa zaobísť bez svokrinej pomoci. Ale zasa ja sama, v úlohe potenciálnej budúcej svokry by som si nevedela predstaviť, že by som sa nemohla vidieť s vnúčatkom len kôli tomu, že budem úmyselne ignorovať výchovu jeho rodičov 😳 Určite by som sa s dcérou dohodla, aj za cenu ústupkov z mojej strany, len aby to fungovalo 😊.
U mojich rodičov to vždy fungovalo, ústupky sa robili formou: Vieš čo, maminka má pravdu, teraz sa musí ísť spinkať. Ideme si spolu pospinkať a keď sa vybúvaš, pôjdeme ... Alebo: Sladkosti sa naozaj nemôžu papať pred obedom, tak ako povedal tatinko. Poď, zatiaľ ich odložíme a keď zjeme babkin obed, spapáme ich spolu 😉 A čuduj sa svete, decká ( či už moja, alebo bráchove) si vždy dali povedať 😊

barusia
autor
28. dec 2017

dakujem baby za odpovede, ja si myslim, že svokra ma nejaky psychicky problem, že sa boji ak nieco nespravi dcere po voli tak ju prestane mat rada. vsimla som si ze ak dcera prejavi aj najmensiu negativnu emociu voci nej, tak svokru to uplne do kolien dostava. alebo to robi cielene, aby dcera mala radsej ju ako mna. ja uz neviem...minule si napr. dcera sadla v pritomnosti svokry na mna, videla som ze zostala cela nesvoja, že si nesadla na nu...su to take hluposti, ja uz neviem ci ja nie som normalna, alebo jej spravanie je uz trocha cez ciaru...

moonlight1210
28. dec 2017

@barusia a aky ma svokra vztah s manzelom a tvojim manzelom? a aky so svojimi kamarátkami? mozno to ti napovie, preco sa tak trasie o vztah s vnuckou.

moze pre nu vnucka byt dalsi novy zaciatok (sanca) ako si ziskat niekoho, kto by ju mal nazoaj rad (aj ked popravde ide na to zo zlého konca). ak sa jej to nepodarilo u rodiny a známych.
(resp,. si toto moze niest este z jej vlastnej rodiny, kde napriklad uprednostnovali jej surodenca).

moze to byt snaha napravit chyby, ktore narobila u svojich deti. resp. ze si predstavovala, ze bude mat s nimi iny vztah (snad kazda zena si uz pred prvym tehotenstvom predstavuje, ake bude jej materstvo), ale kedze povahu dietata neprerobis, tak jej vztah s vlastnými detmi bol iny a teraz dufa, ze ten vysnivany bude mat u vnucky.

moze to byt superivost s tebou. ziarlivost. mohol ju muz podvadzat. alebo baba, ktoru ona ma za najlepsiu kamosku, sa s nou sice uzko priateli, ale sama povazuje za najlepsiu kamosku niekoho iného.
tak chce teda aspon raz nad nejakou zenou vyhrat. citit, ake je to krasne byt pre niekoho ta uprednostnovana, dolezita.

mozno je taky ten typ zeny, co ma misie (nazvala by som to "americky" typ) a vzdy sa snazi v nich zaskviet. byt super matka, manzelka, super gazdina, super babka, ....
ma o tom nejaku predstavu a stresuje ju, ked sa jej to nejak nedari.

fazulka219
28. dec 2017

Bud rada,moja si svojich vnuceniec ani nevšimne.a to chodi okolo nas 2krat denne.najmladšia ju videla asi 4krat,a to ma dva roky.ale to je na inú tému.😢

kvetinka75
19. dec 2018

@zuzana76 no mne zase, keby dcéra priniesla svoje dieťa s tým, že nechce, aby som jej dávala sladkosti alebo že majú určité pravidlá, tak by som to dodržiavala. Rozmaznávať sa dá aj inak, ako kupovaním kopy hračiek a sladkostí. Napr. spýtať sa, čo by dieťa chcelo robiť, kam ísť a prispôsobiť sa mu. Alebo ak potrebuje nové oblečenie, zobrať ho do obchodu a nechať vybrať, čo sa mu páči. Samozrejme, nedá sa 100% -ne vyhovieť každému ale určité hranice by mali byť vo všetkom. Moja svokra mala predstavu, že deti bez sladkostí neprežijú. A keď začali problémy s jedením, tak sa všetci sťažovali, že dcéra nechce jesť, a bla bla bla. Tak som jej povedala, že to je jej zásluha, keď ju napchá sladkosťami, tak jasné že nebude. Štvalo ma to, roky sme s tým bojovali, potom ako tak pochopila. Nerešpektovanie matky a výchovy je podľa mňa dosť nechcem napísať že drzé, ale nenapadá ma vhodný výraz. Cez? Zase ani tten starý rodič si nemôže robiť čo chce. Predsa len, ak majú rodičia určité zásady alebo nechcú aby sa deti napchávali sladkosťami (čo nie je v ich prospech, čo sa týka zdravia) tak by to mali rešpektovať.

andrea_b_
28. aug 2021

@septemberkl je prosím kniha aj online ? Alebo by si bam vedela uviesť pár príkladov 🙏🙏🥰

misinka0611
28. aug 2021

Toto čo robí je cesta do pekla a jej následky budeš znášať ty. Čím skôr to utneš tým lepšie. Kopa žien funguje bez pomoci nielen svokry ale aj muža, dá sa to. Keď už argumentuješ tým, že ťa odbremení.. Možno ta odbremení ale zarába ti na pekný prúser..

mone8
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4