Svokra na Facebooku
Ahojte,
neviem ci mi s tymto dokazete poradit ale potrebujem sa aspon vypisat lebo ma porazi. Ako fungujete s tym ze vasi svokrovci alebo rodicia su extremne aktivni na soc. sietach? U nas je to svokra na facebooku, ja mam soc. siete ale nic tam nepridavam, potrpim si na sukromi a nikde na nete neexistuje mnou pridana fotka do tvare. Svokra ma pred 60kou a kazdym rokom je to horsie, pridava kazdy prd, keby iba veci ktore sa tykaju jej tak dobre, ale ona musi pridat kazdy vylet, kazdu rodinnu oslavu, povedala som jej nech nepridava moje fotky do tvare, lebo bez suhlasu ma kolkokrat odfotila a pridala ze som o tom ani nevedela, vsade ma oznacuje a musim to rucne davat prec, vypisuje mi na nastenku a musim to skryvat a mazat. Nikdy by som nesla aj z tohto dovodu s nou na dovolenku, lebo by vsetko pridavala a ja mam respekt pred zlodejmi, takisto sa mi nepaci ze zamestnavatel si to vsetko vie pozriet a vyhladat. Preco pisem? Lebo tento tyzden ma uz katastrofalne nasrala, bola u nas na navsteve na ktoru sa sama pozvala a zistili sme ze ona z nasho domu robila zive vysielanie, my sme tam behali takze nas bolo vidiet do tvare aj pocut co sme hovorili, natacala nas dom zvnutra. Muz nema taky problem s pridavanim fotiek do tvare aj ked on sam to nerobi, ale toto vysielanie nasralo uz aj jeho, ale on len prekruti ocami a nic jej nepovie. Som v 24 tt a uz teraz sa hrozim co bude robit ked sa male narodi a nezelam si aby pridavala fotky, ale uz vidim ako nebudem uspesna a okakane plienky nasho dietata budu vsade po nete. Ach boze neviem co mam robit, ona nedokaze pochopit preco mi to vadi a ake to je trapne ked toto robi a ze niektore veci by mali byt iba sukromne.
Babči by pomohol hacknutý profil…😁 Ale nie, ber to prosím ako vtip. No niekedy fakt pomôže len vlastná zlá skúsenosť ako vysvetľovanie rizík od rozumnejších.
Prosim ta, trosku taras. Tehotnu ta vyhodit nemozu, je na to zakon. Okrem ineho si im to aj tak musela oznamit, tajit do donekoncne nemozes. Druha vec, chapem, ze ta to stve, uznavam, ze hrubo porusuje tvoje sukromnie. Ale pripadas mi mierne paranoidna, ze by si zamestnavatel pozeral prave profil tvojej svokry. A ako pise @hiro da sa to nastavit, ja mam tiez nastavene, ze ma nemozu oznacovat. Je na to jednoduche riesenie
Pusti jej video, zapni preklad titulkov
https://www.youtube.com/watch?v=_3cUjdy9OT8
ak nepochopí tak už len názorný príklad.
Pozbieraj zaujímavé fotky a texty o nej z jej verejného FB, vytlač si, urobte plagátik, prejdite sa spolu k obecnej nástenke a urob jej prekvapenie, s nadšením vylož plagát aby aj tí bez FB mohli spoznať skvelú svokru.
Či bude s tým OK, keď takto to má verejne pre všetkých na celom svete
@ptvw vedela, sama povedala ze vysiela, neviem ci si mysli ze ma nejakych fanusikov alebo co
@simca06022011 snazila som sa, lenze jej reakcia bola ze ona nema co skryvat a nie je ako ja, ze mam vsetko poschovavane a este ja som bola zla ze jej nelajkujem fotky a ze negratulujem na plochy tak ze sa nezaujimam a ze ona si tam vie nastavit vsetko co potrebuje
Dobre tak jej oznam ze porušuje gdpr a nahlásiť ju. Telefón by odkladala ak by chcela prekročiť môj prah. Bohužiaľ s takymito arogantnymi ľuďmi len takto... ja nie som tajnostkar ale nenechám nikoho aby ma kamerovým, fotil, naše veci niekde vesal. Nech si ona aj svoj holý zadok zavesí na fb. Ona nech sa propaguje, akurát nejaký uchyl sinju nájde. Ale iných ludi nemá čo zverejňovať.
Toto je to video co tu dala kocka
https://magazin.aktualne.cz/posel-straslive-bud...
No ja by som ju asi normálne nepustila dnu a nič osobné jej viac nepovedala. Akože asi všetko by som nejako vedela pochopiť, ale zverejniť tak osobnú informáciu o druhom bez jeho vedomia- že čakáte bábätko, alebo živý prenos z Vašej domácnosti? To už je úplne cez čiaru... A keď budete mať dieťa, bude zverejňovať jeho fotky bez Vášho povolenia?? Syn by si ju mal posadiť a povedať jej to dôraznejšie.
Nahlas jej ucet ako spam alebo troll nech jej ho vypnu.
@krisbar nahlasila som niekolko krat a nic s tym neurobili, to by museli byt desiatky ci stovky hlaseni od viacerych ludi aby ju facebook vymazal
Ak ju zablokujes tak neprida
Teda prd, prida ale ta neoznaci
Ak nepomôže rozhovor, nastav si to schvaľovanie fotiek, na ktorých si označená. Síce môže aj naďalej dávať tvoje fotky bez označenia, ale aspoň to nebude vidieť tvoj zamestnávateľ. Iba ak by sledoval FB tvojej svokry, o čom naozaj veľmi pochybujem. Ináč si neviem predstaviť, ako by si jej v tom mohla zabrániť, keď s ňou nie je žiadna reč. Lebo žiadať, aby odovzdala mobil, keď k vám príde, spôsobí otvorenú vojnu.
Baba mysli, ze je TV markiza😂aj obdiv, ze to tak zvláda, tiež mam fb, ale len na to, keď chcem niečo pozrieť a nad niektorými funkciami fb ani neviem, ze existujú.
Koľko tam ma priateľov? Ona si mysli, ze ju tam všetci žerú, co tak jej podsuut od niekoho, ze je tam na smiech...😄 Co ostatní členovia rodiny na to, ze fb v jej rukách sa mení na zbraň?
A taketo zienky (babky, svokrusky, seniorky, starsie zienky) su idealne obete podvodnikom, co potom vyvolavaju, a oni sa zlaknu a vyhodia peniazky von oknom alebo cez balkon......a doslova este "blbsie" sa namotaju na nejakeho jemenskeho lekara alebo amickeho vojaka a poslu im tisicky...ja doslova aj fandim takym podvodnikom...cim viac takych svokrusiek mat, mozno sa az takymto sposobom spamata a nebude viac davat nic na internet...kazdy sa uci na vlastnych chybach ako sa vari....
v tomto pripade by som naozaj zvazovala zohnat si nejakeho profika, co vie hacknut profil a nejakym sposobom by ju poriadne strapnil, aby sa spamatala..
Mna by asi porazilo. Pritlačila by dom na muža, nech jej rázne dohovorí. Ak nie, pitom by som to urobila ja aj napriek zhoršeniu vzťahov, pretože tiež nemám rada zverejňovanie hocijakých fotiek/tobôž videí z domu. Držím palce.

Normálne si ju posad, bezpečnost jej vysvetli. Nastav jej profil, lebo isto to nevie na súkromný. Potom ju požiadaj, že tvoje fotky videa ATd nech nezverejňuje. Neželal si to. A následne, príspevky by som asi.nahlasovala facebooku. Nech ich vymazavaju. A mobil na návšteve ma.pekne položiť a venovať sa im... je to neslušné (riešila som aj ja s mojou takmer 60r mamou). Nahrávať rozhovory ani nehovorím.