Svokra na návšteve
Ahojte, chcela by som len vediet, ako je to u vas s navstevami svokry. Ja mam z toho dost stres uz len ked na to myslim, a to je moja svokra ako celkom v pohode, oproti tomu co som pocula od druhych. Mne stve najviac ze k nam, chodi kazdy tyzden tak na pol dna a ja som z toho dost na nervy. Ako chce vidiet a hrat sa s malou. Neviem, ci som misantrop, ale zda sa mi to prilis casto. Ako je to u vas s castostou navstev?
@niagara11 to ako keby si opisala moju mamu...len same cudne zvuky, nadrapovanie, a hento urob, povedz toto, a pod sem a tam nejdeme....no hroza...ked sme s nou, tak mala chce byt len pri mne, lebo s babkou to nie je ziadna sranda..ale to sa mojej mame nepaci a ziarli a posiela ma prec..aj ked sa mala pyta ku mne, strhne ju a uteka s nou prec..a pri tom sa chce aj nakojit, tak si musim ist po nu a vziat jej ju...a ked jej poviem, co sa mi nepaci a ze sa to aj malej nepaci, tak som ta najhorsia dcera na svete a ja som si este nic neprezila a pod.... ☹
@zuzitko74 poslusnu obet hocikoho, aj vodcu gangu, tyrana a pod. ...musime len nasim detom verit, ze sa do toho nedaju zatiahnut a nech su radsej neposlusne a papulnate, ako by mali byt otrokmi niekoho....velmi ma bavi, ked sa ma niekto spyta, ci mala poslucha a ja im odpoviem, ze nastastie nie 🙂 keby si videla ich vyraz v tvari 🙂
@zuzitko74 no len nasi rodicia a aj ostatne starsie generacie nemali take informacie, ako mame my..co je velka skoda...a tiez je skoda, ze aj ked im teraz tie informacie dame, tak sme este aj my tie zle...pri tom to dava dokonaly zmysel..treba len verit, ze nase deti si zoberu do zivota take veci, co im pomozu ku stastiu
Nechápem.. prečo ti to vadí?? bud rada, máš s kým porozprávať, bábo ti má to pobaviť....
JA mám super svokrovcov,nikdy my nepovedia NIE,až my je to niekedy divné.Berú ma ako svoju dcéru. 🙂 Vo všetkom my pomáhajú no skrátka sú skvelí.
raz do mesiaca na 4 dni, počas ktorých som najhoršia matka na svete a treba ma všetko naučiť lebo sa neviem ani normálne rozpravať s dietatom nieto ho správne vychovať, zásadne chodí na pracovné dni aby synačik nevidel ako sa správa a teda ja z toho vídem ako tá čo všetko berie inak a nechápe ako mi chce "mamička" pomocť a odovzdať svoje skúsenosti. potom sa nasa domácnosť dostane do stavu že malý je nervozny, celý den len preplace, ja sa s mojím už len hádam a vtedy ide "mamička" spokojne domov.
vrr, svokry považujem za trest za naše hriechy z mladosti. Ano sú aj dobré svokruše ale takých je asi málo. Paradox je že tá moja tiež mala svokru ktorá sa jej do všetkého montovala a sťažovala sa mi aké to bolo hrozne, nepochopila žial moju reakciu: Presne viem o čom hovoríte.
@katfan no tazko niekoho hodnotit, ked nepoznas skutocnu situaciu a ta bola naozaj dost narocna, ked ti dieta po navsteve preplace 2 dni a dve noci nespi tak to nie je velke terno. Teraz uz to je vsetko v poriadku, svokra sa tu ukaze iba niekedy a mala uz je vacsia, takze v pohode.
ahojte fur mi vipadaju vlasi povecte mi daco ☹
ahoj te mozeme bit kamoski
@barboracervenakova to bude asi zo svokry 😀
zabijame nudu????
prisahám chvílu som myslela že môj manžel je so mnou druhýkrát ženatý lebo totálne si opísala moju svokru mám tie isté problémy. mám ju tu každý víkend a celý týžden sa my z pomyslenia tej návštevy robia vredy na žalúdku. povahu má rovnakú ako tvoja vzťahovačná urážlivá ešte aj manipulatívna takže nikdy sa nenechá odbyť niečim ako máme už plány a pod...no neviem čo s tým každopádne nejak čakám že deti troška vyrastú a prejde ju to...alebo že si manželova sestra spraví nejaké deti a nejako sa to zredukuje 🙂
skvela tema 🙂 svokra byva 500km od nas, cize vzdy ked pride na navstevu (niekolko krat do roka)je u nas min. 5 dni...teraz ma prist na sviatky-skoro na tri!!tyzdne..ako clovek je v pohode, nie je zakerna, je spravodliva ale...ma potrebu neustale sa nieco pytat, rozoberat,zavadza si v mojej domacnosti svoje prvky-co ma neskutocne vytaca,berie mi moje uteraky - aj ked jej vzdy prichystam ciste pre nu,ocakavala som ze aspon s malym sa poriadne vyhra ale prd, tak 5-10 min. a uz chce pozerat TV ☹ sediviem pri tej predstave ze to mam zazivat tri tyzne, tri krasne tyzdne ktore som mala travit v pokoji v kruhu rodiny,oddychnut si od prace.namiesto toho skoro celu dovolenku mam stravit bez sukromia...povzbudte ma lebo mam z toho stres a na sviatky sa vobec kvoli tomu netesim ☹
moja svokra je fajn, chodi raz za cas na pol dna, deti ju miluju a je fajn 🙂
@ucinka333 Helou Ucinka, tak to mas teda tazke, si neviem predstavit , ze by som byvala uz svokry, aj u vlastnych rodicov je to po cas dost tazke, kedze ked u niekoho byvas, tak sa ti mota do vsetkeho. U nas to je teraz nastastie tak, ze sem svorka nechodi, si nasla ine zaujmy, takze som rada 🙂 Lebo ako ona nema zaujem sa s nou nejak hrat, iba tak par minut nieco ze moja zlata a to ako viac sama povie ze nema na to nervy, takze asi tak. A komandovat tak to dokaze hned, dominantna je riadne, to ako povoden ked sa ti vovali do bytu 🙂, hned toto nerob tak, to jej nedavaj, tam chod, hentam chod, to neber, daj tu tam etc etc. to treba zazit 🙂, ale ked tu nie je casto tak sa to da prepocut, ak toho nie je moc. To uz potom rozhadze aj mna, nie len male decko. Ked zacne na malu hucat, ze co si bere ceruzku do lavej ruky a nie do pravej, tak to uz musim reagovat. Dufam, ze aj u teba sa to casom upravi a svokra nebude taka aktivna v navstevach.
@arwen88 presne ako u nas tak isto bolo aj u nas svokra uplne kopia ako pises ty o mame, dieta na nu pozeralo ako na zjavenie, potom samozrejme mne vycitala ze je dieta nespolocenske utiahnute a ze len na mame vysi a pod. ... po rokoch to dopadlo tak ze uz mi liezla tak na nervy ze sme ju odignorovali a narusili sa aj z ineho dovodu vztahy tak mame klud od navstevy svokry....
@arwen88 no podla mna to je tym generacnym rozdielom a tiez ze tie nase mamy a svokry, ako cest vynimkam, na sebe nijak nepopracovali a stale ten stary stereotyp pouzivaju, co sa tyka vychovy a spravania sa k detom a tazko ich presvedcit. Mna len to zaraza, ze odkial maju tolko sebavedomia, ze vedia takto reagovat a komandovat, samozrejme ze k tomu este patria aj vycitky etc. Ved to nemusi byt spravne co robia, ani dobre pre to dieta. To je asi tema na cely zivot tie rodinne vztahy.
to si na tom este dobre - ja mam svokru kazdy den u mna doma cele poobede az do vecerra a uz som na nervy ztoho.. ☹
Nsposledy bola v septembry a pretym februar aj yo na 30 minut 🙂
No
Môj problém spočíva v tom, že moja svokra potrebuje mať všetko pod kontrolou a musí všetko vyzerať tak ako chce ona. Ja som si vydupala, že určite nebudeme bývať pod jednou strechou ani s mojou rodinou a ani s manželovou. Svokra je teda teraz od nás vyše 400 km, ale ich návštevy ma vždy vedia poriadne rozčertiť. Keď vždy príde k nám donesie nám nejakú haraburdu, ktorú ona už nechce. My bývame v byte a nemáme to kde skladovať a nechcem jej na rovinu vždy povedať, že to nechceme. Ja už som v tom veku kedy si chcem veci zariadiť podla seba a nie podla jej predstáv. Raz ma manžel naštval aj so svokrou tým, že som prišla domov a mala som premaľovanú kuchyňu. Síce sme s manželom uvažovali, že ju premaľujeme, ale nevedeli sme presne na akú farbu. Keď som to zbadala, tak som sa nevedela ovládať. Skoro som sa rozplakala. Videli, že som sa rozčúlila a manželovi som to po jej odchode poriadne osladila. už to nikdy potom nespravil a od vtedy vždy stojí na mojej strane.
Pri poslednej návšteve svokry som si od nej vypočula, že sa u nás necíti útulne a začala mi hneď všetko organizovať. ona musí mať všetko podľa nej, ale našťastie jej potom manžel všetko vysvetlil a trochu sa ukludnila. Teraz čakáme bábo a samozrejme do všetkého sa stará a snaží sa nám organizovať život. Som veľmi rada, že manžel stojí vždy pri mne, lebo by som jej povahu už dávno neuniesla a určite by sme sa rozviedli. Horor by nastal, keby sme bývali spolu pod jednou strechou, ale to nechcem dopustiť. Verím ,že niektoré veci nemyslí zle, ale nevie pochopiť, že si chceme život organizovať podla seba. Už len čakám kedy si jej mladší syn nájde nejakú priateľku a zamerá svoju pozornosť na nich. 😀
Ahojte, mám podobný problém, čoskoro sa asi budeme sťahovať z bytu do domu. Moj partner mi začal rozprávať o návštevách jeho rodiny u nás v dobe ked sme ešte ani nezačali kúpu domu riešiť, priznám sa nahnalo mi to strach, lebo som dosť uzavretý človek a svoje/naše súkromie si strážim kvôli mojej psyxickej pohode. Svokrovcov nenavštevujem skoro vôbec máme jednoducho iný pohľad na život, rešpektujem ich keď môžu pomôžu čo si cením ale milujem ich syna a nemusím milovať aj ich. Moja svokra je milá osoba ale mojej povahe veĺmi neinklinuje svokor a švagriná, svokor má druhú pubertu a miesto toho aby sa venoval svojej manželke venuje svoj čas nepodstatnostiam a švagriná nemá priateľa už veľa rokov takž sa nudí. Späť k môjmu problému, keš da presťahujeme do domu bojím sa že u nás budú stále a ja sa budem trápiť.
Ďakujem za Vaše rady a upokojujúce názory a vysvetlenia.
Peťa

@eeffka ja viem, máš pravdu, veru. Ale nechcem robiť rozbroje v rodine. No, budem s tým musieť niečo urobiť. Aj dnes som ju zrušila, zase chcela prísť a to popritom za posledné 3 dni bola u nás už dvakrát. Povedala som, že dnes nie, asi sa zase urazila, ale kašlem na to...