icon

Svokra na návšteve

6. jan 2022

Baby prisla som sa poradiť.. mám 2m dcérku,s mužom zijeme sami, zatiaľ to zvládame, síce na obed nemáme tri chodu plus zákusok ale vieme si navarit aj oddýchnuť a upratať.. svokra chce strašne vidieť malu,fotky a videá nestačia,chce prísť na x dní tu.. ja sa toho bojím a síce s úctou ku nej ale nechcem tu žiadne prespavajuce návštevy, už vôbec nie ju. Je na mna dobrá, vychádzame ale extra kamošky niesme, a keď tu boli so svokrom naposledy pred mesiacom na asi 4 dní, to bol horor. O nich sa trebalo starať, to som počula celé dni len to ze- čo budeme variť, kedy budeme variť, čo budeme jesť.. len jedivo a sorry bachore riešila, s malou trochu nunu a to bolo celé. My už máme svoj rytmus a v prvom rade sa postaráme o malú, až potom riešime naše brucha, musela by som upratať,nachystať jej izbu, navariť,byť v pozore,žiadna pohoda, fest sa mi to nechce a chcem si užiť materskú svoju a tento čas..nieje problém návšteva na 2-3 hodky ale toto ozaj nie, máte to aj vy takto alebo som ja ta zla?

marca12
6. jan 2022

Nechapem,co sa to s nasou generaciou deje. Kazdy sa zabarikaduje doma a dajte mi vsetci pokoj. Pamatam si z detstva ako sme zili. Stretavali sme sa cele siroke rodiny,este aj otcove tety,sesternice,bratranci. Chodili sme my na navstevy prespavat a chodili aj k nam aj na tyzdnem,lebo sme byvali daleko od seba. Nikdy som nepocula rodicov somrat. Jedine,co somrali,ked mali ist oni,lebo najlepsie sa vo svojej posteli vyspali. A tu uz pomaly kazda jedna diskusia o nedotknutelnej neveste,ktorej vadi vsetko a rady typu,nechod k nej,nech ide len muz. Kazda svokra je svojska,kazdy ma svoje nalady,zvyky,ale ved sa musime v zivote tolerovat tak ako v praci s kolegami,tak aj medzi priatelmi a takisto aj v rodine. Su aj naozaj velmi zle svokry,ale tych je malo urcite nie tolko,kolke tu pisu o hroznych svokrach. Zeny spamatajte sa,kam to spejeme? Co naucite svoje deti? Ako bude zit generacia po nas,ked sa my nevieme s nikym zniest?

pribinak
6. jan 2022

Bojíš sa že svokra donesie covid….. tvoja sestra ho nemôže priniesť? Tvoj muž nechodí do prace či obchodu, ….
Ty si od narodenia dieťaťa nevytiahla päty z domu? S nikým sa nestretla? Nikde nebola?

0kristina0
6. jan 2022

@pribinak to ma len vyhovorku na to aby k nim nechodili

pribinak
6. jan 2022

@0kristina0 áno, to je jasne nad slnko

autor
6. jan 2022

@pribinak a Kristína, som zvedavá ako by ste vy dve kŕkali keby sa vám bábätko nakazilo kovidom..

pribinak
6. jan 2022

Môže sa nakaziť aj inou chorobou ako kovidom, vo bábätku samozrejme neželám, ale neodpovedala si na moje otázky, že?

maciatkolulu
6. jan 2022

Keď ukážeš test aj ty s mužom, snáď tiež chcete chrániť babku a dedka 🤣🤣🤣🤣, či do obchodov nechodíš, poradne, muž do prace? Pekne testy z rúčky do rúčky, potom očkovacie preukáže, nie staršie ako pol roka a ficite 🤣🤣🤣🤣🤣ja už nemôžem

0kristina0
6. jan 2022

Ak som to dobre pochopila tak tvoja sestra k tebe chodi a zrejme aj tvoji rodicia, ti nemozu nakazit tvoje dieta?

sasa1310
6. jan 2022

maj na každého rovnaký meter. Chudák tvoj muž

rivini
6. jan 2022

Nas pride navstivit len najblizsia rodina: stari rodicia, surodenci. Nie naraz a nie na noc! Zaockovani su vsetci, vsetci sa nechaju predtym otestovat, pridu len bez priznakov prechladnutia a babatko na ruky len s maskou. To som si nevymyslela ja, to nam vzhladom k omikronu a tomu, ze babatkam ocividne skodi tento variant viac ako delta, jasne odporucali v nemocnici lekari...v nasich rodinacg toto ale nebola nikdy tema, svokrovci, rodicia, aj zvysok rodiny su v tomto velmi zodpovedni...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
pribinak
6. jan 2022

@elizabet173 zrejme očakávala úplne iné odpovede a reakcie.
Môj syn chodí ešte na ZS a ja sa už teraz niekedy bojím že akú nevestu donesie.

mironka
6. jan 2022

@pribinak o niekolko rokov: pride vnucatko k babke na prazdniny,nech si uzije babku (rodicia budu chciet stale svoj klud)....a uz potom bude chciet aj babka svoj klud,vsak?

didi2102
6. jan 2022

Ja som si tiež nepriala dlhé návštevy ale toto je iné,bývajú ďaleko ,nedá sa.prist na hodinu dve,tiež to niesu mladíci, dohodnite sa.rozumne , keď muž nebude v práci,napr varenie na dva dni, on bude pratat a ty variť, bude veľa pomáhať s malou a robiť program rodičom,môj syn má len 3.5r ale už teraz sa desím týchto veci , že akonáhle si nájde partnerku , my aby sme zmizli z ich života, mne skoro zomrel otec na covid a nakazil mňa aj dve malé deti,prekonali to super , ked.ho napájali na prístroj chcel len vedieť či sú deti ok,keď sa bojíš povedz či bysi neurobili napr test dopredu a neizolivali sa pred návštevou 3dni keď sa dá ,neviem či máš syna ale skús si predstaviť že aj ty budeš v ich koži .. ja somhrozne rada že mám aj dceru

zmrzlinka2021
6. jan 2022

Autorka,
svokra nie je akakolvek navsteva, je to matka tvojho manzela - druha najdolezitejsia zena po tebe v jeho zivote.
Keby mne manzel povedal, ze nech si mamku poslem do hotela, tak sa "nedopocuva" a hlavne by som bola velmi sklamana z jeho postoja.
My s muzom razime system - nas domov je otvoreny kazdemu dobreho srdca.
Namiesto dovodov, preco to nejde, hladajte s muzom sposoby, ako by to slo. Lebo tak ako sa budete spravat k ludom, to sa vam bude aj vracat. Nikto sa nebude vnucovat, snazit. Radsej svoju energiu zameria tam, kde je prijaty.

guiseppinka
6. jan 2022

Od 26.12. sme v podstate stale na nejakej navsteve. Striedame to po cca 2 dnoch. Nikoho nenapadlo ani raz, ze chodte na testy... By som ich poslala niekam, ze sa trepem 1,5 republiky s 3 detmi... V podstate su u nas vsetci zaockovani, segra mali pred mesiacom druhykrat, keby nesla kvoli pozitivnemu synovi, tak ani nevie, ze je zase pozitivna. My sme boli na test dnes, ale len kvoli tomu, ze musime mat testy pri navrate domov... Keby mam riesit kde vsade sa mozem nakazit a co vsetko sa mi mozr vstat, tak nevstanem z postele...

popoluska139
6. jan 2022

@zmrzlinka2021 konecne pekny názor

kris_tin257
6. jan 2022

Treba sa trochu aj obetovať a prispôsobiť sa, nie je všetko len o tebe, s mužom si berieš aj jeho rodinu a je dobré mať dobré vzťahy nevieš kedy sa ti to zíde. Ak muž chce aby jeho mama prišla tak sa prispôsob a pár dní to prezi 😊

ailiba
6. jan 2022

Chápem ta, ale zas je pravda, že bývajú ďaleko a prísť na par hodín je pre nich asi nereálne. Bud rada, že majú radosť z vnúčatá a majú záujem. Môj syn má skoro 2 roky a svokrovci u nás ešte neboli. Skus sa s mužom aspoň dohodnúť, že prídu povedzme na 2 dní a variť môže aj svokra. Raz za čas pretrpis návštevu. Je super, ze budete mat takých šťastných starych rodičov, neskôr to veľmi ocenis. Ale ja osobne by som počkala s navstevou, kým bude mať mala 3 mesiace.

nevenka
6. jan 2022

Mne pri prvom takto prisla mama, byva cca 60 km, ale bola tu viac dni, vdaka Bohu za to. Spytala sa, co budeme varit, ale myslela tym, ze co ma ona navarit, co by som chcela. Kuchynu prevzala ona a ja som si uzivala maleho. No, uzivala, nonstop sa snazila kojit, kedze mu to neslo, odsavala, dokrmovala, klokankovala. Sla potom s nim von, ja som si pospala. Hotel. Mozno naozaj to mysli dobre ze chce navarit, pomoct a neocakava, ze Ty budes skakat okolo jej brucha. To sa da vydiskutovat vsetko. Pri druhom tiez mi velmi pomohla, aj ona, aj svokra, ale ta nemala dovod prespavat. A pri tretom, vlani, korona...muz na HO jeden prvak a skolkarka, drobec, co sa nevedel prisat. A chtiac nehtiac, musela som klochnit pre 4 ludi. Do toho dokrm, odsavanie, uspavanie. Fuska to bola, riadna. Aj teraz by mi bodla pomoc, no len mama uz nie je zdravotne na tom dobre a ja meliem z posledneho, riesime nespanie, zubky, ja mam tiez dg., ze padam na hubu a nelepsi sa mi to. Tak co ja by som dala za toto. Ale...to uz Vy musite vediet si vykomunikovat, ako co kto mysli, nie sa len domnievat. Ci nejde o nedorozumenie...len taky iny pohlad na to.

senta_sofia
6. jan 2022

Navsteva je navsteva, pride a za par hodin odide, takze urcite by som 4dnovy pobyt nenazyvala navstevou… su ludia, ktori maju radi spolocnost, ja som rada, ked vecer pridem domov a spim vo svojej posteli a ocakavam to aj od inych.

edita88
6. jan 2022

Je to matka tvojho muza. Par dni nevydrzis? Teraz si chces uzit matersku, ale ked budete obaja vytazeni a pracujuci, leto a prazdniny v skolach trvaju 2 mesiace, kto ti da tolko volna, hm?? Potom nie ty jej budes naplnat bachor ale ona Vasmu dietatu…

lacibo
6. jan 2022

Tak zase rovnako ste vy pre nu rizikovi ako ona pre vas.. to musite risknut rovnako..ale aspon ze ma 3 davky..horsie by som znasala keby ma prist neockovana a netestovana...k nam s malym dietatom..ale zase moj muz by jej spravil test niekdw pred domom este, ako ho poznam a bolo by..kupte si atg testy ked sa bojite..vsetko sa da poriesit, len treba trochu dobrej vole..a inak podla tvojich slov sa mi javi tvoja svokra ako total idealna, nemozem si pomoct, ja sama by som nebola ina, ked sa nad tym tak zamyslim, a mam syna (18) , tak je to aj realne...ak budes mat aj ty este syna, pochopis ju mozno lepsie..dolezite je aby vas akceptovala a akceptovala ze je to vasa domacnist a mate svoj system...ale inak je zdvorile ju prijat na par dni..nikomu to neublizi

vivitn
6. jan 2022

Nechce sa mi čítať všetky komentáre, či už to niekto spomenul 🤔 ponúknite jej, že jej nájdete niekde na blízku, nejaký penzión 😉 nech príde na návštevu,pokočíkovať malú a potom bude mať,aj ona kľud,aj vy 🤗

vikinik
6. jan 2022

Predstav si, že raz Tvoje deti budú mať deti a ty dopadneš ako Tvoja svokra? Oni mužovi rodičia milujú svojho syna a idú aj za ním. Uvidíš,ako raz Tebe bude smutno za deťmi!!! A svokrovci vám nič nedali? S ničím nepomohli? A ešte aaako pomôžu! Nevieš, čo sa môže stať za pár dní, mesiacov,rokov a bude Ťa to sakra mrzieť. A Tebe Tvoji rodičia nechýbajú? Lebo pochybujem, že Tvojmu mužovi nechýbajú. Aspom mama určite.! Tak ako mne... pretože NAVŽDY odišla 😭😭 Porozmýšľaj už ako dospelá žena,mama, manželka. Raz budeš aj ty stará.

vikinik
6. jan 2022

@edita88 áno. Keď je treba, každý si spomenie...aj na svokru!

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
portret7
6. jan 2022

Je to iba o tvojom nastavení, že všetko musí byt tip top pred svokrou. Nemusí! Obed poriešime reštauráciou, prip. donáškou a večeru oblozenou misou. Sú zvedaví na vnúča a svojho syna, nie na tvoju tip top domácnosť. Netreba sa pretvarovať s premáhať. Kľudne si chod s malou aj lahnut, budú mat so synom aspoň čas na rozhovor spolu. Tiež som kedysi robila prípravy pred príchodom svokry, už to roky nerobim, všetci sú spokojní a ja v pohode a bez stresu. Držím palce😀

solemami
7. jan 2022

na vsetky ktore tu nadavate na svokry - ake su hnusne a ze nech radsej ani nepridu - tie iste svokry vychovali vasich muzov. takze az take hlupe a hnusne asi nebudu. inak by ste si svojich muzov nezobrali.

jaja20
7. jan 2022

@solemami Ak by boli všetky svokry také úžasné,tak by nebolo toľko rozvodov 😉