icon

Svokra na návšteve

6. jan 2022

Baby prisla som sa poradiť.. mám 2m dcérku,s mužom zijeme sami, zatiaľ to zvládame, síce na obed nemáme tri chodu plus zákusok ale vieme si navarit aj oddýchnuť a upratať.. svokra chce strašne vidieť malu,fotky a videá nestačia,chce prísť na x dní tu.. ja sa toho bojím a síce s úctou ku nej ale nechcem tu žiadne prespavajuce návštevy, už vôbec nie ju. Je na mna dobrá, vychádzame ale extra kamošky niesme, a keď tu boli so svokrom naposledy pred mesiacom na asi 4 dní, to bol horor. O nich sa trebalo starať, to som počula celé dni len to ze- čo budeme variť, kedy budeme variť, čo budeme jesť.. len jedivo a sorry bachore riešila, s malou trochu nunu a to bolo celé. My už máme svoj rytmus a v prvom rade sa postaráme o malú, až potom riešime naše brucha, musela by som upratať,nachystať jej izbu, navariť,byť v pozore,žiadna pohoda, fest sa mi to nechce a chcem si užiť materskú svoju a tento čas..nieje problém návšteva na 2-3 hodky ale toto ozaj nie, máte to aj vy takto alebo som ja ta zla?

jaja20
7. jan 2022

@edita88
@vikinik Len aby to potom nebolo tak,že keď jej vyhovejú hneď na prvýkrát,bude sa im tam hrabať stále...lebo aj také veci tu ženy často píšu.

ibrunova
7. jan 2022

@jaja20 ale to by sa k nim hrabala aj predtým, aj teraz po pôrode.. Chce prísť pozrieť vnúča, trochu úcty by neuškodilo, "hrabať sa" je výraz vyspelej rozumnej ženy?

lulula12
7. jan 2022

Chapem tvoje pocity, ako povedzme si tak, v tom obdobi ma maloktora proste chut na taketo prespavacie navstevy, no je to babka a jej vnuca. Prekusla by som tych par dni, no bolo by fajn, ak by jej tvoj muz trocha dohovoril, ze uz ked pride, tak nech aj trocha pomoze

janinah
7. jan 2022

Pochopis svokru až keď sama budeš babkou.Moje prvé vnúča má 7 týždňov.zije 6 hodín cesty autom od nás a videla som ho naživo raz na necelé dva dni.Dcera sa ešte teraz učí na štátnice.tak nechcem zavadzať.ale po nich tam budeme asi raz za dva- tri mesiace na 2-3 dní.Nastastie nemám pocit.ze nie sme vítaní.Mala by si byť tolerantná a mať pochopenie aj pre starých rodičov.Nemusis im palác chystať a 3 chody variť ale tešiť sa že majú o vás záujem.

jaja20
7. jan 2022

@ibrunova Poučuj si láskavo svoje deti, a nie mňa. Keď si prezrieš diskusie na Koníkovi, vrátane tejto,tak nájdeš také výrazy, ktoré si zaslúžia aj zablokovanie,a nikto to nerieši. Tak sa láskavo realizuj niekde inde.

katrin21
7. jan 2022

Ja ked to tu citam, som rada ,ze nemam syna... svokry neviest to maju tazke.... ked svokra byva daleko , je normalne ,ze chce prist na viac dni... max jej povedz iba, ze 2-3 dni su max. ,ze dlhsie by to asi uz bolo narocne pre vas .
Nestresuj sa,ze mas byt v pozore. Nemas.... Muz nech jej vysvetli,ze sa ale bude musiet o seba postarat sama, ze ty mas robotu okolo babatka a urcite si aj ona pamata,ake to bolo. To pochopi a keby aj nie, upovedomila si ju a je to vasa domacnost, rob ako chces a neboj sa kritiky.

Desim sa toho, ze by som nemohla vidiet kvoli takejto neveste svoje vnuca v tom najkrajsom babatkovskom veku...co si ma platit hotel a prist na 2h denne ku vam? Ved maj trochu pochopenia..je to par dni .

alka234
7. jan 2022

@janinah ja Vám niečo poviem, nie sú všetky svokry rovnaké..Neberte to podľa seba aký ste človek, keď ste dobrý, tak, že každý je taký...Každý je iný. Napríklad mňa by predtým nikdy nenapadlo , že tá moja sa dokáže takto pretvarovať a keď to prepuklo, lebo stále sa to nedá pretvárka, tak som z toho bola úplne hotová...Teraz nedávno sme tam boli a ona pripravila schválne na jedenie to čo ja nejem. Ešte to povedala, ty to nejdeš. Haha, veľká sranda. Skoro som odpadla😧. Ona je tak zlá a zákerná ku mne, že si to neviete ani predstaviť. Ale už som jej dala najavo, že to nebudem tolerovať.

sasa1310
7. jan 2022

@jaja20 ty brďo, teba to velice baví sa tu s každou naťahovať o svojej pravde, že. Mám dosť z teba. 2 dni len teba tu človek vidí, keď mu pípne upozornenie na túto tému

mandarinka555
7. jan 2022

Baby ti vyvrátili všetky tvoje argumenty, tak aby si nebola za tú zlú, oháňaš sa teraz Covidom ?

mandarinka555
7. jan 2022

@jaja20 A ty by si mohla skľudniť svoje rozbúrené hormóny, lebo sa nevieš vmestiť do kože a na každého tu vyskakuješ 👎

cucica
7. jan 2022

@katrin21 presne tak, esteze nemam syna 😂

jaja20
7. jan 2022

@sasa1310
@mandarinka555 Veď keď vás to tak veľmi irituje,tak nečítajte.
Na rozdiel od vás autorku chápem,a keď sa vám nepáči,že má niekto iný názor,než vy,tak to je len váš problém.

jaja20
7. jan 2022

@alka234 Toto veľmi dobre poznám. Ale keď to niekto nezažil na vlastnej koži, nikdy to nepochopí. Márne im to vysvetľovať...

sasa1310
7. jan 2022

@jaja20 neirituje neboj. Si sa tu predviedla.

jaja20
7. jan 2022

@sasa1310 Ty sa pozri na seba,na svoje nenávistné komentáre, veď ste ako také supy, ktoré sa pustili do autorky len preto,že sa momentálne necíti na to,aby k nim prišla svokra. Z tej tiež neubudne,ak príde o mesiac neskôr.

ivka185
7. jan 2022

Raz budes mozno aj ty svokra neviem ci sa ti to bude pacit ked ti povie neveste ze ta tam nechce. A vidiet svoje vnuca urcite by si chcela. Vsetko sa pri dobrej voli da zvladnut,len to musis chciet.Ake pozicaj take vrat.

alka234
7. jan 2022

@jaja20 tak hej, niekto nerozumie preto, lebo ma dobrú svokru. Ale ja nemám dobrú, zlá zákerná žena ako čert. A najhoršie je že sa pretvaruje ako ona ma má rada pred partnerom a vôbec to tak nie je, zlobu robí kade chodí. Ale ona je taký človek jednoducho..., Ja už som taká že rovno poviem a vraciam úder na mieste , ale inteligentne, už si tak nedovoľuje.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
7. jan 2022

@evamarek77 nuž jedine co mi z tohto vyplýva,vlastne ani neviem co, ale jednoznačne si nepustim nevestu, ženícha k sebe domov bývať, ak sú dostatočne schopni vyrábať deti, nech sú dostatočne schopní sa postarať. A hold kebyze ma niekto nechce doma ako mamu svojho partnera, tak koniec. Bolo by mi to ľúto, ale koniec. Ja by som to brala, že svoju úlohu som si splnila, vychovala dobre moje dieťa, deti. A akoby sa rozhodol potomok, hold jeho vec. Jeho výber, jeho rozhodnutie. Ja by som to brala asi už tak, že konečne nadišiel môj čas "myslenia na seba".... A nie pchania, doprosovania sa nejakej zdutej žene, chlapovi do riti... Pardon, aby mňa nebral niekto, ako najbližšieho, tak potom, dovidenia.... Kľudne k nám na návštevu, na hodku, dve a potom hybaj aj s vnucatom do hotela. Mam rada svoj pokoj a chcem si užiť seriály, konecneeeee, nie jimjam a tak👍🤣🤣🤣

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
maris5
Autor odpoveď zmazal
mandarinka555
8. jan 2022

@maciatkolulu
@evamarek77 Úplne s vami baby súhlasím🙂Mám zlaté nevesty a som za to vďačná, že si moje deti nevybrali nejaké chamtivé a arogantné čúzy.

jaja20
8. jan 2022

@mandarinka555 Je slovo "čuza" výraz vyspelej rozumnej ženy? Hm?
@ibrunova

mandarinka555
9. jan 2022

@jaja20 Áno, je....dotklo sa ťa to, že? Lebo som presne vedela, že ktorá prvá hus zagága....Ty si úplne ten typ , ako autorka. Len JA, JA, JA.....potom dlho nič....a až potom všetko ostatné👎

stevvvka
9. jan 2022

Jaj baby ake ste zle na autorku....

Ved nehovori, ze navsteva nie, len sa jej do toho momentalne nechce... Uz tam stari rodicia boli pred mesiacom na 4 dni.
A 2m po porode je pre niekoho babo uz dost velke, ale na druhej strane, je to par dni po sestonedeli, zena rozhadzana hormonmi, v noci nevyspata, naladova, cudujete sa, ze sa jej MOMENTALNE nechce?

Autorka, ja by som svokru prijala, s tym, ze ked bude muz doma. A vyuzila vyhody. Poslala svokru s kocikom na prechadtku a medzitym si normalne zdriemla. Absolutne neries, co si svokra pomysli o tom, ze nemas dokonale upratane... S malym babom to tak jednoducho niekedy je. Torksa nepohodlia vydrzis.

lacibo
9. jan 2022

@jaja20 myslim ze to nie je pripad autorky..nebude sa citit ani o mesiac..ked pise ze musi riesit svokrovcov bachory..to je velmi neuctive a pre mna navyse aj nepochopitelne..co ona s muzom nemusi jest alebo ako? a dieta ked bude mat 3 roky, tiez mu neda jest? Chudak muz...asi sa moc nenaje pri takom pristupe..svokra sa pyta na obed, no a co, je zvyknuta aj pre svojho muza varit, tak co na tom ze sa pyta..my by sme boli pre autorku asi tiez nie ok, ked doma kazdy den varime cerstve jedlo a tiez uz vopred planujem, co.budem varit...ked nemam cas, uvarim za 20 minut..co mam, ponuknem aj navsteve..hocijakej..v zivote by som nepovedala, ze riesim niekoho bachore..ved tepla kuchyna je zaklad tepla domova!

ibrunova
9. jan 2022

@lacibo máš pravdu. Ale aby bolo všetko ok, treba poznamenať na obranu autorky, že tie bachory priamo s týmto slovom nespomenula ona, objavilo sa to v komentároch.

lacibo
9. jan 2022

@ibrunova toto som skopirovala z uvodneho prispevku.."variť, kedy budeme variť, čo budeme jesť.. len jedivo a sorry bachore riešila, s malou trochu nunu a to bolo celé. My už máme svoj"...

ibrunova
9. jan 2022

@lacibo ježin pardón, ja som si to v tom prvom vôbec nevšimla, až neskôr, beriem späť. A inak, aj my si plánujeme varenie, nevravím, že varím pol dňa, ale pri deťoch si myslím, že sa skrátka varí, autorka neviem ako to má.

zuzkaadusko
9. jan 2022

@pribinak presne tak, veď je to blízka rodina a nie sú tam každý týždeň. Zleniveli sme, chceme len svoj komfort a zabúdame kto nás vychoval. Naši rodičia tu nebudú donekonečna tak si ich užívajme koľko sa dá. Mi to príde veľmi sebecké takého správanie