icon

Svokra na návšteve

11. júl 2023

Ahojte.
Mierny výlev…
Som mama 2 malých chlapcov(2,5r a 4m)
Už sa stalo pár krat/rozumej 3x/ odkedy som porodila druhého, že sa mi ozvala svokra, či sa môže zastaviť. Ja iskricky v očiach, že aspoň na hodinu zoberie staršieho, aby nebol chudacik stále “odstrkovaný” (snad nemusím vysvetľovať ako to myslím…kojim). A proste ona sem prišla so svojou vnučkou 2ročnou. Nič proti malej nemám, ani proti svokre ale namiesto 2 deti musím obskakovat svokru a ešte aj malu. S kojencom na rukách… lebo na moje deti ani nekukne, len okolo malej sa toci cela návšteva a teda keď to urobila druhý krat som myslela, že mi oci vypadnú… problém je v tom, že ich príchodom u nás musím robiť policajta lebo obaja chcú rovnaké hracky, doťahujú sa, plaču a svokra nuti môjho maleho ustupovať. Na to mám najväčie nervy, aj som jej pocedala xkrat ze on je doma a sú to jeho hracky a ona furt svoje ze sa má deliť a kktiny…. Takze ja mám hlavu jak balón a mám proste nervy… samozrejme keď mala ísť tretia návšteva radšej som povedala, ze mám iný program a ked sa ohlásila dnes zas povolila som a ona zas prišla s malou už som bola prisaham celu návštevu odmerana, ani kavu som jje neurobila lebo som psychicky nevládala za prvé z toho tepla čo je vonku a za druhé vedela som, ze cela návšteva bude plač krik a zas poučovanie môjho syna….u nás doma😅😅😅… a teda sedela som s novorodencom v obývačke…oni boli na dvore a potom prišiel aj starší k nám dnu, lebo ho to nebavilo ze má sesternici stále ustúpiť… ono mne fakt nevadí ze prídu ale to ze mám stále u nás doma “poučovať” môjho syna lebi má teraz obdobie ze nechce požičiavať … a svokra jakeby sa v tom vyzivala ze má dáva do tej pozície.
Takze otázka, myslite ze to po dnešnej návšteve pochopila(dnes som zvolila inú taktiku na “roztržky o hracky” ked som bola prítomná povedala som malej nech vráti hračku lebo to nieje jej a maly ked nechce pozicat tak nemusí-svokra tak vyplestila oci na to nikdy nezabudnem, ale proste mala som toho akurát tak dost) alebo jej to fakt musímpovedať priamo do oci a riskovat tým možno hádku na cely život. Neviem…alebo sa jej mám narovinu opytat či príde sama? 🙈nechápem, ze niektorí ľudia sú tak neempaticki a nevedia sa vžiť do situácie druhej strany…take návštevy má vyčerpajú z energie. Naozaj som celé dni sama doma s 2ks ale toľko energie ako mi zobrali tieto návštevy v tej zostave nechápem … a muž to s matkou nechcem aby riešil, lebo naposledy ked jej niečo povedal rok sa s namk nebavila, zhruba pred polrokom na Vianoce sme obnovili kontakty aj to ona nás začala kontaktovať lebo údajne jej chyba vnúča…hlavne ze rok nechýbalo, neriešim… bývame dedinu od seba… ďalšiu návštevu rozhodne “nebudeme doma” povedala som si 3krat a dosť len neviem, či sa jej mám narovinu opytat či príde sama… fskt neviem, či by som zas nejakú vojnu týmto nezačala a či mi ti stoji za to sa po dedinách obchádzať… 🙄

Strana
z2
basska_b
12. júl 2023

@marion30 Tazky spomienkovy optimizmus resp. moja svokra aj babka povedali , ze ony si to uz nepamataju, ze ked mali deti pol roka, sli automaticky do jasli a ony do roboty 🙆🏻‍♀️ och joj, budeme aj my take nechapave babky? Zabudneme, ako to bolo?

marion30
13. júl 2023

@basska_b no neviem snáď nie.od pol roka neviem či by ich brali do jaslí😉😁

0silvia0
13. júl 2023

@marion30
@basska_b áno, veru zabudneme. Ja mám deti cca 20-ročné a už si polovicu vecí nepamätám. Keď budem mať 70, už ani nebudem vedieť, že som mala deti a čo sa s nimi robí. A budem určite tliachať nejaké nezmysly a všetkým liezť na nervy. Si nemyslite, že aj vás to obíde😎😀

ahhola
13. júl 2023

9.28.
Dobre som si tipla, ze malá je od jej dcéry, vsjo jasno. Možno aj bývajú spolu?
To potom to udobrenie malo jasný cieľ.... aby som mala s vnucenkou najmilovanejsou kam chodiť (a rozbroje robiť) však môže aj ona doniesť nejaké hračky, tvoj malý len chráni teritórium aj s obsahom. Donesie aspoň maskrtu deťom, tebe niečo?
Také babizne sú ešte schopné na odchode povedať malej....
Dnes bola u zuzky nuda, však? 🌺

marion30
13. júl 2023

@0silvia0 šak určite nás to neobíde ale iné je zabúdať a iné je byť protivná a keď už neviem radšej som ticho 😁

cacianka
13. júl 2023

Tak jej to odvrkni - ty nemôžeš byť unavená z 2 deti, a čo vaša dcéra ? Nezvláda 1 jedine dieťa , vy jej pomáhate a ešte ju vlacite sem aby robila zle na návšteve...

Strana
z2