Svokra na prázdninách
Baby, ja už len keď toto píšem je mi to strašne vtipné.😂 Skrátka, priateľ má mladšieho brata, chceme ho na chvíľu vytiahnuť z toxického prostredia jeho rodiny. Tak sme sa dohodli že jeden večer po neho pôjdeme, dovezené k nám domov, skočíme do mesta na pizzu, kuknem film, ráno pripravím raňajky , potom obed a mladý pôjde poobede domov. Prospeje mu to, priateľ s ním chce udržiavať to bratské puto, mne to nevadí. Teda lepšie povedané je mi to jedno.🤭 (Je mi jedno to, že tu bude. Myslené tak, že mi to nevadí.) Ale! Dozvedela sa to priateľova mama a čo čert nechcel (aj sme to tušili) prišla s vynikajúcim (iba podľa nej) nápadom, že veď vezmite aj mňa, aj ja rada prídem, a kedy vezmete takto mňa? Najskôr som myslela, že haha sranda. Ale ono nie, ona to myslí naozaj vážne. To som sa mierne rozčúlila (nielen ja) že prečo by sme jej mali robiť nejaké prázdniny alebo hocičo, veď nemá 15 rokov, išla miliónkrát sama na pobyt, do kúpeľov, mladšieho brata nezobrala so sebou lebo že si potrebuje oddýchnuť. A teraz má v pláne natrepať sa nám do bytu (nie, naraz ich vziať nemôžeme, nemala by kde spať.) Jedine pred dverami alebo vo vani 😂 prosím, poraďte mi čo máme s ňou robiť, ona to myslí smrteľne vážne a už hľadá dátumy, kedy by jej to vyhovovalo 🙈 tuším že keď sa jej to podarí, tak ja záhadne niekde zminek a už sa nevrátim 🏃😂
Toto musi riesit priatel - je to jeho rodina, jeho byt, jeho rozhodnutie.
Ja osobne by som sa potesila, ze pride aj buduca svokra a skusila by som hladat moznost, kde prespat, napr. su teraz v ponuke aj skladacie postele, v ikei.
Je to mama tvojho raz mozno buduceho muza, a jeho matka, takze chce to komunikaciu a hladanie rieseni aby to slo, nie aby to neslo.
Takto, nie je nič zlé na tom, že chce prísť na návštevu. Keď ale tentokrát beriete mladého a ona by nemala kde spať, priateľ by jej to mal vysvetliť. Aj to, že pointou je, aby brat nebol iba doma s ňou. Snáď sa dovtípi.
@zmrzlinka2021 byt je môj , nie priateľov. 🙂 Nám úplne stačí keď ju vidíme raz za dva týždne na návšteve, bývame z nej hrozne psychicky unavení. Ako priateľ povedal, proste dedinska drbna čo potrebuje všetko vedieť, všetko organizovať, všetkých riadiť. Skutočne by sme nezvládli ju to mať dlhšie ako jedno poobedie a to bez srandy
@au1994 určite nemám nič proti návšteve. Navštevujeme sa, chodíme na obedy. Už keď je to naozaj nutné, proste sú na to určite dôvody prečo sme sa tak rozhodli. Tu ide vyslovene o brata, chceme vziať iba jeho, ma prázdniny, stále sedí doma, doma to nie je ideálne tak nech má nejaký vzťah s nami. Do tohto matka nemá právo zasahovať, do našich vzťahov.
Suhlasim s tym, ze toto musi so svojou mamou vydiskutovat priatel. Ak to nedokaze, nech sa paci pohlad do vasej buducnosti... Svokra nieco vymysli, ty budes na prasky a muz bude hrat mrtveho chrobaka...
Evidentne je vidiet, ze ju neznasas, takze cokolvek napiseme je jedno.Podla coho usudzujes, ze prostredie je toxicke?aj tvoj muz tam vyrastal..
No tak je dedinska drbna ma povahu jeho mama aku ma...povedala by som im, ze chcete, aby prisiel iba brat nech si od seba oddychnu.Ja mam rada rodinne akcie mozno by bola uplne ina ako doma.Ale tak superte nadalej a daj jej najavo, ze nie je vitana...
No, cize:
- byt je tvoj
- mama je priatelova
My to pozadie nevidime ani do akej miery je to zle, jednoduche riesenie by bolo jej povedat, nech nechoti, je to tvoj byt a ty si to nezelas. Priatel nic nezmoze, tiez len u teba byva a musi sa riadit tvojimi pravidla.
Druha vec je buducnost - raz mozno sa stane ona tvojou svokrou a babkou tvojich deti a je tu otazka, ci ist do sporov, ktore budu situaciu iba zhorsovat, lavne ak ide o 1 noc.
Tretia vec - mna by napr. mrzelo, kebyze moj manzel ma taky negativny postoj k vlastnej mame. Aj moji, aj jeho rodicia su vselijaki, ale lubime ich a prijimame ich takych aki su...
stale je to len 1 posrata noc, mozno 24 hodin spolu... nie tyzdnovy pobyt
@banalu určite to s ňou bude riešiť on, nejdem do toho zasahovať ani jej nebudem nič hovoriť ja. Teda, za predpokladu, že to pochopí. Pokiaľ nie a požiada ma, aby som sa zapojila do tej diskusie, poviem svoje. Ale doteraz sa nestalo, že by hral mŕtveho chrobáka. Sám najlepšie vie, aká je. Ja som mala tendenciu sa jej zastávať, ale pekne som na to doplatila a už pokiaľ si nebudem naozaj istá, tu chybu neurobím. Skutočne nám ide iba o jedno, udržať vzťah s bratom. Nemá to ľahké, je zakriknuty, utiahnutý. Chceme mu ukázať aký ten život a domácnosť môže vyzerať, v tomto nechcem aby nám do toho vstúpila jeho matka. Lebo ako to býva u nej zvykom, celú pozornosť strhne na seba a v podstate tento "výlet" sa minie účinku.
Podla mna je trochu zvlastne, ze sa takto nasilu sama pozyva. Ovela elegantnejsie by bolo, keby navrhla nejaky spolocny vylet a nie prespavacku u teba v byte.
Ja by som jej dala protinavrh, ze co sa budete tlacit v byte, ze ty chces tiez vypadnut a nech idete niekam na vylet. Trebars exkurzia na zamku, kultura, turtistika, zoo, alebo kupalisko...
@luccija podľa čoho to usudzujem? Presne podľa toho čo vidím, čo počujem, čoho som bola svedkom, podľa toho čo mi samotný priateľ povedal. Nie sú to nezmysly, ani domýšľanie. Nemám potrebu súperiť s nikým a ničím, myslím, že v inom príspevku som jasne povedala, o čo nám ide.🙂
@solange7 myslím, že jediná si zatiaľ pochopila môj myšlienkový pochod. Mne samej by bolo proti srsti takto sa sama pozvať, doslova sama. Lebo bolo by iné že povieme dobre, teraz ide brat, nemáme tu miesto pre 4 ľudí, inokedy sa dohodneme. Nič také slovkom nepadlo, až z nej nakoniec vyšlo že ako to ona u nás plánuje absolvovať tiež. 🙂
@zmrzlinka2021 verím tomu, že človek môže plánovať veci a skutočnosť môže byť úplne iná. Ale zatiaľ sme na 100% presvedčení, že keby máme dieťa (ktoré plánujeme tak si ujasňujeme veci dopredu) na prázdniny k nim jednoducho nepôjde. Priateľ nemá 20 rokov, vie zhodnotiť ako tá domácnosť vyzerá, ako fungujú jednotliví členovia a jednoducho by jemu samému nebolo príjemné dieťa tam nechať. Jedine na pár hodín, keby to je naozaj nutné, inak absolútne.
Tak potom nech priatel to "zvali na teba", ze je to tvoj byt a ty si ju tam nezelas.
Tak uprimne, ja si neviem predstavit, ze svokra by bola tak dotierava a pozvala sa sama. A este v tom stadiu, ze je to buduca svokra. Sama by som sa k nikomu nepozyvala a nestavala sa do role nejakeho maleho dievcatka, ktore potrebuje ist na vylet.
Takze jednoznacne by som to zahrala do outu a ku mne by takymto stylom neprisla.
@solange7 uľavilo sa mi, že to niekto vidí rovnako. Keby to bolo interpretované inak, napríklad že prídeme s mladým za vami do mesta, rada by som niekam s vami išla , nepoviem pol slova. Tu by bol síce priateľ na opačnej strane, on sa jej vyhýba ako môže ale vadilo by mi to podstatne menej
Ja to uplne chapem, tiez je moja svokra riadny kvietok, tiez som sa popalila. Doma maju total toxicke prostredie.
Ludia, co to nezaziju nepochopia. Ja som tiez tu moju v urcitom obdobi nechcela vidiet, po jej vycinani, vtedy ju muz odstrihol uplne na pol roka, nedvihal jej telefon, neodpisoval, nestretaval sa.
Vtedy u nej nastal akysi zlom a uz par rokov si nedovolila na nas ani skaredo pozriet. Ale zato si dovoluje k druhym svagrovcom az az a k vlastnej dcere ani nevravim... Niekedy len ziram co dokaze, ale nemiesame sa do toho, lebo my sme si s nou nas problem poriesili... Musia si aj oni 🤷🏻♀️
Mne este pride dost zvlastne aj to, ze ma zrejme manzela a podla tvojho dotazu s jeho ucastou na vylete nepocita. Ci? 😀
@solange7 ja mam taku istu🙂)takze verim, ze su ludia co by sa pozvali.Niektori ludia nemaju takt a myslia si, ze im patri cely svet a budu dirigovat vsetkych.
Autorka chapem...ved pisem, ze som to mala podobne uz nie sme v kontakte iba nutnom.
Kolko ma brat rokov?Pri dominantnej mame su casto deti zakriknutejsie ty vies ci mu nedaju sancu sa prejavit, alebo je taky od "prirody"a je to jeho povaha🙂
Vela zien si mysli, ze ich deti bez nich nic nevedia a musia byt pri nich a rozhodovat aj vo vyssom veku.
Brat chce ist?Pozri je to tvoj byt, tvoje pravidla, len sa mi nepaci ta poznamka, ze mu chcete ukazat, ze sa da zit inak...mozno nechce?tiez chcete rozhodovat zanho...ako ta jeho mama🙂a mozno ma vek, ze mu nic ine nezostava len tak zit a respektovat.Asi ste 2 dominantne zeny ako to bolo u nas🙂)
Moja svokra by povedala, ze ani nemusi spat, ak by nebolo miesto, alebo by spala na zemi na deke.
Je to tvoj byť, jednoducho ju tam nechceš , priateľ o tom vie. Pokiaľ on to nevyrieši tak budeš musieť jej povedať na rovinu že vy ste ju nepozvali na návštevu. Netreba klamať, netreba sa bát.
Keď nabudúce zase povie dátum kedy by mohla prísť tak jej rovno povedzte " My máme svoj program, niekedy keď vás SAMI pozveme na návštevu tak prídete, teraz to nie je vhodné pre nás".
No už teraz je mi ta ľúto, keď sa vydáš. Natrepať sa na silu ku niekomu, kto na nepozval veľmi obdivujem, to musí byt povaha na pohľadanie 😀 ja si to vôbec neviem predstaviť 😀 nikto nič a ja začnem - super, prídem ku Vam, tento termín mi vyhovuje, stále nikto nič a ja by som si aj tak hľadala termíny ďalej 😀Normálne jej povedzte, ze vy ste pozvali iba jeho brata, ju nemáte v pláne do budúcna pozývať. Niekedy je lepšie určiť si podmienky hneď na začiatku akoby Vam tam mala hľadať termín na návštevu každý 2.mesiac potom, lebo sa jej tam zapáči 😀
No ja by som ju nevzala, povedz že chcete mať párty alebo čo iba vy mladí, že dakedy inokedy. A príde mi dotieravý ak ju nik nevolal.
veď ste ju mali stopnúť hneď, že toto je výlet pre priateľovho brata, že výlety pre maminy nerobíte, ale môžete niekam spolu vybehnúť, na kávu a pod. Neznášam takéto vtierky
no ja už mam vydatu dceru a teda som svokra. Ale v živote by ma nenapadlo sa ku mladým nanominovať, neviem si predstaviť, že by okolo mna pobehovali: -ranajky, ...kava,....obed,... vylet,.... Ani moja mama len tak na vylet ku mne nikdy neprišla. Ine je že sme išli spolu s rodičmi na chalupu...atd, ale nie do panelaku aby sa mi nasackovala
A TU MA MATE A STARAJTE SA O MNA.
naozaj to nebude normalne. A vy by ste mali pekne vysvetliť, že to robite pre brata, potom že chcete byť sami, potom mamička da iny termín a vy stale dokola, že aj vtedy chcete byť sami, no a o dva mesiace, že by ste znova vzali brata, ale potom chcete byť zasa sami,... Točiť dokola svoju pesničku.... a nech si robi co chce
@kataina úprimne, z mojej matky toto nikdy nevyšlo. Možno preto, že jej to je blbé a takéto správanie je jej absolútne cudzie , našťastie. Navrhne, či nechceme prísť na grilovačku, že môžeme prespať ale aby sme jej robili program, to absolútne. Budeme musieť byť rázni, máš pravdu.
@katkami123 presne toho sa bojím. Ona akože zo srandy, ale pritom to myslí vážne a to je ešte horšie si myslím.😂 Moje meniny, ktoré som mala v pláne osláviť iba s priateľom, začala organizovať že veď prídeme, budeš mať sviatok, prídeme na návštevu vtedy a vtedy, môžete? Môžeme prísť? Reku prosím? 🤨 Preto mi príde divné, keď niekto toto správanie obhajuje.
@luccija myslím že som to napísala horšie ako som to myslela. Skrátka u nich doma sa stále kričí, hádky, myslím že aj fyzické útoky, psychicky teror. Medzi všetkými členmi rodiny. Nechceme, aby vyrastal v takomto prostredí a tak nejako v ňom ostalo zakorenené, že takto to je správne. Proste mu ukázať, že to vie byť aj inak...
@solange7 presne ako píšeš, nepočíta. Podľa nej je to hovado, s ktorým nechce nič mať. Úprimne, nečudujem sa jej, vytvorila som si obrázok o ňom. Takže vlastne hľadá únikové cestičky od neho, takýmto spôsobom.
Normalne povedzte ze chcete jemu spravit taky pekny den aby si od nej aj on oddychol a ze miesto na prespacku mate len jedno
Keď hľadá únikové cestičky od muza, to by Vam tam bola každý mesiac až by sa Vam tam nasťahovala. Keby bola iná, nežije s ním a idu od seba, tieto veci si musí vyriešiť jedine ona sama, je dospelý človek. Nabudúce, keď Vam bude zo srandy hovoriť termíny, jej zo srandy povedzte - nestrašte, my voláme iba brata, nepotrebujeme tam mat o mesiac nastahovanu celu rodinu. A zasmiala by som sa. Treba byť ráznejší.

Oprava dovezieme, kukneme, zmiznem 🙈