Svokra nás chce mať pod kontrolou
Ahojte, som tu nová a potrebujem sa vyrozprávať a hlavne ocením každú jednu radu a názor na vec. S priateľom sme skoro rok spolu, skoro od začiatku vzťahu spolu aj bývame, máme svoju vlastnú domácnosť. Náš vzťah je krásny, milujeme sa, sme spolu šťastní, avšak až na jednu vec, ktorá ma trápi už niekoľko mesiacov. Pred našim vzťahom žil len s mamou v jej byte, s otcom v kontakte niesú. Na začiatku vzťahu ma priateľ hned zoznámil so svojou mamou, ktorá si so mnou hneď chcela tykať a bolo to zo začiatku medzi nami také celkom kamarátske. V tom čase keď ma s nou zoznámil tak pracovala, takže sme s ňou každý deň neboli v osobnom kontakte, priateľovi volala každý deň, ale to mne nevadilo. Po čase odišla z práce a zo zdrav. Dôvodov je doma už niekoľko mesiacov.Odvtedy začalo pre mňa niečo nepochopiteľné, priateľovi vyvolava niekedy aj 3x za deň, hocikedy, či skôr ráno alebo neskôr večer keď sme už osamote …priateľ pracuje momentalne v zahranici a robí na týždňovky. Vždy keď je tu priateľ, svokra chce aby sme každý jeden deň boli u nej a minimálne aspoň poldňa, keď sme u nej a chystáme sa už na odchod tak hneď začne vypravat a kam sa zas trepete, veď ostanete tu ešte, čo sa tárate kade tade…očakáva, že každý deň budeme u nej aj obedovať, mala už aj priblblé poznámky, že je pri mne jej syn hladný, vraj to myslela zo srandy, ale mne to prišlo blbé… popritom doma varim, upratujem, periem,starám sa o domácnosť…nikdy ju neprosíme o to aby nám každý deň varila, už sme jej aj povedali nech nič nerobí, ale ona si nedá povedať a je urazena ak neprídeme a odmietneme ju. Nemala by som problém ku nej chodiť na návštevu, napr aj ona ku nám, ale preboha nie každý jeden deň…samozrejme bola aj u nás už, aj sme ju pozvali aby prišla sem tam, ale nedávno nam urobila to, že nas skoro ráno zobudila a ohlásila nam , že do polhodiny príde k nám na kávu…keď prišla, povedal jej priateľ že nás zobudila a ona na to len dodala že a čo máme čo spať…vraj to myslela zo srandy, ale aj tak mi to nepríde v pohode…potom zas som robila obed pre mňa a pre priateľa, chceli sme si urobiť romantiku, povenovať sa sebe, ale volala zas a pýtala sa čo robíme, priateľ jej povedal, že robíme obed, v tom hneď povedala dobre tak prídem a za 10 min už bola u nás… bývame v jednom meste, takže to má ku nám kúsok. Vadí mi, že sa ani len nikdy nespýta, či môže prísť, alebo aké mame plány v ten deň, proste ona len zavolá a do par minut príde, pozve sa sama. Niekedy mám pocit, že strácame s priateľom súkromie…nemám proti nej nič, nikdy som jej ani pol zlého slova nepovedala, nedokážem to, niesom taká povaha, chcem byť s každým za dobré a bohužiaľ to je moja chyba, potom trpím ja. Vadí jej dokonca keď ideme aj niekam na výlet, že zasa sa tárame a míňame peniaze, popritom nás ona neživí, máme svoje vlastné financie a všetko si platíme sami…na silvestra aj vianoce sme boli u nej celý deň, na silvestra sme chceli aj s priateľom niekam ísť, ale svokra do nás hundrala, že načo máme niekam ísť, že máme byť u nej a nie behať po vonku…príde mi to ako keby som bola nonstop pod kontrolou a svokra sa ku nám správa ako keby sme mali obaja 15 rokov, popritom nám ťahá na 30. No a ďalší problém je ten, keď je priateľ v zahraničí a ja doma. Mne volá každý deň, ak nezavolá tak napíše na fb.. otázka typu čo robíš, kde si čo si… príď na kávu, príď ma pozrieť…chodím ku nej dá sa povedať že skoro každý druhý deň, vždy keď som u nej tak očakáva že budem aspoň poldňa, naposledy som bola u nej len hodinu a pol lebo som niečo išla vybaviť do mesta, keď prišiel priateľ zo zahraničia,tak mu povedala, že, citujem… tvoja priateľka u mňa bola naposledy len hodinu a pol, bohvie kde sa tárala… tiež to vraj myslela zo srandy, ale mňa to už urazilo, priateľ na to nepovedal nič…potom prišiel deň, keď svokra sa nám znova starala do financií, trochu som pri priateľovi už vybuchla a povedala som mu, že toto neni normálne, že sa ona do našich financií starať nemôže…povedala som mu že žijeme samostatne, máme svoj život, že nech sa nám do financií nestará, ale to bolo všetko čo som mu povedala, o iných veciach som sa neodvážila. Súhlasil so mnou, ale viac sme to neriešili. Teraz za pár dní má zas priateľ prísť domov a ja mám neskutočný stres, stres že zas budeme musieť k nej chodiť každý deň a bude nás kontrolovať…pripravujem sa na to, ze sa s priatelom porozprávam o tomto všetkom, ale neviem ako na to… nechcem ho nijako uraziť, nechcem sa s ním pohádať, neviem ako zareaguje, aký ma na túto vec názor on… proste bojím sa tohto rozhovoru, popritom o iných veciach sa vždy narovinu bavíme… plánujeme aj bábo, ale bojím sa, že potom to bude ešte horšie so svokrou … prosím o nejaké rady ako to partnerovi vysvetliť čo najjemnejšie, začínam byť už zúfalá
@martina2781951 ty tam nechoď keď je priateľ odcestovaný a on keď je doma tak nech jej povie, že ste napr. akurát na návšteve u toho a toho a takto ju treba odbiť. Nedvíhal mobil, zamknúť sa- dúfam, že kľúče od vášho bytu nemá?
Písala si, že ty sa tá dominantnejšia … tak ja mám z toho celkom obavy. Aby si nebola zaskočená reakciou priateľa. Lebo keď ty si dominantnejšia, pričom z tvojich príspevkov je jasné, že si úplne submisívna osoba, ktorá si veľmi ťažko určuje hranice, tak tvoj priateľ v tejto veci nespraví nič. Veľmi rada sa budem mýliť.
1. Ona nie je tvoja svokra. Je to pre teba cudzia žena voči ktorej ty nemáš žiadne povinnosti ani záväzky.
2. Nerozumiem, že si schopná s ňou tráviť kopec času a je ti blbé povedať, nie, neprídem, mám program a čau. Veď ťa hádam nepôjde sledovať po meste 🤷♀️.
3. Pokiaľ tvoj priateľ nezasiahne, ale že dramaticky, zvažovala by som rozchod, lebo toto nikdy neskončí.
Držím ti palce 😉
@martina2781951 každý jeden krok potrebuje vedieť? Vtedy by som jej narovinu povedala, že chápem že je na syna naviazaná, a že ho má rada, ale jej väzba na syna je chorá a mala by mavštíviť psychológa, lebo takýmto štýlom synovi zničí každý vzťah. Nejednaj s ňou v žiadnych rukavičkách a ani s jej synom. Proste narovinu povedz, že nemôžeš dýchať v takomto vzťahu, nech si to oni dvaja poriešia (syn a matka). Teraz máte lásku, ešte možno nejaké veci pohneš, ale aj to neviem…aby si časom nebola za najhoršiu. Plus vidím v tom, že sa syn osamostatnil aspoň bývaním. Ak sa situácia nezmení v krátkom čase, tak naozaj lepšie vycúvať z takého vzťahu.
@martina2781951 Ked neznasa zvieratá, tak by som si kupila psa 😂 Mozno by k vam chodila pomenej 😁
Nemysli na to, ze budes za zlu. To casom aj tak budes lebo to nevydrzis cely zivot. A radsej si to teraz vyjasnit ako ked budes mat dieta a bude ti do všetkého pindat a vydierat vas citovo...
Mamička je nezdravo upnuta na synovi, chce mat nad vami kontrolu. To nie je normalne a tvoj priateľ to mal uz davno stopnut.
@martina2781951 neviem si ani predstaviť len tam tak sedieť a pozerať TV alebo na ňu ako štrikuje 🙈😃 toľko času, ktorý sa dal využiť efektívne, napr vzdelávaním.
Inak to je dobrý nápad s tým psom 😂 keď ťa bude volať na návštevu, povieš, že ale musíš zobrať aj psa 😂
Jemine. To je hrozne co si tu opísala. Škoda, ze si to nestopla hneď na začiatku. Inak co robíte u nej poldna? My sme na zaciatku vzťahu poldna sexovali a nie ze sedieť u svokry. A keby aj nie, proste venovať sa jeden druhému. Užívat si čas spolu vo dvojici.
Mam tiež muža jedináčika.jeho matka tiež skúša veci, my sme to stopli hneď na začiatku. Muž to chápe. Veľakrát jej
nezdvihne telefón a ignoruje ju. Keď som porodila, mala som pocit ze sa ku nám chce nasťahovať. To boli diskusie kým sme to uzavreli na navstevy max 1x za 3 týždne.
Musi to ist od tvojho partnera. On jej musí povedať, keď bude opäť volať nie dnes neprídeme, prídeme o 4 dní. Nedvíhat telefón 3x za deň atď.
Vyjasní si to s nim toto je extrém co vy robíte ze sa takto často s nou stretávate, ved kedy ste vôbec sami? Keď on ešte na tydnovky chodí. Choré! A ty načo tam chodíš keď tam není? Mňa by tam veru nevidela a už vôbec by som jej telefón nedvíhala. Totálna stíhačka. Zavolala by som jej o 3 dní, áno volala si? Jaj veľa prace som mala, program s kamoškami. Sak vieš, tarala som sa trosku po meste,atď.
Dieťa v žiadnom prípade neplánuj!!! Kým sa to celé neujasni. Inak budeš máš peklo...
@martina2781951 paneboze sediet pri nej, cumiet do tv a strikovat. 50rocna zena sa sprava ako 80rocna! Ty rozhodne tam nechodievaj sama, urcite chodis do prace, kde na to beries cas?
Nie je to.tvoja svokra.
Svokra sa nudí. Treba jej nájsť aktivity. Od septembra univerzitu 3. veku, dovtedy klub dôchodcov, sú rôzne združenia dotované aj z fondov eú, aby seniori mali ako tráviť voľný čas. Pogugli, choďte tam spolu so svojou (ešte sa obetuj), neskôr začne chodiť sama. Niekedy sa z dobrej vôle výber s ňou do kina. Keď príde manžel, musíte mať aj svoje súkromie. Svokra nie je dieťa, ktoré potrebuje starostlivosť teraz a hneď.... Potrebujete aj niečo pre seba, kým nepríde bábätko. A potom bude iná éra - svokra bude mať o 1 zábavu viac, no to si hneď vymedzte na cca 1-2 dní v týždni (podľa potreby), aby nebola u teba celý deň.
Ešte mi napadlo - nechce byť ako "adoptivna babička" ? Neviem, ako to funguje, ale počula som o tom
@martina2781951 tak háčkuj 🤪
Nič nemusíš, chodiť ku svokre (uľahčíme si oslovenie priatelia mama), dvíhať jej 📞☎️📱, robiť jej spoločnosť, vykecavat s ňou, mlčať pri nej.
Ja som u tej mojej nebola aspoň pol roka, a aj to chodím možno 2-3 x za rok. Občas si zavoláme, keď niečo treba. Žije 30km od nás. Nechodím často ani k mojej mame, žije 140km, a keď má pindy, že sme ďaleko tak jej poviem že suseda Vilma má syna v Amerike, vnúčence nevedia ceknut ani slovo slovenský a vidia sa raz za rok, ani to nie. Druhá suseda má dcéru v Austrálii a vidia sa raz za 3-4 roky.
Porozprávať sa priateľom sa nemôžeš báť, je to veľmi nutná potreba si vyjasniť všetko, rodinu, cirkev politiku, jedlo, voľný čas, mamu. Kedy ak nie teraz, vôbec sa toho neboj, ukáže sa charakter, povaha, prístup, do podrobností prebrať aký máte pohľad na a do všetkého.
Nevieme ako dlho pracuje priateľ v zahraničí a potom ako dlho je na sk, tak treba čas tu rozdeliť primerane. Vy sami dvaja, on s ňou sám, vy dvaja s ňou u nej alebo ju zobrať na výlet ale potom zas sami dvaja.
Veď ako inak sa máte spoznať ? Buď silná a stoj si za svojim
No takže dnes sa ma priatel pýtal čo mi je, povedala som mu že to nechcem riešiť cez telefon ale osobne ale samozrejme to musel vedieť hneď lebo povedal že nechce aby som bola smutná keď vie že nieco mi je…mali sme asi dvojhodinový rozhovor, všetko som mu povedala čo som chcela a jeho reakcia ? Že čo som mu toto nepovedala skôr, že ma chápe a chce pre mňa to najlepšie, že aj jemu vadí ked mu nonstop vyvoláva, ale že nevedel aké to je keď je preč a som ja u nej, nemal to ako vedieť ked som mu nič nepovedala. Hned ako pride tak sa s mamou porozpráva a určí jej hranice, takže tak žienky 🤍☺️
@martina2781951 máš báječného chlapa 🙂
Spravte aj so svokrou kompromisy a zaprotezujte ju do nejakého "programu", nech sa cíti užitočná medzi ľuďmi. Keď je na PN má len obmedzené vychádzky, ale dá sa to zosúladiť 🙂
No vidíš, čiže nabudúce nečakaj a hneď rieš co ta trápi. Vybavené. Ešte budú nejaké ťahanie, ale neboj to dáš:D
@martina2781951 no vidíš, nebolelo to. Aspoň môže zatiaľ rozmýšľať, km príde domov. Môže aj v telefóne mame niečo naznacit, predpripravit ju. Hlavné je že si mu to povedala a nedusis to v sebe. Všetky problémy treba riešiť v zárodku, komunikovať komunikovať komunikovať.
Držíme palce a potom sem napíš pokračovanie, ako ste poriesili
@elizabet173 ja netvrdím že má vyhrané, len že dobre spravila keď partnerovi povedala aký je problém.
Ako sa to vyvinie ani my dve netušíme.
@elizabet173 preco by som mala byt akoze nesmierne submisívna? Nepoznáte ma absolutne ako sa správam v inych situáciách … a ja poznam svojho chlapa a viem že vždy ked nieco povie a sľúbi tak aj spravi, čiže on nemal a ani nemá nikdy prázdne reči. Prvoradé pre mna je že moj chlap je na mojej strane a aj spraví to čo povedal a to, že jeho matke to bude vadiť to je už jej problém
@elizabet173 v každom príspevku mi píšeš, že som submisivna a mam vyhľadať psychologickú pomoc, ja viem najlepšie aká som a podľa jedneho hlavného príspevku nemôžeš vedieť aká som povaha, ako sa správam v určitých situáciách. Neberiem ti tvoj názor, každý ma ten svoj a svoju pravdu. Písala som sem preto, lebo som si chcela prečítať nazory inych na danú vec, nejake rady. Potrebovala som posmeliť, to bolo všetko, niektoré veci by človek mal riešiť so psychológom, ale toto nie je jedna z tých vecí ☺️ takže tak
Všetkým ďakujem za rady a názory žienky 🤍
@martina2781951 chápem , že niekto bojuje v 10 problémoch úplne smelo a sebaisto, ale v 1 nevie ako na to , tápe, hľadá cesty, rady, iné pohľady. Ty hľadáš ako na majetnícku svokru.
@cacianka presne si ma vystihla 🤭 to, že si v jednej veci neviem dať rady, to neznamená, že som v každej situácii taká…
@elizabet173 dakujem 🙂
... tak sme ta poriešili... stačilo jemne nasmerovat.
Ďalší, prosim. 🤣🤣🤣
@paulinam99 ty si protivna jak tvrda stara chlpata deka. Podla mna vacsina si to precita zas tak dlhe to nebolo. Takze tvoj prasprosty komentar bol uplne nanic.

@biem22 zrejme sa nudí a potrebuje aby sme u nej boli každý deň, je to choré naozaj, chvíľu som si myslela že asi to len zveličujem a nie je to také zlé, ale ono to naozaj také zle je