icon

Svokra nerešpektuje meno dieťaťa

19. jan 2023

Ahojte, keď sa mal malý narodiť nikomu sme nehovorili meno aby to nikto nekomentoval. Svokra mala vždy pripomienky v štýle "len nedajte preboha Dominik ani Martin to sa mi nepáči" alebo "hlavne nič exotické normálne meno vyberte" a to je dôvod prečo sme hlavne jej nič nehovorili aby sa zdržala týchto komentárov. Vybrali sme meno Patrik takže žiadne extra exotické ale podľa mňa normálne meno no tu nastal problém, svokre sa nepáči, hneď ako sa ho dozvedela spustila a to čo ste vybrali to je hnusne meno a tak sa volal ten a ten je kopec mien pekných a vy vyberiete toto. Čakali sme že si zvykne ale nestalo sa mali má 3 roky a ona ho oslovila menom možno 2 krát. Keď ho oslovuje zlatíčko, srdiečko, láska, babkin miláčik to mi až tak nevadí ale vadia mi oslovenia typu maco, bucko, gamboško, plačto, šprndel, špunt, štupel, žbrndel, šmotko, motko, prdko, trtko, backo, smieško a neviem čo všetko ešte, proste namiesto toho aby ho oslovovala vlastným menom tak stále používa všetky tieto prezývky. Manžel jej x krát dohováral ja som jej x krát hovorila, že malý má meno, dokonca aj malý jej pár krát už povedal vety v štýle ale babka ja niesom šmotko ale Paťko, ona však odmieta začať ho volať jeho menom lebo je pre ňu strašné. Nemáte nejaké rady ako ju prinútiť aby ho volala menom? Nebaví nás stále počúvať jej divné prezývky

Strana
z4
martina2ve
20. jan 2023

Moja mamka nepovedala mojej dcere menom viac jak 2x... volala ju krpec alebo soplana... a robila to naschval.. to clovek nezmeni, je to v tej starej hlave popletene... zbytocne jej budete dohovarat, ona sa tesi ze vas to rozculuje

mamutka
20. jan 2023

Na otázky typu ako sa ma prdko, smotmo a pod by som donekonečna opakovala "kto?" proste neviem, koho myslíte... Sorry. Ani za nič by nedostala odpoveď. A ako často tam chodíte? Totálne by som minimalizovala kontakt. Keď sa spýta prečo, odpoviem "keď neviete nášmu synovi prísť na meno, nemáme si co povedať"

dkl
20. jan 2023

No ak by sa ma svokra do telefonu spytala "ako sa ma smotko/co robi trtko", tak by som sa tvarila, ze vobec neviem, na koho sa pyta ("ziadny smotko tu nie je", "koho tym trtkom myslite?"). Tj. kym sa neopyta "ako sa ma/co robi Patrik", vobec by som jej neodpovedala. Ak by sa to brala oklukou typu "myslim svojho vnuka", spytala by som sa "ktory vnuk?" - kedze ich ma viacero.. A ak by reagovala "myslim tvoje dieta", tak by som jej zase raz od zaciatku vysvetlila, ze moje dieta ma meno...

Co ine s nou... Huckat proti nej dieta, aby ju oslovovalo "babka trtka" a pod. mi fakt nepripada vhodne. A ak to budes pouzivat ty, maly to od teba moze pochytit a zacat ju tak oslovovat tiez...

Skor by som sa mozno na buducej navsteve maleho pred babkou spytala, ako by si prial, aby ho babka oslovovala. A potom dorazne vysvetlila babke, ze aj vnuk sam si ziada byt oslovovany svojim menom. Tak ked uz nerespektuje vas, nech respektuje aspon jeho.

gaja78
20. jan 2023

Ja by som ju poziadala, ze ked ma k tomu menu az taky odpor, aby ho oslovovala napr. vnucik, alebo zlatko, prip. jedno pekne oslovenie. Ze nech to mysli akokolvek dobre, tak tie prezyvky su jednoducho priserne. Nech si nevylieva zlost, ze ste spravili proti jej voli na chlapcovi. Syna by som ucila k tomu, aby nereagoval na jej oslovenia. Kym mu nezacne hovorit pekne. A okrem ineho, asi by som tam prestala s nim chodit.

ukulela
20. jan 2023

@petricka22 a ako radis? Toto ke len o nastaveni zrkadla. Ked ju x krat upozornili a prosili a ona napriek tomu povoe vnukovi trtko? Trtko? To je ako nazvat ho kriplom. A este to obrati, ze nemyslela zle.... ja ludom zle neoplacam. Ale tu treba nastavit zrkadlo. Pretoze volat jedno doeta hanlivymi prezyvkami hranociacimi s nadavkami a druhe pekne menom je cesta k pokazeniu vztahov. Mefzi detmi, surodencami aj rodicmi. Ked stakrka nechape, ze vnuk nie je trtko, tak jej to treba ukazat.

brigelka
22. jan 2023

@anickabasnicka ty asi žiješ v inej dimenzii. Ľudia si bežne nadávajú v rodinách a deťom nezabrániš, aby škaredo rozprávali, lebo nadávky môžu počuť hocikde aj na ulici a v škole. A veľa razi som počula deti mrzko hovoriť a nič som si o ich rodine nepomyslela,lebo ich poznám. A robiť si úsudok o rodine len preto, že nadáva je choré. Zase taka prízemná nie som. Mne sa nadávanie nepáči. My doma nenadávame, ja nadávky neznášam. No deti keď niečo škaredo povedia, tak im to vysvetlím, že sa tak nerozpráva. No myslím že 4 ročnému je ťažšie vysvetliť ako 8 ročnému. Z chlapca môže byť v budúcnosti fackovaci panáčik, ktorý bude mať nulovú sebaúctu a v živote ho budú ľudia ponižovať a nadávať ako tá stará mama. Alebo sa jej postaví zoči voči a povie čo si myslí. A možno to nechá tak, prestane sa s ňou stretávať a ona ich rodinu ohovori, aký sú nevďačni a neuctivi, že je nenavštívia. Ale to že vnukovi škaredo rozpráva, to už stará nikomu nepovie.

mimi2120
14. feb 2023

Ahoj. Podarilo sa vám vyriešiť problém s babkou?

taga
14. feb 2023

Ja som za BABKA TRAPKA 😜
podla mna by mohla pochopit

ankare
14. feb 2023

Preboha..babka je iný extrém.

petrahl
14. feb 2023

@januska12323 guľa 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

ankare
14. feb 2023

Pripomenula si mi trošku sestrin príbeh. Sestra žije v Nemecku, muža ma Gréka. Gréci zvyknú pomenovať deti po starých rodičoch. Sestrina svokra sa volá Persefona. 🤦 Samozrejme, dcérke dala meno podľa seba. Jej svokra prišla do pôrodnice, pozrela na štítok s menom nad postieľkou, otočila sa a odišla. 🤦 Mimochodom, jediná vnučka.

autor
15. feb 2023

@mimi2120 ahoj, zatiaľ ani nie. Prestali sme reagovať na jej oslovenia teda keď sa opýtala ako sa má Bucko? Tak prišla odpoveď v štýle kto? Neviem na koho sa pýtate a podobne. Skúšali sme aj rozhovor ja, svokra, muž kde jej muž dohováral nepomohlo tak momentálne máme prerušený kontakt. Malý ju tiež stále opravoval ale ona to asi nepochopí lebo aj keď sa s ňou teraz nekontaktujeme tak raz za čas mi pípne správa typu kedy príde prdko na návštevu?

andreatytler
15. feb 2023

Ona sa v tom vyziva alebo co. Normalne provokuje tymi sms. Podla mna je ona ochotna sa s vami uz nikdy nestretnut, len aby dokazala svoju pravdu. Z tohto by mi bolo velmi smutno.

evaachesa
15. feb 2023

Úplne prerušiť kontakt a babke vybaviť papiere do psychiatrickej liečebne.

dkl
15. feb 2023

Asi to chce ešte trochu času, aby babka pochopila... A ak babka pochopí a radšej nebude vidieť vnuka, než aby ho mala oslovovať jeho menom, tak je to ozaj smutné...

danina09
15. feb 2023

nechapem, ze jej to proste stoji za to a tym padom maleho ani vas nevidi. fakt ci to robi proste narocky a mysli si, ze aj tak nakoniec zvitazi. no ja by som sa nedala a presne tak ako to robite teraz, ignorovala by som ju az pokial to fakt nepochopi

majka1921
15. feb 2023

Tak toto je sila :( popravde, nechapem zeny ktore prehanaju v style ze moj syn je Samuel, ziaden Samko. Ale toto je z babkinej strany cielena provokacia. Je smutne, ze jej to za to stoji. Pokial by ho volala zlaticko, alebo podobne, no ok. Ale tie otrasne vyrazy co pouziva, ze sa nehanbi.
Opat raz vyhrava ego nad vztahmi, zial

fion22
15. feb 2023

Asi po každom jednom takomto osloveni, by som syna oslovila : Patrik/ Paťko babka prdka, trtka (atď. Presne to isté čo ona povie ) si nemôže/ nechce spomenúť na to ako sa voláš...nech je zahanbená...😤

domcci72
15. feb 2023

neviem preco niektori ludia maju toto potrebu robit, ked nie je po ich, osobne sa mi to nepaci a teda jasne by som jej to povedala a ked by s tym neprestala, tak ako tu uz zaznelo, jedine na nu jej zbranami 🙂

mimi2120
15. feb 2023

A nemá babka narcisticku poruchu osobnosti? Lebo napísať kedy príde prdko na návštevu po tom čo ste s ňou prerušili kontakt kvoli prezývkam je riadny extrém. Drzim prsty. S rodinnými príslušníkmi, ktorí nemajú žiadnu sebareflexiu je to ťažké.

Strana
z4