icon

Svokra nerešpektuje meno dieťaťa

19. jan 2023

Ahojte, keď sa mal malý narodiť nikomu sme nehovorili meno aby to nikto nekomentoval. Svokra mala vždy pripomienky v štýle "len nedajte preboha Dominik ani Martin to sa mi nepáči" alebo "hlavne nič exotické normálne meno vyberte" a to je dôvod prečo sme hlavne jej nič nehovorili aby sa zdržala týchto komentárov. Vybrali sme meno Patrik takže žiadne extra exotické ale podľa mňa normálne meno no tu nastal problém, svokre sa nepáči, hneď ako sa ho dozvedela spustila a to čo ste vybrali to je hnusne meno a tak sa volal ten a ten je kopec mien pekných a vy vyberiete toto. Čakali sme že si zvykne ale nestalo sa mali má 3 roky a ona ho oslovila menom možno 2 krát. Keď ho oslovuje zlatíčko, srdiečko, láska, babkin miláčik to mi až tak nevadí ale vadia mi oslovenia typu maco, bucko, gamboško, plačto, šprndel, špunt, štupel, žbrndel, šmotko, motko, prdko, trtko, backo, smieško a neviem čo všetko ešte, proste namiesto toho aby ho oslovovala vlastným menom tak stále používa všetky tieto prezývky. Manžel jej x krát dohováral ja som jej x krát hovorila, že malý má meno, dokonca aj malý jej pár krát už povedal vety v štýle ale babka ja niesom šmotko ale Paťko, ona však odmieta začať ho volať jeho menom lebo je pre ňu strašné. Nemáte nejaké rady ako ju prinútiť aby ho volala menom? Nebaví nás stále počúvať jej divné prezývky

banderaska29
19. jan 2023

babka šmotloška, bucka, guľka 😀 tak ako ona jemmu tak aj vy jej. len som to prečítala a vyvrela mi voda v mozgu na 100 stupnov 😀 dekel ven 😀 ja by som jej dala....

svetlonos
19. jan 2023

Zrusila by som uplne kontakt s nou, idealne aj jej syn z vlastneho rozhodnutia. Nenechala by som hanit svoje dieta ani raz, neto rste 3 roky!
Taku hubovu by dostala na zaver aj s otazkou, ci bol jej byvaly trtko tiez Patrik a preto ma averziu na to meno? Mozno nou pohrdol. Ake pozocaj, take vrat a ked ide o dieta, tak aj s trojnadobnou silou.
S debilnymi treba hovorit „recou ich kmena“ aby pochopili, inak im to blba hlava nepoberie.

lentak1223
19. jan 2023

No, túto pani to ťažko prejde. Moja mama mi tiež povedala, keď som sa vrátila z nemocnice, že nech sa nehnevám, ale ona syna volať menom nebude. Vydržalo jej to asi týždeň🙂Ale 3 roky, keď si niekto nedá povedať...to už je proste truc a zákernosť. Keby to moja mama ťahala čo i len pol roka, tak by som jej povedala, že buď ho bude volať normálne alebo nech k nej chodia iba vnúčatá s podľa nej normálnymi menami.

sardinka32
19. jan 2023

Tu pomôze časom to, ked prestane malý reagovať na tie kadejaké pomenovania, ktoré mu svokra dáva...a ozve sa, otočí sa, príde k nej len vtedy, ked ho osloví jeho menom. Mozno to skúste s malým nacviciť. U nas v rodine sme riesili nieco podobne...dedo volal vnučku Emka pemka...a tak ona začala jeho oslovovať dedo Rudo ( poznámka...nevolal sa Rudolf, len sa jej to tak rýmovalo 😎) a aby toho nebolo málo, pridala sa časom aj druhá vnučka...a vtedy to už deda "Ruda" prestalo baviť. 😂 Aký požičaj, taký vráť.

nikasmile
19. jan 2023

Tu nepomôže aký požič taký vráť...ak by syna nazvala trtko, tam by to skončilo. Dieťa nepotrebuje byť v spoločnosti narušeného človeka, ktorým evidentne babka je. Babka milujúca svoje vnúča sa takto k nemu nespráva...smutné😟

basska_b
19. jan 2023

Joj, niektore svokry by najradsej same meno vybrali. Ked sme este cakali druhe, tak sa pytala na chlapcensky variant, hovorim ze moja pracovna verzia je rovnake ako ma manzel. No ta uplne ziarila stastim, lebo ona dala mojmu.muzovi meno po svojom otcovi a bratovi, cize to je asi jej top meno, nevadilo, ze sa takv jednom case traja volali. Potom vsak moj muz povedal, ze nechce po sebe meno, lebo vsetci budu hovorit velky a maly, stary a mlady... hovorim jasne, to ma racio... tak sme vybrali ine, lebo tretie uz je syn. Svokra frflalaaaa... ze preco take meno, ze sa jej nelubi, ze neviem kto sa tak volal a bol to debil a ze ci to este nechceme zmenit. Ale po 2 mesiacoch to dako stravila a este je len v brusku a oslovuje ho.menom. To tato svokra je hardcore 🤦‍♀️🤦‍♀️ ked ona nedojde rozumu, nikto jej ho do hlavy nenaleje. Hadam jej to bude trapne uz 6-7 rocnemu hentak hovorit. Radsej nech mu hovori "hej, ty!"

franka
20. jan 2023

Ak mu nevie prísť na meno, tak jej navrhni nech ho oslovuje radšej priezviskom, ( vnúčik Novák)

bayuska
20. jan 2023

zakazala by som navstevy, kym sa nenauci meno vnuka... a keby to zopakovala 3x, uz by ho nevidela - to uz je zas moj manzel taky extrem, ja by som este davala sance ale on by razne zakrocil...

mandarinka555
20. jan 2023

Je ti jasné, že to robí naschvál? Keď Artura vie osloviť normálne a tvojho malého nie, tak je to truc...Divím sa vám ženy, že sa zaoberáte takými prízemnými stupiditami...Ja sa nestarám do života mladým, oni sa nestarajú mne a je nám super...Ešte sme sa za tie roky nepohádali a v živote by ma ani nenapadlo "vymýšľať" dieťaťu prezývky.

ljzozv
20. jan 2023

Rád si už dostala dosť... niektoré celkom fajn, nad niektorými by som sa zamyslela.
Zo začiatku som čítala s úžasom, čo sa rieši.. Prezývky sú celkom v pohode, niektoré sú už cez, ale stále by to bolo v norme. Ale keď si napísala, že druhého vnuka vie volať menom, tak už by som zasiahla v riadnej miere. Sadnúť si s ňou a diskutovať, čo by povedala, keby ju tiež budete volať prezývkami? Ak by sa zase zasmiala, tak pritvrdiť, že ak by s tým neprestala, tak jednoducho budete ignorovať otázky, ktoré by obsahovali túto prezývku pre vás nevhodnú. Bucko papal? odpoveď by prišla : hej máme pekné počasie... a tak ďalej. Posledná možnosť je fakt prerušiť kontakty na dobu, kým si to neuvedomí. Tým , že ste ju opravovali aj pred synom /to je v poriadku/, tak aj syn na to bude reagovať a bude si to viac všímať a môže sa vytvoriť, že bude druhému vnukovi závidieť. A bude sa cítiť zranený, deti trápia veľakrát pre nás irelevantnosti a pre nich je to koniec sveta.

jana_eyre_2
20. jan 2023

Ja by som jej povedala, že akceptujem že sa jej jeho meno nepáči, je to jej vec a to si myslím že ju fakt neprinutis hoci je to veľmi divný prístup.. ale povedala by som jej, nech si nájde jednu NORMALNU a NEHANLIVU prezývku.. ak mu bude hovoriť tak vysmesne ako hovori, nebudeme k nej chodiť..

alex49
20. jan 2023

Nech si vymysli normálnu prezývku, alebo ho oslovuje menom aké sa jej páči. A nie trtko, to je hnusne

sidicek
20. jan 2023

Ja si neviem predstaviť toto tolerovať 3roky.Ved vy sa jej bojíte. A teda Arthur je v porovnaní s Paťom otrasné./ale ani by ma nenapadlo, to niekedy povedať rodicom ci dieťaťu,samozrejme/Možno ani nejde o meno,ale o to , že Artur je dcerin a Patrik tvoj.

autor
20. jan 2023

@sidicek nikto sa jej nebojí, hovorím že sme to x krát s ňou riešili a stále ju opravujeme ale ona ide stále svoje

konikmodry111
20. jan 2023

Ja by som jej veru rázne povedala že keď ešte raz názve syna inak ako jeho menom tak sa na istý čas určite neuvidíte. Minimálne kým sa nenaučí oslovovať syna jeho menom 🤦🏼‍♀️ Tiež mám svokru o ktorej by sa dala napísať kniha - spolu so svokrom 🙈 chvála bohu s nimi niesom už byte 10rokov v kontakte 😄

zorkahorka
20. jan 2023

Aj ja mojho syna z lasky pri stiskani sa tiez volam prdko. Verim, ze ona ho tak vola tiez pri maznani sa s nim, nemysli to hanlivo. Z tych prezyvok by som vobec nerobila problem. Ani z toho, ze ho nevola menom. Nezmenis ju, ona je taka. Ved nebyvaju spolu kazdy den

autor
20. jan 2023

@zorkahorka ona ho tri roky neoslovila menom a nevola ho tak len pri maznani ale bežne aj keď sa na neho pýta ako sa má prdko? Čo robí šmotko? Atď keď vie jedno dieťa osloviť menom tak môže aj druhé nie

zorkahorka
20. jan 2023

Autorka: Chapem, chapem. Ma s tym menom daky vnutorny a nepochopitelny problem a asi ju nezmenite, zbytocne sa rozčuľujes. Bud rada, ze s nim ako babka chce byt, zaujima sa onho, hra. Vela babicuek na svoje vnucata kaslu. A ze si nasla prenho prezyvky? Ked sa jej pacia... kasli na to. Moji rodicia sestru tiez volali viac prezyvkou Bombicka alebo Bomba ako menom. Dokonca to tak zludovelo, ze ju tak aj v dospelosti niekedy volame 🤣 a vobec nam to uz nepride hanlive 🤣 ale teda trtko nech ho ozaj nevola 😉

lululilien
20. jan 2023

Na otázku ako sa má prdko? By som odpovedala: pýtal sa na svoju babku šprndelku a stretli sme tvoju kamarátku a povedal jej, že si jeho babka prdka trtka.

sidicek
20. jan 2023

Tak asi to "riešenie"bolo veľmi biedne, keď ste sa nikam nepohli a musíš zaradiť s cudzími.Uz dávno by som tam prestala chodiť, ak mi má urážať dieťa.

brigelka
20. jan 2023

Povedz synovi, ze babka je stara, nechapava, nech ju dalej opravuje, ze on ma svoje meno a ak ho tak nebude volat, nech ju on vola baba Jaga, striga, prdka, šmotka...nieco spolu vyberte. Uvidis, bude starsi a ked ju nazve pi.a alebo kur.a, hned sa stara spamätá :D.

petricka22
20. jan 2023

@ukulela je ubohe, ze kazdy clovek ma potrebu len vracat a este k tomu viacnasobne. Ty si mi ublizil, ja tebe este viac. Nad niektore veci sa treba vediet aj povzniest, netreba v sebe zivit zlobu…
Su rodina a mali by k sebe skor hladat cestu, ako si zivot zneprijemnovat… svokra je aka je, ale hadam by sa mal kazdy clovek snazit vo svojom zivote byt lepsim, vo vsetkom a nie sa znizit pod uroven…

simca06022011
20. jan 2023

Raz by dieťaťu povedala tatko, tak by videla kto je tamtrtko. Inak by som sa nepozastavovala nad tým.

jennky13
20. jan 2023

@petricka22 ja neviem, ale v tomto pripade by som sa babky vobec nezastala. Je to len o jej tvrdohlavosti. Jej sa meno nepaci - a teraz co ? Moze si robit , co chce ? Nezalezi jej na citoch syna, nevesty a ani vnuka ! Tak co je jej prednejsie ? Jej urazena pycha, ze jej vnuk dostal meno, ktore sa jej nepaci alebo city jej blizkych.
Babka je jesitna a kludne by som jej to dala pocitit, Ked jej vnuk povie, ze je babka trtka , tak mozno jej to dojde.
Ona moze urazat svojich blizkych a oni maju byt trpezlivi ?

anickabasnicka
20. jan 2023

@brigelka to nemyslis vazne,ze by ji rekl az tak hnusne. a kdyz to pak pouzije i na jine lidi, popripade se ho nekdo zepta,odkud ta slova ma,a on rekne ze z domu,tak co si asi pomysli o jejich rodine? jako ucit dite nadavat druhym a obzvlast vlastni babicce,fakt rada nad zlato!!!!!!!......

anickabasnicka
20. jan 2023

@jennky13 a kde mas jistotu,ze pak nebude to dite rikat skarede i jinym dospelym? to jako vazne chces ucit takto male dite,ze ma oslovovat svoji babicku takhle hnusne? a pak mu jako reknes co, ze tak muze rikat jen ji a druhym ne? a kdyz rekne ve skolce ,ze ho to naucili rodice tak jak se na ne asi budou vsichni divat? ....to uz je lepsi prestat chodit na navstevy. ale ucit dite nadavat svoji babicce , je opravdu mimo.

ifava
20. jan 2023

Ak si ide stale svoje, tak by bolo podla mna najlepsie s nou na nejaku tu chvilu prerusit kontak a ked sa bude pytat, tak by som jej normalen povedala, ze je to pre toto. Ani malemu sa to zjavne napaci a to by malo byt pre nu smerodajne, nie?

jennky13
20. jan 2023

@anickabasnicka citaj s porozumenim.
Nikde som nenapisla, ze by som to dieta ucila, ale deti si casto veci velmi dobre spajaju. Kludne jej to moze povedat vnuk sam.
Deti vedia rozumiet suvislostiam, ktore my pred nimi ani nespomenieme. Keby islo o moje dieta, tak by som sa s nim doma porozpravala, ze sa mi sposob ako ho babka vola nepaci a aj to, ze dospelý by sa takto správať nemali. Je neuctive, ked niekoho volam tak ako sa to jemu nepaci a je neuctive, ze babka ho vola menom aj ked on sam ju na to neupozornil.

p_anna
20. jan 2023

Ja by som aj pani svokre vymyslela meno, a niekoľko mi ich aj napadá, ale MK by ma zablokoval:D

h2
20. jan 2023

Volaj ju "Babka trtka". Keby sa ohradila, povedz jej, že jej meno sa ti nepáči, preto ju tak nebudeš volať, že babka trtka sa ti k nej hodí.