Svokra pozerá, čo máme v smetiach
Dievčatá píšem lebo už som zúfalá. Bývame na jednom dvore kde sú aj mužovi rodičia. Oni majú svoje a mi par metrov od nich tiez. Problém je ze už má to prestava baviť. Keby bolo na mne už má tú nie je a dom je predaný, pretože dá sa pozomok oddeliť ale muž nechce. On ho staval skoršie ako sme sa spoznali. Všetko prekusnem ale toto už je asi čerešnička na torte. Svokra nám pozerá do smetiaku co vyhadzujem. Keďže oni chovajú sliepky dávam zbytky jedla im a aj to je zle lebo vraj vyhadzujem veľa.... Pre nich je veľa to ze nedojem rožok po deťoch ktoré majú sople a dám ho teda do odpadu pre sliepky. Alebo proste nejaké
nedojedene zvyšky po deťoch. Nie nie som nútená to po nich stále zjesť. Preto keď mali také reči som to hodila radšej do smeti nech mam pokoj a neriešia stále.
Cele to dnes na mňa svokra vysplechla že nemám dávať do koša co nedojeme. Normálne do plaču mi je z toho všetkého. Stále riešia niečo. Na dnes len taky môj vylev a možno varovný prst pre tých co chcú stavať u rodičov alebo pri svokrovcoch.
Neobhajuj sa keď netreba. Zbytočným vysvetľovaním prečo si si dovolila vyhodiť rožok jej dávaš iba priestor na ďalšie komandovanie.
Normálne jej odpovedz že no vyhodila som rožok, vyhodím aj nabudúce.
Ale s mužom začni riešiť vasu situáciu. Keď sa pozemok da rozdeliť tak rozdeľte. Smetiak vlastný, aj kompost kde si nahadzes kuchynského odpadu koľko len chceš. A nedaj sa odradiť že sú starý a nebudú tu večne,
To vôbec nieje pravda, svokra sa ti môže hrabkat v smetiach ešte ďalších 30 rokov a vekom sa takéto šetrive maniere iba zhorsuju
@cacianka áno presne tak ona si svoje dáva ale ja keď dám už je zle preto už dávam len tekuté jedlo ostatné dávam do koša alebo keď nevidí sama hodím sliepkam.... Ona je taka osoba jej vadí ešte aj ako na hrubo supem zemiaky alebo jablká... Mam na to skrabku takže veľa odpadu nie je ale ona povie ze to vie aj tenšie
Nečítala som všetky komentáre, tak neviem či to nebudem opakovať - absolútne by ma nezaujímalo čo si svokra mysli, nevysvetlovala by som jej a robila by som a hlavne žila podľa toho ako chcem ja. Nech ju aj rozdrapi, ale nebudem sa dusiť jedlom, ktoré patri do odpadu, len aby bola spokojná. Na tuto tému by som sa s nou už nebavila, keď ju to moc trápi, nech to vyloví z toho kosa a zje ona. Bodka. 🤷🏽♀️
Tak aby bola svokra spokojná že neplyváš jedlom tak čo keby si tie potravinové zbytky zlievala niekde dokopy do jedného, na to vyhradeného kýblika a raz denne im to išla dať nech to dajú sliepkam? A do kontajnera by som dala oznam "smeti už máme prebrané, ďakujeme za pochopenie" detinské ale ja by som sa smiala ako krava keby som ju z okna videla zdutú čítať to 😁😁
Môžete jej povedať "Moja domácnosť, moje pravidlá".Ak sa jej nepáči, čo všetko dávate sliepkam, tak by som to pred jej očami hodila do smetí a povedala, že z vašej strany je to vyriešené. Ale ak sa s ňou nechcete naťahovať, veľa vecí môžete kompostovať.
@lujza123 už to s nou nerisim vôbec keď aj vyhodím ona mi povie ja na ňu len pozriem a to je všetko už som ticho nič nehovorím... Ked som jej aj povedala svoje tak svokor už mal nervy ze ako si to dovolím... Cele zle.... A smetiak mame nás ale je na mieste kde majú aj ich a asi keď vynáša smeti tak otvorí aj náš a pozrie sa 🙈 asi začnem zbierať hovienka po psoch co nám chodia venčiť pri dome a to jej tam dám
A to je taky problém smeti dávať do stahovacich vriec? Hádam ich nebude otvárať....
Pripadne pred vyhodenim tam navrch vysypat niečo naozaj bordelove - vrecko z vysávača, pozametany prach,...kôš z WC s vložkami alebo plienkami - to ju rýchlo prejde hrabať sa v tom...
Nie, nie je to okej, že vás takto kontroluje. Treba si to asertivne vyrozprávať, alebo jej v takej činnosti proste zabrániť (vyššie uvedeným spôsobom). Co na to manžel?
Zasmiala by som sa a robila akp chcem ja. Ako sa dhodneme s muzom..
@ckatka dávam do dvoch vriec
Jedna vec je môj dom,môj hrad,môj smetiak,druhé vec je tvoja neochota dať rožky a zbytky sliepkam a mať vajíčka a vrchol je kupovať ich od susedy,len aby si mala "pokoj". Tvoj muž o tom vie? že má praženicu zo susediných vajec a nie od mamy? Lebo nevesta just musí mať pravdu a posledné slovo? lebo si svokra dovolila poznamenať,že veľa jedla vyhadzujete? Chlieb do koša nepatrí,dá sa ešte nedojedený zúžitkovať,z neba nepadá a veľa ľudí musí pracovať,aby si ty mala ten chlieb na stole.Tak ho vysuš a odkladaj pre susedu,ak sú jej vajcia lepšie.Nevieš si vážiť,že máš dostatok.Vždy to tak byť nemusí.
@ckatka manžel sa tvári že o tom vie ale nerieši to nejako...
Ozaj...A psa nemáte? Lebo my mame psa...A takmer všetky zvyšky jedla zožerie pes.
Mňa by s týmto nevytáčala - pekne krásne by som jej nosila zbytky po deťoch nech doje ona a stála by som nad ňou kým to nezhltne 😃 keby komentovala obsah môjho kontajnera, tak by som povedala, že áno vyhodila by som a strčila jej do rúk dezinfekciu s dodatkom, nech sa mi nechytá v dome ničoho rukami ktorými prehrabáva odpadky.
Inak ja zvyšky z kuchyne, či už odrezky zo zeleniny alebo nedojedený obed, dávam kamoške pre sliepky. Tak ak nechce svokra, daj susede.
@janinah čítaj poriadne.... Dávala som ale vždy som dostala zdrbane že čo vyhadzujem tak už má to nebaví počúvať..... To co vyhadzujem je hádam moja vec..... Dúfam že teba nebude mať žiadna za svokru.... Môjmu manželovi je jedno ci to vajce je od susedky alebo od jeho rodičov hlavne ze je domáce 😁😁😁😁😁
@ckatka nemáme.... To by som musela mať povolenie lebo svokro....
Buď ste niektoré nepochopili, ale nesprávne chapem ja. Vyhadzovala zbytky jedla pre sliepky,ale bolo zle,lebo veľa vyhadzuje. Tak vyhadzuje do smetiaku, aby nemala vyčítané,že plytvá a v smetiaku to svokra našla.
@sissy27 rada by som dávala ale tu veľa ľudí nechova už... Par domov ešte áno ale to im stačí co majú doma pre tých pár sliepok... Sme trocha mimo od obce a nosiť to po celej dedine tiež nebudem....
Zober pekne tanier s nedojedeným rožkom, zanes k svokre a opýtaj sa: "Malý nedojedol. Budete to Vy, alebo to môžem hodiť sliepkam?" Hotovo, vybavená vec.
Neviem či si písala ale.muzovi ako prvé by som povedala že ideme si ohradiť vlastný pozemok ,pekný plot,vlastný vchod ktorý by sa zamykal a vlastne koše,najlepšie vchod na pozemok čo najďalej od och vchodu inak sa sťahujeme aj bez neho
@lenkasarka áno presne tak, od zúfalstva aby zase nevypravala mne co zase nasla a nehovorila to po celej rodine ako si neviem vážiť jedlo....
@h2 ona tak dojedq keď sú deti u nej a potom sa sťažuje že ju brucho boli a ma problémy stále so zlcnikom lebo musela všetko pojest sama
A to akože dve vrecia rozbali a kontroluje? Neverím že môže byť tak trafena...
Na druhej strane množstvo starších ľudí žilo v nedostatku a pamätá si časy keď "ničoho nebolo" a akékoľvek plytvanie je naozaj pre nich tragédia...
Mali by ste si to vykomunikovat.
Veď berieš vajíčka od susedy, tak nehovor, že neprijme pre ne potravu hlavne teraz v zime, keď je málo zeleného. Akože tie sliepky zošrutujú všetko bez limitu, ešte som nevidela prežratú sliepku ktorá by už nechcela 😃
Alebo si zamykaj kontajner.
áno,nevieš si vážiť jedlo ako každý človek,ktorý chlieb hádže do koša...a nie,nebudem ti pritakávať ako doteraz tu každá...
No mňa by porazilo z takej. Daj dovnutra do smetiaka veľký papier s nápisom "co cumis striga jedna" alebo miernejšie "pchaj nos do vlastných smeti" . Nech je sranda keď vám nabuduce pôjde kontrolovať odpad si prečíta...
@janinah tak mi napíš adresu pošlem ti to všetko co nedojeme..... By som chcela vidieť ci v tvojej domácnosti zjete každý chleba alebo nikto nič nenecha.... Neverím....
@lujza123 vieš čo toľko nápadov som už mala zle nechcem ešte viac robiť zle snažím sa s ňou nestretvat ani na dvore k nim nechodím a keď niečo potrebujem tak volalm radšej susede ci nemá je v takom veku ako ja takže ona vie a chápe mala niečo podobné..... Ked je vonku tak ja idem radšej za dom kde ma nie je vidno alebo dnu...

Veď ja ťa chápem.
Aj my separujeme. Viď čo som napísala qetke.