icon

Svokra pozýva manžela na rodinné akcie bez mojej prítomnosti

20. feb 2022

Stalo sa to minimálne 3x. V druhý rok manželstva ho pozvala na Vianoce samého predo mnou na just, lebo ja som chcela byť z objektívnych dôvodov na štedrú večeru u mojich rodičov a k jeho rodičom sme plánovali ísť prvý sviatok vianočný (takto sme sa dopredu s mm dohodli). Tak sme sa s mužom pohádali, že nakoniec šiel sám.
Druhý krát ho pozvala na štátnice mužovej sestry - samého, to jej muž povedal, že sa to nerobí a nešiel, ale vykričal mi to že mohol.
Tretí krát spravila večeru pre jej deti a zaťa pri špeciálnej príležitosti mužovej sestry a mm vylákala z domu so zámienkou, že treba niečo priniesť v presne určený čas... došli sme tam aj s naším dieťaťom, takže sa prerátala...

Ako viem že ma nemusia (svokrovci aj mm sestry), ale uči mm takýmto spôsobom mi klamať a nerešpektovať mňa a moju rodinu. Nehovoriac že nerešpektujú oni mňa a našu rodinu.

Trw

Strana
z4
portret7
21. feb 2022

Naco tam potrebujes chodit? Moj chodi s dietam sam😉a ja mam cas pre seba, nekazim si naladu a uzivam si to😀 na svokru nenadavam ani pred muzom ani dietatom🤐 takto je aj vlk syty aj koza cela😂 moj so mnou k nasej rodine chodi, nikto nevie, ze ja tam nechodim okrem najblizsej rodiny. Takto fungujeme roky. Svokra ma pravo si uzit aj syna aj vnuca a ja svaty pokoj😂

misina36
21. feb 2022

Ja by som porozmyslala naco mi je manzelstvo s takymto chudakom. Ocividne si ta nezastane ani pred mamou ani pred sestrami. Neviem ci to nechces vidiet ale neskutocne ta tymi tajnasami ponizuje a jeho povysenecka rodina sa doma len smeje ako si tvojho muza dobre vytrenovali a ty sedis doma ako nejaka spina ktora sa im nemoze rovnat. Tvoj muz je neskutocny zbabelec a chrapun ktory si nevie buchnut po stole a zastat sa vlastnej zeny. Takemuto chlapovi by som nedovolila sa ma ani dotknut nie to este lihat s nim do jednej postele….. p.s. moja mama s bratovou zenou to mali podobne az kym jej jedneho dna nepovedal ze ak ma s jeho zenou problem tak nech zabudne aj na to ze ma syna a od vtedy je klud. No ako vravim tvoj chlap je nechlap porozmyslaj ci ti to vyhovuje.

didi2102
21. feb 2022

Vieš vzťah nerozbija svokra ale manžel,kebyže toto robí moja mama alebo otec,keby sa im nepáči môj manžel aaju hlúpe reči , pozývajú len mňa tak tam buď nechodím vôbec alebo raz za mesiac dva s manžel.vedomim na chvíľu a vždy by som im vysvetlila že.mam novú rodinu , manžela a dieťa a buď to príjmu alebo smola a moja nová rodina by bola na prvom mieste

autor
21. feb 2022

@misina36
@didi2102 áno píšem že som si toho vedomá. Zlyhal mm a zrejme ho vychovali na ...

didi2102
21. feb 2022

Nie že vychovali ale ešte sa asi neodstrihol úplne od svojej rodiny , nepíšeš koľko ste spolu,koľko žijete spolu a ste manželia, neuvedomil si že ty si na prvom mieste,občas to trvá, aj my sme kúsok bojovali , ja som mu to neustále pripomínala že ja som na prvom mieste, rodičia sú vždy rodičmi no my sme teraz rodina a sme na prvom mieste , na návštevy keď nechceš nechodievaj, ale nech ti neklame a nech máme vysvetlí že všade kde ide on tak si s ním , až toto pochopia a ty neprídeš lebo nechceš,budete spokojní všetci

autor
21. feb 2022

@didi2102 pîšem koľko sme spolu ;) a ďakujem ale k tomu by som nepristúpila ako som napísala viac krát.

evabb35
22. feb 2022

Tu vonkoncom neide o teba. To vôbec. Tu ide o boj o moc v rodine. Rodičia tvojho manžela odjakživa rozhodovali o živote tvojho manžela a s vysokou pravdepodobnosťou mali aj vybratú nevestu, ale syn ich neposlúchol, vybral si teba. Asi dobre vedel prečo. Ľúbi teba a nie tú, ktorú mu vybrali rodičia a hotovo. Takže oni teraz chcú silou mocou synovi dokázať, že sa on mýli a zase len oni majú pravdu. Oni predsa nepôjdu proti sebe a proti ich vlastným zásadám, jednoducho ty podľa nich do ich rodiny nepatríš a hotovo. To je niečo neuveriteľné. Možno po desiatkach rokov ťa nakoniec prijmú do rodiny. Taký príklad z našej rodiny. Veľmi milé, pekné, šikovné dievča, s fantastickou postavou modelky, s ukončenou vysokou školou...počas vysokej školy si kupovala hrnce, kuchárske knižky, varenie bolo odjakživa jej záľuba, my ostatné dievčatá sme sa nikdy do varenia nehrnuli zatiaľ čo ona vyvárala a vypekala...no čo vám teraz napíšem, my asi neuveríte, ale to je zo života. Po skončení VŠ sa hneď vydala a bývali u svokrovcov, hneď ju prijali na veľmi dobré pracovné miesto, varila denne teplé večere a svokra ju napriek tomu skritizovala za akúsi večeru, vraj pre jej syna to nie je vhodná večera.

evabb35
22. feb 2022

Pre svokru je perspektívny pre manipuláciu, citové vydieranie najmä vnuk. Teraz je ešte pre jej účely príliš maličký, ale akonáhle dorastie do istého veku, to bude taký skôr školský vek, tak začne sa dožadovať jeho pozornosti, lebo tam má široké pole pôsobnosti, tam bude chcieť cez neho sa presadzovať, cez neho vyzvedať čo sa deje u vás rodine a jeho bude chcieť manipulovať či už cez citové vydieranie a takto bude chcieť vládnuť a získať moc v rodine. Toto je ešte také to obdobie ticha pred búrkou.

evabb35
22. feb 2022

Hlavne v žiadnom prípade, v žiadnom neísť so svokrou, so švagrinou do konfrontácie. Ako bude synček rásť budú v tvojej prítomnosti a v prítomnosti vnuka ťa urážať, ponižovať, budú ťa doslova provokovať, aby si sa s nimi dostala do konfrontácie, ale ty musíš vtedy ohluchnúť a vôbec nereagovať, akoby všetky tie reči len sa odrazili od teba. Lebo akonáhle sa dostaneš s nimi do konfrontácie, svokra bude vo výhre, už bude môcť povedať o tebe, pozri aká je tvoja matka, tvoja manželka v skutočnosti zlá, sebecká.... žena, vždy som ti to vravela, ale ty si na mňa nedal.

evabb35
22. feb 2022

Vždy maj na pamäti, že ani svokra ani švagriná nechcú s tebou vychádzať. Oni sa chcú s tebou dostať do konfliktu, aby o tebe mohli šíriť reči o tom, akú konfliktnú osobu má za manželku ich syn a brat...

autor
22. feb 2022

@evabb35 ten poslesný príspevok sedí veľmi. Len dúfam, že niw si veštica ;D a nebudú nás vydietať cez vnuka neskôe keď vyrastie ak ešte budemw v ich dosahu :D.

autor
22. feb 2022

@evabb35 inak, toto mi pred našou svadbou oznámila svokra, že aby sme sa na svadbe všetci nepohádali, lebo vraj som ja konfliktná :D. Povedala mi to pred celou jej rodinou na návšteve :D. Takže taký bol začiatok a ešte synovi nalinkovala profesiu v ktorej bude pôsobiť. Povedala som jej, že v tom čo vyštudoval, neuživí rodinu, tak mi povedala že ty si kto? My sme mu načo platili školu :D. Vravím už máme veľa rokov, treba nám založiť a uživiť rodinu a ona na to koľko veľa - 26 rokov to máš ešte času na tehotenstvo- ešte aj to by mi rada nalinkovala. Moja mama sa ma pred svadbou spýtala, či to nechcem zrušiť :D. Asi som mala veru.

evabb35
23. feb 2022

Tam ide o to, aby vnukovi neublížila. To musí byť tvoj prvoradý cieľ. Lebo dieťa nedokáže si tak poradiť ako dospelý a je omnoho, omnoho zraniteľnejšie. Toto treba mať stále napamäti a treba ho chrániť. Treba predvídať chovanie svokry, treba počítať s jej počínaním. Najlepšou stratégiou je neustále sa udržovať v okolí dieťaťa, postávať niekde neďaleko a takto ho chrániť pred tým, že mu ublíži. Takže už je jasná stratégia svokry - nepozývať ťa a teda svokra má potom svoje pole pôsobnosti.

evabb35
Autor odpoveď zmazal
evabb35
23. feb 2022

To isté treba mať na pamäti aj u švagrinej. Aj ona mu môže ublížiť, Určite by si chcela, aby mal pekný vzťah so švagrinou a so svokrou, ale to sa nestane. Nie sú toho schopné. Radšej sa čo najviac vyhni komplikáciám, ktoré mu môžu do života vniesť.

evabb35
23. feb 2022

Však si uvedom, čo všetko o tebe narozprávala svokra pred hosťami z jej rodiny cez svadobný deň, ktorý mal byť najkrajším v tvojom živote a ona ako svadobná mať sa mala usmievať a rozprávať aká si krásna nevesta, ako vám to obom pristane.... A presne toto isté bude robiť aj svojmu vnukovi. Všetkým z príbuzenstva bude rozprávať pred ním a možno aj pred tebou, aký je on rozmaznaný, nevychovaný, tvrdohlavý, zanovitý a že jej deti také nikdy neboli, že má veľmi zlú povahu po matke, ktorá je konfliktná.

evabb35
23. feb 2022

Čo sa týka starostlivosti o vnuka, keďže svokra bola nesamostatná matka a večne musel niekto za ňu riešiť materské problémy, nemôžeš očakávať, že má bohaté skúsenosti ohľadom starostlivosti o dieťa. Keď si s vlastnými deťmi sama neporadila, ani s vnukom si neporadí. Od nej veru pomoc nečakaj. Predpokladám, že keby si dala vnuka jej na stráženie, tak by u nej dlho nezotrval. Posunula by ho niekomu inému a s úžasom by si zistila, že sa ti o dieťa stará úplne cudzia žena.

evabb35
23. feb 2022

Hlavne aby všetci v okolí vedeli ako ju prosíte o jej pomoc pri strážení dieťaťa, aká je ona pre vás dôležitá a ako sa bez jej pomoci nezaobídete.

jana_eyre_2
23. feb 2022

Jeho nikto.uz nič neučí - je už dospely a sám je zodpovedný zato ako sa chová a že sa za teba nepostaví..

danalop
23. feb 2022

@jana_eyre_2 presne tak. Ako zažila som niečo podobné a veru musela som čo to vydržať, pokiaľ si muž uvedomil, že by sa mal postaviť svojej rodine a našťastie do teda v našom prípade dopadlo dobre

jana_eyre_2
23. feb 2022

@danalop to je super že sa uvedomil aspoň..

evabb35
23. feb 2022

Musíš žiť v realite aká je. Máš manžela, ktorý ťa ľúbi. On sa s tebou nerozišiel, hoci svokra a švagriná si to priali. Zrejme predpokladajú, že vaše manželstvo je neperspektívne a teda ťa ani nepovažujú za súčasť rodiny a nazdávajú sa, že predsa len jedného dňa tvoj muž príde k rozumu a rozvedie sa s tebou. Stále tam tú nádej v sebe živia. Neidealizuj si vzťah svokry a jej vnuka. Tam to ideálne a bezpečné pre vnuka nikdy nebude. Tak isto ako svokra ubližuje tebe, bude ubližovať aj jemu.

evabb35
23. feb 2022

Deti potrebujú vzor. Keď bude syn vidieť tvoje pokojné reakcie na ponižovanie zo strany svokry a švagrinej, tak ani on nebude panikáriť a bude reagovať pokojne a s prehľadom, keď dôjde z ich strany k jeho ponižovaniu.

evabb35
23. feb 2022

Aj to dieťa sa musí naučiť, že nemôže ľudí v okolí len tak vygumovať a zrušiť, ale musí sa naučiť prežiť aj s takými ľuďmi ako je svokra a švagriná a pritom žiť spokojný a šťastný život. Nebudú vôkol neho len samí ideálni ľudia.

blontimka
23. feb 2022

@evabb35 dá sa vygumovat aj svokra. Deti netreba učiť že si ľudia môžu robiť s nimi čo chcú .
Zlyháva tu jej muž aj ako otec... Slaby vzor pre syna...

autor
23. feb 2022

@evabb35 zatiaľ majú pekný vzťah a naozaj ho majú radi. Uvidíme čo bude... na svadbe ma nezhadzovala ale :D obliekla si biele šaty a švagriné čierne. Veľmi dobre mi to padlo ale tým som sa nepozastavovala či to spravili naschvál či o čo im šlo... svadba bola fajn. To mi pred svadbou povedala... zostala som v nemom úžase, videli sme sa dovtedy pár krát pretože som z inej časti Slocenska ako oni a ani raz som s ňou konflikt nemala.

autor
23. feb 2022

Myslíte že by šla moje dieťa časom huckať proti mne a preto sa ma snaží odstaviť? Príde mi to paranoidné ale je fakt, že sa to narodením malého zhoršilo. Skôr vidím že ho majú radi, ale na druhej strane ho neprídu pozrtieť a dieťa tým trpí.

h2
23. feb 2022

Nečítala som komentáre, ale mohli by ste si s touto vymeniť chlapov. 😅
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/nechcem-ist-na-oslavu-2/

evabb35
23. feb 2022

tu sa o nejakej paranoidnom správaní hovoriť nedá.

Strana
z4