Svokra pozýva manžela na rodinné akcie bez mojej prítomnosti
Stalo sa to minimálne 3x. V druhý rok manželstva ho pozvala na Vianoce samého predo mnou na just, lebo ja som chcela byť z objektívnych dôvodov na štedrú večeru u mojich rodičov a k jeho rodičom sme plánovali ísť prvý sviatok vianočný (takto sme sa dopredu s mm dohodli). Tak sme sa s mužom pohádali, že nakoniec šiel sám.
Druhý krát ho pozvala na štátnice mužovej sestry - samého, to jej muž povedal, že sa to nerobí a nešiel, ale vykričal mi to že mohol.
Tretí krát spravila večeru pre jej deti a zaťa pri špeciálnej príležitosti mužovej sestry a mm vylákala z domu so zámienkou, že treba niečo priniesť v presne určený čas... došli sme tam aj s naším dieťaťom, takže sa prerátala...
Ako viem že ma nemusia (svokrovci aj mm sestry), ale uči mm takýmto spôsobom mi klamať a nerešpektovať mňa a moju rodinu. Nehovoriac že nerešpektujú oni mňa a našu rodinu.
Trw
@lukina20 som presvedčená, že keď ju ja raz verejne konfrontujem, tak sa situácua vyhrotí tak, že vnuk príde o starých rodičov nadobro. Žiaľ, ak budú pokračovať podobným štýlom, ochladnú naše vzťahy nadobro. Nechcem prizvukovať aké ťažké je niekedy vďaka ich nepriateľskému správaniu voči mne im zveriť svoje jediné dieťa keď viem že ma nemusia. Bojím sa, že si to budú na synovi vybíjať - zatiaľ som nič zlé nepostrehla vo vzťahu k nemu a zdá sa, že ho ľúbia, tak to ma ukľudňuje🙏.
Uprimne? Kaslala by som na to a tak, ako bolo predo mnou napisane, ja by som sa tam netrepala. Nech si chodi muz s dietatom. Ked ides okolo ich domu a chce tam ist, tak im zaklop, ze maly ich chce vidiet a ci moze hodinku u nich zostat a cau... Mas hodinu cas pre seba... Ako take ze nasilu sa niekam pchat, je k comu dobre? Ale pozeram sa na to inak, lebo som to ako decko zazila, ze pre ocovych rodicov sme boli nedostatocne dobre vnucata, lebo sme inej viery ako boli oni... Proste vyslovene uprednostnovanie inych vnucat pred nami... Na pohreboch sa s nami ani velmi nebavili, teraz nie sme v kontakte vobec...
Podľa mňa je skôr ponizujuce sa nasilu tlačiť tam kde má nechcú. A tým sa tie vzťahy pokazia ešte viac. Lebo muž si bude musieť vybrať medzi ženou a rodičmi. Raz.
@evabb35 máš pravdu že u svokry jej syn nemá slovo a ani by nezavážilo absolútne. On musí skákať ako svokrovci pískajú. Mimochodom, všimli si to aj nezainteresovaní ľudia z ich rodiny, ktorí ma na to upozornili a ešte mi prizvukovali že všetci to vidia... bolo mi povedané, že môj muž by sa mal už spamatať, že má dosť rokov. Poviem vám, dobre mi padlo, že niekto z ich rodiny ozmačil správanie mojich svokrovcov za nie košér. Veła krát si ja prídem už divná :(.
Asi som divna, ale toto by som mala uplne na haku. Vola si syna a teba s dietatom nie? Tak budis, nech ide. Aj dieta by som mu vychystala a ja by som si paradne oddychla. Tvoj muz si nevie povedat svoje a svokra tiez nie je hlupa, je jej jasne, ze ti to vadi a hadate sa kvoli nej. Hrala by som mrtveho chrobaka doslova v tomto. Bud by sa po case uvedomil muz alebo nie. Ked sa budete kvoli tomu natahovat, tak raz aj k tomu rozvodu moze prist.
Ja stale nechapem, ze naco sa tam potom tlacis... Vsetci to vidia, kazdy si pomysli o nich svoje a je vymalovane... Muz medzi mlynskymi kamenmi, lebo z jednej strany zena tlaci, z druhej rodicia... Ano, zena by mala byt prednejsia, ale... Osobne, mne by to slo na nervy a vybuchla by som na oboch, nech sa dohodnu na nejakom "rezime", lebo ja to riesit odmietam... A pocuvat nadavania z jednej aj druhej strany dakujem...
@guiseppinka to mi je ľúto. Vieru neriešime a to je fajn. Aspoň toto. Nemôžem tam malého nechať, lebo to svokra otočí voči mne. Ešte keď mal 3 m. mi oreventívne povedala, že im sa o deti nikto nestaral. A to rzm malý NIKDY doteraz nebol viac ako 2 h. kým som bola u kekára a aj to možno 4x? A teda vtedy som jej povedala svoje že vuem dobre, že jej pomáhala sestra, jej mama a môj muž bol stále u hej svokry keďže bol chorľavý... tak zostala ticho. Z jednej strany chcú aby tam bol s ich synom na návšteve, ale keby mne bude treba pomôcť, rak mi spraví na just a otočì sa mi chrbtom.
@guiseppinka vôbec sa s mužom na túto tému už nebavíme. Takže nemyslím že je medzi mlynskýni kameňmi a zároveň ako som písala za pol roka som tam bola ja 2 h max . Ale moje dieťa tam pobudlo možno 8 h dokopy za polrok... ?
My síce manželia nie sme ale priateľ chodí sám k mamičke aj to max 2x do roka lebo keď viem ,že ma nemusia nebudem sa tam trepať a majú pokazený deň aj oni aj ja . Keď tvoj muž chce ísť nech ide a ty si sprav pekný deň pre seba .
A prečo ma nemajú radi fakt neviem, ale majú to v povahe si myslím čo som vypozorovala.
Rozbili vzťah aj ich najmladšej dcére, lebo im jej ex nebol dosť dobrý a pritom zlatý chalan. Mňa keď si muž zobral, mali stále narážky resp. mala svokra a švagriná. Nebola som tučná mala som 58 kg/165 cm a chytala mi špeky na bruchu v sede pred mojim mužom (strašne ma to ponížilo)
Komentovanie mojej postavy po rokoch skončilo, keď som v zúfalstve svokre naznačila jej nedostatok pred svokrom :D. Inak bola som fakt kočka a teraz už nemusí riešiť :D. Stále tam boli nejaké podkopávania nášho vzťahu verejne na oslavách samozrejme aby to malo správny punc. Vždy nejaká akože náhodouu poznámočka na moju osobu (samozrejme ponižujúca). Veľmi sme sa hádali zo začiatku s mužom kvôli tomu a trvala som, nech si toto vydebatuje mm s nimi. Ustalo to na pár rokov potom, ale keď sa nám narodilo dieťa, tak sa to veľni zhoršilo.
Osobne som počula švagrinú ako ma ohovára pred širšou rodinou a videla som, že aj svokrovci ma kde-tu očiernili. Akoby keď mám dieťa tak už neújdem a môžu si dovoliť ku mne všetko. Vyeskalovalo to až tak, že som si po rokoch otvorila ústa na svokra aj svokre som naznačila..následne sa zhoršili viac vzťahy na pol roka a teraz takto fungujeme. Vzduch sa troška vyčistil a tápem ako ďalej a tŕpnem čo zas bude. Žiaľ, u nás to je tak, že ak sa situácia bude vyhrocovať, a prostredie na výchovu dieťaťa nebude znesiteľné, budem musieť hľadať iné možnosti života inde.
Prepáč, ale podľa toho, čo píšeš, tak teba je asi celkom ľahké vyprovokovať. Veď keď sa ťa niekto snaží ponížiť, tak utrús nejakú sarkastickú poznámku, obráť to na srandu a ukáž, že sa ti len tak niekto nedostane pod kožu. Keď vidia, ako ťa to vytáča a ešte sa kvôli tomu aj hádaš s mužom, tak si pre nich veľmi ľahká obeť. A tiež nechápem, prečo tam chceš chodiť, ak ťa tam nechcú a predpokladám, že ani ty sa medzi nimi necítiš dobre, tak neviem, na čo by bolo dobré to siliť.
@zivotgombicka práveže som nikdy nevybuchla a snažila som sa uhrať ich poznámky do outu. Po rokoch som si povedala dosť, a prestala som úplne reagovať, ignorácia ponižujúcej otázky. Poprosila som muža nech si plní svoju úlohu a stojí si za mnou, jednoducho nech ich usmerní a vydiskutuje si s nimi ich chovanie už, že si to neprajeme. Nepchám sa nikam, chodíme tam minimálne ako píšem.
ak tam chodis minimalne tak kasli na to jednym uchom dni druhym von este sa usmievaj to ich nastve najviac
ono nemoze byt problem ze jej dcery deti nemaju /nemozu mat ?
a muz tam chodi ako casto ?
ako najhorsie na tomto je ze sa muz nezastane svojej rodiny teba a vasho dietata
@loginexistuje ved to by ma na tom celom trapilo asi najviac a asi by som mu to dala patricne aj najavo, lebo to potom cele vyzera tak, ako keby si ich proste nevazil
@loginexistuje odbočujeme od témy. Tento problém s nimi je u nás dlho, trvá od začiatku. Isto si vydedukovala, keďže svokra porovnávala všetko, že svárom je u nás asi všetko.
Ďakujem vám pekne za čas a komentáre, názory, rady všetkým čo ste sa zapojili aby ste mi pomohli. Je fajn zistiť ako vidíte ostatné našu situáciu, a ako by ste ju riešili.
Pekný deň.
to nie je odbocenie od temy to su doletite detaily my sme si takymto s manzelom a dietatom tiez presli a teda ti davam pohlad z odstupom casu (nase dieta je uz dospele)
a z tvojich reakcii vidiet ze ani s tebou nie je lahke vyjst (mozno si uz tak predrazdena z toho ako to je) ale tak lazdy sme nejaky sak ano
@magnetk
@nikolka1986 a aké riešenie navrhujes ty?to, čo píše @magnetk som mala presne ja.Mne to trvalo tiež 10 r a odvtedy je kľud.
@autorka mne to pride, ze to beries strasne vazne, ze sa ta to dotyka tak, ze ti to az skodi. Myslim, ze zivot v mnohych smeroch je jednoduchsi, ak ho a hlavne seba, neberie clovek strasne vazne. Ja som presne dieta tej mamy a babky (svokry mojej mamy), kde po 20 rokoch tazkeho vztahu (dodrbavanie nevesty svokrou, neohlasene navstevy v sobotu rano o 7,00, navstevy pocas nepritomnosti (svokra mala kluc), dokonca vodenie kamaratok na kontrolu toho, ako ma nevesta poupratovane, atd., kde ale aj moja mama mala svojou konfliknou povahou svoj podiel viny na eskalovani) to dopadlo tak, ze mama povedala "stop" a od tej chvile prestala chodit k svokre, na rodinne oslavy a nedovolila svokre viac prekrocit prah nasho bytu. My sme s tym boli OK a ak sa aj niektora snazila poohovarat tu druhu, zastavili sme ich. Takze jedna o druhej nemali ziadne informacie, co ich aj skrelo 😀 Takto to bolo do babkinej smrti a my s bratom si myslime, ze pre ich povahy to bolo jedine mozne riesenie.
@loginexistuje ja to mâm upratané. Dôležití sú pre mňa svokrovci a švagrovci ma po skúsenostiach s nimi nezaujímajù. Ja len chcem, aby dieťa malo dedka a babku. Načo tu budem riešiť švagrinú, ktorá nepríde synovi ani zablahoželať na narodeniny hoc sme ich pozvali a darček mu poslala po svokrovcoch. Nemám čas a ani chuť na takú "tetu" čo nás ani raz neprišla pozrieť a boli pozvaní veľa krát.
@romanovic toto je už veľký extrém a châpem tvoju mamu že vzťahy stopla. Vodiť do domu nevesty kamarátky na kontrolu a neohlásené návštevy to je na facky, vyhadzov a výmenu zámky.
Veľmi by ma ponížilo v očiach detì, že ja musím zostať doma. Nemyslím si, že matka ktorá si toto nechá, je ctená a vážemá u detí. Píšeš toto....podľa mňa prehanas.Myslis, že keď tam budeš chodiť a budú počuť ako je svokra ustipacna a nepríjemná budú mať lepší obraz?ja som dcére povedala, že nejdem, lebo si s babkou nerozumieme a oni nech si to užijú.Dcera už bola veľká a vedela akú má babka povahu.
Niekedy je najlepšie ustúpiť, nehrotit a nechodiť tam.Preco Ti tak záleží, aby ste si rozumeli?Vôbec by som sa tam netlačila len ty si podobná ako svokra🙂 tiež tam chcela chodiť kvôli svojmu synovi, aby mu niečo nehovorili, aby si mala všetky pod kontrolou....tak ako ona lipne na svojom synovi tak aj ty🙂sú rodiny kde nikdy neprijmú zatov, nevesty sú iba oni ako rodina a nikto iny
Autorka asi sme sa nepochopili… ja praveze schvalujem to co robis, sama by som to riesila podobne.
1, kebyze si to so svokrou chces vyjasnit, proste len prilejes olej do ohna… ona by spravila z toho skandal a ty by si bola najhorsia.
2, to ze si tam bola za posledny polrok tak 2 hod. Ano je to nazvime to povinne minimum
3, vnuka im samozrejme zveruj do starostlivosti, nebran im v styku s vnucikom, pokial ho lubia, staraju sa o neho, chodi tam rad, tesi sa… pokial ho nestvu proti tebe
4, manzel sa ta musi pred mamou zastat co asi neurobi
Nevidim z tejto situaciu riesenie, nakolko ty by si to aj chcela riesit, ale tvoja svokra nie, ta ma v pazi, ze vase vztahy su na bode mrazu
A tvoj muz asi tiez ked ste mali xyz rozhovor na tuto temu
Napr. Ja som so svokrou velmi dobre vychadzala, az dokym sme nenarazili na spolocny problem (ja chcem dat za xy mesiacov dieta do jasli ako 2 rocne, ona je razantne proti)… odvtedy som najhorsia
@luccija pred synom ma zatiaľ nezhadzuje, podľa mňa jej je jasné, že by nastala konečná. Ak raz začne, tak má smolu. Nejde mi o kontrolu, ale zas rada vidím prostredie a atmosféru kde má byť naše dieťa. Chodím tam minimálne takže 2 h za pol roka snáď prežijú/-jeme. Uvidíme či bude ďalej.
@lukina20 no má v paži vystihla si..rada prileje olej do ohňa ale už je to menej ako kedysi. Ten svokor bude tiež dobrý kvietok ale... no nič majú radi malého, on ich tiež, zatiaľfungujeme takto. Ale vueš jeď sa človek dozvie, tam boli onam a malého neprídu pozrieť, tak mi to je ľùto.
Chápem że tvojej svokre je ľúto dať 2ročné dieťa do jaslí, ale mala by rešpektovať vaše rozhodnutie, lebo nie každý môže byť na rodičáku 3 roky. Je to vaše dieťa a ťarcha plus zodpocednosť za uživenie rodiny je na vašich ramenách.
Ja som úplne odstrihla kontakt s mojou svokrou pred 3 rokmi, nakoľko sa jej intrigy už nedali znášať a mam fakt, že kľud. Skúšala sa so mnou spojiť, aj keď prišla alebo cez msg, ale ja už nechcem. Neverim jej, toľko šancí co som jej dala takmer za 10 rokov. Ona je akože "dobra" vždy len na chvíľu, je to skrátka taky konfliktny človek, keď je kľud, vždy musí rozduchat ohen. Nebola u nás už dva roky, zaujem o jedinú vnučku minimálny, muž tam ide cca 1-2 x do roka s malou, akože ju ukázať, ako vyrástla, pozdraviť babku, inak nemajú vytvorený vzťah vôbec, lebo ona to tak rozhodla a asi chcela. Som rada, že nás delí vzdialenosť cca 500 km, vďaka za ňu 🙏🏾 ja som šťastná, že som k takému kroku dospela.
@autorka
Vsak pozve muz, pridte obaja tam.
Ona bude vyzerat ako debil.
Proste obaja naklusate do restiky, posadite sa vedla seba.
Ze obsadis niekomu miesto? No sorry, my sme manzelia, sedime vedla seba, treba sa spytat svokry, kde mate byt usadena...
@zmrzlinka2021 áno presne, ona bude za blbú. Súhlasím s takýmto postupom. Nie som za to, aby sa partneri separovali kvôli želaniam svokrovcov ako sa im kedy hodí. Ja by som si to k nim teda nedovolila a ani k inému páru. Problém je mm to je asi najväčšia pravda tu. Zbabrali jeho výchovu. Čím si u mňa šplhli je, že rešpektujú zatiaľ moje želanie o skromnosti darčekov a nepozeraní veľa TV. Mala som z toho obavy či mi nebudú robiť napriek a nebudú kupovať malému haldy darčekov.
@srdeenko19 Predpokladám, že tvoja rodina je bližšie a tak dieťa netrpí nedostatkom rodinnej socializácie. Môj malý plače, že chce ísť k babke ale posledné razy je taký iný k nim, rezervovaný. Mrzí ma to.
Autorka a tvoja rodina byva od vas dalej?

@number19 ptesne tak... a toto ja nechcem. Veľmi by ma ponížilo v očiach detì, že ja musím zostať doma. Nemyslím si, že matka ktorá si toto nechá, je ctená a vážemá u detí.