Svokra pri každom telefonáte dáva otázky ohľadom vnúčat
Je podľa vás normálne ak svokra pri každom telefonáte každý deň alebo každý druhý deň dáva stále tieto otázky o vnúčati? Vnúča má 15 mesiacov a pije mi krv od narodenia vnúčaťa.
Čo papal dneska? Ako spal v noci? Čo robil? Čo ide robiť? Ide sa kupkat? (Každý deň sa kupe) Kakal? Čo ide robiť zajtra? Bol aj vonku? Čo bude ešte papať dnes? A tak daleeeej každý deň sa pýta toto čistá kontrola a mužovi to ani nedopne on jej len pekne odpovedá akoby nič, veď by jej mal povedať že mami čo sa pýtaš každý deň preboha kontrolujes nás alebo čo… ale toho sa nedočkám od neho čo už.
Úplne normálne otázky od babky. Dieťa má 15 mesiacov, nie 15 rokov, tak sa nemôže opýtať, ako bolo v škole, alebo ani klásť otázky ohľadom lyžiarskeho.
Nekontroluje Ťa, zaujíma sa o vnúčatko a môže byť, že je iba ona iniciatívna.
Mne mamka tiež napíše denne xy-krát, denne sa opýta na deti, plus do toho, čo sme varili, robili, aký sme mali deň, či nie sme chorí.
Autorka asi telefonuje so svojou mamou a odpovedá na rovnaké otázky, ale tie jej nevadia lebo to je predsa jej mama! Alebo rozoberajú turecké telenovely. Alebo sa jej matka o svoje vnúča nezaujíma a ju to serie, že svokra sa denne zaujíma. Teba mať za ženu a nevestu musí byť boží trest alebo karma.
Troll
Ja mám cez 50 , môj otec má 78 rokov a volá mi každý deň . Čo deti , ako v škole , aké majú známky a skončí to denne asi tak čo si varila , už si dovarila , skontroluj plyn , deti nech si umyjú zuby , dne sú zubári veľmi drahý , nebuď dlho hore atď. Denne mi volá . A nie nie je osamelý , celý deň má vyplnený mojou mamou ktorá ho zamestnáva , lebo je ešte veľmi aktívna. A potom volá môjmu bratovi , ktorý má tesne pred 50 tkou . Za tie roky sme si zvykli a berieme to tak že nás má rád a chce byť súčasťou nášho života. Moja svokra zavolá dva razy do roka , inak volá manžel a aj to mu často nezdvihne. Pre mna je osobne lepšie denný kontakt s mojim otcom, nech je akokoľvek niekedy otravný .
Ja mám cez 50 , môj otec má 78 rokov a volá mi každý deň . Čo deti , ako v škole , aké majú známky a skončí to denne asi tak čo si varila , už si dovarila , skontroluj plyn , deti nech si umyjú zuby , dne sú zubári veľmi drahý , nebuď dlho hore atď. Denne mi volá . A nie nie je osamelý , celý deň má vyplnený mojou mamou ktorá ho zamestnáva , lebo je ešte veľmi aktívna. A potom volá môjmu bratovi , ktorý má tesne pred 50 tkou . Za tie roky sme si zvykli a berieme to tak že nás má rád a chce byť súčasťou nášho života. Moja svokra zavolá dva razy do roka , inak volá manžel a aj to mu často nezdvihne. Pre mna je osobne lepšie denný kontakt s mojim otcom, nech je akokoľvek niekedy otravný .
15 mesiacov je 456 dní. Kebyže odpovedám už 456-stý krát na tak hlúpe otázky ako či niekto jedol a spal tak by mi to tiež išlo riadne na nervy.
Asi by som sa dohodla s chlapom nech volá iba jemu.... keď mu to nevadí, tak nech sa s matkou vykecáva koľko chce o tom, ako dieťa kakalo, papalo, kupkalo, ect.... a vysvetliť mu to že ti to jednoducho lezie už neskutočne hore krkom a aby si neznenávidela svokru, nech to rieši s ňou on. Babka spokojná, mier v rodine zachovaný.
15 mesiacov je 456 dní. Kebyže odpovedám už 456-stý krát na tak hlúpe otázky ako či niekto jedol a spal tak by mi to tiež išlo riadne na nervy.
Asi by som sa dohodla s chlapom nech volá iba jemu.... keď mu to nevadí, tak nech sa s matkou vykecáva koľko chce o tom, ako dieťa kakalo, papalo, kupkalo, ect.... a vysvetliť mu to že ti to jednoducho lezie už neskutočne hore krkom a aby si neznenávidela svokru, nech to rieši s ňou on. Babka spokojná, mier v rodine zachovaný.
@refly Vy fakt neviete čítať. Veď cely čas s ňou volá jej manžel, nie autorka.
Troll
@bambulkaaskatulka Presne, vymyslená téma, aby sa tu doťahovali, nikto si nevšíma, že autorka už ani raz nereagovala🙄😁!
@anonym_autor podľa mna normálka. Aspoň ju zaujíma vnúča keď s ním nemôže byt. Ja keď nezavolám svokre tak ona sa ozve možno raz za dva týždne a prvé čo sa opýta …. A zdravi ste????
@anonym_autor no keď bola vnučka malinká veru som sa pýtala,teraz ma 4 a pytam sa vnučky
A to si s ňou musíš každý deň volať???? Ty máš dieťa s mužom alebo so svokrou? Veď keď ti to vadí nemáš 5 r aby si musela poslúchať a robiť čo od teba kto chce. No mužovi to nevadi je to jeho mamička
@refly Vy fakt neviete čítať. Veď cely čas s ňou volá jej manžel, nie autorka.
@enmery V pôvodnom príspevku nie je vôbec špecifikované komu volá. Iba že jej to vadí a manželovi nie. Keďže jej to tak vadí a vie dopodrobna všetky témy a všetky otázky, tak to vyznie, že vyvoláva aj jej a aj manželovi.
@enmery V pôvodnom príspevku nie je vôbec špecifikované komu volá. Iba že jej to vadí a manželovi nie. Keďže jej to tak vadí a vie dopodrobna všetky témy a všetky otázky, tak to vyznie, že vyvoláva aj jej a aj manželovi.
@refly Doslova tam napísala, že jemu nedopína a pokojne jej na všetko odpovedá. Strašné, že syn sa milo baví so ženou, ktorá ho vynosila,porodila, vychovala a očividne miluje svoje vnúča. Nepoviem keby ich buzerovala, ju urážala, robila napriek, huckala syna proti nej. Autorka vyslovene neznáša svokra.
@anonym_autor Položiť si takú otázku : kebyže sa toto pýta tvoja mama ,vadilo by ti to ?
@anonym_autor mne by to išlo strašne na nervy. Ja by som už dávno vybuchla. A povedala aj niečo mužovi.
Nemusí to byt iba kontrola možno sa tak z vnúčatá tesi ze vhce vedieť vsetky detaily. Si dobra mama nevzťahuje si to tak na seba
@anonym_autor keď sa to opýta mama tak to je isto v poriadku
@anonym_autor neviem, ja volam so svojou mamou viackrát denne kedže bývame daleko od seba a vidime sa malo a mala ma 5r a teda pýta sa vždy neni chora? nema sopel? prípadne rano napiše ako spala ? ako bolo v školke?
Je to jej jedine vnuča, tak sa zaujíma,.. Mne natom nepríde nič zle, tebe skôr vadi samotná svokra ako otazky.
@anonym_08137d volať s niekým viackrát za deň už len to mi príde choré. Čo si vôbec vravíte, keď už všetko viete.
Autorka, chápem že ti to vadí a musí to byť otravné. Použi asertivnu komunikáciu a jasne jej vysvetli že ti to vadí a že budete volavat menej
@anonym_08137d volať s niekým viackrát za deň už len to mi príde choré. Čo si vôbec vravíte, keď už všetko viete.
Autorka, chápem že ti to vadí a musí to byť otravné. Použi asertivnu komunikáciu a jasne jej vysvetli že ti to vadí a že budete volavat menej
@anonym_486faf zrejme si máme čo povedať 🙂 není sú to hodinové telefonáty...
Možno keď tu nebude by som rada zavolala aj 20x a nebudem môcť. Osobné sme spolu malo,tak prečoby sme si nezávolali a nenapísalo viackrát denne
@anonym_autor ano je to normalne
Ja to mám podobne, tiež mam pocit takej kontroly ale je to spôsobené tým že my máme s mamou roky proste pevný čas kedy si volame - raz za týždeň, preberieme dôležité veci aj nedoležité a max si volame keď sa niečo prihodí cez týždeň. Fotky posielame do spoločnej skupiny jednym aj druhym. Na druhej strane moj muž vola s mamou aj každý deň / obdeň a mňa z toho šlak ide trafiť. Tiež mam pocit akoby furt na helikoptere nad nami lietala. A keď pridame nejake fotky tiež hneď volaa “a kde steee? a kde ste boliii?” 😒
Vieš tu si väčšina žien telefonuje s matkou trikrát do ďňa a preberajú čo robili, varili a čo idu robiť a variť (čiže nič), takže tu nejakú útechu nečakaj … mňa by z toho piclo aj raz za týždeň … Ale na druhej strane nechápem načo zdvihaš, načo odpovedas … ak to robí Tvoj muž dohovor mu, nech povie matke že nemusí každý deň volať. Že sa ozvete alebo si dohodnite deň kedy teda “musí” zavolať a Vy/On budete odpovedať na tieto nezmyselne otázky ..
@anonym_autor áno, je to u normálnej babky normálne. Skus popracovať na vzťahu so svokrou, problém zrajme nebude v jej otázkach, ale vzťahu medzi vami. Raz budeš za ten záujem vďačná.
riesis uplne somariny, byt chlap, tak s takou by som dieťa nemal
@anonym_autor podľa mňa to len ty takto vnímaš lebo akosi ti ona asi ako osoba nesedí máš na ňu a jej reakcie averziu 😁 stáva sa. Proste neries, nepočúvaj 😅
Vieš tu si väčšina žien telefonuje s matkou trikrát do ďňa a preberajú čo robili, varili a čo idu robiť a variť (čiže nič), takže tu nejakú útechu nečakaj … mňa by z toho piclo aj raz za týždeň … Ale na druhej strane nechápem načo zdvihaš, načo odpovedas … ak to robí Tvoj muž dohovor mu, nech povie matke že nemusí každý deň volať. Že sa ozvete alebo si dohodnite deň kedy teda “musí” zavolať a Vy/On budete odpovedať na tieto nezmyselne otázky ..
@anonym_99533e súhlas, tiež by ma z toho porazilo a tie čo píšu, že ešte raz budeme vďačné 🙂 ja som si poradila aj bez varovania babičiek lebo moja sloboda je pre mňa prioritnejšia a keby som sa mala babkám spovedať 3x do dňa čo robím a čo robilo moje dieťa tak by som skončila na psychiatrii, takto sme nezávislí, slobodní a nikomu nie sme ničím zaviazaní, nikdy mi nikto nemôže vytknúť, že bez neho by sme si neporadili
Autorka neviem aký máš vzťah so svokrou ale buď vďačná za tieto otázky a záujem o vnúča , sú aj svokry ktoré majú vnúčatá úplne na háku nepotrebujú ich ani vidieť a to je oveľa horší prípad . Ja by som takú svokru chcela a chcela také telefonáty .
@anonym_autor ja na tom nevidím nič zle ...aspoň sa zaujíma
Je veľa starých rodičov ktorý na svoje vnúčatá zvysoka kašlú...a viem o čom hovorím
Mám to z oboch strán
Svokra tá úplne a moja mama tej ak nezavolam ja tak ťa na mňa tiež kašle 🤷

@anonym_autor nedvíhaj jej
@ghoul_ ale ved autorka s babkou, svojou svokrou netelefonuje. Babka telefonuje so svojím synom, manželom autorky.