Svokra prišla na 3 dni a doniesla si so sebou malé kura
Máme 3mesačne bábätko, svokra dnes prišla na 3 dni pomáhať, a priniesla so sebou aj malé živé kura (brojler na domáci chov), vraj je slabé, treba ho kŕmiť a zobrala si ho rovno do svojej izby. Kúpila to zrejme v piatok, a vraj pri preberaní si nevšimla že je jedno slabé, a doma ho nemohla nechať. Dopredu nič neoznamila, proste prišla aj s tým . Ako by ste reagovali?
@marieta777 u nas to funguje prirodzene, pomahame si navzajom. Ale nie, nie je povinnostou svokier a mam chodit sa starat o dospele deti a ich deti. Je to dobrovolna cinnost. Oni si deti vychovali.
Nedokazem si predstavit, aby sa mi po porode motala svokra alebo mama pod nohami a to ich mam velmi rada a mame vyborny vztah.
Mozu ponuknut pomoc, ale treba vediet kedy prijat a kedy odmietnut.
Joooj, ale keď ti to kura prinesie o 4 mesiace ošklbané ako prísadu do bio eko príkrmov, už to nebude vadiť. Ja by som sa zasmiala a neriešila. Veď to je kura, nemá viac ako 100g nevydáva príšerné zvuky, jedno samotné ani smrdieť nebude a ozaj mu stačí krabica k životu.
kura by som dala do krabice niekde do rohu, kde bude mat klud, nad krabicu dala stolovu lampu s obycajnou ziarovkou - takou, co produkuje teplo, aby mu nebola zima. Dno krabice by som vystlala novinami a do krabice by som dala 2 misky - jednu na vodu a druhu na jedlo. Svokra iste vie, co take kura potrebuje. A tvoje 5-rocne dieta bude mat mega zazitok na cely zivot, ze sa 3 dni staralo o kura.
@zemiakovysalat moje babky vzdy na jar mali v kuchyni ohradku, meter krat meter na spodku plech, noviny, ziarovku a krmitka.
A v ohradke zo 30 🐥 ...ja som zila v tom ze to na dedine kazdy ma takto 😁 a pamatam ze som im davala na drobno nakrajane varene vajicko. Potom ked bolo teplejsie isli do ohradky von.
Mne sa pacia komentare,ze ma povedat,ze akekolvek zviera v byte netoleruju nech s tym ide prec.ale domace kuracie maso sa uz nehnusi nikomu ze 🤣len ono treba to zviera najprv odchovat
😂 ma zakazane k vam nosit vtaky ,,aj minule z lesa nieco doniesla ,,,placeeem 😂😂😂👍👍👍 bohovska si
Ježiš, vy ste tu niektoré strašné manciky rozmaznané, fajnové 🤣.....že ,,fúj, kuriatko, fúj špina, fúj smrad...🤦♀️ ľudstvo speje do záhuby
@wild.horses waaw,,,naadhera 😍 tak by som si ich pomojkala
Tesila by som sa ako male decko 😉😄😉
Na tvojom mieste - ked som mala prve dieta 3 mesacne, by ma porazilo!!! O 10 rokov neskor, ked som mala posledne dieta 3 mesacne, by som predychala a neriesila. Nestoji to za to, mat konflikt so svokrou kvoli takej blbosti...
Z tvojho pohladu nie je to od nej pekne, ale zas su to jej hodnoty, je to pre nu dolezite, treba to respektovat.
Ona sa tiez musi ucit ako byt babkou a ako to robit efektivne. Ona casom pride na to, ze ked chce pomahat a pritom si zoberie so sebou dalsiu starost, tak z tej pomoci nakoniec nic nebude, lebo bude riesit len zvieratko (ktore s velkou pravdepodobnostou aj tak skape). Nechaj, nech na to pride sama.
Je nepravdepodobne, ze kuriatko prenasa ochorenie ktore je pre tvoje dieta nebezpecne.
Sa bojíte malého kuriatka a potom o pár rokov budete vypisovať aké má dieťa choroby a alergie.. Ved co také to kura urobí? Podľa mňa je to zlaté a bud rada, že máš svokru, ktorá má tak rada zvieratá a ešte ti aj ide pomôcť.. Nepoviem kebyže sa tu bavíme o kobyle v byte, ale kuriatko? 3 dni prežiješ.
Omg ked som bola mala, toez som domov jedno dovliekla v klobuku. Pozerala som s nim aj telku 🤣😅 svokra ma kolko rokov? 🤣🤣 zlata no
no moje deti by boli nadsene, len neviem ci keby sa o nom dozvedeli, by to kura prezilo do rana… uplne male kuriatko by mi nevadilo…
Tak toto je winner vsetkych absurdit, co som tu citala
@lejllamt áno áno.. je to silne dvojzmyselné ale keď ich tam brala, boli veľké ako bambíno v črievku 😀 Ale babka ich odchovala všetkých 8ks.
My sme raz mali doma krabicu kaciatok na pol dna,kupovali sme ich babkinej kamoske,ku ktorej sme cestovali az vecer,tak boli par hodin u nas v byte.Pre mna ako decko to bol lepsi zazitok ako 100 kontaktnych Zoo,doteraz na to rada spominam 🙂
Žiadna tragédia, vôbec by som to neriešila. Mam doma zverenec a bývam v byte 😁koľko ľudí má v byte skrecka,potkana,papagája, morca,fredku a majú ich na dlhé roky .Kuriatko je malé a potrebuje pomôcť je aspoň vidieť, že svokra ma rada zvierata .3dni ved zvládneš ľavou zadnou 😊kura bude v krabice 🤣
🤣🤣🤣.. akože tragédia to je nie .. je to malé kuriatko bude v krabici .. ale je to vtipné no 🤣.. neviem teda či bývate v dome alebo v byte ale tak napríklad pre človeka z mesta žijúceho v byte to musí byť trošku zvláštne .. svokra príde s kuraťom 🤣.. no zas reakcie extrémne poniektorých .. buď ty si hysterka alebo svokra šibnutá .. koniec sveta to nie je ale ja by som teda prijala ak by sa dopredu spýtala či si ku mne domov môže doniesť hydinu .. zo slušnosti no 😅
Ňuňuňu 🥰🐣
Komu by uz len kuriatko vadilo
Vajcia, co bude raz znasat to kura ti raz budu dobre, ze?
@0kristina0 to určite😂si zabila brojler sa chová na mäso nie na vajcia
@h2 Nejde o to, ze je to male kura. Je to zviera, ktore bez starostlivosti umre (a mozno aj so starostlivostou). Mam skusenost s takymi zvieratkami, clovek je schopny s tym krmenim a vsetkym okolo toho zabit aj cely den. Ak ho treba krmit tak ako pisala v uvodnom prispevku, to nie je 5 minut 2x denne.

@erickatt parada :DDD my sme mali hus malu, lebo nebolo jej dobre vonku samej medzi vela velkymi, hocikedz po nej poskakali :D Dcera jej aj vanu napustila a plavala tam :D