icon

Svokra s nami nekomunikuje, keď je s našimi deťmi

Včera o 11:20

Príde vám normálne, že keď sú deti (8,10 r.) na prázdninách u svokry (áno, som za to vďačná), tak nám nikdy nedá vedieť, že odchádzajú niekam mimo nášho mesta. Deti mobil nemajú, ona s nami celkovo nikdy nekomunikuje a len náhodou sa dozviem, že deti sú na výlete niekde 100 km ďaleko. Nevadí mi ten výlet, ale to, že ja ako rodič by som asi mala vedieť, kde sú….vadilo by vám to? Už som ju na to inak raz upozornila a ona, že či jej neveríme, ale o tom to nie je….Muža- svojho syna nerešpektuje

Strana
z2
anonym_3c2eca
Včera o 12:32

@anonym_autor Neviem, ale ja asi pochádzam z čudnej rodiny. Keď som bola malá, sesternice k nám chodili na prázdniny, lebo moja mama bola učiteľka a mala na nás všetky čas. Bežne sa nami chodili na výlety po celom Slovensku, ich mame to moja nedávala vedieť, keďže neexistovali mobily, internet a pevnú linku mali iba poniektorí, my nie. Zato si ľudia (vrátane príbuzných) viac dôverovali aj si boli navzájom vďační, že ich deti môžu ísť niekam na výlet a nesedia doma... Na jednej strane ti vyhovuje, že má svokra tvoje deti "na krku", na druhej strane sa sťažuješ, lebo máš pocit, že ich nemáš pod kontrolou. Skús jej naozaj viac dôverovali alebo ich tam vôbec nedávaj. Babka im chce pripraviť krásne prázdniny plné zážitkov a ja mám pocit, že ty na to (na ňu) žiarliš.

wolf_
Včera o 12:41

Nevadilo by mi to. Ale vadilo by mi, že ma/vás nerešpektuje.. lebo ak vy ako rodičia máte takú požiadavku, tak je úplne jedno, čo si o nej myslím ja alebo babka/svokra.. mala by vás v tom skrátka rešpektovať.

anonym_970233
Včera o 12:47

je zbytočné písať, ako to bolo pred 30-timi rokmi, keď mobily neboli. Dnes mobily sú a matka detí by rada vedela, kde má deti. Je to celkom normálna požiadavka.
Buď ich k nej nedávaj, alebo ja na tvojom mieste dám tomu staršiemu mobil, s tým, nech ti posiela fotky z výletov, zapni lokalizáciu a budeš vedieť kde sú.

anonym_f639f0
Včera o 12:49

keby bola doveryhodna nevadilo by mi to, ale moje deti by mobil v tomto veku uz mali

biba_18
Včera o 13:16
@anonym_3c2eca

@anonym_autor Neviem, ale ja asi pochádzam z čudnej rodiny. Keď som bola malá, sesternice k nám chodili na prázdniny, lebo moja mama bola učiteľka a mala na nás všetky čas. Bežne sa nami chodili na výlety po celom Slovensku, ich mame to moja nedávala vedieť, keďže neexistovali mobily, internet a pevnú linku mali iba poniektorí, my nie. Zato si ľudia (vrátane príbuzných) viac dôverovali aj si boli navzájom vďační, že ich deti môžu ísť niekam na výlet a nesedia doma... Na jednej strane ti vyhovuje, že má svokra tvoje deti "na krku", na druhej strane sa sťažuješ, lebo máš pocit, že ich nemáš pod kontrolou. Skús jej naozaj viac dôverovali alebo ich tam vôbec nedávaj. Babka im chce pripraviť krásne prázdniny plné zážitkov a ja mám pocit, že ty na to (na ňu) žiarliš.

@anonym_3c2eca ako vieš že mama nedávala vedieť? stačí že povedala dones decká, pojdeme dakedy do tatralandie…

tiezjedna
Včera o 13:19
@anonym_autor

@tiezjedna telefony maju, ale nie u nej, zakazali k nej nosit, aby mali prazdniny bez mobilov, ak ich dobesu, zoberie im ich, cize detom sa nedovolam

OPAKUJEM: ja neriesimich program, nic nezakazujem, ani to, kam idu, lem chcem vediet ako rodic, ze moje deti su mimo nasho mesta

Dakujem tym, co pochopili moju otazku, aj ked maju iny nazor

@anonym_autor voči zákazu telefónov by som sa ohradila. Toto musí byť o kompromisoch z oboch strán, ak to má fungovať. Veď ich nemusia mať všade so sebou, ale dať im ich večer na pol hodinku, aby vám mohli/chceli zavolať, na tom by som trvala. Ovšem vy s mužom viete najlepši, ako veľmi je nevyhnutná jej účasť cez prádzniny... Či je to o tom, že ju nutne potrebujete alebo o tom, že jej chcete dopriať čas s deťmi. Pretože niektoré situácie kompromisom neprajú, ak nie je vôľa...

tiezjedna
Včera o 13:22
@anonym_3c2eca

@anonym_3c2eca kedysi nie je dnes. Dnes existujú mobily, internety, aj možnosti vyraziť kamkoľvek... Neporovnávaj neporovnateľné. Spomienkový optimizmus v tomto prípade nefunguje. Kompromis a rešpekt by mohli.

ivik4
Včera o 13:47

Mne by to nevadilo ze hned nevola kde su co su

anonym_9fe7b6
Včera o 13:48

Daj deťom hodinky s GPS, nastav povolený okruh kde sa môžu pohybovať a ak opustia virtuálnu ohrádku hodinky ti pošlú notifikáciu a budeš sledovať kde sú.
Dajú sa kúpiť aj topánky so zabudovaným GPS alebo im do oblečenia môžeš zašiť niektorý tracker tag.

sissy27
Včera o 14:08

@anonym_autor neviem, čo by sa zmenilo, keby si vedela, že idú na výlet 100km ďalej?
Tak buď svokre veríš natoľko, že nemáš problém jej nechať deti a rátaš s tým, že akýkoľvek program si spravia, tak sa decká budú baviť a nebudú v priamom ohrození života, alebo jej neveríš a potom sa čudujem, že jej tam deti nechávaš...

darmasiswa
Včera o 14:26

Mne by vobec nevadilo, ze idu hocikam s clovekom, ktoremu maximalne verim. Urcite by som nechcela, aby si pytala dovolenie na vylety. Ale ak idu niekam dalej, povazujem za uplne normalne dat rodicom vediet. Je to bezna komunikacia, nie kontrola. A po navrate je predsa prirodzene porozpravat sa, ako bolo. Uprimne, ak medzi vami ani taka bezna komunikacia nefunguje, asi by som deti na dlhsie obdobie tam nenechavala

anonym_a771df
Včera o 14:51

Ved uchvtam nedaj a mas po probleme

sense
Včera o 15:08

Príde mi to normálne a nevadilo by mi to. Buď osobe verím natoľko že zdôveril dieťa alebo nie

anonym_86df8a
Autor odpoveď zmazal
anonym_80fd66
Včera o 15:58

@anonym_autor Myslis, ze babka hlasila z chalupy, ze ide s nami do ineho mesta ci na jazero, do lesa a pod., ked neboli mobily a na chalupe samozrejme nebol telefon? Moja mama takisto nejak nehlasila, ze co planuje s detmi, cca som vedela, ze idu vlakom, ze idu k mojej sestre na opacny koniec mesta.. brala som to v pohode, niekedy som vedela vopred, obcas sme na to zabudli. Trosku prehanas. Myslea som, ze im dovoluje nieco, co zakazujete, ja neviem studene napoje alebo nieco take.

anonym_43ef9c
Včera o 16:48
@anonym_3c2eca

@anonym_3c2eca teraz si to skus po sebe ešte raz prečítať a pochopiť prečo nedávala vedieť, ked nemala ako … trikrát po sebe, skus aj nahlas …

oskvarka
Včera o 19:04

Asi je to iné keď sú starký v Tom istom meste ako deti a tým pádom vlsatnepen niekde na inej ulici. A človek v Tom žije že sú vlastne u starkých ale na dosah a potom ak náhodou tam nie sú ale sú na výlete preč je to divné že to nieje odkomunikovane. Ale tam kde starký bývajú ďaleko 150-200 km ako to máme aj my mne to divné nepríde ale zase nemám takúto extrémnu skúsenosť že zatajujú..deti keď k nim idú dajú približne plány ktoré ale beriem že saozu zmeniť a nie vždy mi to budú oznamovať ale volať si väčšinou nevolame keď sú deti tam ...majú dosť s nimi robotu a aby deťom neprišlo clivo sa nám to osvedčilo. Nie že nikdy ale málokedy.

ivanakal
Včera o 19:33

Nevadi mi to. Moje decka chodia k svokre na prazdniny od cca 8-11 rokov a tiez ich svokrovci bravali na kupalisko, do jaskyne. Nikdy som nepozadovala "itinerar" kde, kedy pojdu. Keby som im nedoverovala, nechodia tam (nech mame akekolvek vztahy) a nikdy som ani nevyvolavala ked tam decka boli. Oni mi sami vecer volali ked mali cas, kde boli alebo poslali foto..Zbytocne hladas problemy.

ivanakal
Včera o 19:34

Este dodam. Ja som chodila k babke na prazdniny s tlupou bratrancov a sesternic. Nasi ani nevedeli co robime, kde chodime, az raz necakane prisli k babke, ktora spala a ani nevedela ze my sme v kamenolome 😂 a to sme mali cca 10-11 rokov. A zijeme, ani nasi neriesili. Riesis blbost.

autor
Včera o 19:36

Ahojte, dnes večer sa deti vrátili, syn total chorý, kašel, lesklé červené oči, zmorený únavou…pýtam sa ho, odkedy sa takto cíti a kašle, vraj už 2 dni a že dnes na výlete ani nevládal…. toto je moja svokra, ide si svoje, nezavolá, neprizná, že sa niečo deje, lebo “ona dieťa vychovala sama”, tak vie všetko najlepšie
Nemá význam s ňou niečo riešiť, proste tam nepôjdu zas dlhšiu dobu🙈

liv1
Včera o 19:37

Pre krizove situacie chcem vediet kde sa nachadzaju moje deti najma ak nemaju mobil. Vyriesila by som to tlacitkovym telefonom a dala dietatu.

anonym_970233
Včera o 19:44
@anonym_autor

Ahojte, dnes večer sa deti vrátili, syn total chorý, kašel, lesklé červené oči, zmorený únavou…pýtam sa ho, odkedy sa takto cíti a kašle, vraj už 2 dni a že dnes na výlete ani nevládal…. toto je moja svokra, ide si svoje, nezavolá, neprizná, že sa niečo deje, lebo “ona dieťa vychovala sama”, tak vie všetko najlepšie
Nemá význam s ňou niečo riešiť, proste tam nepôjdu zas dlhšiu dobu🙈

@anonym_autor no pekne, babka si s detickami povyletovala a ty si teraz mozes zobrat ocrku.

autor
Včera o 19:47
@anonym_970233

@anonym_autor no pekne, babka si s detickami povyletovala a ty si teraz mozes zobrat ocrku.

@anonym_970233 často mi aj deti hovoria, ze aj ked. ieco nechcu, ze ich nuti…. pomaly sa odpise sama

anonym_3e0f48
Včera o 22:06
@anonym_autor

@anonym_970233 často mi aj deti hovoria, ze aj ked. ieco nechcu, ze ich nuti…. pomaly sa odpise sama

@anonym_autor Tak načo ich tam dávaš? Píšeš, že sa často stáva, že nerešpektuje teba ani deti a dáš ich tam aj tak a potom založis diskusiu o tom?

anonym_45e801
Včera o 22:58

Ked sme isli s muzom na dovolenku (cca 5000km) neriesila som aky program budu mat deti so svokrovcami. Vedela som, ze je o nich postarane na 100%, ze sa maju skvelo a ked sme sa vratili tak nam povedali, kde vsade boli a co zazili, pripadne to spomenuli ked som z dovolenky zavolala. Nehlasili mi pocas dovolenky kam sa chystaju a co budu robit. Maju moju doveru a to uplne staci.

anonym_db6353
Dnes o 05:47

@anonym_autor jedna vec je dôvera a je fajn že sa vie postarať a má záujem, to je vysokocenné v dnešnej dobe keď mnohí starí rodičia na vnúčatá s..ú, ale druhá vec je zodpovednosť ridiča za to svoje dieťa, a dišrešpekt voči rodičovi. To sú dosť vážne prekážky.

ivik4
Dnes o 06:06

Vsak nech sa odpise sama ako pises nie ? Zaplat si opatrovatelku potom keby Ti treba

Strana
z2