icon

Svokra sa ani neopýta, či niečo nepotrebujeme

8. nov 2020

Dobrý večer žienky! Ja sa chcem len posťažovať. S priateľom ( ja mam 22 on 23) bývame spolu už cca. 9 mesiacov všetko sme si kupovali z vlastných lebo obaja zarábame. Ako sme sa presťahovali moji rodičia sa stále pýtali či nepotrebujeme niečo , otec mi stále dával peniaze aj dava ( prestal posielať výživné dáva mi aj tak každý mesiac peniazky) aj moja mama keď niečo potrebujeme. Ide o to že svokra sa ani raz nespýtala či niečo nepotrebujeme alebo či nepotrebujeme pomoc , vôbec nic. A pekné peniaze zarába aj ona, o to mi ani nejde ide k ten princíp. Jasné že by som nezobrala od nej peniažky, chvalabohu máme všetko. Ako to máte vy? Ja už vôbec neviem čo si mám myslieť..

Strana
z6
katkami123
9. nov 2020

@0silvia0
Co sa tyka autorky témy, peniaze by som nikdy od nikoho nechcela, keď som zarábajúca. Ale ako píšem. Od svokrovcov som nikdy vetu - nepotrebujete niečo jednoducho nepočula. Lebo vidia iba seba a svoje potreby. A mali sme rôzne obdobia, stavali sme s malým dieťaťom. Pomoc od nich nebola žiadna, iba výčitky akí sú sami a my sme nevedeli, kde mám hlava stojí. Tiež som si prešla rôznymi fázami, ale keď sa neunúvali prísť ani co sa dcérka narodila, potom nám ležala v inkubatore, my psychicky v prdeli a svokra sa mi k tomu celému vyjadrila cez telefón dvoma vetami a opäť pokračovala o sebe, zlomila som palicu. Nič od nich nechcem a dala som im pocítiť, nech už nechcú ani oni. Moje psychické zdravie je prvoradejsie ako podliehanie a ponižovanie sa k ľuďom, ktorí mi viac problémov v živote narobili ako pomohli.

Čo sa týka komínov, kedysi si nikto povolenie nepýtal a teraz síce majú, alenasi susedia vedla nás si aj tak pália drevotriesky, je to strašný smrad. Išlo mi o to, aby som prirovnala aké mnohé byrokratické hlúposti teraz treba riešiť, nad čím sa kedysi pri stavbách iba mavlo rukou. Samozrejme, že nejaký krb je to najmenej z celej stavby, preto dávam to prirovnanie, že ešte aj s tým najmenej z celej stavby sú neskutočne opletačky. A to kedysi nebolo. Dnes je už stavba RD pre horných 10.000

drahomirrra
9. nov 2020

@0silvia0 Vztahy su rozne, a ano, my sme tovtiez vzdy tak brali, zalozili sme si svoju rodinu, starame sa my. A nikdy by som od rodicov ani svokrovcov neocakavala nic. Mam svoju rodinu, staram sa ja. A popravde, mna by so spoluzitia so svokrou odviezli 🤣🤣 Neviem si to ani predstavit a navsteva mi uplne staci a hajde do svojho vlastneho. Sice s takou hypo, ze budeme s muzom mat co robit do 60tky, ale aj tak 🤣
A autorka to mozno ani zle nemyslela, ved pise, ze peniaze nepotrebuju, mozno sa jej proste dotyka fakt, ze jej rodicia sa zaujimaju, pomozu (financne ci inak) pritom plody tejto pomoci asi poziva aj jej frajer (ak teda maju spolocnu domacnost) a vnima to ako krivdu, ze jej rodicia si odtrhnu od huby a druha strana sa vezie.. ktovie. Nevyznela mi ako nejaka truba nevdacna.

0silvia0
9. nov 2020

@drahomirrra a napadlo ti niekedy, že rodičia 50+ chcú ísť občas na dovolenku preto, že na dôchodku ako pomaly 65+ už budú radi, že udržia stolicu a moč a už si možno žiadnu dovolenku nebudú môcť dožičiť? Tak chcú ísť teraz, keď ešte vládzu a sú relatívne mladí a zdraví?
Mňa by zasa odviezli pri spolužití s mojou mamou, nechápem ako som to s ňou mohla toľké roky vydržať.

viestta
Odpoveď bola odstránená
katkami123
9. nov 2020

A k tým vnúčatám. Kedysi mali aj 10 vnúčat, ale keď niekto svoje vnúča lubi, chce s ním byt bez toho, aby sa mu vôbec niečo hovorilo a najde si čas na každé, aj keby ich bolo 15. Keď niekto v sebe ten cit nemá, pripadne od jedného dieťaťa preferuje a druhé vnúča je u nich zatratene a nikto nevie ani prečo, tak si nenájde čas ani na to jedno vnúča.

drahomirrra
9. nov 2020

@0silvia0 Ale jasnacka, ze mi to napadlo, preto svokre este na dovolenku pribalim dobru knihu, nech oddychne. Skor som chcela ilustrovat, ze to uz davno nie je generacia starych rodicov, ktorych vnucatka zaujimali, venovali sa a dali tolko tej lasky, ktora je uplne ina ako ta od rodicov. A zase je fakt, ze moja babi sla do dochodku mladsia, ale neporovnatelne zrobenejsia, ako pojde moja svokra z kancelarie. To je zase pravda.

katkami123
9. nov 2020

@0silvia0 nech si chodia na dovolenky... ale moji svokrovci napríklad sedia na riti doma na dôchodku a už 2 roky tu neboli a vnúča si na živo nevideli. A to je normálne podľa teba? Ja som už prestala behať, lebo pindali aj keď sme prišli a ich ani v päte nepichne.

drahomirrra
9. nov 2020

@viestta Vies co, svokrovci uz nie vela, svokor asi 5, svokra neviem presne kolko. Ale oni su presne tie typy, co budu v robote do 80tky, aby sa citili veeelice doleziti. Nasi su mladsi, ti maju este kus odrobit. A ako hovorim, skor som chcela ilustrovat, aky velky rozdiel bude mat moj syn pri starkych, nez som mala ja. Bude o velmi vela ochudobneny. Skoda.

0silvia0
9. nov 2020

@katkami123 nie, nie je to normálne podľa mňa, ja ti vašu rodinnú situáciu nevyriešim, orientuj sa na svojich rodičov, vždy sú niektorí starí rodičia aktívnejší ako tí druhí. Nikdy to nie je 50:50

katkami123
9. nov 2020

@0silvia0 naša dcérka ma iba jednu babku, moju svokru. Teraz je tažké obdobie, keď sa ma pýta a kde je babička a ja neviem, čo jej na to povedať. Cudzím zenam v staršom veku hovorí na ulici babka... bohužiaľ, čo robiť, keď jej skutočná babka nemá záujem? Nie všetky svokry sú nedocenené a nevesty len zveličujú. Si svokry aj riadne bezcitne a egoistické.

0silvia0
9. nov 2020

@katkami123 tak to mi je ľúto a podotýkam, že nikto tu ani raz nenapísal, že čo svokra to ľudská perla medzi ženami. Nikto tu nevelebí svokry do nebies. Tak isto sa nájdu harpie medzi svokrami, tak isto aj medzi nevestami. Treba žiť to, čo nám príde do života a naučiť sa aj dávať, nielen vyžadovať. A už vôbec nepomôžu výlevy na sociálnych sieťach. Každý človek by mal pracovať na sebe aby bol život čo najlepší. Ak to niekto nevie, tak sa sám ukracuje. Nič iné sa na to nedá napísať. Raz sa cíti nepochopená/nedocenená svokra, raz nevesta. Treba nájsť kompromisy, správnu komunikáciu a pôjde to.

viestta
Odpoveď bola odstránená
janickacrazy
9. nov 2020

@katkami123 môžte si nejaku babičku adoptovať, dajte si inzerát, už boli také prípady a veľmi spokojné aj deti aj "cudzia" babička

maja1590
9. nov 2020

Ja to mam podobne ale nie s peniazmi.ale s pomocou ci uz na dome alebo s detmi.moja svokra ani riad mi nedokazala umyt ked bola u nas este som musela okolo nej skakat.vnucata od nej nedostali este ani dobozku.a moja rodina vsetko prerabali nam dom s detmi mi pomahaju ked nieco treba a s jeho strany nik.a zabili to na nasej svadbe ked sa jeho mama,sestra a brat zobrala o 11prec.a odvtedy mam pokoj ,3,5roka som ich nevidela a ani mi nechybaju.

katkami123
10. nov 2020

@janickacrazy a to sa ako dá? O takej možnosti ani neviem... určite by sa dcérka potešila

ferala
10. nov 2020

Cudzia babička? Tak ako o tom prvý krát počujem heh

mandarinka555
10. nov 2020

@katkami123 Tak ti venujem aj tretí...najprv sa pozri na svoje správanie a potom kydaj na svokru 🙂

Strana
z6