icon

Svokra sa ma snaží deptať

10. sep 2023

Ahojte, so svojou svokrou mam odjakziva komplikovany vztah - je to taka ta typicka, co sa do vsetkeho stara, vsetko by najradsej rozhodovala ona, rada si rypne a tak … od urcitej doby som si povedala dost a stretanie som dost obmedzila ….a teraz pribeh dva, 6 rokov dozadu som mala onko ochorenie, a v tom obdobi ako som sa zacala od nej drzat dalej, tak som jej aj prestala hovorit aj to kedy idem na kontrolu a tak, jednoducho ako toxickemj človeku som si povedala, ze jej o tychto mojich zalezitostiach nebudem hovorit a teraz mame s manzelom 3 rocne dieta … a ona ako keby chyta nervy, že jej nehovorim a nema info a začala ma deptat, vzdy ked poviem neco v dlhsom horizonte v suvislosti s malym, tak ona s usmevom odpovie, no vsak ktovie co bude za taku dobu, hlavne ze nam neni nic vazne ze?! …. Vvera som si dost poplakala za to, uplne ma to dostalo, ako keby mo vzdy naznacuje, ze si snad zela aby som nejaky problem zasa mala alebo ze vsak mozno da mi vrati a takto … čo na to hovorite? Skončit kontakt uplne? Ďakujem

autor
10. sep 2023

@mamina7070 asi budem musiet, lebo tento rok som bola uz na kontrole onko a vsetko ok a mala som v sebe fakt taky pokoj a pohodu a ona mi to normalne narusa tymito poznamkami, vcera som normalne doma plakala, ako som z tych jej reci cielenych chytila depku

stanulienkat
10. sep 2023

Prestala by som jej čokoľvek hovoriť, zrušila by som kontakt. Tebe tieto toxické reči môžu priviesť naspäť chorobu.

xux
10. sep 2023

Ach to mi je luto, ze v nom nemas oporu. Moj muz si tiez presiel tymto ochorenim a normalne ked som si predstavila, ze by mu toto niekto robil mi tu az vre krv v zilach. Nevadi. Musis si to zariadit sama. Ty ju vyhod zo svojho zivota. Kvoli sebe. Kvoli svojmu dietatu. Aj ty potrebujes byt co najviac v pohode a dieta tiez ta tak potrebuje. Ked chce svokra vidiet vnuca nech ho za nou zoberie muz. Ked chce ona dojst k vam, ok, ja by som sa sla prejst a sadnut si niekam na kavu. Proste toto si do svojho zivota pustit nemusis. Len si musis stat za svojim. Takyto zli ludia si tvoju pritomnost nezasluzia.

autor
10. sep 2023

@stanulienkat ved prave, ja som z toho normalne chytila taky stres, že ked sa s nou budem stretat a toto pocuvat tak sa mi fakt niečo vrati

autor
10. sep 2023

@xux to je pekne, ze to takto co sa tvojho muza tyka vnimas, bodaj by aj moj muz tieto veci prezival so mnou tak, ze by sa to dotklo aj jeho, ale je to jeho matka a on je v tomto mimo …. Ale aj dnes sme mali k nim ist poobede a ja nemam chut, som rozhodena a keby tam zasa začne taketo niečo, asi by to uz bolo na mna moc …. Budem sa vyhybat pritomnosti takej osoby, ktora mi berie pokoj, pohodu

solange7
10. sep 2023

Pokracovala by som v tvojej strategii aj nadalej a nic jej nehovorila. Nech sa aj posere.

autor
10. sep 2023

@solange7 nehovorim jej nič, aj keby je dobre, zle, nič, ona ocividne na to čaka co sa dozvie v tejto oblasti aby sa nebodaj tešila

luccija
10. sep 2023

Obmedz stretávanie a hotovo

sasa1310
10. sep 2023

si vyliečená? Si, už 6 rokov. Pre všetkých naokolo si zdravá. A fakt si myslím, že to berieš zbytočne vzťahovačne, keďže si sa jej ani neopýtala či naráža na tvoju chorobu. Aj pre mňa je človek, ktorý 6 rokov je zdravý, už vyliečený. Každý jeden z nás môže dostať rakovinu rovnako ako ty

autor
10. sep 2023

@sasa1310 nie som vyliecena, stale chodim na kontroly, stale ma davaju na petko, sem tam mam nejake hodnoty zvysene, jednoducho stale som vo faze vysokej kontroly .... a ty si myslis ze by priamo priznala ze je taky zly clovek a naraza na mna? jasne ze taketo zlo nepovie priamo, aby nevyzerala az tak zlá

autor
10. sep 2023

@sasa1310 maloktory extremne zly človek si pred sebou to svoje zlo aj prizná .... radšej to robí nepriamo ako ona

sasa1310
10. sep 2023

ale podľa tvojho opisu...ona nevie, že chodíš na kontroly a že si v takej fáze. Pre ňu si vyliečená. Na tvojom mieste by som sa porozprávala s manželom, že čo si on o tom myslí, že ako to ona prezentuje. My vieme jednu verziu, nevieme ako sa tvárila pri tom a pod. Možno naozaj si myslíš niečo, že myslela na teba a pritom to tak vôbec nemusí byť.
Možno ona chodí po lekároch a tiež sa vám nezdôverila

autor
10. sep 2023

@sasa1310 ono to nie je teraz jedna zalezitost, deje sa to posledny mesiac intenzivne a vzdy to povie, ked ja nieco poviem o mojej buducnosti …. Nie vseobecne, podla mna dost jasne a citatelne rypanie

sasa1310
10. sep 2023

a muž čo na to? jemu to jej "rýpanie" nevadí?

autor
10. sep 2023

@sasa1310 jemu nevadi nič od jeho maminky bohuzial

ema22270
10. sep 2023

Jednoducho sa s nou nestretevaj, ak mas naozaj ten pocit vnutorny, ze ti to robi a hovori naschval, tak to tak aj je. Lebo nasa intuicia neklame. Mam to odskusane u niektorych ludi. Takze sa od nej uplne odstrihni. Nemusis jej ani nic vyvetlovat, mas na to plne pravo.

sasa1310
10. sep 2023

tak potom si nahnevaná zlým smerom. Buď si to len namýšľaš a nikto iný to nevidí alebo potom rieš s manželom, že si ťa nevie ani zastať. Svokru nerieš, nežiješ s ňou. Jedným uchom dnu, druhým von. Skôr ťa zranil manžel, že si ťa nevie zastať, keď sa naozaj niečo také deje. Na neho napíšeš, nerieši bohužiaľ a vec vybavená. A pritom tam sa ti najviac ubližuje, nie svokra

veselo_neveselo
10. sep 2023

By som jej to vratila, ale ved pani svokra, co take hovorite, vy myslite ze za 5 rokov tu nebudete? Ved taka ciperna, aaaale prosim vas, to pridajte. Usmev za milion a debata pokracuje.
Nenechaj sa deptat. Ale je to pochopitelne, ona ti picha do ziveho miesta. Obrn sa, a utoky jej obracaj naspat.

Alebo, ked sa neda, tak sa s nou prestan bavit o buducnosti tiez, a rozpravaj len o dnesku, zajtrajsku. Akekolvek reci o buducnosti zrus takym, ze aaale ved nevieme co bude za tyzden, to nikdy neviete.

tanyag
10. sep 2023

Možno som ja divná, ale mne to nepríde také hrozné. Ja tiež veľakrát poviem, že radšej neplánujem, lebo neviem, čo bude o rok, dva, tri...alebo ak sa niečo nezadarí, nevýjde, poviem, že nevadí, aj tak je dôležitejšie to, že sme zdraví. Aj ja mám v rodine človeka, ktorí je na tom zdravotne dost zlé a keď sa ho opýtam ako mu je, povie, že stále rovnako, že nie je lepšie atď. a ja mu poviem, že je dôležitejšie to, že nie je horšie.
Ja osobne by som si z toho nič nerobila a určite by som kvôli tomu neplakala. Nežiješ pre svokru ale žiješ pre svoju rodinu, tak to tak ber. A tie komenty tu, že jej to máš vrátiť sú úplne ale úplne detinské. Prečo sa máš znižovať na jej úroveň. Najlepšia je ignorácia, ak na to reagovať nebudeš, možno ju to časom prejde, ale ak jej reakciu dáš a ona je vážne "toxická" osoba, tak to bude robiť aj naďalej.

maminkadeticiek
10. sep 2023

@sasa1310 Prepac ale ty si vcerajsia ze nechapes co tym chcela vlastne povedat??

maminkadeticiek
10. sep 2023

Presne tu padla skvela odpoved.Ak je tvoj muz taky srab ze to necha len tak,tak by som sa na nu len s lutostou povedala:"Hm,to mate veru pravdu.Mate uz predsa svoj vek,kto vie co s vami bude za par rokov."Striga je to.

sasa1310
10. sep 2023

@maminkadeticiek nie, nie som včerajšia. Som objektívna. Pre mňa je autorka jedna zdravá žena, ktorá po chorobe aj porodila aj vynosila zdravé dieťa. Ktorú nemožno týmto štýlom ani uraziť lebo jej sa to ani netýka, že by tu o pár rokov nebola, keďže už 6 rokov je zdravotne v absolútnom poriadku. Obzvlášť, keď svokra ani nevie, že chodí ešte na nejaké kontroly.

autor
10. sep 2023

@ema22270 presne, intuicia neklame a hlavne eld to spravila raz, druhykrat, snazila som sa fo vidiet s nadhladom, ze to nemysli priamo na mna aj ked mi blikala kontrolka, ale teraz uz to bol extrem jasne

autor
10. sep 2023

@veselo_neveselo najhorsie ze minule zacala taketo aj odveci, ze ja som sa pochvalila s niecom, co sa mi podarilo a ona ze no hlavne ze sme zdravi, uplne odveci, ona uz na mna tymto ako keby utoci stale, ze uplne mi ide ako kebi nicit moj pokoj, ako keby to nedava, ze vidi, ze som v pohode

autor
10. sep 2023

@maminkadeticiek ano, asi niečo take budem musiet odpovedat, aby videla ale to je ked jej ja rypnem do toho, ze uz neni najmladsia ako si asi mysli ked ma taketo rypacie tendencie

autor
10. sep 2023

@sasa1310 ona vie ze chodim na kontroly, len nevie kedy a nehovorim jej co sa na tych kontrolach dialo a nedialo, aky je vysledok tych kontrol

ja_bb
10. sep 2023

Ja napr.kontakt so svokrou nevyhladavam,preco by to malo byt povinne? Povedz jej,ze sa ti nepaci jej spravanie,nie si jej dieta,aby si jej všetko hlasila,dovi dopo. Mate svoju rodinu ,ona nech sa takto stara o svoju-ak sú už vsetky deti mimo,tak len o muza. Ludia čo odcerpavaju energiu majú byt čo najdalej od teba.drzim palce postavit sa jej

autor
10. sep 2023

@ja_bb no ona ma deti mimo, ale jedna dcerenka aj napriek tomu ze je mimo, nema este deti a denne po prsci a vikendy je u nej od rana do večera …. Len to sa neda ze povedat nepaci da mi vase spravanie, tie jej narazky su zamerne nepriame prave preto, aby som ju nemohla konfrontovat …. Tam jedine ako pisete drzat sa dalej

veselo_neveselo
10. sep 2023

A este ma napadlo, nemoze to byt taka vseobjimajuca odpoved, ked inu nema?
Napriklad, ze mozno nesuhlasi, alebo sa jej to nepaci, co hovoris. A nechce to povedat, tak to uzavrie takym ze ved hlavne aby sme boli zdravi (a vlastne tym hovori, ze ja nesuhlasim, ale nechcem ta nastvat, tak to nepoviem, ale hlavne je ze tu budes, a budes zdrava).
Vies, co myslim? Ze nehladaj za tym zlobu, ale mozno len trosku zbabelstvo nesuhlasit, alebo neochotu vyjadrit svoj nazor, a len to zaplacne tymto vyrokom.
Skus sa na to pozriet z pozitivnejsieho uhla; viem ze je to citlive pre teba, ale ona to nemusi mysliet uplne zle.

minilla
10. sep 2023

@autorka, ver svojim pocitom. Svokra to nemyslela ani milo, ani dobre. Mierila presne a evidentne to zabralo (tvoj plac). To nie je clovek, ktory ti bude fandit, dodavat silu, energiu a pozitivitu do zivota. Prec s nou. A nie, nezmeni sa. Prave naopak. Cim viac bude ona vidiet, ze ta to boli, tym viac to bude stupnovat.