Svokra sa nám stará do súkromia
ahojte milé žienky, viem, že spolunažívanie so svokrovcami je náročné, neraz sa stalo, že sa svokra do nás starala ... vždy som to nejako prehltla..
Ale dnes ma svokra úplne vytočila.... neviem, či som retardovaná alebo by aj vám vadilo, keby vám svokra pchala ruky do VAŠEJ schránky, vybrala listy, popozerala a dala nazad ???? Ja som dnes toto videla na vlastné oči !!!!!!!!! Manžel mi povedal, že oni toto neriešili nikdy doma (keďže jeho mama otvárala aj jeho poštu,ked sme ešte spolu nežili a mám pocit, že to muž nechce s mamou riešiť a vysvetliť jej čo je to súkromie... bojím sa, že keď ej to poviem ja, urazí sa a zase všetko prekrúti - už raz som jej niečo povedala a urobila pred svojimi detmi zo seba chuderku a zo mna svinu !!
@sardinka335 no ja s tym nesuhlaim,ze ak byvas u svokry,mas len suchat nohami..ja si to radsej vydiskutujem,ako to dusit v sebe.okrem toho,sme uplne samostatni od svokrovcov...manzel im vela pomaha,pritom to nie je ich jedine dieta,takze tak... a byvanie tu u nich sme si urobili na vlastne naklady,nam nedali ani cent,pritom ich dom sme pekne zhodnotili,takze suchat nohami nie je ozaj na mieste v tomto pripadr podla mna
@tuppe ako nehnevaj sa ale bohuzial teraz to inak nejde len sa zadlzit na pol zivota aby ste daco mali resp, mali vase deti a hlavne aby to bolo vase kde si mozes robit co len chces... Na Slovensku je to dost zle s tymto hlavne ked sa nechces zadlzit. Poviem to sprosto neuraz sa ale ked ti to tak nevyhovuje chodte do podnajmu alebo proste to musis prekusnut. Je to dom tvojej svokry a svokra a to uz je vas problem ze ste tam vrazali peniaze. Taketo spoluzitie svokra, svokor, syn, nevesta a deti nikdy ale nikdy nebude bezproblemove pokial nebudu medzi tymi ludmi velke kompromisy. A cim su ti ludia starsi tym je to bohuzial horsie...
@zuzka6542 ale medze sa povedat mozu,nie? 🙂 ja s nou inak problem nemam,ale jednoducho niektore veci sa mi zdaju uplne nevhodne z jej strany,co ma poburuje ...a isto by to poburilo kazdeho,kto by to zazil 🙂 🙂 🙂 manzel s nou hodi rec a uvidime. Svokra zase nie je typ cloveka,ze bude.robit naschvaly..to nie
@tuppe jasne ze mozu ale to si musite sadnut vsetci ty, svokor, svokra a manzel a porozpravat sa a povedat co sa mi paci a co nie uz ci sa niekto urazi alebo nie to uz ty nezabranis tomu ....my tiez zijeme s mojim otcom ale o to horsie ze my sme v jednej izbe on v druhej a nas syn v tretej izbe a mame spolocnu kuchynu a wc ...je to o drzku a uz sa tesime ked si budeme moct poziadat o hypo a stavat "svoje"
@zuzka6542 my mame nastastie vsetko vlastne...samostatny vchod,wc,kupelna,kuchyna...uplne sme separovani od nich. Ja mam svokru vcelku rada,ale uraza ma taketo spehovanie...akokeby sa bala,ci nieco lnerobime poza jej chrbat alebo akokeby sa bala,ze ked naahodou sa postarka pomyli a da nam jej postu,ze jej ju nedam alebo co...takto to na mna posobi..ona nemala problem manzelovi.citat listy,ale to este ked sme neboli spolu,tak jej to zakazal a pomohlo...snad aj toto pomoze 🙂
@tuppe V rámci dobrých vztahov by som to asi nerozmazavala nejako extremne azda by som utrusila, ze ved poštu si viem vybrat aj sama...ak ste si robili vlastne byvanie, tak ste predpokladam mali pozemok, priestor proste neviem čo ste si tam prerobili či už poschodie alebo pristavili kazdopadne to nie je ,,nič,, ,,od nich,, Tu u nás je len pozemok cca 200 tisic eur ...s nejakou starou barabiznou čo aj tak treba zhodiť. Samozrejme ak nechceme ist byvat niekde na periferiu a hodiny traviť a aute dochadzaním do mesta. Aj my vela pomahame rodičom - a vela aj prekusneme, su to rodičia, vychovali nás, dali nám vzdy všetko čo mohli, aj moja mama sa kolko krát stara a tie jej niektore rady jedným uchom dnu a druhým von, to s nou sice nebyvam, ale vela nam pomaha a som jej za vela vdačna a preto nejake ,,somariny,, kludne prehliadnem. Spolunažívanie je vzdy o tolerancii a kompromisoch. Moja svokra je anjel - nestara sa, je diplomatka, ma aj kluče od bytu ale nikdy by si nedovolila prist neohlasene, nemali sme vzdy az take dobre vztahy - ona mala svoje predstavy, ja svoje ale časom sa hrany obrusili a musím povedať ze čím sme starší tým je to medzi nami lepšie..klop, klop.
@sardinka335 podkrovie sme prerobili...pekne si to napisala,dakujem 🙂 snad aj u nas casom sa to nejako vsetko usporiada do tych spravnych kolaji....
@tuppe tak jej treba povedat proste ze si to nezelas alebo ci si tam nieco do tej schranky odlozila..... my to mame o dost horsie si myslim lebo mojho otca vlastne aj zivime...... nikdy nekupi mlieko, toaletak praso na pranie take veci ktore pouzivame vsetci toto ma najviac hneva ja som mu uz svoje povedala urazil sa, ale nejak extra sa nic nezmenilo :( musime to vydrzat takto lebo mame aj nizsi najom kedze ho platime na polovicu a mame cas setrit na ako keby zalohu aby sme dostali hypo.... lenze my si nemozme dovolit nekupit mlieko, prasok na pranie atd. takze ci chceme alebo nie tak to musime kupit proste.... este bol smtny preco chceme byt sami na vianoce ..nech sa na mna nito nehneva ale my sme to den noc vkuse spolu manzel je snim cele dni v robote a on sa nas v nedelu spyta ci sa snami nemoze ist prejst? ako sorry ale uz ani nehovorim o tom ze my s muzom ani nerozpravame spolu len si piseme cez facebook aby to nahodou nepocul aby nebol zas problem z niecoho ..... je to hrozne hlavne na psychiku....robi veci ktore ho nikto nepyta ...ach jaj litanie ale uz som to trosku musela dostat von zo seba lebo by ma asi drblo...
@tuppe ach jaj ale trosku sa mi aspon ulavilo.... najhorsie je to ze sa tu citim jak dajaka sluzka reci typu "pustis pracku, poupratujes, umyjes riad" ma doslova vytacaju uz som mu minule povedala ze co to nespravi on ze ja tu niesom sluzka ja uz mam svoju rodinu tak sa zdul tresol dverami a bol tam zavrety.... alebo pridu z roboty je spinavy jak prasa a zacne maleho chytat na ruky decko spinave hned a ked mu nieco poviem tak mi na to povie ze ho nemam drzat v bavlnke "sak imunita" 😠 😠 ...
@tuppe nemám bohatého muža, ale nie je lenivý. A to keď sme sa brali mal 22 rokov. Všetko čo máme sme dosiahli vlastnými silami. Ani prachatých rodičov nemáme, paradoxne teraz im pomáhame my.
Tu nejde vôbec o bohatstvo, ale o svoje vlastné ciele, ktoré si stanovíš a za ktorými ideš.
A sme zadĺžení na pol života...ale rozhodne šťastní, že sa nám nikto neserie do nášho života. Každý má svoje hodnoty
@mircalla presne tak. My sme brali hypotéku, keď sme mali 24 a muž 25 rokov. Teraz máme 1/3 splatenú a sme relatívne mladý. A to nemáme malú hypotéku. Museli sme sa obracať pri deťoch to splácať, ale večer zavriem dvere a som u seba a vo svojom!!!
A keby sa nám niečo stalo, tak aspoň niečo tým deckám po nás ostane. U mňa je toto rozhodne nepochopiteľné. Ale tak niekto má radšej peniaze ako pokoj duše
@sardinka335 toto mi najviac vadí, že tu nik neberie ohľad na tých svokrovcov alebo rodičov. Aj tí rodičia trpia. Svoj pokoj vymenia za tesnenie sa a hluk detí na svojom. Tiež by mohli mať svoje pohodlie a kľud a ešte aby ich ešte niekto išiel teraz meniť? Alebo meniť ich zaužívaný systém? Fakt sila. Mnohým tu želám presne také isté nevesty, aby sa im naserkali k nim do bytu alebo do domu a robili reorganizácie a preberali ich na verejnom portáli. Bez vďaky, že vôbec môžu u nich bývať. Fakt smutné
@sasa1310 suhlasím s tým ze tu 90% zien nadava na svoje svokry, raz tu bol prispevok ze ,,svokra si neumyva ruky,, a hrooozny problééém - ale to ze ta ,,špindira,, z roboty uteka stražiť vnuka, vari, stara sa a neviem čo tak to nam dotyčna napisala az v Xtom prispevku...
Každá z nás bude raz svokra - my čo mame syna to budeme mat podla mna ,,ťažšie,, lebo muž preda len viac prilne k zene ako dcera podla mna - dceru ak ma normalny vztah s mamou tak ju to ťaha k tej mame. Ja uz vobec neratam s tým ze moja mama sa nejako zmení - beriem ju taku aka je, svokru mam velmi dobru, ale tiež začiatky boli všelijake a x krát som bola na nu odutá a v duchu brblala ako tam uz nepojdem a podobne, ešte k tomu mam taku švagrinu (švagrova manzelka) ze ta sa skrižila so svätými a ona robi všetko snad najlepšie takze aj svokra to nema jednoduche ak nechce ani jednu z nás urazit a vychádzať s nami - mi keby sme naozaj neboli tolerantní a neprižmurili oko ze dobre ok, ideme dalej, odpušťam, tak sme dáávno pohádaní lebo je nás vela - svokra má 3 synov, 2 maju zeny a kazdy 3 deti a posledny ma priatelku..tak tam nemozem byť taka ze si všetko beriem hned osobne lebo to by sme boli často ,na nože,, ved sme rodina a chceme vychádzat.
@mircalla tak uz ked si tam prerobili podkrovie ako pisala tak uz nepojdu asi preč...a ked opadne ,,,zlost,, tak napisala ze citujem : Svokra zase nie je typ cloveka,ze bude.robit naschvaly..to nie
Proste ked si človek vyberie ze bude ziť či uz s rodičmi alebo svokrovcami tak musi ratať s tým ze pridu aj nedorozumenia, nie vo všetkom si sadnu atd...
@sardinka335 hej, to bol pohlad, ze ake boli moznosti na zaciatku
@sardinka335 áno, preto sa divím, že niekto v dnešnej dobe ešte prerobí rodičovský dom s tým, že tam ostanú bývať a neskôr im ostane. Aj tie najlepšie vzťahy sa stanú vypätými, ak sú tie osoby spolu žijúce.
Ja mám skvelých rodičov a dá sa povedať, že aj svokrovcov. Ale každý máme iné móresy, iné spôsoby. A toto jednoducho sa skĺziť do jedného nedá. Vždy potom prídu vyostrené situácie, ktoré môžu dopadnúť aj tak, že sa mladí pohádajú so starými a odídu bez toho, aby svoje vrazené prachy do rodičovského sa im niekedy vrátili. A kde sú ešte ďalší súrodenci, tak to tobôž nechápem..
Ja mám tiež synov, a už teraz si s mužom vravíme, že sa im do životov nebudeme starať, nebudeme vychovávať ich deti. Snáď budú aj oni ako my a dajú nám na dôchodok kľud a svoj pokoj a postarajú sa o svoje bývanie sami tak ako každý normálny dospelý človek.
Necitala som diskusiu moc, ale ak mam byt uprimna, mna by obzretie posty svokrou teda vobec netankovalo.. Ved si necitala obsah, pozrela len odkial to prislo, nie?
Ku nam chodi posta od 3 rodin (nebyvaju u nas, ale kvoli chybe obce nemozu skolaudovat domy a tak maju u nas trvaly pobyt a postu)
tiez postarka bola zvedava ci u nas byva tolko ludi, len som vysvetlila ako to je a tym to haslo.. Ludia su niekedy len zvedavi bez bocnych umyslov..
@sasa1310 môj muž rozhodne lenivý nie je. Je viac preč ako doma... ale bohužiaľ nemal šťastie na ľudí, veľa ľudí ho okradlo, nevyplatili ho za cca polroka práce !!! Takže sme to museli kryť my našimi úsporami. preto sme sa aj takto rozhodli... a určite svokrovcov nijako neobmedzujeme. Máme všetko vlastné, merače energií, vchod, kuchyňu, wc.. proste všetko. S nimi nemáme absolútne nič. Skôr si myslím, že svokre toto vyhovuje, aj sa tak vyjadruje, že je rada,že nebudú tu na starobu sami (bohužiaľ, ak sa nám zlepší fin.situácia ideme preč).. lebo muž je veľmi šikovný, zručný, všetko urobí, opraví,vybaví ... oni nevedia NIČ. Hneď - a nepojdeš tam ? A nezavoláš o toto.. o hento .. ? Proste skôr oni obmedzujú nás ako my ich. Lebo nič si nevedia poriešiť sami... ja tiež pomáham ako viem, jej dcéram som pomáhala dokončiť školy lebo nemali na doučovania....tiež som do nich vrazila kopec energie, či už s upratovaním u nich, varením, zaváraním... takže pochybujem o tom obmedzovaní :D Ale už sme im s manželom oznamili, že tento náš byt sa prepíše na nás, zvyšok domu je ich a časom, ak sa zlepší fin.situácia, odídeme do vlastného .... len prečkať to ťažké obdobie... inak proti svokre nemám nič, ale rozhodne nemienim šúchať nohami a neozvať sa, ak sa mi niečo nepáči. Ja nie som ten typ, čo si nechám skákať po hlave. Kedysi som bola taká, že každý so mnou robil čo chcel, a aj tak som bola potom za najhoršiu ... takže teraz sa rozhodne ozvem. Lepšie ako to dusiť v sebe, lebo keď sa toho nazbiera veľa,vybuchnem ako sopka a bude to oveľa horšie 😀 😀
ja by som to velmi neriesila. len ak by zacala tu postu otvarat. mozno nakukla len raz a prave vtedy si ju videla. a keby aj pozerala kazdy den, tak bude vidiet vzdy tie iste listy. a co jej to povie, nic.
nerob zbytocne rozruch. toto nie je nieco co ti znici zivot. keby sa ti starala do vychovy alebo robila rozbroje medzi tebou a muzom alebo na teba nadavala pred ostatnymi, to by si uz musela riesit.
ja tiez otvorim muzove listy a on zase moje. a ked budu deti vacsie ani pri nich nebudem mat problem ze nech by pozreli do posty. ja nemam co skryvat. len ten co chce nieco tajit ma s tym problem
Tak jej otvor postu aj ty ... je to totalne arogantne a neslusne ale co uz niekto nepozna slusne spravanie. A povedz to priateľovi že si nepraješ aby čítala a otvárala vašu poštu. Je to vaša súkromná vec čo vám chodí... a keď to nepochopí tak jej povedz že tá pošta chodí vám nie jej že si to neželáš... ja by som jej dala .
@miroslavab13 ona postu neotvorila, len si pozrela odosielatela. to som pochopila z uvodneho prispevku
citujem vybrala listy, popozerala a dala nazad

@sasa1310
@mircalla
No 100 bodov vam davam baby!! Pokial byvam u svokry tak ,,šucham nohami,,Nehovorim ze svokra ma rano o 6:00 lozit ,,mladým,, do spálne, so schránok, do skrín a neviem kde. Mnohé zeny si myslia, ze ked pridu ku svokrovcom bývať ze ,,oni sa stiahnu,, a daju priestor novej ,,panej,,. Ved oni su tam doma, maju svoje zvyky, moresy, rituály ...zial je to tak - pokial nemá človek ,,svoje,,tak musi zniesť aj nejaku ,,nepohodu,,. Lebo často je to fiančne pohodlne byvat u rodičov ako platiť hypoteky..
Aj väčšina mojich priatelov a známych je zadlzena na pol zivota lebo nemaju ziadnych prachatých rodičov ani nezdedili proste platia hypo..a maju ,,priemerne,, zamestananie ziadne ,,vip posty,,. Je to uplne bežné takto fungovať...