icon

Svokra sa nám stará do súkromia

tuppe
3. dec 2015

ahojte milé žienky, viem, že spolunažívanie so svokrovcami je náročné, neraz sa stalo, že sa svokra do nás starala ... vždy som to nejako prehltla..
Ale dnes ma svokra úplne vytočila.... neviem, či som retardovaná alebo by aj vám vadilo, keby vám svokra pchala ruky do VAŠEJ schránky, vybrala listy, popozerala a dala nazad ???? Ja som dnes toto videla na vlastné oči !!!!!!!!! Manžel mi povedal, že oni toto neriešili nikdy doma (keďže jeho mama otvárala aj jeho poštu,ked sme ešte spolu nežili a mám pocit, že to muž nechce s mamou riešiť a vysvetliť jej čo je to súkromie... bojím sa, že keď ej to poviem ja, urazí sa a zase všetko prekrúti - už raz som jej niečo povedala a urobila pred svojimi detmi zo seba chuderku a zo mna svinu !!

sojorez
3. dec 2015

@tuppe stara sa,kde ide,kam ide? A ty si manzelka...sak spoko,ale predtym,nez si sa stala manzelkou,ona bola jeho matka a nou po sobasi neprestala byt,ci? Tak preco by sa nezaujimala...jasne,ze v medziach normy...len tie medze mame kazdy ine,tak ako vychovu...kazda raz bude svokra 🙂

lenka_21
3. dec 2015

@tuppe volakedy som bola ako ty, ale davno ma to preslo...len mi to zvdihalo tlak a nic to neriesilo. Nemam v zivote nic co by som chcela pred svokrou utajit...aj moji rodicia vedia kolko zarabam, s kym idem von, co som detom varila na obed a pod... Preto nevidim nic na tom zle ked to vie aj svokra...
Vadilo by mi, keby muz veci riesil zo svojou mamou, ale to nerobi a to, ze ju informuje je mi sum a fuk...aj ja to robim so svojimi rodicmi 😀
U nas v rodine nie sme zvyknuti veci tajit, kedze svokra je rodina nevidim dovod preco by som mala tajit veci pred nou...

Ak budes vztahovacna tak nic nevyriesis, len sa budes rozculovat...a otazka je ci ti to za to stoji... A taktiez je otazka za co sa stoji rozculovat, lebo to, ze mi svokra lustruje schranku by ma naozaj netrapilo, ale ak ti to pomoze k tvojmu kludu, zober jej kluce od schranky resp.vymen zamok...

meusicka
3. dec 2015

@tuppe ahoj, tak ja si myslim, ze kym vam tie listy neotvara tak sa nic nedeje. zbytocne nerob problemy. ine by bolo keby vam listy otvarala a citala. ked dojde k tomu, vtedy to zacni riesit. resp. vymente schranku, nech je taka, kde sa nevie dostat. 😉
svokry vedia vytacat aj inymi vecami, takze toto by som este nepovazovala za nic extremne 😝

kaja73
3. dec 2015

@meusicka presne..my mame schranku spolocnu a ten kto vybera ,vyberie vsetko..ci uz ona nam,alebo my jej...ved listy su zavrte nie? taketo pakoviny fakt neriesim..su ovela podstatnejsie problemy..aj so svokrami aj vseobecne.....viac kludu a nadhladu by to chcelo..

meusicka
3. dec 2015

@kaja73 ved to, nam tiez svokra vybera postu, momentalne totiz zijeme mimo SVK a tak ked nam nieco pride hoci z banky tak mi napise na skype ze nieco prislo a ked viem ze to nebude dajaky vypis tak jej proste napisem nech to otvori a nech kukne co chcu. nestriela sa z toho a okolnosti si to tak ziadaju. ked sme boli doma, vyberala postu a nasu nam davala na schody, resp som vyberala ja a ich postu som im nechavala na linke v ich kuchyni. do zivota sa nam motali aj horsim sposobom, takze toto som vobec neriesila

lanugo
3. dec 2015

A napadlo ta, ze mozno caka ona nejaky kompromitujuci ci inak neprijemny dopis a chcela sa uistit ci sa nahodou nehodil do nespravnej schranky? Mozno ma na hlave maslo a je z toho v strese.Lebo ked len zo zvedavosti, tak ti poviem dievca, si v peknej rici s nou🙂

mima4
3. dec 2015

@tuppe
slusne jej vysvetli, ze si to nezelas.

to ze sa urazi, ma na to pravo, ty za to nemozes...

nechapem, preco sa nechas citovo vydierat... ved nic zle nerobis, mate pravo na sukromie.... Urcite sa nedaj manipulovat z jej strany.

Je dolezite si stanovit spravne hranice

tuppe
autor
3. dec 2015

Ide o to,ze my mame vlastnu schranku a aj ona svoju. Ja mam kluce od nasej a ona od ich schranky...tu nejde o to,ze chcem nieco tajit pred svokrou,ale je to zasah do sukromia. Ja jej ruky do schranky nestrkam a nesledujem,co im prislo. Je mi to jedno. Tak nechapem,preco ona nema.v sebe kus hanby a na ulici pcha ruky do schranky a takto mi vybera postu a nazad mi ju hodi dnu. Kluce nema..normalne to nie je. Ja nemam potrebu jej vsetko hlasit a oznamovat..co jej mam oznamit,ze mi dosiel taky a taky list??? Je to smiesne,nemam 5r.aby nas kontrolovala....a nestalo.sa to 1x...mozno su aj ine problemy so svokrami...ano,mam ich aj ja ale toto bol ozaj vrchol,lebo miesa sa nam.do sukromia aj inymi sposobmi,ktore tu radsej.rozpisovat nebudem....

helenanovakova
3. dec 2015

ja by som jej na rovinu povedala, medzi štyrmi očami, "mama, videla som vás dnes, ako ste nám šmírovali schránku. prosím vás, rešpektujte súkromie našej rodiny" a viac by som to neriešila, nerozmazávala, nedokonávala, neinteresovala do toho manžela, skrátka nič. ako zareaguje je čisto jej vec, má právo reagovať akokoľvek. myslím, že ju potom trkne aj v iných veciach. ja som nežila so svokrovcami nikdy, ale žila som so starými rodičmi. a tiež by som mohla písať báje. treba sa slušne, ale striktne "oddeliť"

hipuska
3. dec 2015

Ja ti tiez napisem zo svojej skusenosti. Nestoji to za to, radim naucit sa povzniest. Ja ked mam problem so svokrou, predstavim si, ako by som reagovala keby to urobila moja mama. Nesmies manzela stavat medzi dva mlynske kamene. Mne sa osvedcilo na svokru s usmevom a jednym uchom dnu a druhym von. Ona ma moje deti neuveritelne rada a za to som vdacna. Teraz po xy rokoch sa dozvedam, aka bola moja babka hrozna svokra-mama len teraz hovori, ked sama prezivam rozne veci s tou mojou svokrou ake to mala ona tazke. A som mojej mame nesmierne vdacna, ze jej vztah nevesta-svokra, nepokazil ten moj vnucka-babicka a to iste chcem aj pre moje deti. A dalsia vec, moj manzel velmi dobre vie, aka je jeho mama, naco mu to estepripominat? Vadilo by mi, keby sa postavil na jej stranu ale to nikdy neurobil.

A posledna vec na co som prisla, ze zla svokra neexistuje, existuje iba zly manzel. Ak tvoj manzel nieje ochotny riesit toto néozes ani ty.

lanugo
3. dec 2015

@hipuska si mudra zena, myslim to uplne vazne!

pumpkins
3. dec 2015

Nic sa nestalo. Tak si pozrela ake listy mate v schranke. Boze..je zvedava. A, ze sa pyta na svojho syna kolko zaraba atd sa mi zda normalne sak je to jej syn. Kto chce vidiet len zle vidi len to. V dnesnej dobe sa mi zda nejaka vysoka presitlivenost na somariny....Svokra je vzdy ta zla a nevesticky su svatice..

alexanotbad
3. dec 2015

@hipuska skvele napisane. len dospiet do tohto stadia je strasne tazke. alebo to len mne dlho trva 🙂

tuppe
autor
3. dec 2015

@pumpkins ty asi nebývaš so svokrou :D Ale z celého srdca ti to prajem zažiť 😎 Určite svätica nie som, ale aspoň nedolujem v cudzích veciach....

martinusik91
3. dec 2015

Ty sama vies aky mas vztah zo svokrou a co si jej mozes dovolit povedat a trosku predvidat ako na to zareaguje.Ale ja som taketo veci riesila cez muza on je jej syn nech si snou robi poriadky on.Predsalen to inak vezme ako od nevesty.Su ovela horsie veci co robia svokry ale mne robila nieco podobne ked sme tam byvali mali sme len jednu schranku a ked mi prisiel balik tak mi ho doniesla a hned co ti prislo co si objednala?A pred nou som to musela otvorit.Vyriesila som to tak ze som si dala posielat postu k nasim 😀 teraz su to druhe vianoce co sme prec a nieje nic lepsie 😵 😀

tuppe
autor
3. dec 2015

@martinusik91 ale mne nejde o to, že chcem niečo tajiť.. mne ide o princíp. Sú isté hranice, ktoré netreba prekračovať... nemám čo pred ňou tajiť, manžela nepodvádzam, tak ľúbostné listy tam nenájde 😀 😀 😀 😀 😀

martinusik91
3. dec 2015

@tuppe nemyslela som to tak 🙂 mne len vadilo ze sa do toho starala ja som sa jej tiez nepytala co jej chodi 🙂 a tajila som preto lebo som objednavala veci z bazaru pre maleho a to ona nemohla zniest ale jej problem

sandey
3. dec 2015

Kúpiť schránku, z ktorej to bez kľúča nevyberie 😉

gviera
4. dec 2015

@tuppe
Ahoj, my sme prežili to isté. Žili sme v jednom dome s dvoma osobitnými bytmi so svokrom, nielen že prezeral poštu, ale preberal aj naše zásielky, dokonca aj doporučené na moje meno - pritom som bola doma. Spolužitie s ním bolo aj v iných smeroch neznesiteľné. Musela som osobne požiadať poštárku, že si to neprajem. Manžel namontoval na plot našu vlastnú poštovú schránku, dali sme si tam menovky, dôrazne sme ho upozornili, že nech sa to viackrát neopakuje. Kade chodil, všade nám robil zle, nadával na nás.....a pritom sme mu nikdy nič neurobili. Po čase, aby nám nezničil rodinu a vzťahy, sme sa radčej odsťahovali. Proste niektorí svokrovci, rodičia vôbec nikdy nepochopia, že máte vlastnú rodinu, právo na súkromie, sú tak hlúpi a zaslepení vlastnou dôležitosťou...

lenka_21
4. dec 2015

@hipuska jezis moja pozri na moj prispevok na strane 1 ...akoby si ho pisala ty 😀 😀 😀 Vidim, ze pouzivame rovnake metody.... 😉

maminuska
4. dec 2015

@tuppe však nadrzovku , ked si videla alebo uvidíš ako sa ti hamre v pošte, tak sa vyber k jej schránke a vyberaj aj ty, však mamo ukážte čo tam máte .
Moja svokra je fajn človek , ale tiež často strkala nos tam kde nemala. Tak ale to zas jej muž povedal alebo jednoducho prišiel do jej kuchyne a poprehadzoval riady presne tak ako sme mali my. Nahádzal prádlo do práčky a zapol ...joj to bolo vyskakovania, však mamo len pomôcť sme chceli ako vy nám a je pokoj, ráno ked mala priatela u seba vošiel , pustil telku a čakal kedy sa zobudí .

maminuska
4. dec 2015

tak a zas môj otec aj z človeka s niekolkými titulmi urobí v priebehu pár chvíl debila, vypla si plyn , vypla chod sa ešte pozriet určite si ho nevypla....dala si N lieky , dala , kolko si jej dala tie biele velké a dve malé oranžové ...na dome mojich rodičov ,, prídem za tebou a pomôžem ti s zamknutím a vypnutím svetla ( mám 41 rokov ), telefon ráno ..dnes sa ochladilo , dala si detom čiapky a vezmi si tielko ?

😀,

tak ked sa dá tak mu vždy poviem zamkol si auto , hej zamkol , určite ? obišiel si ho dokola a poskušal všetko , ano ....nerob zo mňa debila.

sasa1310
4. dec 2015

@tuppe pre mňa je zvláštne, že niekto nie je schopný si zabezpečiť svoje bývanie, keď ho takáto prkotina dokáže rozčúliť tak aby o tom napísal na verejný portál.
V prvom rade na tvojom mieste by ma veru to sralo, že mať deti a nezabezpečiť im nič pomocou vlastných rúk. Skôr sa tam zameraj. Svokra je doma a robí si tak ako to robila roky

mircalla
4. dec 2015

@sasa1310 presne toto som chcela napisat vcera, ale zdrzala som sa....mam dojem, ze polka MK byva so svokrovcami alebo rodicmi...najprv riesim byvanie, potom ostatne...a potom nemam problemy, ze mi svokra lezie do schranky...a ano, nastvalo by ma to, ale ako si kto ustelie...

sasa1310
4. dec 2015

@mircalla u mňa nie je chlap chlapom, keď nevie zabezpečiť svoju rodinu...t.j. ako sa vraví "postav dom, zasaď strom".
Mnohé vidia problém v svokre alebo svokrovi ale vo svojom chlapovi akosi nie.

mala_hobitka
4. dec 2015

@tuppe Pokial by som vedela ze rozhovor nepomoze tak by som nadrzovku urobila to iste jej schvalne v jej pritomnosti.....zvedava na jej reakciu.. 😀 ja uz ked som vytocena tak mi je vela veci jedno...a s ostatnym rovnako.....hrabe sa mi v suflikoch? ja jej tiez a este by som hlasno komentovala co som nasla "juuu krasne obalky, boli drahe?"

lenbea
4. dec 2015

@tuppe nie si vadná a je to bežný prototyp svokry 😀 😀 😀 😀 takže čím skôr si s ňou narob poridky. radšej nech je urazená, ale nech Vám dá pokoj. Sa jej normálne spýtaj, či aj Ty sa jej máš ísť pozreť do schránky. a keby náhodou niečo otvorila, tak je to asi aj na súd, nie? ved listové tajomstvo jej nič nehovorí. jasné, že chcú všetko vedieť. moja akože vymieňa sáčok v koši, len aby sa tam mohla pokutať a pozerať, čo vyhadzujem. televízor má úplne tichučko, aby všetko počula. ked zavrem dvere, tak je urazená, ale nech.

tuppe
autor
4. dec 2015

@sasa1310 tak tvoj chlap musi asi zarabat tisice...moj robi po stavbach,vsetko tu u svokrovcov urobil sam..nie kazdy ma stastie na bohateho muza,rodicov alebo super platenu pracu...a zase co sme mali cakat do 40 tky,kym si postavime nieco vlastne bez toho,any sme sa zadlzili na pol zivota... jedno sa hovori,ale inak sa zije....

mircalla
4. dec 2015

@tuppe hypoteka? moji kolegovia napriklad nemaju ani jeden ani bohateho muza ani super platenu pracu a vsetci maju davno davno pred 30-kou kupene vlastne byty na hypo....niektori este ped 25

tuppe
autor
4. dec 2015

@mircalla pisala som,ze hypo sme nechceli..muz je samozivitel,velku cast zarobku zozieraju odvody,navyse zopar "poctivych ludi" mu nezaplatilo za polroka prace,cim sme sa dostali.do fin.problemov,ktore sme kryli nasimi usporami....