Svokra sa pozvala na našu dovolenku
Zdravím žienky.
Chcela by som od vás poprosiť pár nestranných názorov. S polovičkou ideme na dovolenku - do Rumunska (viem, neznie to možno nejak vábne, ale je môj detský sen vidieť Drakulov hrad 🙂 A priateľov sen je zase urobiť si road-trip po horských cestách Transalpiny a Transfagarashanu). Takže sa ideme vydať na takéto malé vysnívané dobrodružstvo.
Problém je svokra. Je veľmi aktívna a nie práve taktná. Prvý raz sa chcela pozvať pred pár mesiacmi, kedy sme dovolenku ešte len plánovali. Nejako taktne sa nám z toho podarilo vykorčuľovať. Lenže teraz zatlačila na svojho syna, a opäť sa s nami snaží pretlačiť na road-trip.
Je to naša jediná dovolenka v roku, teším sa na ňu ako malé dieťa na Kinderko. Teším sa na romantiku, intimitu... proste na nás dvoch. Veľa času na seba nemáme, stále je unavený z práce, neustále myšlienkami niekde inde... aspoň takto si od toho sľubujem, že konečne vypne, a bude sa venovať len mne. Lenže so svokrou na krku si tú idylku predstaviť neviem.
Navyše s jeho mamou nevychádzame poslednou dobou najlepšie. Odkedy sme začali prerábať byt, stále sa do toho mieša, stále nevyžiadanie riadi, radí a usmerňuje. Často kričí a máva výkyvy nálad... čo proste nie je môj šálok kávy. Je to taký akčný chlap v sukni, a navyše vševedko. Veci musia byť tak ako ona povie, tam kde ona povie, a kedy ona povie.
Proste, nechcem ísť na dovolenku s ňou. Mám už len z predstavy na to zimomriavky.
Prosím o rady... čo robiť? Ako sa na to dívať? Čo by ste urobili vy?
Chcem si tú dovolenku užiť, ale chcem si ju vychutnať len s priateľom. Najviac som ale frustrovaná práve z jeho reakcií. Nevie sa pustiť maminej sukne a povedať jej nie.
a len tak mimo toho, ja som mala veľmi dobrú svokru, bohužiaľ už je po smrti - studená, ako to niekto v inej diskusii dosť necitlivo nazval. Vychádzali sme dobre, ju by som si na dovolenke vedela predstaviť, ale nie na takej v štýle romantiky : my dvaja s partnerom na pláži za súmraku a svokra ako rotvajler 3 kroky za nami he-he 😀 😀 😀 .
ale hlavne pories chlapa. povedz mu pred dovolenkou, co od toho vyletu cakas.
presne, aj sa ho opytaj, ako si tu dovolenku predstavuje on a uz teraz sa dohodnite. ziadne take, ze uvidime, uzijeme si....
my sme boli s manzelom a svokrovcami na spolocnej dovolenke a svokrovci neboli problem. problem bol,ze to bolo pol roka po svadbe, ja naladena aj na zazitky a vylety ale samozrejme aj na romantiku, posvadobnu cestu.....
moj sa cele dni potapal, ani jednu zmrzku mi nekupil, co som cele dni hucala donho, ze ja chcem zmrzku, ja chcem zmrzku...az ma posledny den spucoval, ze - vsak si ju kup!!
proste som mu mala narovinu povedat - chcem, aby si ma zobral na zmrzku...
chlapom povacsine treba vsetko povedat, jemu to vobec nedopalilo, ze cakam aj nejaku romantiku, ved sme sa isli potapat, nie?
este tyzden po dovolenke bolo dusno, ale spatne si uvedomujem, ze sme si mali vyjasnit, co chceme a ocakavame.
v principe je to aj problem u teba - povedz priatelovi narovinu - vies, milacok, ja chcem vylety, ale je to nasa spolocna dovolenke bez deti a chcem si aj uzit vo dvojici, co bude robit medzitym tvoja mama? a nebolo by ti trapne, ked bude vedla v izbe pocuvat, ako u nas vrzga postel??
pekne sa jej opýtaj: mamička a čo chcete ísť s nami do trojky??
@katarik44 to je skor strach z neznameho, vela ludi nevkroci ani do Turecka, Grecka, niekto odmieta aj Egypt.. 🙂)) Rumunsko cigani, Albansko mafiani, krajiny byvalej Juhsky tiez na tom nie su ruzovo kvoli "vojne", Chorvatsko sa nejak velmi rozbehlo 🙂) .. to ze mafianom sa darolo v Taliansku tiez nik neriesil :D hrnuli sa tam turisti vzdy 🙂))
@stevvvka no to je smiesne.. :D ze checm aby si ma zobral na zmrzku... vsak ked si chcela mala si si kupit :D U nas je to tak, ze zaveli jeden ideme na zmzlinu a bodka, kto nechce nejde :D vacsinou ale vsetci idu ....
U nas boli pre mna svokrovci problem na dovolenke, mne to prekazalo, nakolko ak bol spolocny apartman tak ma to vyrusovalo, ked boli dve izby svokor nemoze spat, o 6tej rano vyklopaval na dvere s kavou atd... o 7mej musel byt prvy na ranajkach aby ho nik nepredbehol atd... svokra svojska, organizovali vsetko.. s mojimi rodicmi to tak nie je, lebo ti nepridu, oni sa opytaju co chceme robit, povedia co oni a samostane sa riadia - idu na plaz, nakupy atd sami... pripadne sa tam stretneme... ziadne organizvoanie a uz vobec nie vbehovanie do izby (svokrovci vobec ziadne sukromie nerespektuju, synacikovi kludne aj do postele vbehnu o 5tej rano, a je mu fuk ze tam ma frajerku 🙂 )
.a možno,že chlap je taký ten tip,že sa bojí mamičke povedať "nie" lebo sa ona urazí..že radšej sa poháda s priateľkou ako so svojou mamičkou.. 😕
@simca06022011 no, ale mne islo predovsetkym o to, aby ma on zobral na zmrzku. a kedze chlapom treba vsetko povedat, tak som mu povedala, ze chcem zmrzku...
lenze v tom bol presne ten problem, ze mi neslo o tu zmrzku, ale aby ma on niekam zobral...
my sme respektovali sukromie, aj oni nase, aj my ich, a niekde sme chodili vsetci, niekde iba pary, preto tvrdim, ze da sa dohodnut a mat peknu dovolenku aj so svokrovcami...ze nemusia byt problemom.
@svetluska82
my tiez bereme svokrovcov sem tam na vylety a jasne, musíme sa im prisposobovat, ale my to aj chceme. Ved oni vychovali môjho manzela, prisposobovali sa mu tiez 🙂
My niekde chodíme so svokrovcami, niekde samy. Záleží od toho na čo sa cítime. Či máme chuť byť len samy, alebo aj s rodičmi, či už mojimi alebo jeho. Teraz cez víkend sme s našimi boli večer si sadnúť. Je to príjemné, drží to rodinu pokope. Aj keď samozrejme, že všetko s mierou.
Inak ja uz teraz rozmýšľam aká raz budem svokra... Podľa mna je tažké sa odosobniť a brzdiť sa pri vlastnom dieťati (samozrejme myslím tie dobre mienené prípady, co aj tak otravne vyznievajú) ale na dofci je každá tretia single osoba navyše a bodka
Ak by isla ona nesla by som ja....jednoduche...nech si uzije milacik trip s mamickou.
Radsej cumiet doma do steny ako byt v aute s takouto osobou.
@zdenka828 a já bych zas na tvém místě tu "skorotchýni" vzala s sebou, když se tak tlačí jet s vámi. však kde je psané, že když tam jedete tři, že se musíte i tři vrátit ...lidé na dovolených ztrácejí různé věci-batohy, deštníky, fotáky, no a vy by jste byli první, kdo na dovolené ztratil někde v hlubokém lese v rumunsku milou tchýni 😀 😎
Jeeeejdanenky, zase tie zle svokry! To mi Pan Bozko Ale nadelil s dvomi synmi 🙊 No nist, musim to brat ako zivot priniesol😄
@zdenka828 Mrzi ma, ze mas takuto svokru. Nie kazda mamka toho praveho je takato, niektore tu partnerku dokazu aj respektovat. To, ze tvoj partner nevie povedat NIE je caste u viacerych parov. Zrejme bude trosku zakriknuty...Povedat NIE je ale podstatne... On to musi vediet, ak to nevie, nech sa to nauci. Urcite s nou na tu dovolenku nechod, ale taktiez nedojdite do situacie, ze skratka nepojdete vobec. Porozpravaj sa s priatelom, ak je rozumny pochopi...ak nie, pani svokra vam bude krizom cely zivot.
boze, co sme to za neznasanlivy narod.
@zdenka828 nečítala som diskusiu, ale tak, ako väčšina žien, ktoré tu píšu, že majú problém so svokrou, aj ty máš problém s partnerom. Nie ste manželia, je na ňom, aby svojej mame povedal, že je choré, keď sa tlačí na dovolenku so synom a jeho frajerkou. Ak sa ofučal, keď si mu dala čítať túto diskusiu tak by som prehodnotila nie len rozhodnutie ísť s ním na dovolenku, ale aj to, či som sa pri výbere partnera nesekla 😝 😝 😝 😝 Ak teraz nedokáže svojej mame povedať, nehnevaj sa, ale na dovolenku chceme ísť iba my dvaja, tak bude držať stránku VŽDY svojej mame.
Ahoj, to asi nemyslis vazne...ste mlady zamilovany par, ktory si chce uzit dovolenku a jeden druheho.ziadna tretia osoba tam nepatri.ona tam urcite nema co robit.a to jej nie je trapne votriet sa medzi dvoch mladych ludi??!!a nechcela by este spat medzi vami??!!...na tvojom mieste by som zdvihla telefon, alebo by som sa s nou stretla povedala by som jej, ze cely rok ste spolu malo, nemate moc casu venovat sa naplno jeden druhemu, tak aspon par dni si toto vsetko zameskane chcete dopriat bez tretej osoby😠...a este k tvojmu priatelovi...maloktory chlap vie odporovat svojim rodinnym prislusnikom...drzim palce ☺
V tomto prípade platí "úprimnosť nadovšetko". Keď viem, že by som si dovolenku v trojici neužila, prečo na ňu potom ísť? Zmysel dovolenky je predsa v relaxe a pohode.
Treba rázne povedať nie, alebo dať ultimátum, že so svokrou na trip nejdem. 😎 😎 😎
Tak presne toto isté som zažila aj ja, svokra si poza môj chrbát s mojim manzelom dohla spoločnú dovolenku s nami, bolo to pred pár rokmi. Rokmi sa to iba zhoršovalo a dnes môj manžel už býva u nej... 😞 Takže ponaučenie: ukázať čo najskôr hranice...
@surrender nam sa nasackoval svokor na dovolenku,skvokra aj svagrine to vedeli,len ja nic ani deti.
Potrebovali si od neho vsetci odpocinut,tak ho posadili k nam do auta.
Skoro rano k nam vtrhol do izby a reval,ze co este spime,rano o 6 hod.
Myslela som ,ze sa mi sniva.
Aspon ma uvidel nahu od pasa hore,kedze nezaklopal ...
Boli sme v soku

@svetluska82 a co tak v aute na vylete? 🙂))