Svokra sadí do mojej predzáhradky jedno cez druhé
Prosim pomoc.
Kupili sme si dom, s nim aj predzahradku po byvalej majitelke. Prisla svokra, nabehla, v jeseni cela zblaznena nasadila svoje stromceky kade-tade. Ja som bola cely den s detmi v dome, bol s nou muz (ktory netusi, kde co rastie). Prisla jar a nam z toho vznikla dzungla. Vsetko cez vsetko... stromcek medzi pivoniou, ruze, presadena juka v strede druhej pivonie, stromcek pichnuty medzi hortenziami...
Zajtra pride zase a ja mam z nej zaludocny stres, nervy.... nechcem stromy obsypat bielymi kamenmi a korou (asi taku ma predstavu), milion krat som jej to povedala... chcem travy, kriky, stromceky, kvety.... zelen.... uprimne neviem, co s nou mam robit a ako tu predzahradku mame urobit. Mala som za to, ze sa najprv vykope povodna rastlina, pripravi poda a tak sa planuje nieco nove a nie ze tu ona sadi jedno cez druhe.....
@elizabet173 presne...svokra pride z daleka a ona ju ma obskakovat...to kde sme...tak po prve svokra by dosla keby sa ohlasi telefonicky a bude to vyhovovat aj mne a budem sa na to citit ju obskakovat a robit nacas jedlo a kavu a ked autorka pise, ze ma dve male deti a nedava to pri nich a je to casovo narocne zladit aj s domacnostou a zahradou, nechapem, na co je to dobre sa sebaobetovat a este makat a varit pre svokru a robit aj kavicky na cas, aby nedostala zachvat 🙈 a do toho jej ide donicit zahradu lebo ona ma svoju predstavu v hlave...toto si akoze vazne moze niekto nechat? A kde ma ozaj muza..co nevari on mame alebo nestrazi deti a manzelka nech je na zahrade...a na miesto toho jej povie ze ich moze obe j..? Ja neviem tolko je tam tych moznosti, ze akosi nevidim chybu len u svokry 🤷
@elizabet173 wow. vybrat neveste svadobne saty. To je uz riadne silna kava.
Podla mna to skvele vyriesila ze s nou nebojovala, iba by sa do krvi pohadali. Takto jej to nechala vyzrat v tom najlepsom momente, kedy uz svokra nemohla nic urobit, iba tam ticho sediet.
@andreatytler mne to iste svokra chcela, ze kedy mi ideme vybrat saty? Ked som jej odvrkla ze idem s kamaratkou a ona ich uvidi az na svadbe nepacilo sa jej 🤣
@eeffka Co povedala?
@andreatytler vytrestila oci, asi to povazovala za hotovu vec . V tom case som nebola ani tak asertivna, skor nevymyta huba 🤣 kedze som to povedala takym tonom ako jej taka sprostost vobec napadla
@eeffka 😀👍
no ako to dopadlo?
Ahojte. Idem tu napisat, ako to dopadlo, lebo zacatych tem bez konca je mnoho. Ziadna kasa sa neje taka horuca, ako sa vari .... S horucou hlavou (a po predoslej) skusenosti som zalozila temu, ale musim povedat, ze to nebolo take zle, ako som si predstavovala. Svokra nam nechcela ublizit, co sa potvrdilo aj touto navstevou, stromceky nam tu nasadila v domneni, ze urobi dobre, ze nam pomoze a sama videla, ze urobila blbost. Naschval som sa toho ani nedotkla, kym prisla. Prve dni som ju predbiehala, vzala som prva tu nasu jedinu motyku 😃 a venovala som sa okoliu domu sama, ona pomahala muzovi. Doslo vsak aj na to, ze mi ide pomoct do predzahradky, kde sa ukazalo, ze kvety vobec nepozna a samozrejme, v jeseni, ked to uz bolo odkvitnute a upratane nevedela, ze tam nieco je. Niekolkokrat som jej povedala, co tam chcem nat v buducnosti, ako si to predstavujem a ked nieco chcela dat prec, pytala sa. Dobre to dopadlo. Sice mi pridala pracu, lebo to musim presadzat, prehadzovat atd.... ale aspon sme sa nepohadali, upustila od svojej predstavy, nechala to na mna. Pravdepodobne videla, ze nie som uplne marna 😃 beriem si z toho ponaucenie, musim sa naucit lepsie a slusnejsie vyjadrit svoj nazor a tiez nerobit zo vsetkeho dramu.
A muz? Jemu to cele bolo naozaj jedno, aj keby tam rastol prales 😃 prajem kazdemu pekny den
Super, dakujeme, ze si dala vediet. Tak som rada, ze svokra vam tam nic nenutila a nechala ta robit si podla seba. U mna to tak casto byva, ze si z niecoho robim nervy a nakoniec to vooobec neni take zle, ako som si myslela. Ono, ked rodicia pridu na navstevu k svojim detom, chcu im niekedy pomahat, ale na nespravnom mieste...
@elizabet173 ano, tiez si myslim, ze tam bude aj ine, len nie je uvedene presne co...autorka pisala, ze so svokrou sa bavili o jej predstave, ale presne, tak kurnik supnem deti muzovi a idem kuk von co tam doraba..alebo aj rovno s detmi sa da vybehnut na tu chvilku...a uz ked sa o niecom s niekym bavim ako to posadit, tak asi uz pri prvom stromceku vidim, ci je tomu tak...a ako pises, odide, nelubi sa mi to, tak to vyhadzem...no k comu taka pomoc, ked jej to este teraz vyrastlo a musi to dat cele prec 🤷 no ocividne divne vztahy, ked si neviem v svojom povedat svoje..(ak je to teda ich)
A k tomu jedeniu, taku este nehrali aby som na minutu presne chystala jedlo...kokos vsak svokra aby bola v pohode obetujem svoju nepohodu len aby dobre bolo...bych povedala hned, mam dve deti, syn mi nepomaha, jedlo bude vtedy ked sa to podari a ci vobec 🤷😉
Dobre ste to zvladli. Blahozelam.

Nerozumiem, ale co presne po nas chces? Svokre nieco povies a neplati to na nu, baby ti tu radia, ze si to mas dat sama do poriadku, to uz nie, lebo je to jedno cez druhe zarastene a nevies co s tym a ak je to vase, tak co tam kurnik robi stale svokra? Neviem si predstavit, ze by mi niekto dosiel do zahrady sadit a este podla seba...ok bud pomoze, tak ako mam ja predstavu alebo ako sa dohodneme vzajomne alebo to radsej neposadim nic ako mam mat chaos v zahrade...ja mam tiez male dieta a druhe na ceste a popravde radsej nic neposadim akokeby to tu mam niekomu zverit...takze svokricku si stopni a dorob si to sama a vykmas to co tam nechces mat...lebo ako vidis dogabe ti to tam cele a to neviem k comu je dobre