icon

Svokra si kupuje moje dieťa darčekmi

michaelaaa02
9. máj 2025

Neviem ci už ja som divná, ale vadí mi, že svokra si kupuje môjho syna darčekmi. Keď nie ona, povie mužovi a kúpi teda svokor. Každú náštevu mu niečo dáva. Ja sa potom len hádam s priateľom, lebo si nemyslím, že 2 rocne dieta potrebuje toľko hraciek, keď sa s nimi ani nehrá. Je to manipulativna osoba, preto sa bojím, že si ho chce získavať darcekmi a vkuse niečo nové vyťahuje, aby malý videl, že zas nám niečo dáva, či už je to hracka alebo oblecenie. Moji rodicia toľko nedávajú, daju nám peniaze, že keď budeme potrebovať, mam kúpiť co uznam za vhodne. Syna si chcem vychovať skromne a nie aby bol rozmaznaný, ale aby si vedel vážiť. Nepoviem raz za čas, keď je sviatok, príp.ked niečo potrebujeme, nech kúpi, ale naozaj je to každý krát čo tam prídeme. A kvázi celá jeho rodina riešia vkuse len darceky a stále mu niekto niečo dáva, ako keby materialne veci boli najdolezitejsie. Priateľ na to povedal, že tie veci ostanú u nich. To je jedno ze ostanú tam, syn vidí, že mu niečo stále kupuje a nechcem ho učiť na darceky. Myslím si, ze získať si vnuka môže aj iným spôsobom ako darcekmi.

Strana
z2
doriiis
9. máj 2025

Nemám problém,vyrobím si problém.

anjelicek26
9. máj 2025

K tomuto rozumna rada nie je... v niektorych rodinach je "zahadzovanie hrackami" hlavne ked sa jedna o male dieta uplne bezne... xy krat tu bola tema, ze sa svokrovci ci rodicia "nestaraju", nic nekupia, nic nedaju... to mas zas nevesty s opacnym nazorom a potesila by ich tvoja svokra 😅 Ak mas sancu, svokru usmerni, ze co by maleho potesilo, pomohlo, ked ma potrebu "nosit" tak ju popros nech nosi sezonne ovocie ked bude chodit, melon, jahody, broskyne proste cokolvek, ze vnuk bude rad... bude z generacie, kde jej je blbe chodit s prazdnymi rukami... predychaj, ked je toho vela, hracky odloz, predaj, to mas jedno...

petulda333
9. máj 2025

Ja neviem,ale nie su aj od toho stari rodicia? Aby trosku rozmaznali tie deti?! Moj syn je od stredy u svokry,uziva si volno bez povinnosti. Doma to je inak

nicoletta98
9. máj 2025

@michaelaaa02 niekto takto prejavuje lásku.. ja tiež rada dávam zmysluplne darčeky dospelým rodinným príslušníkom, to ani nie sú deti a teší ma ta radosť keď to dostanú.. možno to tvoja svokra ma podobne, riešiš zbytočnosti

elzena2
9. máj 2025

V pohodicke, časom to svojou výchovou prerazis. Syn pochopí, že je to len zbytočne míňanie a kopa plastu a povie jej to.

michaelaaa02
autor
9. máj 2025
@elzena2

V pohodicke, časom to svojou výchovou prerazis. Syn pochopí, že je to len zbytočne míňanie a kopa plastu a povie jej to.

@elzena2 vieš ona je manipulativny typ, preto sa toho trosku obávam... kto nezažije, nepochopí...

michaelaaa02
autor
9. máj 2025
@nicoletta98

@michaelaaa02 niekto takto prejavuje lásku.. ja tiež rada dávam zmysluplne darčeky dospelým rodinným príslušníkom, to ani nie sú deti a teší ma ta radosť keď to dostanú.. možno to tvoja svokra ma podobne, riešiš zbytočnosti

@nicoletta98 dávaš každú naštevu, kazdy tyzden? Ja si myslím, že je to prehnane, každú týždeň vkuse dávať detom darceky...

la_dolce_vita
9. máj 2025

Co ked si ho nechce kupit, ale proste chce len potesit milovane vnuca?

michaelaaa02
autor
9. máj 2025
@la_dolce_vita

Co ked si ho nechce kupit, ale proste chce len potesit milovane vnuca?

@la_dolce_vita je to manipulatorka, jej vadí, keď ide môj syn k mojej rodine... a keď ide k našim, pýta sa ako na polícii koľko bol u našich, kedy sme prišli, kedy odišli, aby sa náhodou nestalo, že jej vnuk bude viac s druhou babkou ako s ňou... preto mam pocit, že si to tým kompenzuje, že si darcekmi chce ziskat vnuka... ako sa hovorí, niektoré svokry vedia žiarliť a bojovať o vnuka...

petulda333
9. máj 2025
@michaelaaa02

@la_dolce_vita je to manipulatorka, jej vadí, keď ide môj syn k mojej rodine... a keď ide k našim, pýta sa ako na polícii koľko bol u našich, kedy sme prišli, kedy odišli, aby sa náhodou nestalo, že jej vnuk bude viac s druhou babkou ako s ňou... preto mam pocit, že si to tým kompenzuje, že si darcekmi chce ziskat vnuka... ako sa hovorí, niektoré svokry vedia žiarliť a bojovať o vnuka...

@michaelaaa02 a niektore nevesty radi prehanaju

michaelaaa02
autor
9. máj 2025
@petulda333

@michaelaaa02 a niektore nevesty radi prehanaju

@petulda333 musela by si zažiť, potom by si pochopila...

petulda333
9. máj 2025
@michaelaaa02

@petulda333 musela by si zažiť, potom by si pochopila...

@michaelaaa02 zazila som si so svojou svokrou dost. Teraz s nou mam ovela lepsi vztah nez s vlastnou mamou. Obe sme ale na vztahu zapracovali

petulda333
9. máj 2025

A spatne si uvedomujem,ze aj ja som vela veci zbytocne prehnala a riesila

koniarova
9. máj 2025

Problém nie sú darčeky, ale tvoja averzia k svokre. Rozprávali ste sa s ňou o tom?

michaelaaa02
autor
9. máj 2025
@petulda333

@michaelaaa02 zazila som si so svojou svokrou dost. Teraz s nou mam ovela lepsi vztah nez s vlastnou mamou. Obe sme ale na vztahu zapracovali

@petulda333 tak mi daj prosím radu... ide o to, že ani od svojho syna sa ešte mentálne neodputala... stále je v tom, že má 10 rokov a vkuse ho kontroluje a on je pod jej vplyvom a on tiež neodstrihol pupocnu šnúru... ona si vyžaduje neustálu pozornosť, lebo nefunguje s muzom, aby sme tam vkuse chodili aj na nastevy aj s nasim malym... nemáme ani jeden víkend pre seba...

ukgirls
9. máj 2025

nauc dieta sa o hracky delit a to tak,ze kazde napriklad 3-4 mesiace zanesiete hracky s kt sa nehra do charity ... nech si necha len take s kt sa naozaj hra... ja som to s mojou robila a vpodstate robim dodnes .. u nas je vsa vyhoda ze charity obchody mame na kazdom kroku ...

petulda333
9. máj 2025

No u nas to bol rozhovor. Najprv muz a potom aj ja. Bolo by to na dlhsie. Napisem neskor,teraz nemam vela casu

michaelaaa02
autor
9. máj 2025
@koniarova

Problém nie sú darčeky, ale tvoja averzia k svokre. Rozprávali ste sa s ňou o tom?

@koniarova áno rozprávali, vie o tom, že sa s partnerom kvôli tomu doma hádame. Povedala, že už nič nekúpi do leta, príp.mam dať vedieť co malý potrebuje. Myslíš, že to vydržala? Jasne, ze nie, každú nastevu niečo kúpi.

koniarova
9. máj 2025
@michaelaaa02

@koniarova áno rozprávali, vie o tom, že sa s partnerom kvôli tomu doma hádame. Povedala, že už nič nekúpi do leta, príp.mam dať vedieť co malý potrebuje. Myslíš, že to vydržala? Jasne, ze nie, každú nastevu niečo kúpi.

@michaelaaa02 tak treba znovu rozhovor. A keď nezaberie, znovu.

michaelaaa02
autor
9. máj 2025
@petulda333

No u nas to bol rozhovor. Najprv muz a potom aj ja. Bolo by to na dlhsie. Napisem neskor,teraz nemam vela casu

@petulda333 toto u nás neprechádza. Partner je na strane matky vždy a za každých okolností. Mne nikdy nepodržal ako partnerke stranu. Ja som vždy ta zlá a jeho mamička najlepšia, najdokonalejšia...

koniarova
9. máj 2025
@michaelaaa02

@petulda333 toto u nás neprechádza. Partner je na strane matky vždy a za každých okolností. Mne nikdy nepodržal ako partnerke stranu. Ja som vždy ta zlá a jeho mamička najlepšia, najdokonalejšia...

@michaelaaa02 ale to si mala napísať hneď, že problém je najmä partner. A až potom svokra.

michaelaaa02
autor
9. máj 2025
@koniarova

@michaelaaa02 ale to si mala napísať hneď, že problém je najmä partner. A až potom svokra.

@koniarova áno problém je partner, ale aj svokra. Tlači mu kaleráby do hlavy, cez sms, vkuse mu vypisuje ako decku, ktoré musí mať pod kontrolou. Oni dvaja sú ťažký super a ja už niekedy nevládzem bojovať... Ide víkend? Hadaj s kým chce môj partner radšej tráviť čas? Radšej pobeží za svojou matkou s malym ako byť s rodinou, ktorú si založil... a vkuse si svokra vynucuje, aby tam chodil syn s vnukom a nerešpektuje, že aj my máme svoj život... niekedy mám pocit, že so mnou bojuje, len aby mala 40rocneho synceka so svojím vnukom pri sebe... ked sme nemali dieta, vedela sa nasrať na svojho syna ked neprišiel cez vikend k nej na obed...

petulda333
9. máj 2025
@michaelaaa02

@michaelaaa02 tak to mas problem s nim. Pories si jeho

michaelaaa02
autor
9. máj 2025
@petulda333

@michaelaaa02 tak to mas problem s nim. Pories si jeho

@petulda333 ale jeho matka ho tak naučila, že vždy si musí zastať svoju mamu za kazdych okolnosti... som to uz pochopila, lebo raz tak vysvetľoval aj nášmu synovi... takže toto už nemá význam riešiť... aj som navrhla parovu terapiu, odmietol, boji sa prijať pravdu o sebe...

la_dolce_vita
9. máj 2025

Takze problemom nie su darceky, ale tvoj muz a jeho vztah s matkou...

domkakvet
9. máj 2025

@michaelaaa02 ulohou starych rodicov je rozmaznavat vnucata, toto najdes aj v odbornej psychologickej literature.

michaelaaa02
autor
9. máj 2025
@la_dolce_vita

Takze problemom nie su darceky, ale tvoj muz a jeho vztah s matkou...

@la_dolce_vita ale aj darceky... včera zas dostal, ze zabudla mu dat minule, ale minule mu doniesla vlacik a oblečenie a ze zabudla, tak doniesla znova, aby nebolo málo...

abbey1
9. máj 2025
@michaelaaa02

@petulda333 ale jeho matka ho tak naučila, že vždy si musí zastať svoju mamu za kazdych okolnosti... som to uz pochopila, lebo raz tak vysvetľoval aj nášmu synovi... takže toto už nemá význam riešiť... aj som navrhla parovu terapiu, odmietol, boji sa prijať pravdu o sebe...

@michaelaaa02 Tak ozaj myslíš, že problémom sú darčeky a tie potrebuješ riešiť?

koniarova
9. máj 2025
@abbey1

@michaelaaa02 Tak ozaj myslíš, že problémom sú darčeky a tie potrebuješ riešiť?

@abbey1 to je ľahšie riešiť.

traktor
9. máj 2025

Len s toho co píšeš strašne cítiť až tu nenávisť k druhej strane.. Neverím, že muž sa zmenil, vzťah k matke musel mať aj predtým.. A ty si to tolerovala, alebo si do myslela, že pôrodom to všetko zmeníš? Tolerujes, rešpektujes tvojich rodičov, ale svokra podľa teba nie je ôk.. Ze sa pýta na tvojich rodičov, koľko strávili času, čo všetko drobcov dali.. Asi sa jej ani necudujem, možno tam je ten strach.. Vie tvoj postoj k nej, tak to možno rieši týmto spôsobom, aby o malého neprišla. To je taky problém prijať darček..? Dat ho dieťaťu.. Pripadne obmenit, staré pretriediť, posunut-predat?..vsetko je zle, tvoj muz(možno práve aj on má ten pocit, že týmto spôsobom akoby ubližujes jeho mame, preto ide radšej k nej sám), tvoja svokra.. A kde si ty?.. Ja som mala tiež svokru.. A bolo to zleee, fakt zle, až tak, že som už mala rôzne myšlienky.. Ale nikdy som do toho nezatahovala deti.. Práveže ja by som bola rada, keby mala o ne akýkoľvek aj malý záujem.. Ale to je o inom

Strana
z2