icon

Svokra si po wc neumýva ruky

28. apr 2023

Baby povedzte mi ci som uz ja paranoidna, alebo je podla vas normalne si neumyt po wc ruky?
Doma mame 2 zachody, jeden v kupelni a druhy male wecko bez umyvadla. Svokra vzdy ked je u nas chodi vacsinou na ten maly zachod, z ktoreho ked vyjdete, proste musite ist do kupelne a umyt si ruky. Uz xkrat som pocula a videla, ze ona si proste z tohto wc nesla do tej kupelne… ale isla napr rovno za mnou alebo sa vratila k cinnosti ktoru robila predtym. Uz som ju aj niekolkokrat na to upozornila, zvycajne sa zasmiala a rychlo oplachla ruky v kuchyni, ale sposobom, akoby sa vody bala, ze len konceky prstov namocila.
Ja uz neviem, pride to len mne cudne? Fakt mam dospeleho cloveka upozornovat na taketo zakladne veci???

autor
28. apr 2023

@victory7897 a co jej mam povedat??? Byva od nas 300km, tak len na jeden den sa jej neoplati prist,
moje dieta rado s nou travi cas, ona sa mu venuje, a teraz co jej poviem, ze nedojdes, lebo ta tu nechcem??? A moj muz by tiez s tym nesuhlasil. Ty by si zakazovala svokre chodit takto keby byva daleko?

oli18
28. apr 2023

No, baby, neviem. Ja som seniorka, ale nic z dodrziavania cistoty a hygieny ma neopustilo. Vsetko robim rovnako, ako za mlada. Tyka sa to tak osobnej hygieny, ako udriavania domacnosti. Uz mi povedali navstevy, ze mam ako v kostole, alebo ze by sa u mna dalo jest z podlahy.😀

0silvia0
28. apr 2023

moja mama má 70 rokov, vo veku tvojej mamy bola vcelku ešte čistotná. A moja babka bola prehnane čistotná, nútila nás ako deti umývať si ruky aj po použití vreckovky, lebo že máme sopeľ na rukách.... a predsa sa na staré kolená opustila. Preto píšem že ja to vnímam že to prišlo vekom. Ale samozrejme nie všetky staršie ženy sa stávajú vekom menej čistotné, to určite nie....

alenamihal
28. apr 2023

Fuj HUMUSAČKA...

marcellka32
28. apr 2023

@0silvia0 tak normálne to nie je, treba motivovať ísť osprchovať, nie nechať tak, mám okolo seba mamu, svokru po 70 a umývajú sa denne...

eva8
28. apr 2023

Čo jej máš povedať? Slušne ju hneď obrat a popros, nech si po wc ruky umyje. A keď si v kuchyni oplachne len končeky prstov, podaj jej mydlo.

ahhola
28. apr 2023

Zvyk umývania rúk by si mal človek fixovat už zo škôlky, keď to majú doma v pazi. Myslela som, ze C19 bude aspoň na to dobrý, ze sa ľudia uvedomia s tým umývaním, ale C19 skončil, zabudnite. Osobne mi to je najmä u žien nepochopiteľné, utriem sa po WC, nedajboh vymením vložku, tampón a s takými rukami si kúpim zmrzku???
Pre starú generáciu 1940 vyssie sú špinavé ruky len ruky zablatene. Nejaké povedomie o mikroboch, virusoch, hepatitídach v ich školských časoch bez mikroskopom nehrozilo. Ale ostuda to je, ze žiaden pokrok v tomto💩

0silvia0
28. apr 2023

@marcellka32 ja s nimi nebývam.

stanulienkat
28. apr 2023

Nech ju manzel vzdy napomenie a dozrie na umytie ruk.

katarinka89
28. apr 2023

@h2 neviem, či bu ju to prinútilo ale mňa prinútilo sa nad tým zamyslieť, prečo ho tam nemajú....ja som sa ešte nestretla s tým, že by na WC niekto nemal umývadlo....je to podľa M a vrcholné nehygienicke opustiť miestnosť po toalete a chytať všetky kľučky kým sa dostanem k umyvadlu 🧏‍♀️

katarinka89
28. apr 2023

Normálna možno pre niekoho .....a ty keď z toho WC odchádzaš napr. Pri ms sa ti zavolajú ruky, tak to tými rukami od krvi chýbaš tie kľučky ci ako? Pre mňa je Toto blbosť ho tam nemať a potom sa cudujes. Možno by si ich umyla, no nechce vám sporiť a chodiť kade tade. Porozprávajte sa s nou

h2
28. apr 2023

@katarinka89 Tak ja som vyrástla v byte, kde bolo WC samostatné, bez umývadla. Aj neskôr som žila v takom byte, aj mama to má tak, aj kamošky... proste bežný štandard v klasických starých panelových, alebo aj tehlových bytoch je, že záchod je maličká miestnosť bez umývadla, umývadlo je v inej miestnosti, v kúpeľni. Trochu sa mi nechce veriť, že sa s týmto na Slovensku ešte niekto nestretol.

dada0902
28. apr 2023

Moja je úplne rovnaká tiež si neumyva majú WC pri kuchyni a hneď vedľa majú kupelku vždy vyde a ide do kuchyne a sadne si tiež tomu nechápem

katarinka89
28. apr 2023

@h2 nestretla a to vážne...moji rodička majú mini zachodik, ale je tam aj maličké umývadlo.....potreba sa tam vykoná a ruky sa umyju tiež a účel splnený. Krstná mi býva v starom byte v meste a záchod je tiež s umývadlom....a všetci ostatní ktorých poznám majú tiež takto. No ja som sa s tým fakt ešte nestretla opustiť túto,,zónu,, s neumytymi rukami.....takže mňa zaráža aj táto vec.....

dada0902
28. apr 2023

@katarinka89 aj ja co poznám vsetcia na bytovkách mame oddelené WC a kúpeľňu jedine jedna teta ma WC s malým umývadlom tak není to nič neobvyklé to mat oddelene

autor
28. apr 2023

@katarinka89 bohuzial ja za to nemozem ze tam nie je. A ja aj preto napr chodim na wc do kupelne.
Neviem kde zijes, ale my sme napr mali aj byt bez umyvadla na wc. Blbe, ale co som mala robit??? Dat si kyblik s vodou do wc???
Len ist do kupelne, a nie nechytam klucky rukami od krvi, v takomto pripade sa da klucka otvorit aj laktom napr, alebo len jednym prstom, atd a keby aj, tak ja klucky pravidelne cistim.
Ako pise
@h2 standardy bytov boli wc bez umyvadla..

katarinka89
28. apr 2023

@dada0902 možno je to neobvyklé ale je to aj nehygienicke.keby to mam takto z nejakého dovodu- kľučky by som dezinfikovala nie 3 x do týždňa ale po každom použití wc- by ma zaujímalo, tie ktoré sa odvolávať že to je bežné koľkokrát tie kľučky umývate- len pre zaujímavosť

mb2021
Odpoveď bola odstránená
victory7897
28. apr 2023

@petamich ja mam so svojimi super vzťah ale na týždeň v žiadnom prípade...a po ďalšie keď mi strážia deti nebudem ich ohovárať na nete že tento a tamto

petamich
28. apr 2023

@victory7897 to je druha vec 🙂 🙂

victory7897
28. apr 2023

Takže nechceš ju tam ,sama si to napísala ...moje deti upozornia každého kto príde nech si ruky umyje 😂 je im to trápne od detí tak idú samozrejme 😂

katarinka89
28. apr 2023

@katarinka89 a ešte pre upresnenie modelová situacia: vyjdem z ,,hajzla,, kde nieje umywadlo- čiže so špinavých rukami, vojdem do kupelni a kľučku chytím tými istými špinavých neumytymi rukami a v kúpeľne si ich umyjem a mam ich ,,čisté, a znova chytím tu špinavú kľučku .....to akože fakt toto? Keď opustim WC mam mát čisté ruky....neviem o co tu ide autorke lebo hygiena by vyzerala trosku inak ....

petamich
28. apr 2023

@katarinka89 je uplne bezne hlavne v mensich bytoch, ze umyvadlo tam nie je, ja som sa naopak menej casto stretla s tym, ze by tam bolo 🙂 my byvame v parrocnej novostavbe v BA a nemame umyvadlo na wc, lebo sa tam skratka nezmesti

hederamonstera
28. apr 2023

Ja ta chapem, tiez tak vnimam co sa u nas deje. Moj manzel si sice ide umyt ruky ale len vodou (je pocut, ked sa pumpickuje mydlo). Ale co mu budem hovorit, je dospely a ja nejako tie bakterie neprezivam. Budujeme imunitu😁 dosledne som to riesila, ked mal maly tak do pol roka. To ja som prve mesiace mala aj dezinfekciu na linke😁

zoeeoz
28. apr 2023

@katarinka89 to, ze neni umyvadlo na wc je standard..to, ze ty to nechapes je pochopitelne..my to neobhajujeme, ze to tak je spravne ale vysvetlujeme ti, ze to je normalna vec v bytoch a aj v domoch..ale sposob akym to ty riesis tu pri tomto topicu je OT a bezpredmentny

autor
28. apr 2023

@katarinka89 ok moja otazka teda znie, ako by si ty vyriesila situaciu, keby mas wc bez umyvadla?? Jasne taky dom by si nekupila 😄
Alebo Rozburala by si cely zachod? lebo ano, museli by sme to cele rozkopat, rozbit a dat tam umyvadlo, aj to neviem kde, lebo to wc je fakt male. Vies my sme ten dom nestavali, tiez by som bola najradsej keby tam umyvadlo je, ale ako som pisala, klucka sa da chytit aj inak ako rukou, ktorou sa utieras, resp. snad sa neutieras oboma rukami???? Takze druha je naco??

oli18
28. apr 2023

@katarinka89 tak napr.v mnohych typoch komunistickych panalakov vo wc umyvadlo nebolo. To neznamena, ze si ludia neidu umyt ruky vedla do kupelne.

katarinka89
28. apr 2023

V prvom rade, by som zo svokry nerobila ,,humusacku,, pretože dalo by sa aj teba tým pádom do takéhoto svetla vrhnut- ja keby si mam kúpiť takéto niečo tak určite by som to áno rozburala, rozvrtala. A v podstate je to tvoj problém, keď si si to takto zariadila- tak si to treba aj doriešiť. Ale to je hit modrého koná- ja pokaslem a vy mi dajte nápad ako to napraviť.....

katarinka89
28. apr 2023

@oli18 ja netvrdím, že tým pádom si neumyju ruky, ale tvrdím to, že keď sa tak odvoláva autorka na hygienu, tak potom aká je to hygiena keď pochytil ďalšie kľučky aby som sa dopravili k umyvadlu?

katarinka89
28. apr 2023

@zoeeoz táto situácia sa dá ľahko riešiť