Svokra si po wc neumýva ruky
Baby povedzte mi ci som uz ja paranoidna, alebo je podla vas normalne si neumyt po wc ruky?
Doma mame 2 zachody, jeden v kupelni a druhy male wecko bez umyvadla. Svokra vzdy ked je u nas chodi vacsinou na ten maly zachod, z ktoreho ked vyjdete, proste musite ist do kupelne a umyt si ruky. Uz xkrat som pocula a videla, ze ona si proste z tohto wc nesla do tej kupelne… ale isla napr rovno za mnou alebo sa vratila k cinnosti ktoru robila predtym. Uz som ju aj niekolkokrat na to upozornila, zvycajne sa zasmiala a rychlo oplachla ruky v kuchyni, ale sposobom, akoby sa vody bala, ze len konceky prstov namocila.
Ja uz neviem, pride to len mne cudne? Fakt mam dospeleho cloveka upozornovat na taketo zakladne veci???
No neviem či je to vekom, niektorí ľudia skratka nie sú vedení k hygienickým návykom, ja som mala taku spolubyvajucu ešte ked som byvala v starom byte, ona bola schopná ísť na veľkú a neumyt ruky, ísť rovno naspäť do kuchyne a chytať potraviny. Až som sa jej raz opýtala že prečo si neumýva ruky a este išla klamať že umýva len ona si nemôže dlho umývať lebo má vraj z toho ekzemy 😂 ale vo vani bola varená pečená 😂 a napriek tomu ju bolo cítiť. A pritom mladá pekná baba. Potom som odisla z toho bytu chvalabohu
@katarinka89 ako som pisala, ja ta humusacka isto nie som.
Za prve, nechodim na to wc kde nie je umyvadlo, a za druhe, keby som aj chodila, tak klucku vzdy chytam a viem chytit inak ako rukou ktorou sa utieram ci chytam zachod.
Ja svokru nijak neobvinujem, len mi to proste pride nechutne, a chcela som vediet nazor ostatnych. Ak ty mas potrebu vyhnat to do extremu, ok. 😉
@tara42 to nemyslis vazne toto. Tak to uz je iny extrem. 😄
@sisaka presne ako pises. Ale ona to musi vyhrotit do extremu.
@gabika0825 Ufff tak to je sila.
Rodina mojho muza je cela taka 🤮🤮🤮. Maleho som naucila im hovorit po kazdom pouziti WC aby si isli umyt ruky, aj ked pridu zvonka. Komanduje ich neskutocne ale aspon sa uz naucili, ze u nas neexistuje byt bez neumytych ruk. Aj im bolo trapne, ze ich musi male decko na to upozornit 😂
Ano je to nehygienicke, ale s vyssim vekom si dost ludi prestane umyvat ruky, ja by som to neriesila.
@katarinka89 ako ta situacia zabezpeci, ze si svokra aj ruky naozaj umyje? Nijak
Mna napadlo, ze sa zrejme nicoho nedotyka, ani neutiera wc papierom a tak jej to nedojde, ze je to treba :D. po velkej si dufam ruky umyje.. varit by som ju nenechala..ale tiez mi to pride nechutne a poriadne by ma to znechutilo
@mb2021 No ja si veru umývam ruky keď idem trebás jesť a chytala som predtým mobil, viem že niekto kľudne listuje v tom mobile na wc a potom veselo aj na stole ho má, ťuká do neho a tak je, alebo varí.
Mne vadí aj keď niekto oblizuje varechu keď varí. Raz som bola u svokry a tá prisahám musela byť najedená kým dovarila. Za tých 15 minút čo som tam bola si dala z hrnca varechou aj 20x vraj ochutnáva, že ako to ma inak variť.
@autorka Čo sa týka umývadla, my sme veru mali aj v malom wc, tiež mi príde blbé ak tam nie je. Asi by som ho zamkla a povedala, že je pokazené a hotovo.
@dankanka Tiez ma napadlo to iste, ze sa neutiera. Autorka otestuj ci mame pravdu, toaletak neak specificky ohni alebo kusok z neho odstrihni v poslednom stvorceku a ked z neho neubudne, tak potom je to jasne. Stale je to “fuj” ale aspon ta to ukludni, ze ti neochytava klucky, nabytok a dieta s ocuranymi rukami.
Vsak aj ked sa nechyta seba, chyta sa splachovaca, klucky, ktore chytali ludia pred nou, ktori sa urcite utierali.
Je to nechutne. Dospela zena a takto
Kazdy tretí človek si po WC neumyva ruky.
Stačí ísť na verejnú toaletu, kde sú kabínky - uplne bezne sa mi stane, ze z druhej kabinky baba vyjde a nepocujem ziadnu vodu, rovno smer von.
@zmrzlinka2021 Ja som to tiež videla, že na verejnej toalete si neumyla. Skoro som odpadla, to už je aké nechutné. Dokonca som jednu poznala, robí s potravinami a vyšla v reštike z WC a hneď von. Tak ďakujem pekne keď taká to robí aj v práci a potom ide vykladať chlieb alebo iné veci.
Tak ja som takto musela upozornovat tiez moju mamu. Ked bol syn malicke babatko som ju vzdy poziadala aby si umyla ruky ked dosla. Ved po praci, v pbchode, navyse fajciarka a pride par tyzdnove babatko rovno chytat. Tak este sa citila dotknuta a mna oznacila za precitlivenu a argument, ze si musi babatko budovat imunitu… no a teraz si to vsimam toez ze pride domov a ani ruky si neumyje.
a ja naopak som na to uplne vytazena a umyvam si furt ruky. Syn ma uz 4 roky a sam hned ako pride bez akehokolvek upoznovania si ide umyt ruky a detto po zachode. Nemusim ho ani kontrolovat.
Kazdopadne u nas vo firme som sa toez s tym stretla, zena vy vyssej funkcii zo zachoda vysla a rovna ciara prec…to ale nevedela ze som tam aj ja. Takze je to o ludoch
Si úplne normálna .Ostatne čo ti píšu ,že si si ty vybrala jeho rodinu a máš ich brat takí akí sú je blbosť.Jednoducho tvoj dom(domácnosť) tvoje pravidlá.
No ja mám presne taký istý problém so svokrou. Už sa snažia ruky umývať (do svokrom sa na to pri príchode upozorňujú),ale to poznanie že tak zrejme nerobia bežne má dosť znechutilo... Ako sa to vyvíja u vás? Situácia sa zlepšila?ak sa môžem opýtať...

@katarinka89 neverim, že si utieraš intímne časti obidvoma rukami. Väčšina ľudí je zvyknutá jednou a vždy tou istou rukou. Druhou čistou rukou môžeš otvoriť dvere na WC a následne dvere na kúpeľni a umyť si ruky. Už chápeš? viac explicitne sa to fakt napísať nedá. A to, že si ešte nevidela žiadne WC bez umývadla ti neverim, na Slovensku bežný štandard.