Svokra skúšala, či bude náš syn plakať
Pekný deň prajem. Chcela by som počuť názor na situáciu čo sa stala u nás cez víkend. Bola u nás svokra pozrieť nášho rocneho synčeka. Manžel robil kavu v kuchyni, svokra sa hrala so synom a mne trebalo na záchod, tak som išla. Ked som prišla asi o 2 minúty naspäť, svokry ani syna nikde nebolo. Išla som do kuchyne za mužom ale ani tam neboli. Zrazu sa otvorili vchodové dvere a svokra so synom vošli dnu. Že ona chcela skúsiť ci bude plakať keď ho zoberie preč. Ja som bola šokovaná. Mne to prišlo úplne šialene, že niekto berie mojho syna prec od nás lebo skúša ci bude plakať. To nehovorím o tom, že bol iba v domácom, tenučkom oblečení a vonku je zima. Manželovi to samozrejme neprišlo divne. Preháňam ja alebo je to naozaj cez spravanie? Ja som ani nevedela ako reagovať tak som bola radšej ticho, nechcela som robiť scénu zbytočnú. Ďakujem za názory.
A čo sneho ubudlo? Mať vaše problémy
@petulda333 ja som tiež prechladla, keď som išla len pred dom vyniesť smeti do smetiaka - 4m od dverí… Nebola to ani minúta. Stačilo, že ma ofuklo.
Autorke - mne by to tiež vadilo, bola som v týchto veciach benevolentná (a cez zaťaté zuby ešte aj som), nechala som svokru hrať sa s malou (vtedy mala 2 roky) na poschodí v izbe, kým som bola dolu v obývačke (u svokrovcov). Svokra malej ukázala, že jej kupila kefku, obliečky na periny, kde bude spávať, že keď príde na prázdniny, keď ju mama nechá tam a odíde. Doslova jej to takto povedala. Malá hneď chytila hysák, týždeň sa v noci budila s plačom, kedykoľvek aj cez deň sa rozplakala, prečo ju už nechcem, keď ju chcem niekde nechať a odísť. Teraz bude mať 7 rokov a stále k ním nechce ísť na prázdniny (k našim nemá problém ísť). Podľa mňa, takéto veci nie je úplne vhodné bez vedomia rodiča skúšať, predsa ten rodič si najlepšie pozná dieťa a vie, ako na to, ako to tomu dieťaťu primerane veku vysvetliť.
Asi to uderilo už mlieko na hlavu no 😂
Preboha 🤦🏻♀️
Možno ti svokra chce trošku pomôcť,aby si si oddýchla a chce dieťa zobrať kocikovat,alebo k sebe na pár hodín.Ale keďže asi vidí,ako si na neho chorobne naviazana,tak vedela,že by si okolo toho mala zbytočne kecy,keby ťa o to poprosila.Tak skúsila,či dieťa bude plakať,ak ťa nevidí.Neplakalo ako vidíš.
Neviem,čo riešiš fakt....neuniesla ho do lesa v pyžame na survival camp.Iba ho zobrala pred dvere.
Prehanas... tvoj manžel je postihnutý ? zanechala tvoja svokra na nom nejaké postihy alebo traumy z vychovy ? Asi nie, keď si si ho zobrala za muža. Joj baby sa idete posr.t za všetko.
Chvalabohu, že mám dcéry, lebo dnešné mladé nevesty by len pluli na svokry.
Máš syna, si predstav, ze mal dieťatko, tebou milované. Hráš sa s ním, nevesta je trochu piiiiip a napadne ta, ze vybehnes na minútku von, aby keď si budeš chcieť vnučka užiť a chvíľku povarovat aby si mala argument, že veď drobec je v pohode s tebou, je spokojný a neplače..
A potom tvoja cudna nevesta píše na net, akú má nenormálne svokru.
Z druhej strany je to už iné, že?
Je to trochu divne, ale sceny by som urcite nerobila, nevieme ci jej ho sem tam das strazit, mozno chcela vyskusat, ci vydrzi bez teba, je ta ale kravina, cize zbytocne sa nepochyt so svokrou koli tomu...urcite ho nechcela ukradnut, alebo mu ublizit ( predpokladam, keby to bola zls mater tvoj muz by s nou v kontakte nebol). Pri prvom dierati zvykneme ako zeny brat taketo veci zbytocne moc vazne, aj ja som taka bola, teraz uz neriesim
@doriiis Čiže podľa teba je v poriadku, že keď svokra videla, že matka je naviazaná na dieťa, tak si počkala, kým odíde na záchod a potom vyšla s jej dieťaťom von bez jej vedomia? A čo by už nebolo v poriadku? Lebo mohla ho napríklad aj držať za nohy dole hlavou, aby vyskúšala, či sa nepovracia. Alebo mu mohla tajne šupnúť do úst nejaké nevhodné jedlo, ako tu veľmi často čítam, že babky s obľubou robia, nevestám a aj vlastným dcéram naschvál, lebo "maminka ti také dobré nedopraje". A to aj deťom s potravinovými alergiami. ☹️ Aby to, že táto tajne vybehla s dieťaťom von, nebol len začiatok.
tiez by som mala z toho zmiesane pocity, ale nakoniec islo o vlastnu babku a dieta ju pozna, takze mu neurobila nejaky sok ci manipulaciu.
Na tvojom mieste ostanem v klude , a poviem svokre /tete, mame, dedovi/, ze si rada ze maju zaujem travit cas s dietatom, ale sa dohodnime, ze to bude po vzajomnej dohode. Odovodni to tym, ze nechces aby si maly zvykol, ze ho hocikto moze vziat za ruku a viest prec. To nemusi to byt bezpecne a male dieta niekedy neodlisi, ci je ta osoba blizka a dobra, ci nejaky nepriatel.
Nie je to v poriadku a svokre by som povedala, že ešte raz a viac vnuka neuvidí. A prečo? Pretože je totálne chorá hlava, ktorá úmyselne ide skúšať, či vystresuje dieťa.
@babulkomale 😀
@h2 ....myslím si,že takéto fabulacie a úvahy sú zbytočne.Co by bolo keby....
Rozprávame sa tu v konečnom dôsledku o tom,že stará mama vzala svoje vnuca na ruky a išlo s ním na pár minút mimo dohľadu matky pred dvere.
Áno,viem mnohé by svoje svokry najradšej upálili na hranici najbližšieho okresu len preto,že si dovolia dýchať...ale v tomto prípade je hystéria a robenie problému tam,kde nie je zbytočne.Autorka sa aspoň dozvedela,že jej dieťa neplače,keď ju nevidi
A ako to nakoniec dopadlo, plakal? 😆
Podľa mňa to je cez čiaru. Mala sa opýtať, či ho môže vziať von alebo postrazit. Narovinu by som jej to povedala a aj manželovi.
@autorka cau.
Je to trosku zvlastne, ked to takto cele opisujes, no nepride mi na tom, z jej strany, nic zle. Ak jej doverujes, tak to, prosim ta, ani neries. Neodisla ti s nim prec, nezobrala ho od teba.. jednoducho to ber to tak, ze je to rovnake, ako by isla do inej izby. ;) s tym by si bola predpokladam ok, ci? ;)
Jasne, tuto by žiadnej nevadilo nič, lebo niektoré užívateľky na MK majú za to že svokra si môže dovoliť všetko ešte aj zobrať malé dieťa von neoblecene bez vedomia rodičov vo chvíli keď jeho mama cika.. veď svokra si môže dovoliť čokoľvek, lebo je to svokra.. 🤪
Zvláštne konanie od nej 😀
No mne to hlava neberie… svokra je hádam normálna a vie otvoriť ústa, keď chce niečo také vyskúšať… môj muž by teda svoju mamu usmernil hneď. Chcem sa spýtať tých, ktoré to považujú za niečo úplne normálne, čo by robili, keby to dieťa začalo revať na plné pľúca a nevedelo by sa zastaviť…. Lebo takto to vyzerá ako ťažká pohoda. No keďže to svokra skúšala prvýkrát, navyše bez súhlasu a vedomosti rodičov, mohlo sa to celé zvrtnúť a potom by povedala čo? Moja svokra má, našťastie, rozum a vie, čo si môže dovoliť. Vždy sa spýta aj na jedlo, či to deti môžu. Usmernili sme ju v niektorých veciach, ktoré mala zaužívané so svojimi deťmi a pochopila, že my sme rodičia.
A chcem ešte dodať ku komentárom, že sú tu mamičky, ktoré majú NAŠŤASTIE dievčatá (teda nebudú mať nevesty)… aby ste neboli prekvapené, že práve dcéry budú mať úplne inú predstavu o výchove vašich vnúčat.
Matky su citlive na svoje mimina, ale ajtak prehanas. Keby ho vzala tvoja mama bolo by to ok? (Naozaj to prezivas akoby ho minimalne taliban zobral....) Ved sa nic nestalo. Raz budes stastna ked ti ho vezme aspon na 2 hodiny prec.
@0silvia0 🙈🙈🙈🤣🤣

@petulda333 Tak to by mi vadilo o to viac. Že ja niečo vyslovene nedovolím a ona si za mojej neprítomnosti aj tak urobí po svojom. A podľa toho, čo tu na koníku čítam, tak toto by vadilo každej jednej. Tvoje deti chodili so starkými s tvojim súhlasom, predpokladám.