Svokra skúšala, či bude náš syn plakať
Pekný deň prajem. Chcela by som počuť názor na situáciu čo sa stala u nás cez víkend. Bola u nás svokra pozrieť nášho rocneho synčeka. Manžel robil kavu v kuchyni, svokra sa hrala so synom a mne trebalo na záchod, tak som išla. Ked som prišla asi o 2 minúty naspäť, svokry ani syna nikde nebolo. Išla som do kuchyne za mužom ale ani tam neboli. Zrazu sa otvorili vchodové dvere a svokra so synom vošli dnu. Že ona chcela skúsiť ci bude plakať keď ho zoberie preč. Ja som bola šokovaná. Mne to prišlo úplne šialene, že niekto berie mojho syna prec od nás lebo skúša ci bude plakať. To nehovorím o tom, že bol iba v domácom, tenučkom oblečení a vonku je zima. Manželovi to samozrejme neprišlo divne. Preháňam ja alebo je to naozaj cez spravanie? Ja som ani nevedela ako reagovať tak som bola radšej ticho, nechcela som robiť scénu zbytočnú. Ďakujem za názory.
Podla mna to moc prezivas, nic sa nestalo
@melanta
@h2
@fauko ...takže na svokru nejlépe zavolat polici za pokus o unos maloletého dítěte s náznakem ohrožování jeho zdravého vývojea ve finále i se zákazem styku s dítětem
...............pro dítě zajistit co nejdříve psychologické vyšetření pro podezření z ujmy na svém psychickém zdraví
.....pro autorku několik sezení u psychoterapeuta, aby se z tohoto traumatu mohla dostat a hlavně z těch komentářů některých tady matek, co by nejraději měly dítě až do puberty a nejlépe i potom uvázané u prsu, aby k němu nikdo nemohl. .....at žije zdravý rozum!!!
zvlášt, když tam nikdo z nás u toho nebyl, nevíme, co vše tomu předcházelo, ale především, každá z nás má tendenci vše zveličovat a vyprávět jako největší horor, co se nám stal...a takto se z chudáka svokry najednou stal zlý šklivý vlk, který se chystá sežrat malého chudáčka vnoučka, zatímco jeho netušící matka trůní na záchodě
@anickabasnicka mám skvelú mamu a mala som skvelú prvú svokru a mám skvelú aj druhú. A čo sa týka mojej dcéry, mali vždy moju 100% dôveru. Moju mamu ani moju svokru by totiž nikdy nenapadlo urobiť úmyselne niečo, čím by testovali, či dcéra bude plakať. Áno, myslím si, že človek, ktorý úmyselne skúša, či u malého dieťaťa vyvolá plač, je chorý na hlavu.
@anickabasnicka No ja neviem, kto tu viac zveličuje, než ty týmto svojím príspevkom. Totálne si to dohnala do extrému.
Ďakujem, prečítala som si všetky komentáre. Nestíham na všetky odpisovať, nečakala som, že ich bude tak veľa. Keď sa to stalo, som to proste tak cítila, že sa mi to nepáčilo čo urobila. Svokra často jedna takto skratovo, čo ju napadne to aj urobí. Nemám pocit, že jej môžem dôverovať. Nikdy nepovedala, že by chcela malého kočíkovať alebo zobrať na prechádzku. Mne proste hlava neberie prečo by si v strede hry zobral dieťa prec z domu lebo chceš skúšať či bude plakať. Áno, je to jeho babka ale nebýva s nami. Pre tak male dieťa je to cudzia osoba, hoci ju pozná a ma ju rad. A nie, nesnažila sa ho rozptýliť ani nič podobne. Ona vyslovene povedala, že chcela skúsiť či bude plakať keď ho zoberie zo sebou prec. Aj keď si babka, tak si musíš s dieťaťom budovať vztah. Ísť s nami párkrát na prechádzku, potom možno sama niekedy. Neviem či si uvedomujete, že ja tu hovorím o čerstvo ročnom dieťati, nie o trojročnom. Syn je aj veľmi citlivý, veľa veci ho rozruší. A ona ide skúšať či sa rozplače. A k tomu oblečeniu. Odkedy sa syn narodil ak nepočúvam nič iné len nie je mu zima? Nechceš ho ešte obliecť? Nechceš ho prikryt? A ona ho potom spoteného z hry, z vytopeného domu zoberie v tenkom oblečení na ulicu. Proste mi to prišlo z jej strany ako skrat. Viac jej záleží na sebe ako na vnukovi.
jaaaj neriesi, moja ked som isla na wcko zdrapila dieta a utekala k susedom ci kam (ani neviem) a svokor za nou.. prisli o 2h, a este som bola za kravu histericku :DD a ten vyklad co mas o tom ako si musia zvykat a parkrat to a hento.. tak nie, tak to nefunguje :D
Inak toto by mna ani nie ze vytocilo, skor by mi to bolo smiesne, ake pokusy musi robit a ako ju to vobec napadlo, co s tym akoze sleduje :D
Chcela by som mat tvoje problemy.
Podla mna to nie je cez ciaru,skor by som jej vytkla,ze dieta neobliekla ked s nim sla von…
@zorkahorka treba autorke pisat, mna ofukne aj za minutu, cize ja prechladnem aj za minutu. Ako to ma ona s rocnym dietatom neviem, nepoznam imunitny system jej dietata, uz sa opakujem, uz som to pisala.
Cudzia? Je to jeho babka a pises,ze ju pozna a ma ju rad. Tak ako moze byt cudzia? 🤮
A na ulicu? To je nejaka super babka,ked za 2min stihla vyjst z domu na ulicu a aj sa vratit 🙈
Neviem kde na to svokry chodia, u nás je taký expert svokor. Že skús toto, choď preč, či nebude plakať, rýchlo sa skry, nech s ním baba uteká preč a podobné somariny. Moje dieťa nie je pokusný králik, toto nech si skúša na sebe. Ja sa vždy len zasmejem a poviem že ďakujem, ale nebudem to robiť.
Pri takychto situaciach by som do oci povedala ci mu skusa privodit chorobu a ze si ziadne pokusy nezelas, miesto toho jej ho kludne oblecies a vystrojis von adekvatne pocasiu. Taketo sprosti by dospely ozaj nemusel vystrájat v zime.... to fakt cakala kym zalezies na wcko aby hned vystartovala von... hlupe.
@petulda333 Ty ich poznáš? Vieš, ako bývajú? Ja som z vchodových dverí nášho domu na ulici za asi 5 sekúnd. Vrátane odomykania brány.
podľa mňa riadne preháňaš...veď si nebola preč hodinu....babka skúšala či by plakal ak by ho vzala na chvíľu sama von....nič za tým nehľadaj...v tomto veku už môže byť s babkou aj sám🙂
a predpokladám že bývaš v paneláku, takže za 2-3minuty na chodbe nezmrzol a určite by nezmrzol ani vonku, veď nešlo o pol hodinu
@h2 jasneee
@petulda333 Prečo myslíš, že nie?
@h2 jestli jsi nepochopila,tak z me strany je to ironie. vase reakce jsou prehnane. a presne jak pisu,autorka napsala a) a teprve ted na strane 4 z ni leze, ze byl syn zpoceny,ze svokra casto jedna zkratkovite, atd .tak co ji treba zastrelit jako skodnou,tu svokru, kdyz je takova neschopna. a stale to myslim ironicky.
matka by si mela dat studeny hadr na hlavu a vyrikat si to z oci do oci se svokrou a ne cekat,az se tady shromazdi dav uvedomnelych matek,jez pujdou s krikem vycinit svokre.zrejme ceka,ze se ji zde dostane jen pritakavani, jaka je svokra neschopna a jaka je ona matka chudak.
vzdyt tady se jdou pomalu pohadat o vzdalenost dveri a venkovnich prostor.
a kdo jak rychle prochladne.
No je to dost divne,nema svokra nejake psychicke problemy?
@caroline_ ma. diagnoza: nevesta
@anickabasnicka Autorka si sem prišla pre názory. Nejde sa z toho psychicky zrútiť, svokre nič nepovedal, nijako jej to nevytkla a ani nepíše, že svokra spáchala trestný čin (tiež irónia). Chcela len naše názory. Takže keď ťa to tak vytáča, daj si tú handru na hlavu ty. Snáď ti to pomôže.
@h2 tak z jeji posledni odpovedi neni moc poznat,ze by z toho byla happy. uz to, jak popisuje svoji svokru leccos vypovida. proto ji doporucuji ten hadr na hlavu.a taky to,ze by to mela resit primo se svokrou a ne se ptat na nazory odbornic tady na mk,ktere prispivaji pod vsechny ruzne dikuse ....ze?
@anickabasnicka Ja mám práveže z autorkinej odpovede veľmi dobrý dojem. Napriek tomu, že tu dostala naozaj nepríjemné komentáre, reaguje pokojne, nikoho neuráža, ani neútočí. A nevidím dôvod, aby to riešila so svokrou. Nie je čo riešiť. Už som to písala v mojej predošlej odpovedi tebe, ale tak napíšem ešte raz: chcela poznať naše názory na situáciu. Vidíš na tom niečo zlé?
Jejdanenky, to prečo sa tak chová? Že potajomky a skúša či sa rozplače? To čo je za hlúposť? Chce ho rozplakať? Skúša reakcie? Ale veď decko nie je hračka čo stlačíš gombík, že uvidíš čo to spraví, veď to je ľudská bytosť pre boha...
A všetkým čo sa svokry zastávajú - nemyslím, že autorka príspevku je vysadena proti svokre. Mňa by toto vytočilo či by šlo o svokru, mamu, kamarátku... S tým rozdielom, že mame alebo kamoške by som hneď zo srdca prehovorila do duše, ku svokre sa človek práve viac snaži byť slušný.
Svokra je inak mentalne ok? Nezahrabalo jej z toho,ze je babkou? Neviem si predstavit,ze toto urobi clovek pri zmysloch. Podla mna neprehanas,je to velmi cudne spravanie svokry,co ju to napadlo?
@h2 tak kdyz nema co resit se svokrou,tak proc ji zajima nazor nejakeho kona? o cem se potrebuje presvedcit? ze je jeji svokra neschopna nebo ze jako matka je uzkostna a prehani?..vzdycky me fascinuje,jak se tady resi problemy nekoho s nekym, misto toho,aby ten dotycny si to vyridil primo s tim clovekem. protoze jen oni sami vedi,jak ta situace nebo cokoliv jineho probehla plus souvislosti kolem toho. ...takze k cemu dosla po precteni tech nasich nazoru? jaky je vystup teto diskuse.......
@anickabasnicka niekto je zvedavý aj na iný pohľad na vec (aj keď samozrejme, vidíme to celé len z jednej strany). Ale ak sama píšeš, že nevidíš dôvod, prečo to tu rieši, tak prečo to riešiš ty? Nechcem rýpať, len čisto zo zvedavosti sa pýtam…
no mna by to vytocilo dobiela, babka-nebabka, toto si nema co dovolovat. ja nerozumiem argumentom- je to jeho babka, preco by nemohla? a preco by mohla? to akoze babka ma pravo robit si s vnucatom, co sa jej zachce? v prvom rade su za dieta zodpovedni rodicia a ci uz babka alebo ktokolvek iny z rodiny ma cokolvek okolo dietata riesit s nimi a nie, ze sa zoberiem s deckom a idem prec, nikomu nic nepoviem.
toto by bola vec, ktora by narusila moju doveru voci babke... rovnako ako reci "mame to nepovieme/ bude to nase tajomstvo/... lebo by sa mama hnevala a pod."
a tie, co sa tu zastavate konania, uplne len tak, ako by ste reagovali, ze pozerate s muzom telku, odskocite si a ked sa vratite, jeho nikde doma nemozte najst? a po chvili sa vrati zvonka domov, ze len vas skusal. divne, ze?
mna vychovali tak, ze ked odchadzam, oznamim, ze idem a nie, ze ani mu ani bu a zmiznem. to je uz len elementarna slusnost a respekt voci druhej osobe. och!
Možno som divná, ale ja by som skôr ocenila keby mi povie dopredu že by ho chcela zobrať na prechádzku. Ale inak by som sa len zľakla že kam odišli, a keby sa ukázali ďalej by som neriešila je to samozrejme starká ale keby to spraví druhy raz už by som to riešila, lebo taketo stavy by mohla urobiť len raz . Ja tiež koľko razy skúšam krstného syna , či sa nebude báť ísť somnou niekam . Ale stále plače 🤣

@0silvia0 za minutu neprechladne 😉 ale mohla cezen cosi prehodit