Svokra skúšala, či bude náš syn plakať
Pekný deň prajem. Chcela by som počuť názor na situáciu čo sa stala u nás cez víkend. Bola u nás svokra pozrieť nášho rocneho synčeka. Manžel robil kavu v kuchyni, svokra sa hrala so synom a mne trebalo na záchod, tak som išla. Ked som prišla asi o 2 minúty naspäť, svokry ani syna nikde nebolo. Išla som do kuchyne za mužom ale ani tam neboli. Zrazu sa otvorili vchodové dvere a svokra so synom vošli dnu. Že ona chcela skúsiť ci bude plakať keď ho zoberie preč. Ja som bola šokovaná. Mne to prišlo úplne šialene, že niekto berie mojho syna prec od nás lebo skúša ci bude plakať. To nehovorím o tom, že bol iba v domácom, tenučkom oblečení a vonku je zima. Manželovi to samozrejme neprišlo divne. Preháňam ja alebo je to naozaj cez spravanie? Ja som ani nevedela ako reagovať tak som bola radšej ticho, nechcela som robiť scénu zbytočnú. Ďakujem za názory.
@petulda333 Nie.
@melonik7 ocividne by jej to nevesta nedovolila . Dúfam, že raz bude mať šťastie na rovnakú nevestu ako je ona . Žiadna babka nechce pre vnúčatá nič zlé.......chcú ich zaspať láskou čo niekedy vadí ich matke . Mali by byť šťastné, že starý rodič prejavuje o vnúča záujem. Dnes sme tu, zajtra nemusíme...... dúfam, že moji synovia si nájdu normálne ženy.
Ja by som jej povedala, že ak teda neplakal a ak ona chce, tak jej ho veľmi rada oblečiem keďže je vonku zima a môžu sa ísť na hodinku prejsť, že ja si veľmi rada oddýchnem. =)
Nechapem zamer svokry..chcela vyskusat..dobre..a ked teda vyskusala..zistila, ze neplakal, tak ako s tou infornaciou nalozi? Ved aj keby ho kam chcela zobrat, predovsetkym sa musi spytat vas- rodicov..alebo si to nechava ako argument na teba, keby ste nesuhlasili, ze ved neplakal bez vas..naco su jej take argumenty v zalohe?.. ja mam rada ferove a priame jednanie bez akychkolvek manipulativnych technik a zvlast v takto blizkych vztahoch..jednat sa ma slusne a na rovinu
@belllinka pozri ty si reagovala na slová od inej užívateľky tým že či ženy ktoré idú na wc robia pokusy lebo ich deti možno začnú plakať.. na to som reagovala prirovnanim..
Môžem to vysvetliť - je rozdiel ak robís niečo lebo MUSIS a rozdiel keď niečo skúšas aby dieťa začalo plakať.. jednoducho a jasne - ide o princíp.. nie je normálne chcieť skúšať koľko malé ročné dieťa vydrží, podčiarknuté tým že nie je oblečené.. keď už sa tu toľké ženy oháňajú svokrami, ja som mala vždy za to, že babky chcú svoje vnúčatá rozmaznávať, babusit a napchávať.. aspoň tak zväčša pristupujú k vnúčatám ženy ktoré poznám a že ich už poznám okrem mojej svokry dosť čo majú vnúčatá.. a tuto sa zrazu všetky obhajujete ženu ktorá úmyselne chce rozrevat svoje vnuca a obhajujete ju len preto že to bola svokra.. keby písala o svojej mame, reakcie budú úplne iné.. a to je to čo má šokuje..
Ahoj. Nečítala som všetky odpovede, ale súdim podľa seba - so svojou mám zlý vzťah, nesadli sme si ani po rokoch, po tom ako som ostala tehu a malý sa narodil, je to horšie, ale to nebudem rozpisovať. Ja už mám v hlave (bohužiaľ) po určitých veciach ktoré urobila a povedala, že nech povie alebo urobí čokoľvek, vnímam to negatívne. A áno, vadilo by mi to. Ja to pripisujem tomu, že mám s ňou zlý vzťah a nechcem, aby bola s malým osamote. Pre mňa ideálne keby vôbec, ale zase majú na neho právo. Pre mňa veľké poučenie do budúcna dať si pozor na každú budúcu priateľku môjho syna a neurobiť niektoré veci, čo urobila ona. Keby to urobí moja mama, tak by mi to prišlo divné, neviem, a povedala by som jej to. Na tvojom mieste a aj za seba, nebudem robiť scény, ale medzi 4očami jej to poviem, čo mi vadí. Inak moja svokra mi skoro vždy nakladá keď sme samé 😀 a čo sa týka názoru, že vychovala ti muža s ktorým si a ľúbiš ho tak asi nie je taká zlá...v našom vzťahu začala kríza kvôli svokre a svokrovi, lebo muž nedá na nich dopustiť, klame mi/hovorí mi polopravdy len aby ututlal keď treba, šepká si s nimi aby som nepočula, nikdy sa ma pred nimi nezastal, podrazil ma aby im vyhovel... bohužiaľ naplno sa to prejavilo až keď som ostala tehu a malý sa narodil, dovtedy sme sa s nimi vídali len párkrát do roka, nutné zlo. Tak s odstupom času zvažujem, či to bola dobrá voľba zostať s mojím mužom 🤣
Že "potajomky"😂
Veď na Tom,či urobila nebolo nič také závažné ,aby sa to mala pýtať.
Tvoj problém je v Tom,že ty ju asi neberies úplne na 100% ako osobu,ktorej zveriť tvoje dieťa!
Problém je v tebe ,nie v svokre
@belllinka
Každá matka na svojom dieťati pokusy nerobí. Teda aspoň normalna nie. Dieťa beriem ako jedinečnú osobnosť s citmi a nie, ze ze si na ňom ako matka budem robiť pokusy ako Mengele. Nechápem, čo to ma spoločne s tým byt pri dieťati 24/7. To nie je žiadna matka. Ale nikdy som dieťaťu zámerne neubližovala s tým, ze budem zisťovať teraz jeho reakciu, nie som sadista ani psychopat.
@katkami123 to ze s nim vysla na minutu za dvere prirovnavas k mengeleho pokusom? 🤦♀️ wau, daj si radsej studenu handru na celo. Pytam sa, ci si od svojho dietata este ani na minutu neodisla? Lebo aj to sa da nazvat ako pokus, ci nie?
Toto zalezi od toho ako to u vas v rodine funguje. Ak je svokra majetnicka a sparava sa tak ze chce dieta sama vychovavat, tak by mi blikali kontrolky, ale viem si kludne predstavit ze moj otec by toto spravil z cirej zvedavosti... ze ide otestovat spravanie dietata lebo cital o separacnej uzkosti.
Máš úplnú pravdu takéto veci by sa nemalo stavať.. Ústa mame na to aby sa rozprávalo keď niečo chceme.. A všetko sa dá vyrozprávať a nie robiť veci poza chrbát.... Mne by sa to tiež nepáčilo... Vlastne ani nechápem čo sú to za praktiky 🤦♀️ keď niečo chcem spýtam sa, poviem... A za ďalšie keď už tak aspoň dieťa oblečiem... Ale aj tak také niečo nemala robiť...
@belllinka
Áno odišla som od svojho dieťaťa a nepovažujem to za nijaký pokus, lebo to pokus nie je. Rozdiel medzi mnou a jej svokrou je v tom, že ja nerobím deťom vedome naschvaly, aby som niečo skúšala. Nie som psychopat ani sadista, aby som sa potom vyzivala v tom, ze som ho vedome a naschval rozplakala. Podľa mna je na svete dosť utrpenia, než aby sme ešte na nevinných stvoreniach robili “pokusy” a robili im vedome zle a čakali, čo sa stane. To musí byt riadna diagnoza. Zároveň, nie je to jej dieťa, nech si robí “pokusy” na sebe, asi na nej robili tiež rodicia a zanechalo to očividne stopy. Nabudúce čo vymyslí poza chrbát rodičov? Teraz to bolo nevinne odídenie a s vekom bude svoje chovanie stupňovať? Tam hneď by som jej povedala, ze na mojich deťoch s akýmikoľvek pokusmi skončila, lebo začnem robiť pokusy ja na nej a to potom nerozchodí.
Nabudúce jej presoľ kavu a povedz, ze to si robila len taký pokus, ze si chcela vedieť ako sa zatvari.
Pripravuje sa na jeho unos 😂 a urcite ta viac ako toto sokovalo, ze tvoj cerstvo rocny, citlivy syn neplakal, ze 🤭
Koľko má svokra rokov? Má často také super spontánne nápady? Moja svokra mávala vždy také a čím je staršia, tým lepšie nápady máva. Už sa o ňu začínam aj báť niekedy.
Máš pravdu a neprehanaš. Pre teba to bol šok a dieťa sa bez dovolenia matky nikam nikým neodnáša. Ani za dve dvere ani na dve minúty. Ani žiadne psycho skúšky sa s ním nerobia. Súhlasím s tebou že je to cez situácia a nabudúce by som svokru o tom aj informovala že si takéto vyprosiš.
No mne to pride tak, ze so svokrou nemate dobry vztah a divne mi pride zrovna to, ze Vas syn ma rok a este s nim svokra nebola ani na prechadzke.
@petulda333 🤦🏻♀️

Neprehanas..co urobila, bolo mimo. Ak chcela ist s dietatom von - ok, poviem, obleciem a ide. Ak chcela nieco vyskusat - ok, vysvetlim a pockam ci si s tym ty ok. Je to tvoje dieta a az potom je to jej vnuca.