icon

Svokra...téma čo tu bola už stokrát

kubkovamama
13. sep 2018

Ktorá ste sa reálne rozviedla/rozišla iba kvôli svokre?Myslím to tak,že s mužom ste mali o k vzťah,žiadne vážne problémy,bežné starosti,deti,mali ste sa radi.A napriek tomu ste neustáli kutranie svokry(partnerovej matky).Napíšte mi ako to u vás vyzeralo v tom najhoršom období,ako ste to zvládli,čo vám pomohlo to zvládnuť .Ja už som s nervami v koncoch

9lf9
29. sep 2018

@kubkovamama jasne ze upsvar nezmeni len tak...zmunu vyplaty a odnatie moze len ziadatel/poberatel davky nik iny

bluka2
29. sep 2018

Gratulujem! 🙂

cacianka
30. sep 2018

Nesuhlas a nedavaj mu malu domov.len par hodin cez den cca 2-3x do tyzdna navrhni niekde na verejnosti.lebo ked ju odvezie mimo TN moze byt neskutocne vyhecovany tou psypatickou bosorkou a bude robit obrovske problemy s navratom.vyckaj rozhodnutie sudu o neodkladnom op.a zatial trvaj len s doprovodom nie sam s malou.a to mu napis ake ma nielen prava ale aj povinnosti tzn.vyzivne na obe deti aj teba a neplnenie je trestne

tinapa
30. sep 2018

@kubkovamama "Normálne mu povedz, že keby bol normálny a nevisel jej na sukni, toto sa vôbec nemuselo diať, že nech sa už spamata. Mamička tu večne nebude, kto ho bude potom dirigovat???" ..áno, to mu teda fakt povedz.. Držím palce ďalej.

kubkovamama
autor
30. sep 2018

@cacianka on by možno aj súhlasil chodiť za dcerkou až vychladne,pracuje tu v meste,takže ma len samé výhody v logistike,po práci(teda až nebude PN) si môže prísť a byť s ňou vonku a doniest mi ju k veceri.Len viem,že pre strigu to bude samozrejme nevýhodné a on ju bude ťahať všade so sebou.Aj to výživné viem,že ona nechce aby platil.Trestne to je až by bolo rozhodnuté súdom čo zatiaľ nie je a suma čo som napísala v dohode je mu priveľa.Takze ani tu mi isto nepodpíše.Ale veď neva,to mu dá súd všetko spätne

kubkovamama
autor
Autor odpoveď zmazal
tinapa
30. sep 2018

@kubkovamama No ak bol úplne ľahostajný celý ten čas, bol a je naozaj mimo... Nezhrýzaj sa tým, čo bolo..postaraj sa o seba- v prvom rade- rada dobrej psychologičky určite pomôže.. Keď budeš v pohode ty, budú aj tv. deti a váš svet bude lepší..

lilitela
1. okt 2018

@kubkovamama no vidis, aky nazor od socialnej uradnicky. tiez som si raz taky vypocula, najprv kydala na moju svokru sama potom co som jej opisala situaciu a potom mi este volala a otocila o 180 stupnov, vraj sa mam so svokrou skamaratit.
Na druhej strane, moja svokra dala svojho rocneho syna svojej matke na 2 tyzdne na dovolenku a nechybal jej, cize v niektorych rodinach je to naozaj normalne.
@11mirka22 Ja som toto skusila, nezabralo. 🙂 Mne sibe, on sa neriadi matkou, ci otcom, iba ma rovnake nazory ako oni. 🙂
@ukulela Hej, a vysledok bude zrejme taky, ze o malu sa bude starat babka a on bude aj tak pracovat. Cize kto bude vychovavat? Ten otec co sa tak bije do prs???

pajinka91
1. okt 2018

Úplne sa mi chlpy ježia z tej ženy. Syna zmanipulovala teda príšerne. Však on raz precitne a oľutuje, len už bude neskoro. Si silná žena a zvládaš to obdivuhodne. Veď mu súd alimenty dopočíta!

lilitela
2. okt 2018

@kubkovamama no tak neviem, ci si volala na tu linku pravnej pomoci co som ti poslala. ja som volala tu u nas a ze termin na januar. ach tento stat... fakt pomoc zenam ziadna...sa nedivim, ze casto matky na materskej takto dopadnu, je to chvila, kedy ma muz neskutocnu emocionalnu aj materialnu, socialnu a inu prevahu nad zenou.

kubkovamama
autor
2. okt 2018

@lilitela ja už som dala ako prvé návrh na súd,to je základ,bez toho sa nikto nepohne a poslala som mu dohodu..no neozval sa,tak neviem či sa teda stretneme u notára to podpísať..ale asi skôr nie a budem to takto stále hasiť až do pojednávania.Pisala som ti IP,trochu chaoticky, nevedela som,že čítaš ešte tu.Drzim ti palce,je to strašne ťažké nabrať odvahu a sily otvoriť oči a priznať si,že toto je fakt zle,že takto predsa normálne páry nežijú.A potom odísť,pokiaľ žiadne rozhovory,hádky,krik,nezaberu.Jeho prevaha je len zdanie,sú to v skutočnosti chudáci čo si na nás honia od matiek ušlapané ego.A netreba sa im dat.Ja som síce hotová,nebudem tu hrať hrdinu,za pol roka som o 12kil ľahšia,mám tiky,bojím sa keď volakde zabrzdí auto alebo tresne výťah.Ale pred ním sa nedať, keď príde za malou dala som si najlepšie handry,namaľovala sa,dala úsmev a išla pred ním ako hviezda.Cakal trosku.Aj keď ju za tie roky zo mňa vlastne urobil.Ale to on nemusí vidieť.Hraj silnú a v pohode aj keď to myslíš,že nedáš,tak určite das.Ja mám sebavedomie na nule teraz,ale keď to aj hras tu pohodu trochu sa z nej nalepí na teba.

eludka
3. okt 2018

@kubkovamama silna zena, drzim palce, dobre bude 👏👍

cacianka
3. okt 2018

@kubkovamama si silná ako som ti už písala, len to máš ušliapané niekde v hodne dolnom hlbokom šuflíku !!! a teraz ako som to tu čítala z 20:18 tak sa mi úsmev tlačil na hubu, že ako si to dala na pána !
poznám to veľmi dobre, buchnutie výťahových dverí, hlasy na chodbe, kroky pod oknom, podobná postava na chodníku, cudzí ľudia vo vchode,, každé zvonenie telefónu a mobilu.... ale raz ma tak nasral, že som začala na neho ziapať, že či si myslí že som nejaká chudácka p.ča je..nutá, že aj ked robím len v malej kultúrnej pobočke že nepoznám "správnych ľudí" a ked im len slovko poviem že ho dajú dole, od.ebú mu hlavu len čo ju z kanála vystrčí... a podobné vety s fakt ostrými slovami a vetnými spojeniami, ktoré som počula od neho, tak som mu nastavila zrkadlo . také divadlo som mu zahrala že janžurová a bohdalová by závideli a čumeli by na mňa !
žena moja ale zabralo to ! obliekol sa , škrípal zubami a len tresol dverami. že som sa potom rozklepala a skoro si volala sanitku, to ani nehovorím, ale mala som veru nadlho pokoj a ked sa občas priblížil na niekoľko krokov, tak krotký ako baránok. a just som sa upravila, nahodila, kráčala okolo ako vznešená hrdá žena dôstojná, usmievavá, ale ako som zašla dnu tak mi veru klepalo všetko.
no postupne sa to na mňa nalepilo viac a viac tej hrdosti a úrovne a veru teraz nemám problém poslať debilov aj do p..i ke d si nedajú povedať slušne.
PS ešte 13-14 rokov po rozvode riešim jeho prúsery, ktoré mne neskutočne komplikujú život a hrozí mi že prídem o strechu nad hlavou kvôli nemu, aj ked zomrel teraz v júny. hladám právnika na riešenie dedičstva s čiastočným prepojením na BSM a som zúfalá z toho...
drž sa

barborka93
3. okt 2018

@kubkovamama žena gratulujem! Zbavila si sa arogantného sebca,debila a tá jeho mater ju stretnúť tak by som ju vyfackala..držte sa s deťmi a nedaj sa

kubkovamama
autor
3. okt 2018

@cacianka aj ti asi odľahlo a zároveň neistota.. S majetok neviem vôbec nič,my sme nemali nič spoločné vďakabohu. Musis veriť,že to dobre dopadne.Mas deti s nim?

cacianka
3. okt 2018

@kubkovamama nie.nieco odlahlo ale 97 %je to na prd.strasne zamotane a neviem zohnat pomoc taku aby som to zvladla financne.plat v kulture...

lilitela
4. okt 2018

@kubkovamama Ako si vyriesila synovi tu skolu, nezachytila som. Ja som volala kamsi a povedali mi, ze na zmenu skoly musim mat suhlas aj pana velkomozneho. Ako aj trvaleho bydliska.

@cacianka No vidim, ze urcita paranoja je normalna v tomto stave, lebo ja som na tom tak, ze ked ma napadnu taketo fantasmagorie, tak si hovorim, ze mozno som predsa len ja sisi a treba mne sa liecit, ale potom sa spamatam, ze po vyhrazkach sa niet co cudovat, ze sa clovek obava.

nata18
4. okt 2018

@kubkovamama velmi ti fandim a drzim palce a zelam, nech to cele dopadne co najlepsie pre teba s detmi a nech sa vam len dari. A velmi ti zelam - vystup uz z toho tiena a neustaleho strachu, viem ze mas dve deti a bojis sa a nie je to lahke, ale musis to urobit, lebo inak sa stale budes tocit v tom istom kruhu. Toto cele nie je o nom, o tvojom byvalom a ani o tvojej svokre, vyser sa na nich, neviem to povedat slusnejsie :D vykasli sa na to, co on chce a co ona povedala a urobila a vykasli sa na podmienky, ake si diktuju. Stale je to len o tom, ze "on si proste rozkaze toto chcem a toto urobíš a keď nevyhoviem tak už to ide,dám na súd,... " povedz mu, ze nech sa paci, daj na sud, daj na sud, ze sa nezaujimas o svojho syna, daj na sud, ze svoju dceru vyuzivas ako nastroj na vydieranie, co da na sud? ze mu nechces dat dieta na dlhsie? ved sa nevie on postarat, nech da na sud, dokazovanie je na jeho strane. Mala by si prestat riesit to, co chce on a zacat riesit to, co potrebujes ty a deti. Ty si ta, co si ma zacat klast podmienky. Odisla a rozvadzas sa aj kvoli svokre, ktora vydiera teba, pouziva na vydieranie deti, ponizuje ta, zosmiesnuje ta, a on ti naozaj nebude diktovat, ci pride pozriet deti s nou, alebo bez nej. Ty si diktujes podmienky tak, aby to bolo v najlepsom zaujme deti a teba a tam ta jezibaba nepatri. Takze bud to prijmne, alebo sa zariadis inak. Tak isto aj ostatne veci. On si predsa nebude diktovat na ako dlho si zoberie dceru, ked ju nevie opatrit. Zacni prosim vystupovat v zaujme svojich deti a seba, a dobre to dopadne, neboj sa. Stale je to len o nom, ale on je dospely a ked sa tak nevie spravat, tak nech drzi hubu a krok. Odisla si od nich, ale stale stale stale ta vydieraju. Nenechaj sa vydierat, pohni sa kusok dalej, odstrihni sa od nich, velmi velmi velmi ti drzim palce.

kubkovamama
autor
4. okt 2018

@lilitela vzali ho hneď o 2dni tam kde som chcela.Isla som za riaditeľom,po lopate som mu vysvetlila situáciu,veď aj on je človek a má rodinu,aby vedeli,že aj syn bude na začiatku mimo.Inak by ho asi nevzal,vraj majú určený počet žiakov atď,atď.Trvaly pobyt viem,to som bola tiež hneď zisťovať,že bez súhlasu ocinka sa nedá nič.Cakat,kým vychladne,odhlasi ťa a dá ti vedieť a ty sa následne nahlasis.Papier od neho o odhlaske už nepotrebujes ako kedysi.

kubkovamama
autor
4. okt 2018

@nata18 ďakujem,ono je to čerstvé,všetko narýchlo,robím starosti ďalším ľuďom naokolo,ktorí mi pomohli a pomáhajú,to ma teraz asi mrzí najviac a ubíja sebavedomie.Chcela by som byť silná a samostatná,aby sa to otočilo a mohla ja niekomu pomôcť . Nie tak dusivo a podmienujuco ako napr.svokre.😀

nata18
5. okt 2018

@kubkovamama je to este kratky cas v "novom zivote", este ty potrebujes tu pomoc, tak ju prijmi a bez vycitiek :D mas stastie, ze ti ma kto pomoct, odraz sa a ani sa nenazdas a budes aj ty moct pomahat .. hlavne sa uz oslobod od tych prisernych dvoch osob, nech si ziju ich zivot a do tvojho zivota s detmi nech zasahaju len tolko, kolko im ty dovolis .. 😘

cacianka
5. okt 2018

@nata18 presne.netreba sa hanbit a v case nudze prijat pomoc alebo aj poziadat o nu.lebo vedia ze to nebereme automaticky a sebecky a vieme pomoct a podporit aj mi inych

kubkovamama
autor
Autor odpoveď zmazal
11mirka22
6. okt 2018

@kubkovamama uboziak je to. Ja to viem už, že človeka spoznáš, aký naozaj je charakter, až keď ho opustis.

cacianka
7. okt 2018

@kubkovamama napis mu doporuceny list -vyzvu na platenie vyzivneho na malolete deti.pekne malolety janko novak narodeny 12.15.2010 150.- e maloleta anna novakova nar. 35. 8.2017 120.- e
prispevok na teba 200.- presne znenie si pozri vo vzoroch podani.a nezabudni napisat citacie zo zakona o rodine a upozornenie ze neplatenie je trestny cin.
Ps.ja by som to aj nenapadne rozmazala v jeho robote aky je zmrd... ved znama ma znamu...

kubkovamama
autor
7. okt 2018

@cacianka podobný papier ma doma,to som mu poslala. No trestný čin to je až keď súd rozhodne,že má platiť. Jedine mu to za tie mesiace od rozchodu dajú doplatiť. Veď teraz na každom kroku stretávam jeho kolegovcov..ani sa necuduju,kvôli comu sme od seba

lilitela
8. okt 2018

@kubkovamama Jak u nas, tiez sa neda dohodnut, furt si chce nechavat zadne dvierka otvorene, aby sa mohol rozhoddovat podla aktualnej vole - nechape, na co su dohody.
A ako ho vnimaju kolegovia?

lilitela
8. okt 2018

@kubkovamama By som sa totiz divila keby na teba nekydal aj v robote. Moj muz robi v ciste muzskom kolektive, dokonca odtial si aj nosi niektore trafene nazory - starych rozvedenych paprdov.

kellypiu
8. okt 2018

@lilitela 🙏🙏🙏 amen za take rozumne nazory, to je nonsens s cim dokaze domov prist co? moj chlap tiez niekedy take nazory domov donasa, ze len kukam, kde ten robi, ci sa do nejakej sekty nedostal 🙄

kubkovamama
autor
8. okt 2018

@lilitela on zas je v práci 100%ny,tam sa naňho mohli vždy spoľahnúť a nikdy nikoho nepodrazil,pomohli si aj v súkromí apod.Kto pozná jeho matku a ich vzťah,chápe,že som to nevydržala.Kto ju nepozná sa bude čudovať,prečo som od neho odišla.Ale s tým výživným to mi fakt nikto neuverí,že nic nedáva,lebo on to vždy odsudzoval,tie jeho debaty vždy pôsobili tak seriózne a čestné,ach.Zaroven nechápem kde má hlavu,ovláda zákony,vidí to v robote,nedávno mi ešte hovoril ako riešili jedného tupca čo roky neplatí na deti a v rýchlom konaní ho hneď aj zavreli ..On to všetko má v robote pod nosom.Takze buď je tak mimo alebo sa cíti nedotknuteľný