Svokra...téma čo tu bola už stokrát
Ktorá ste sa reálne rozviedla/rozišla iba kvôli svokre?Myslím to tak,že s mužom ste mali o k vzťah,žiadne vážne problémy,bežné starosti,deti,mali ste sa radi.A napriek tomu ste neustáli kutranie svokry(partnerovej matky).Napíšte mi ako to u vás vyzeralo v tom najhoršom období,ako ste to zvládli,čo vám pomohlo to zvládnuť .Ja už som s nervami v koncoch
@cacianka ďakujem 😘
@kubkovamama Jasne ze zadrapuje a este dlho bude, prehrava, nie je to tak, ako chcel. A bude ta dalej terorizovat a lamat ta. Mozno skusi aj taktiku podliezania, len aby bolo po jeho.
A ty si bola nervozna, ze neprichadza rozhodnutie a ked prislo mala si ocakavania, ze to snad jasne urci hranice medzi vami a asi si trosku sklamana, ze sa tak nedeje (kto by nebol?). Vsetko je podla mna prirodzene a pochopitelne, neboj, das sa zase do kludu.
@lilitela samozrejme rátam s tým,že bude terorizovať atd, dcéra bude rásť a on jej tlačiť kraviny do hlavičky.. Ono to neprehrmi len tak bezbolestne. Dnes na poste aké milé prekvapenie,"pani,máte na občianskom neplatnú adresu trvalého pobytu. Na mestskom mi povedali,že bez jeho súhlasu deti neprihlásia,iba mňa. Ešteže tá škola a doktorka sa stihla,len on je schopný aj tam robiť bordel a zažalovať ich,že mi deti vzali bez jeho súhlasu. On mi bude robiť vždy problémy,v robote si vie zistit o mne komplet vsetko, rozobrať mobil, net, sociálne siete, kde som o koľkej s kým bola. Idem do mesta busom a už mi šibe,snažím sa sedieť tak aby náhodou ma nezazrel,chodím kade viem,že on z roboty tade nie,no ale ak chcem mať trošku kľud na duši neviem to inak.Minule som zbehla do obchodu,peso 20min, kým malinká spala a zvoní tel.ze kde sa flakas,nestarás sa o malú,on to tak nenechá a bla,bla.. Ale u jeho mamičky som musela byť od rána do 21vej a to ho netrápilo čo malá
@kubkovamama s trvalým pobytom sa netráp, má len evidenčný charakter, kľudne si ho do rozvodu nechaj u muža a u rodičov si nahlás len prechodný pobyt. A nedaj sa terorizovat, bola si len v obchode, nie v krčme. Upokoj sa.
@kubkovamama Hajzel. Ale on to vidi tak s tou chorou hlavou, ze vam u jeho mamy bolo cely den fantasticky. On nechape, ze doma ta bars caka robota, alebo ze sa tam citis jak na spendlikoch.
Ano, bude na teba hladat zamienky, ale vsak mala neostala doma sama, predpokladam, tak to hod za hlavu, chapem vytaca. Hlavny motiv takeho spravania je ta vytocit, rozhodit, znizit sebavedomie a istotu.
O tej paranoji som tu uz hovorila. Mne, ked sa mi pokazil telefon, a musela som si kupit novy, tak ho muz samozrejme prezeral a hned radil ze co si mam nastavit aby sa mi synchronizovali ucty aj na PC a ake mam heslo a bla, bla - som si radsej nic nenastavila. A pritom neni co skryvat. 😝
Vsetko casom snad prejde, pokial nie je natolko psychopaticky, ze bude zvysovat ten tlak, casom ho to prestane bavit - chlapi bez zeny nevydrzia, najlepsie nech si nejaku najde a bude mat ine starosti. Nejaku mu podsun.
@lilitela keby tak mala nejakú kamošku ktorú on nepozná a tá by ho chvíľu oblbovala pod falošnou identitou aký je úžasný a potom zmizla. nech sa odpúta od bývalky a potom sa dusí čo sa deje. fakt debil. ozaj možno aj cez fcb insta pokec ak je niekde prihlásený, stačil by taký falošný profil ...
aj ja chápem tú paranoju, aj ja som chodila ako zmagorená a obzerala sa či exa niekde neuvidím, či niekde nestriehne. nemohla som ani správy pozerať, čo ked ho budú hľadať alebo ukážu mŕtvolu neznámeho...tak mu šiblo, že som nevedela čo mám a môžem čakať.
a načo mu dvíhaš ?! urči si termíny a čas kedy sa môže informovať, a aj to iba sms (budeš mať dôkazy)
škoda že nemáš brata alebo suseda, dobre stavané postavy čo by sa ho popýtali aké má problémy...
@kubkovamama
Nuž tupec bol u doktorky,min.stredu sme boli na vyšetrení,vracala+laryngytida(to on nevie vysloviť). Neveril a bol u dr.kde žiadal papier,že dcéra je zdravá a môže s ním ísť na 3 hodiny von.Samozrejme mu ho nedala,keď na diaľku nemôže posúdiť či je zdravá alebo nie a min.tyzden sa lieči skoro každé dieťa.mne jasné že povedal iné,vyhráža sa zas nezmyslom,bože toto keď budem mať neustále trafí ma.Nechce vrátiť deťom hračky a knihy,ktoré ani on nekupoval.Ze si mám prísť pre to sama a s presným zoznamom..ja že o.k.Ale ani jeden deň v týždni a hodina mu nevyhovuje.😂A perla dňa,vraj som pri sťahovaní ukradla zaváraniny jeho matky.😁
Poraďte ako sa dostat k veciam deti aj mojich mi kopu nedovolil vziať.Nemam bločky atď,že by som si zavolala políciu k tomu ..a nemusí vôbec otvoriť
@kubkovamama Porad sa v skupine Pravne poradenstvo. A sleduj, ci to bude draik (ma odborne vzdelanie a to co napise, plati), podobne tak renatik91. Ostatne odpovede ber s velkou rezervou...
@kubkovamama a potrebuješ tie veci? ideš sa kôli nim stresovať, sú to len veci, napíš čo potrebuješ, možno ti mnoho mamičiek pomôže. Ja by som sa na neho vykašľaľa
@kubkovamama sledujem toto cele len s nemym úžasom a musím ti povedať len jedno slovo, vytrvaj!
A predsa dodám, na súde by som bola sviňa a všetko čo mi kedy spravili im zrátam. Všetko čo povedal, čo napísal by som použila proti nemu. Už aj tak nemáš čo stratiť.
@kubkovamama ahoj, sledujem tuto diskusiu od zaciatku, mas moj obdiv, ze si sa rozhodla, rozhybala (co je najtazsie) a snazis sa znova najst v zivote rovnovahu. Co sa tyka tvojej otazky ohladom veci - byt je sucastou BSM, teda kupili ste ho spolu a pisany je na oboch? Ak ano, mas pravo na svoje veci a nemusis mat ziadne blocky. Chod na policiu, opis im situaciu a poziadaj ich o asistenciu pri vstupe do bytu - mali by byt napomocni. Rovno sa ich spytaj co robit, ak nahodou vymenil zamky. Isto nie si prva ani posledna, ktora odisla od muza a ten si teraz riesi komplexy... Podla mna nerobis dobre, ze to neriesis cez pravnika, su aj rozne centra pravnej pomoci, ktore poskytuju pravne rady zdarma. Mam kamosky, ktore sa rozvadzali, riesili aj upravu styku s detmi a by si sa cudovala, ako sa clovek, s ktorym zijes 10 rokov, dokaze v priebehu rozvodu zmenit a zrazu je jeho cielom len ponizit ta a ublizit ti. Na to je tam pravnik, aby tomu zabranil.
Moj znamy byval u frajerky, bol to jej byt, tusim si pisala ze je jeho. Rozisiel sa s nou a nechcela mu vratit TV a ostatne veci co tam mal. Siel tam s mojim muzom aj s policajtami. Policajti vstuoit nemohli, kedze ona nedala suhlas, no vyjadrili sa a vyzvali ju ze veci mu musi vydat. To jak ked ti niekto zoberie bicykel, zamkne ho u seba v byte a vyhlasi ze je jeho. Lenze oni neboli manzelia. Moc sa nerozumiem BSM, a ake veci tam mas, no viem, co je darovane od tvojich rodicov napr.je len tvoje. Pritiahnute za vlasy m, veci co ste kupili z tvojich alebo jeho penazi za trvania manzelatva su vase spolocne. No tvoje ti vydat musi.
@kubkovamama Neviem, ci sa mam smiat alebo plakat. Zavaraniny. VYDRZ!
Chudera lekarka, na druhej strane - dobre ze sa tak strapnuje, pri rozvode to mozes spomenut, ako dba na zdravie svojho dietata, a lekarku uved ako priklad, nech to potom preveruju.
Tie hracky, ako co dodat. Vies deckam moze byt za nimi smutno, ale tak vysvetli im, ze ked pojdu k tatkovi na navstevu, tak aby sa tam mali s cim hrat. A postupne im pokupis nove, ved ono je to aj vyhoda, nezavadzaju. Alebo mu posli sms zoznam par najdolezitejsich a najblizsie az bude mala zdrava vramci tych vymedzenych hodin mu ju odvez a hned si zober tie hracky, co mu posles zoznam. Samozrejme, nech ti potvrdi, ze su pripravene a to ti uz nemoze povedat, ze nema cas, ked ma byt s dcerou. A chod tam s niekym, napr. s otcom.
Co ti vlastne nechce dat? Veci ako vysavac a tv a tak, ja by som sa vykaslala, ako chapem, ze to stalo peniaze, ale s chrapunom by som sa nehadala a beriem to ako vybavu bytu. Co by som riesila je nutne oblecenie, pyzama, obliecky, alebo nieco, co treba denne a casto a dokopy to nie je vobec lacne. Pocitac by som si zobrala ak by bol moj, a ako to dostat? Informovala by som sa na policii, treba volat nie 158 ale pozri v zozname miestnu policajnu stanicu, tam vela uradnikov ma aj pravne vzdelanie, alebo opät socialny urad, urcite s tym maju skusenosti a poradia ti ci ma vyznam pribrat policajtov. A hned aj uvidis, ako bude manzel reagovat v pritomnosti policajtov, ci sklapne alebo bude drzy. Minimalne uvidi, ze to myslis vazne a nebudes sa s nim handrkovat v rukavickach. A hned by som zobrala aj par hraciek, nie vsetky, aj keby tvrdil ze ich kupil on, no co, deti mas ty, tak by som ho pred policajtami aj strapnila, ze ci sa bude poveceroch hrat sam.
Ak by to slo, spravila by som mu s policajtami prepadovku, aby tam nebola svokra a zvaz si, co vsetko beries, lebo dalsiu sancu podla mna uz nebudes mat - oni to potom radsej vyhodia, len aby ti urobili zle, takze ak mas tam aj par srdcovie, ako nejake knihy, suveniry, bud vsetko zo sebou a vies co, vezmi si aj fotak a pofot si vsetko, co tam uvidis a je tvoje a nebudes to moct zobrat naraz - ked by to aj vyhodili, tak to budes mat afotene a zase mas nieco, ze ako ti chceli urobit zle.
Boze ako ja chapem, ze je do morku kosti nasraty, co si to urobila, ale ze to nedokaze prekusnut a dat sa dokludu, ze ok, uz sa to stalo, podme to riesit racionalne.
@lilitela Nakoniec, co si mala asi tak robit? Ostat tam v takom prostredi? Alebo nechat malicku s nim a svokrou - to by si bola dobra matka? POslem link, baby ak chcete, precitajte si.
Zaujimalo by ma, ako sa to vyvinulo za dalsie roky.
Myslela som,že do pojednávania bude kľud a houby.Mamicka sa rozhodla bojovať miesto synacika.V predbežnom má milý ex určené 2 dni v týždni a každú druhú sobotu.Tie cca 3 týždne sme tak fungovali.Vcul už im to nevyhovuje,ona požaduje ďalší víkend,tým pádom so mnou žiaden víkend..Pritom kazde stretnutie on berie mamu so sebou a malú vezu k sebe.Vracia mi ju taktiež s ňou.Osobne sa nestretávam s ňou,sedí v aute alebo ho čaká vo vedľajšej ulici.Zacinam pochybovať o jeho schopnosti zariadiť si veci bez nej..teda to pochybujem dávno ..teraz už fakt som tak znechutená,aj nechapava,ako mi ona vypisuje ☺ Čo chcú ešte?Príde mi to,že proste ona si postavila hlavu a musí malú dostať stoj čo stoj ako kabát vo výpredaji a jeho využíva ako bábiku na nitkach
@kubkovamama požaduje ako? Písomne, na súde, či ako? Čo ti má čo ona vypisovať?
@kubkovamama Lebo maju pocit, ze ty mas predsa nedele - z toho mozes aj predpokladat, ako budu vyzerat ich poziadavky na sude. Teoreticky mozes byt ochotna im vyjst v ustrety aj mimo oficialnych dohod, no pokial na to nemas dovod, naopak, mas obavy, tak jej treba odpisat, ze dakujes za ponuku, momentalne sa budes riadit rozhodnutim predbezka a viac nereagovat, pripadne, ak by ti aj nadavala, tak ju este raz vyzvat, ze nech ti nevypisuje, pokial nema nic ohladom organizacnych veci, lebo inak budes nutena ju riesit za obtazovanie po telefone. ja osobne by som neustupila, lebo vsak vies, podaj prst a chyti celu ruku - potom sa uz tazko spätne vymahaju ine pravidla, ved preco si vtedy ustupila a teraz zrazu nechces? a podobne.
@kubkovamama mňa zaujalo kde píšeš, že si vie v práci o tebe všetko zistiť. To kde pracuje? 😲 inak myslím si, že by sa to dalo riešiť s právnikom, veď to nieje normálne aby ťa takto sledoval a terorizoval.
starú zablokovať na všetkých frontoch. ak ti píše nejaké urážky, vydieračky, vyhrážačky uložiť , vytlačiť, zálohovať . ty nie si povinná prijímať všetky hovory sveta, a jej už duplom nie ! a ak jej otravovanie presiahnu medze, podať TO za obťažovanie, prenasledovanie, urážku na cti = všetko čo vyplýva z jej kontaktov.
PS. čo také ti vypisuje ?
@kubkovamama ona moze pozadovat co len chce. A ty mozes pozadovat nech sa strci... Mas predbezko, tym sa riad. Nedala by som im ani minutu navyse nez urcuje predbezko. Nevidim dovod, preco by si si ty mala ukrajovat z casu s malou, ved predsa ona s nou moze byt, ked je mala u otca... Nemyslis si, ze je uz cas zajst za pravnikom? Aby ti potom neostali oci pre plac, ked su takito vychcani. Peniaze na pravnika by si mala obetovat vzdy, vzdy to bude dobra investicia.
@cacianka to zas až nie,nepíše nejak extra,len žiada zas niečo naviac a to tak bude stále si myslím.Dotlacila ho aby napísal protinavrh,v podstate mu bolo vyhovené,aj keď ja som mu v písomnej dohode ponúkla lepšie preňho podmienky ako pre mňa(sprostá,že).Takže dosiahli čo chceli,malú má on ako otec dosť casto a ona ako babka chodí s ním,on ju vezie posledné stretka výhradne k nej(lebo krčma je blízko).takže ona nemôže sa sťažovať na nič.Ale píše sms v tom zmysle,že ako babka nemá kontakt a ja som povinná jej to umožniť a chce si ju bravat každý neparny víkend.On ako otec ma každú parnu sobotu.Ja nechápem,čo teda sa jej nepáči na rozhodnutí súdu,resp.on sa predsa mohol odvolať a do kelu,čo s tým ona má spoločné nakoniec.On je rodic.Ja som raz stručne odpísala,že v stretavani s vnuckou jej nikto nebrani,že jej syn si dcéru brava podľa nariadenia súdu,navyše ju vozí priamo k nej a tým pádom ona má aj využíva možnosť s ňou byť.Viac s ňou nekomunikuje mi,neodpisujem,hovory mám bloknute.Na to ona,že ak teda odmietam,dáva ma na súd.Ale šak nech da.Pravnika už riešim,nie každý je ochotný zaoberať sa takou "banalitou" ako je zverenie deti a zohnať financie z necelých 300€ je tiež zaberak
@kubkovamama a už si požiadala o výživné na seba a deti? však chod protiútokom, potom sa budú zaoberať iným. V prvom rade nech začne platiť a ty zatiaľ rieš právne pomoci aby si mohla správne reagovať. Myslím, že ale by nemala mať šancu, keďže sa stretáva spolu so synom s malou. To je myslím dokázateľné. Však keby teoreticky žiadal ešte aj starý otec osobitne o kontakt, potom tvoji rodičia o kontakt, to by to dieťa ako kolovalo po celej rodine? Išla by som na to trošku lsťou ...
@kubkovamama je to presne tak ako hovoris, ona ako stará matka môže žiadať akurát tak svojho syna aby jej umožnil styk s vnucatom. A najmä ak on sa s dieťaťom stretáva, má babka využiť práve ten čas. Netráp sa, neexistuje aby jej súd vyhovel. Iba ta dráždi. Dodržuj neodkladné opatrenie v rámci možností a nikto ti nebude nič môcť vyčítať.
@jamika27 výživné bolo žiadane ešte v septembri,prišlo rozhodnutie,že výživné sa neurčuje, lebo on sa vo svojom návrhu nedomaha určenia.😉 Ale aby som mu nekrivdila,min.tyzden poslal šek 30€
@kubkovamama 30€ od septembra??? Na dve deti? Matke ktorá je na rodicaku???? Aký vtipný muž....
@11mirka22 že😂
@11mirka22 šak aby nemal hanbu,že neplatí. Všade sa pochváli,že platí a hotovo
@kubkovamama a ty nemôžeš podať návrh? však pokiaľ je zarábajúci a ty na RD, tak máš právo pýtať výživné ... tomu nerozumiem

Presne - nedvihaj tf neotvaraj dvere v inom case ako ma napisane v rozhodnuti.ked o 15.00 tak nie 14.30.ked utorok tak nie v stredu.ak bude dalej skusat len mu napis doporuceny list ze ty respektujes rozhodnutie sudu na ktory mimochodom podal navrh on prvy a tak ho ziadas aby dodrziaval aj on. Ak sa bude spravat a vystupovat voci tebe a tvojej rodine slusne a na patricnej urovni si ochotna v buducnosti pristupit po vzajomnej dohode ku kompromisom. A bodka vypni obraz a zvuk.
Inak su tvoje pocity pochopitelne ze si zmietana a tvoje racio skace hore dole emocie ako na gume.presla si si tazkym obdobim a teraz obrovskou zmenou tak je to normalne.je to velky zatazovy stres nieco ako smrt prepustenie z prace.ale ak sa nedas zvalcovat zvladnes to o par tyzdnov.pokoj tvojich deti stoji za to a aj tebe bude lepsie